Benítez: "Nincs szó a Juventus dominanciájáról"

A Napoli újdonsült vezetőedzője, Rafa Benítez elmondta, hogy a Juventusnak komoly vetélytársakra kell számítania a következő idényben, úgy a nápolyiak, mint más csapatok személyében. A vezetőedző emelett Edinson Cavani jövőjéről is szót ejtett.

Benitez Rafael_oltony.jpgA spanyol edző szerint korántsem egyértelmű a torinóiak dominanciája a Serie A-ban és Napolival arra törekednek, hogy kiénekeljék a Juventus kezéből sorozatban harmadik bajnoki elsőségüket.

A Partenopeiek az előző idényben a második helyen végeztek a Juventus mögött, akiknek sikerült megvédeniük bajnoki címüket Antonio Conte irányítása alatt.

Benítez - aki az Interhez távozó Walter Mazzari pótlására érkezett a Stadio San Paoloba - arra törekszik, hogy csapatával egy nagyobb sebességi fokozatba kapcsoljon a következő idényben.

"A Juventus egy erős csapat és az átigazolásaik csak tovább erősítik őket, de a bajnokságban több csapat is szerepel és minden idény kiszámíthatatlan." - mondta az 53 éves szakember.

"Megpróbálunk minden sorozatban versenyképesek lenni. Ott vagyunk a Bajnokok Ligájában is, erősek vagyunk és egységesek." - folytatta Benítez.

"A Serie A-ban több csapat is az esélyesek között lehet, úgy mint a Roma, Fiorentina és az AC Milan. Mi is a végsőkig fogunk harcolni. Nagyon örülök neki, hogy a szurkolók ilyen pozitívan fogadták az érkezésemet. A célom az, hogy munkám során 100%-ot nyújtsak és boldoggá tegyem őket."

A nápolyiak ásza, Edinson Cavani PSG-be való igazolása a hírek szerint már a küszöbön áll, ennek ellenére a korábbi Chelsea és Inter edző szerint még semmi sem dőlt el.

"Beszéltem Cavanival, de elsősorban a saját munkámra koncentrálok. Ha velünk akar maradni, akkor július 21-én újra találkozunk." - fejezte be a nápolyiak új edzője.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr585405500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2013.07.16. 12:10:53

Egyelőre a keretüket kevésnek érzem Cavani távozásával, és a kettős terhelést figyelembe véve arra, hogy minket akár a tavalyihoz hasonló mértékben szorongatni tudjanak. Nekik még nagyon sok múlik a Mercato további részén.

Lord Viktor 2013.07.16. 12:26:43

Ugyan már, nem gondolhatja komolyan, hogy a Roma vagy a Milan esélyes lehet? A keretük jóval gyengébb, pénzük sincs, plusz a Románál a szakértelem is hiányzik. A Napoli is sokkal gyengébb lett Cavani nélkül, a Fiorentina szintén nincs még annyira összeérve semmilyen szempontból, hogy felvegye velünk a versenyt. Jó hogy nem vette bele az intert is... a Lazio esélyesebb, mint a Roma vagy a Milan, hagyjuk már. Biztos jó benyomást akart tenni a szurkolókra ezzel a nyilakozattal. Bár én általában véve inkább realistának tartom magam, mint túlzott optimistának, de most meggyőződésem, hogy a következő Scudettót csak mi veszíthetjük el, ha sérüléshullám lesz, vagy esetleg az új igazolásaink nem válnak be, vagy eltiltják a Mestert. Annyira híg rajtunk kívül a Serie A mezőnye, hogy hihetetlen.

Apuleius 2013.07.16. 12:36:18

@Trieszt120506: @Lord Viktor:

Egy ilyen nyilatkozatot nyilván értelmetlen túlértékelni, hiszen értelemszerűen mindenki szól néhány elismerő szót a rivális csapatokról.

Még sok idő van hátra a Mercato végéig, nem a jelenlegi keretek futnak majd neki a következő bajnokságnak. Várjuk ki, hogy kit igazol még a Napoli, s kit a Milan.

Meggyőződésem, hogy a Napoli mellett a Milan lesz a másik üldözőnk, viccesnek érzem, ahogy sokan előre lesajnálják őket. Vajon hogyan alakult volna a tavalyi bajnokság, ha a Milan nem az utolsó pillanatokban válik meg két legjobb játékosától, s ennek következtében kevesebbet bukdácsol. Szédületes tavaszt produkáltak, érdemes visszatekinteni kicsit.

Lazio? Ne mááár....

Félreértés ne essék, én is azt várom, hogy a Juventus meggyőző különbséggel nyeri a következő Scudettót.

Lord Viktor 2013.07.16. 12:46:53

@Apuleius: A Milannal kapcsolatban tényleg erős volt a hasonlat, rájuk mindig oda kell figyelni. Viszont ha nem igazolnak sürgősen, akkor könnyen előfordulhat, hogy a Fiorentinával futnak majd versenyt a harmadik helyért. Mondjuk ha a Napoli sem igazol érdemben, akkor a második helyért is harcban lehetnek. De jelent állás szerint nekünk áll a zászló, az előző kommentet is ennek szellemében írtam.
Viszont amíg a Milanról csak azt hallani, hogy vajon ki megy el, meg hogy Hondáért könyörögnek, a Napoli meg Matrival pótolná Cavanit, addig nincs miről beszélni.

Lakatos Di Natale 2013.07.16. 12:53:06

Azért hígnak nem mondanám, szerintem erősödik a bajnokság nem is kis mértékben. A Juventus nyilvánvalóan a legesélyesebb,most már a hiányzó posztokat is betömködték, na de azért előre odaadni semmit nem ildomos. A Milan láthatólag erős volt már tavasszal is, most azért a középpályájukat kicsit stabilizálták náluk még fontos az igazolás, ha esetleg még tudnak halászni valakit. A Fiorentina szerintem bombán erősít, három olyan játékost hoztak akik képesek különbséget tenni (Joaquin-Gomez-ilicic) és ez még annak fényében is erős, hogy Jovetic távozni fog tőlük, az sem kizárt, hogy még igazolnak. Izmosodik a Lazio is, eléggé periférián vannak az igazolásaik, pedig ügyes dél-amerikaiakat fogtak meg viszonylag kevés pénzért és eddig igazán senki sem távozott onnan. Sokkal kevesebből sokkal jobban gyúrnak, mint fővárosi társuk a Roma. Az Intert azért nem fikáznám le, mert Mazzarri a közelmúlt egyik legjobb olasz edzője, végre szakember ül a kispadon nem dilettáns, biztosan jobbak lesznek mint tavaly. Az igazán veszélyes ellenfél pedig vélhetőleg a Nápoly lesz, már most bezsákoltak pár embert (Rafael Cabral,Callejón,Albiol) de ne legyenek illúzióink a Cavani-ért kapott rettenetesen sok özel 63 millióból még combosodni fognak.

Apuleius 2013.07.16. 12:53:58

@Lord Viktor: Még a Mercato fele hátra van, egészen biztosra vehető, hogy mind a Napoli, mind a Milan igazolni fog még. Világsztárokra persze nincs esélyük, de néhány okos igazolással erősödhetnek a tavalyi keretükhöz képest. A bajnoki cím sorsa nem csak a rangadók során dől el, s a Milan hagyományosan behúzza a kötelező meccseket a kicsik ellen, míg ez ránk nem feltétlenül igaz.

Honda kiváló játékos, vele sokat erősödnek a milánóiak, de teljesen érthető a történet. A CSZKA Moszkva 7 millió euró körüli összeget kért érte úgy, hogy januárban ingyen elhozható. Vajon meglepő-e, hogy a Milan inkább vár vele?

Várjunk még szeptember elejéig, s akkor tisztább lesz a kép.

csakajuve111 2013.07.16. 12:58:18

@Apuleius: Egyetértek a hozzászólásoddal. Azért arra én is kíváncsi lettem volna, hogy ha a Milán tavaly már az elejétől versenyképes teljesítményt hoz, mi erre hogy reagáltunk volna. Mert azért gondolom, de inkább remélem, hogy, ha komolyabbak lettek volna az üldözőink, mi is komolyabban veszünk egyes mérkőzéseket.

DINOBIZZO 2013.07.16. 13:56:10

Szerintem is nehez lesz a kov szezon...mindenki erosodott.Szerintem a roma lesz kiemelkedo.ne felejtsuk el a roma tamadoalakzata volt a leghatekonyabb tavaly es a vedelmuket ugy nez ki h megoldjak a mercato alatt.nem lesz rossz az a Balzaretti-Benetia-Marquinhos-Maicon negyes.A milan szerintem kutya csapat.eddig nem erositettek nagyot pedig rajuk fert volna.Inter is probalgat erositgetni de nekik a nagy igazolas mazzari volt.nem volt rossz tavaly sem a keretuk.a fioval is vigyazni kell majd mert montella nagyon jo munkat vegez(nem is ertem a roma miert nem tesz meg mindent erte).Napoliba viszont nagy ur lesz Cavani helyen es nem birnak akkora jatekost igazolni h betoltse azt.legjobban talan egy Damiaoval jarnak.De osszegeben jovore mi leszunk a legnagyobb eselyesek a scudettora es szerintem a blre is nagy az esely.........

Apuleius 2013.07.16. 14:15:46

@Brindza Levente: Marquinhos gyakorlatilag egészen biztosan eligazol Rómából.

DINOBIZZO 2013.07.16. 14:44:27

hat a psgbe dinnye lesz de hat ihen barca eleg eselyes de meg korant sem biztos

Utolsó kommentek

  • természetes alapú logaritmus: Közben a következő bő 2 hónap programja (válogatott szünet... (2024.10.09. 00:38) Dühöngő
  • SuperTrezi: @juve2121: Beszédes, hogy a Mester az mondta róla: "jó ját... (2024.10.08. 23:34) Mi lesz veled, Paul Pogba? - FRISSÍTVE
  • Shyr Kahn: Utananeztem a hirnek. Talan nincs eltiltva a biro, csak Pa... (2024.10.08. 19:21) Motta: „Mindent megtettünk”
  • gomorra21: @Attilio79: ha Calát nyáron nem adta el nekünk a Bologna, ... (2024.10.08. 18:23) Bremert ma reggel megműtötték
  • Pogboom: @Rikoo: Lautaro és Thuram mellett nem igazán látom ott a h... (2024.10.08. 09:08) Mercato

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3455) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1692) játékosokról (10152) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2491) meccsek (4237) mercato (4251) nyilatkozat (7577) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása