Olaszország biztos VB-résztvevő

Világbajnokság 2014 logo.jpgOlaszország a tegnapi csehek elleni mérkőzés második félidejében mutatott produkciójának köszönhetően kvalifikálta magát a jövő évi brazíliai VB-re. A torinói meccset megelőzően is vezette csoportját a Squadra Azzurra, de a győzelem a biztos kijutást jelentette Prandelli fiai számára.

Az olaszok kezdték jobban a meccset, Balotelli lövését Petr Čech még szögletre ütötte a 11. percben, kicsit később azonban már nem maradhatott el a gól... bár ez utóbbi Buffon hálóját zörgette meg. A korábbi Lazio-játékos, Libor Kozák volt a tettes, aki egy jól megkomponált ellentámadás után volt eredményes. Rosický indította az akciót, kitette a szélre, Jiráček nagyszerűen kanyarította középre a labdát Kozákhoz, aki teljesen egyedül kapta és kapásból, estében a kapura rúgta a labdát. 0-1

Ezután a kékek átálltak a négyvédős taktikára, ami hatékonyabbnak is bizonyult. A 24. percben az immár Angliában futballozó Giaccherini tálalt Balotelli elé, aki az öt és felesről eresztett el életerős lövést, de ez a felső kapufán csattant. A Milan csatárának vesszőfutása ezután sem ért véget, hiszen előbb közelről hagyott ki egy helyzetet, majd nem sokkal később Pirlo pazar passza után nem tudott túljárni a cseh kapus eszén. A félidő végén mindkét alakulatnak volt még helyzete, de előbb ismét Čech, majd később Buffon hárította a próbálkozásokat.

A második félidőre egy elszántnak tűnő olasz válogatott futott ki a gyepre és ez a hozzáállás meg is hozta gyümölcsét, mert hamar megszületett az egalizáló találat. Egy szögletet követően a cseh hálóőr alászaladva a labdának rosszul futott ki a kapuból, amit aztán Chiellini fejelt a hálóba. Egy juventino találatával 1-1-re módosult így az állás a Juventus Stadiumban.

Az eredmény azonban nem sokáig maradt változatlan, percekkel később Theodor Gebre Selassie buktatta a kiugró Balotellit, így büntető következhetett a taljánoknak. A tizenegyest maga a sértett értékesítette magabiztosan. 2-1

A vendégek ezek után próbáltak futni az eredmény után, a 65. percben Jiráček lőtt a tizenhatoson kívülről, majd 10 perccel később Kozák fejelt a kapu mellé. Ezt követően Kozák lekönyökölte Manuel Pasqualt, akit emiatt le is kellett cserélni, így Ogbonna léphetett (hazai) pályára, míg a cseh sárga lapot kapott.

A végén aztán a nagy akarásból nyögés lett. Egyrészt nem sikerült a cseheknek megszerezni az egyenlítő találatot, másrészről Daniel Kolar megkapta második figyelmeztetését is, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A második félidei fordításnak és a győzelemnek köszönhetően Prandelli legénysége biztosította helyét a 2014-es brazíliai VB-n. Ez pedig az első lépése annak, hogy 2006 után Olaszország ismét világbajnok legyen.

Olaszország - Csehország: 2-1 (0-1)
gsz: Kozák (19') ill. Chiellini (51'), Balotelli (54' - 11-esből)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr725507047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása