Buffon óvatosságra inti csapatát az új szezonban

A Juventus világklasszis hálóőre, Gigi Buffon egy jótékonysági eseményen válaszolt az újságírói kérdésekre az új szezonnal kapcsolatosan. 

Buffon Gianluigi.jpg"Mindenki biztosra veszi, hogy a Juventus a harmadik bajnoki címét is megnyeri zsinórban, azonban Conte figyelmeztetett bennünket arra, hogy a triplázás rendkívül nehéz lesz. Fennáll a veszély, hogy a problémák első jelére szétesünk, mivel már nincs meg az az éhség és elszántság, ami hozzásegített az első Scudetto elhódításához." - nyilatkozta Buffon a Sky Sport Italianak.

Sokan arra számítottak, hogy az újonnan érkező Tévez szenvedni fog, mivel korábban súlyos konfliktusai adódtak a Manchester Citynél is.

"Félreismerik Tévezt. A csapat érdekeit helyezi a saját személye elé, s elképesztő minőséget képvisel. Ő egy valódi bajnok."

"Ami Contét illeti, amikor a lehetséges távozásáról beszéltek, úgy éreztem, hogy a hideg futkorászik a hátamon. Ő jelenti a pluszt a csapat számára, s tökéletesen meghatározó tényező." 

"Hogy odaadnék-e három évet a pályafutásomból annak érdekében, hogy maradjon? Három évet nem, de talán három hetet." - viccelődött Buffon.

Az idei szezon egyik kimondatlan, ám fontos célkitűzése a Bajnokok Ligája elhódítása lehet, azt követően, hogy tavasszal csupán a későbbi győztes, egész Európát lehengerlő Bayern München állította meg a zebrákat a negyeddöntőben.

"Európában versenyképesek vagyunk, de ez messze nem azt jelenti, hogy meg is nyerhetjük. Szerencsére is szükség van, legfőképpen a sorsolás során. Ha tavaly csak a döntőben, s nem a negyeddöntőben találkozunk a Bayern Münchennel, talán minden másként alakult volna."

"Három vagy négy csapat is akad jelenleg, amely esélyesebb arra, hogy elhódítsa a trófeát, s ez objektív tény. Úgy hiszem ugyanakkor, hogy ha az ember tudja, hogy egy papíron erősebb csapattal kell szembenéznie, az előhozhat az emberből valamit." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr435477215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.08.26. 10:09:28

Nagyon kiállnak a srácok Tevezért, kétlem, hogy ezek nem valós vélemények lennének.

vizi8 2013.08.26. 11:12:12

Nekem tetszett a játéka, brusztolt, jól fedezi a labdát, és kiválóan látja a játékostársai beindulásait. Ami kicsit még negatívum, sokszor picit hosszan tartogatja a labdát, hamarabb kéne szabadulnia tőle.

De ami ennél is fontosabb, hogy a hátsó alakzat instabil, főleg a két széle. Barzi már nem fiatal de jól helyezkedik, de a meccsen rengeteg volt a kézimunka. A sokkal rész a másik oldal, Chiellinit most is megforgatták jó párszor, nem veszi fel a tempót hamarosan Ogi lesz a csapatban helyette.

Azt kell mondjam Bonu egyre jobban játszik évről évre.

DANESZ 2013.08.26. 11:55:18

Örülök neki h ennyire támogatják tevezt,s remélem h a teljesítménye még lesz jobb is a szezon alatt.Az első meccsen mutatok játéka alapján azt mondom h jó lesz!!FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!Remélem h sikerül majd a széleket is erősítenni mert rá férne,de ettől eltekintve nem rósz az eddig látótag alapján a csapat munka!!FORZA JUVE

devil-z 2013.08.26. 12:51:57

Látótag, látótag, LÁTÓTAG D:

Én kérek elnézést de ezen felnevettem.

DANESZ 2013.08.26. 14:08:24

@devil-z: el nyomtam bocs ez elő fordul sztem

Drughi Di Bianconeri 2013.08.26. 14:38:37

Teljesen jól nyilatkozik SuperGigi ! :)
Örülök,hogy befogadták Tevezt, én tudtam, hogy nem lesz gond, hisz a mentalitása pont olyan,mint amit Conte képvisel és a csapattal játszatja (küzdés, nem sok egyénieskedés, nincs elveszett labda,hatalmas mezőnymunka stb), nem meglepő tehát,hogy hamar beilleszkedett, és ennél még csak jobb lesz ;)
A BL-el kapcsolatban is teljesen igaza van: ott legalább akkora szerepe van a szerencsének, mint a játéktudásnak és az aktuális formának, taktikai újításnak.Nem mindig a legjobb csapat nyer.Idén tagadhatatlanul a Bayern volt Európa magasan legjobb csapata, na de előtte, a Chelsea messze nem volt a legjobb csapat, csak jó taktikát választottak, és volt egy olyan generációjuk, akik már nagyon BL-t akartak nyerni, de legfőképpen szerencséjük volt sok.
Mindezek fényében, bőségesen ott vagyunk az esélyes csapatok között, főleg,mert a többi TOP csapattal ellentétben, nálunk maradt Conte és a keret is jobbára ugyanaz, egy klasszis csatárral megspékelve.
HA nem a 3-5-2őt erőltetjük,főleg 4-2-3-1, vagy egyéb sok szélsős felállás ellen, és szerencsénk lesz, akkor a Döntő sem földtől elrugaszkodott cél, persze egy elődöntő is óriási lenne, de akkor már... :D

FinoallaFine 2013.08.26. 15:19:53

Nagyon gyorsan befogadták Tevezt, de gondolom tett is érte és látszik is rajt már most hogy elég sok játékossal eléggé jóban van, például Vidallal.

"Úgy hiszem ugyanakkor, hogy ha az ember tudja, hogy egy papíron erősebb csapattal kell szembenéznie, az előhozhat az emberből valamit."

Ez igaz, erre már láttunk jó pár példát.

MDaniel98 2013.08.26. 18:11:31

Azért,ha lehet legalább próbáljuk megnyerni zsinórban a 3.Scudetto-t.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása