Buffon: "Egy erősebb Juventushoz tértem vissza"

A Juventus élő legendája, Gigi Buffon úgy véli, hogy csapata még erősebben fut majd neki a következő szezonnak, azt követően, hogy a klub olyan játékosokat igazolt, mint Carlos Tévez, Fernando Llorente vagy Angelo Ogbonna.

Buffon Gianluigi_Jeep.JPGAz Öreg Hölgy kapuőre előbb az olasz válogatottal szerepelt a Brazíliában megrendezett Konföderációs Kupán, majd csatlakozott a Juventus készülődő keretéhez, amely jelen pillanatban az Egyesült Államokban vendégszerepel.

"Egy még erősebb Juventushoz tértem vissza. További, kiváló minőséggel erősödtünk, s ezzel egy igazán fontos lépést tettünk előrefelé."

"Tévez megszerzése igazi szándéknyilatkozat volt a klub részéről. Carlos egyike azoknak, akik megváltoztathatják az erőviszonyokat, s az a tény, hogy egy hozzá hasonló bajnok érdeklődést mutatott a Juve iránt, büszkeséget jelent számunkra, a játékosoknak is. "

"Egyértelmű, hogy a döntése, hogy ide igazol, azt jelenti, hogy valami igazán fontosat értünk el európai szinten is. Az új érkezők jól beilleszkedtek a csapatba, s nem jelentenek visszahúzó erőt, amikor munkáról van szó. Kiváló hozzáállást tanúsítanak."  

Az új igazolások méltatásán túl, Buffon nem feledkezett meg arról sem, hogy elismerően szóljon az elmúlt szezon legnagyobb felfedezettjéről, Paul Pogbáról.

"Kimagasló minőséget képviselő játékos, aki nagyon élvezi azt, amit csinál. Szeret tréfálkozni, ahogy bárki húsz évesen, de ugyanakkor megbízhatóan kiegyensúlyozott. Egy dolog különösképpen megdöbbentett: két találatot szerzett az Udinese ellen, s akkoriban szőke mohikán frizurát viselt. Néhány nappal később rövidre nyírt hajjal tűnt fel. Ebben a helyzetben mások talán olyan hajat csináltattak volna, mint egy rézbőrű indián, de ez a gesztus pontosan megmutatta, hogy mennyire akar, s éppen a megfelelő mentalitást mutatta ehhez."

A Juventuson kivül más olasz csapatok, leginkább talán a Napoli és a Fiorentina erősített, hiszen a déliek legnagyobb érkezője Gonzalo Higuaín volt, míg a toszkánok Mario Gomez személyben igazi gólgyárost igazoltak.

"A Napoli és a Fiorentina már az elmúlt év során is jó focit játszott, látványos fejlődést mutatott, s úgy gondolom, hogy azok a játékosok, akik Olaszországba igazoltak, hasonló megállapításra jutottak. A bajokságunk fejlődik."

"A Milan versenyképes még nagy igazolások nélkül is, hiszen már most rendelkeznek azokkal a játékosokkal, akik az élbolyban tarthatják őket. Az Inter legjobb igazolása az edzőjük volt, s öt-hat fiatal és fontos játékos személyében már adott náluk a megfelelő alap. Hamarosan ismét visszatérhetnek a győzelmekhez."

"Ami a többieket illeti, a Napoli megerősítette a keretét, s új edzőjükkel egy igazi győztes is érkezett. Nagy elismeréssel tekintek rá, hiszen egy hatalmas profi, aki pontosan tudja mi szükséges a győzelemhez. A Fiorentina leigazolta Beppe Rossit, aki, ha összeérik Gomezzel, nemzetközi színvonalú támadóerőt jelent majd."

"Nem lesz egyszerű megvédeni a bajnoki címet, igazat megvallva, ez a szezon még nehezebb lesz, mint az előző kettő. A tény, hogy a vetélytársaink erősítenek, párosítva Conte hajthatatlan szemléletével, csak segíteni fog bennünket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr855431598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.07.30. 16:53:01

Remélem már sikerül komolyabb eredményeket elérnünk a Bl-ben,ha már Buffon szerint is,erősebb csapathoz tért vissza.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása