Tévez: "A tízes mez hatalmas felelősséget jelent"

A Juventus legújabb szerzeményét, Carlos Tévezt nagy örömmel tölti el az a kihívás, amit a 10-es mez viselése jelent majd számára a Juventusnál. 

Az argentin támadó, akit egy sajtótájékoztató keretében mutattak be a médiának csütörtök délelőtt, azt a legendás 10-es mezt öltheti majd magára, amelynek nem volt gazdája Del Piero tavaly nyári távozása óta.

Tévez és Agnelli 10-es.jpg"Hatalmas felelősséggel jár a 10-es mez viselése." - mondta Tévez, aki Beppe Marotta bevallása szerint maga kérte ezt a mezszámot. 

"Egyszer már megörököltem ezt a számot Diego Maradonától a Boca Juniorsnál. Nagy tiszteletet érzek iránta, s kihívást jelent számomra."

"Tisztelem Del Pierót, aki  jelképe ennek a klubnak, s hatalmas játékos."

Tévez annak ellenére választotta a Juventust, hogy az elmúlt másfél év során többszörösen hírbe hozták az egyik legfőbb riválisnak számító Milan csapatával.

"Két vagy három alkalommal is találkoztam Adriano Galliani sportigazgatóval, azonban mostanában nem egyeztettünk, s az utolsó alkalom múlt évben történt."

"Azért választottam a Juventust, mert az volt az álmom, hogy itt játszhassak Olaszországban, s a zebramezes klub volt az, amely igazán akart engem. Az itteni labdarúgás az egyik legnehezebb, s egyben az egyik leggyönyörűbb is a világon."

"Köszönettel tartozom a Juventusnak, amiért ilyen elszántan dolgoztak azon, hogy leigazoljanak, s szeretnék köszönetet mondani a Citynek is az együtt töltött csodálatos évekért. A Juventus egy kiváló csapat, és ez a legfőbb oka annak, hogy itt vagyok."

"Nem az elmúlt néhány napban született meg a döntés, hogy ide igazoljak. A Juve már 2011-ben is a nyomomban volt. Miután beszéltem velük, azonnal tudtam, hogy az a legjobb döntés, ha csatlakozom hozzájuk."

A sokoldalú támadójátékos elárulta, hogy egyelőre nem tudja pontosan mit vár majd tőle Antonio Conte.

"Conte dönt majd róla, hogy ki mellett játszom, s milyen szerepet szán nekem. Egyelőre még nem beszéltem az edzővel." 

"Tapasztalatot és minőséget tudok adni a csapatnak." - folytatta Tévez. "Megígérhetem a szurkolóknak, hogy mindent beleadok majd a győzelem érdekében."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr825380550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero 2013.06.27. 18:50:42

et tetszik hogy o valasztotta a 10-est igy legalabb tudja mit vallal es gondolom mindent meg fog akkor tenni :D

venember83 2013.06.27. 19:12:16

@Gabuero: nem merte elkérni Matritól a 32-est, akkor már inkább a tízes.

keshudioo 2013.06.27. 19:15:36

@venember83: Jaja, hát még az milyen felelősség lett volna annak tudatában, hogy ki viselte előtte! :-D

babo0410 2013.06.27. 19:46:16

Akkor úgy tűnik Galliani tényleg csak azt akarta, hogy ne tudjuk leigazolni Tévezt? Vagy csak barátilag találkozott az ügynökével? Mert egyszer állítólag látták vele. Meg csak kamuzott Tévezről. Próbálkozott, hátha nem kell nekünk. :D Annak én is örülök, h ő kérte a 10-es mezt. És attól nem félek, hogy jövőre rossz passzban lesz. VB-re szeretne kijutni gondolom, és az argentin keretbe bekerülni, pláne csatár poszton nagyon nehéz. Szerintem nem lesz rossz. Csak nehogy jövőre rájöjjön a honvágy. Nem szeretném, ha csak egy évig maradna.

DINOBIZZO 2013.06.27. 19:49:33

"Megígérhetem a szurkolóknak, hogy mindent beleadok majd a győzelem érdekében."
-Ámen

Györijuventino 2013.06.27. 19:58:43

Drága apacs ,ha nem élsz a lehetőséggel és hogy a 10es mezt viselheted ,Chiello barátunk és társai drága popodat kezelésbe veszik az öltözöben... :)))

hellan (törölt) 2013.06.27. 22:52:09

@Györijuventino: Cáceres alsó gatya nélkül majd fenyíti. :D

LaVecchiaSignora 2013.06.27. 23:10:13

Tudtam én éreztem hogy a jó öreg Zio Fester csak a Juventusnak akart bekeverni és nem akart a Milanhoz vinni Tevezt.

Tony. 2013.06.28. 01:01:51

Akárki akármit mond, nekem erős meggyőződésem, hogy ez a mez az igazolás feltétele volt, Marotta meg persze azonnal bele is ment, hiszen így végre fel tud mutatni valakit.

Azért bármennyire is örülünk Teveznek, azt tudjuk róla, hogy nem az az érzelgős ember, akit érdekelne bárkinek a tisztelése, illetve elég nagy egója van ahhoz, simán hogy elkérje.

Ez a bemutatás is úgy érzem egyfajta próba volt, a szánkba nyomták, hogy mit gondolunk róla. Ilyen még nem fordult elő, hogy valaki megérkezik és erkélyen lobogtatja a mezét, minden egyéb bemutatás előtt. (mikor ezt megláttam elég gusztustalannak találtam)

A vezetők is tudják, hogy miről szól ez. Tevez-t azért közszájon sokan zsoldosnak hívják, és az is valójában, így egy pár éves periódusra (mert ennyi lesz) egyből odalökni rizikós dolog.
Biztos lesz még visszhangja, mert nem csak itt téma ez, de a világ Juve szurkolói körében is sokan tiltakoznak emiatt, ami nem véletlen.

Tony. 2013.06.28. 01:11:04

Személyes véleményem az, hogy eladni magunkat egy kis előrelépés érdekében még ínséges időkben is szégyen.

Alex8610 2013.06.28. 01:53:06

@Tony.: Teljesen egyetértek Veled és az allaspontoddal viszont azt be kell látni hogy ma már nem olyan a futballvilag mint régen mások az értékek nemrég Vidal visszautasított egy pletykát hogy neki kell a 10es mez nyilatkozta hogy azaz mez Alexe erre jön Tevez és megkapja.No comment.A vezetőségnek be kellett huznia ezt az igazolást az emberi oldalát énis elitelem ill nem tetszik de a szakmai,üzleti oldalát semmiképp kellett ezaz igazolás.Ez van.Am nalam Vidal az egyedüli akinél szoba jöhetett volna Alex meze.

juvebt 2013.06.28. 06:31:53

Sokan tiltakoznak és sokan nem. Nem a tízest imádjuk, hanem sokan hordta. Nekem is elszorult egy pillanatra a torkom, ez az élet rendje. Szerencsések vagyunk mert ez gyakorlatilag az összes mezszámunkkal eljátszhatnánk.
A bemutatás valóban miattunk volt. Sőt a sky szerint Ibra volt az utolsó játékos aki útóljára úgy érkezett Olaszországba mint világsztár. Inkább ennek szólt!

Apuleius 2013.06.28. 07:19:09

@Tony.: Szerintem ezek nagyon túlzó, indokolatlanul erős szavak Tévez-zel kapcsolatosan. Személyesen természetesen nem ismerem az argentint, de nekem speciel nem tűnt föl, hogy lelketlen zsoldos lenne, aki plusz három euróért elmenne bárhová, s valljuk be, az sem erre a jellemre utal, hogy most a Juventushoz igazolt. Az egyetlen "problémás" átigazolása a MU-City váltás volt, viszont aligha ismerjük ennek a pontos hátterét (én például nem gondolom, hogy csak és kizárólag a pénzről szólt). Tévez valóban problémás ember, a családi és magánélete miatt, de igazi kockázatot nem látok benne. Elképesztően hasznos, dolgos játékos, aki hajlandó megszakadni a csapatért, s nem csak a tökét vakarássza. Elképesztően komoly erősítés történt a Juventusnál.

A 10-es mezzel kapcsolatosan bennem is vannak rossz érzések, de ez az élet rendje, akár tetszik, akár nem. Nem érzem, hogy sérelem esne ezzel a 10-es mez varázsán vagy Del Piero legendáján, s úgy hiszem, hogy Alex sokkal okosabban látja a dolgokat, mint a szurkolók legtöbbje. Tévez sem egészen hülye, pontosan tudja mit jelent ez a mez (nem csak ennél a klubnál), s hadd kapjon egy esélyt, hátha belenő ebbe a mezbe. 10-esek jönnek és mennek, de nyilvánvalóan csak az igazán nagyokra fogunk emlékezni (Platini, Baggio, Del Piero), a számot meg nem érdemlőket úgyis kiszórja rostáján az emlékezet. Felesleges előre háborogni.

A bemutatással kapcsolatosan én is @juvebt nézőpontját osztom. Ez az egész annak szól, hogy Tévez egy világklasszis játékos, s a klub szeretett volna együtt örülni a szurkolókkal. Nyilván van benne nem kevés színpadias elem, de ezen aztán tényleg felesleges húzni a szájakat. A világ bármelyik klubjánál így mutatták volna be Tévezt, nincs ebben semmi kivetnivaló. Én inkább örülök, hogy végre olyan játékos érkezik, aki lengetheti a nevével ellátott mezt, s nem csak olyan senkiházi szarkupacokat igazolunk, akiknek akkor hallom először a nevét, amikor a Juve bejelenti az átigazolás tényét.

Barolo 2013.06.28. 09:56:07

@Apuleius: Az utolsó mondatoddal kicsit túloztál, amúgy teljesen egyet értek a gondolatmeneteddel. Forza Juventus!

venember83 2013.06.28. 10:32:29

@Barolo: ne mondd, hogy Padoin és Peluso neve annyira ismerős volt számodra, mielőtt a Juventushoz igazoltak volna. :)

Apuleius 2013.06.28. 10:46:26

@Barolo: @venember83: Igen, pontosan Padoin esete ihlette a mondatot. Megvallom őszintén, hogy soha az életben nem hallottam még róla (mint azóta láthatjuk, nem véletlenül) mielőtt a Juventus leigazolta. Ugyan tényleg túlzó a gondolat, de sok más játékosra is áll a dolog. Peluso-t vagy Bendtner-t mondjuk ismerhettük, de ki a fene menne eléjük a reptérre? Ki a halál lenne kíváncsi rájuk, ahogy a nevükkel ellátott mez lóbálják a nagyérdemű felé?

Barolo 2013.06.28. 10:51:35

@Apuleius: Ok. Persze értem amit irtok.... ettől függetlenül a szarkupac kifejezést kicsit keménynek érzem.... Forza Juventus!

Apuleius 2013.06.28. 10:57:33

@Barolo: Persze, teljesen igazad van, s alapvetően nem is szoktam ilyen durva jelzőket használni saját játékosokra, de néhányukat nagyon szeretném már máshol látni. Padoin-on pedig egész egyszerűen nem tudok napirendre térni... :-)

Barolo 2013.06.28. 11:05:37

@Apuleius: Nekem azzal amúgy nincs bajom, hogy a keretben van, utolsó utáni vésztartaléknak..... csak akkor szomorodom el, amikor látom, hogy egész sokat játszik. Amúgy pont a tegnapi meccs alatt gondolkodtam el, hogy érdekes, hogy Giaccherini és Giovinco is játszani tud az olasz válogatottban egy egész fontos meccsen, nálunk meg egyik sem számít alap embernek. Ezek alapján vagy a Juve kezdője nagyon erős vagy a válogatotté gyenge. Forza Juventus!

RuidaRobert 2013.06.28. 11:13:40

@Barolo: Giovinco 41 meccsen lépett pályára, szóval szerintem alap embernek számít. Viszont igen, Giaccherini elég jól játszott az egész tornán, és belegondolva nálunk is eldöntött két meccset csereként.

Apuleius 2013.06.28. 11:27:22

@Barolo: Igen, az egyik komoly probléma, amikor azt látom, hogy Padoin kezdőként fut ki a hétvégi meccsre, s ezzel nyílik is a bicska a zsebemben. A másik gondom, hogy peremembereknek én jobban szeretnék tehetségesnek vélt fiatalokat látni, akik egy-egy meccsen legalább megmutathatnák magukat, amúgy pedig a nagyokkal készülhetnek. Számomra a Padoin típusú és minőségű játékosok leigazolása tökéletesen értelmetlen kategória, ráadásul azért 5 milliókat szórunk ki rájuk.

Giaccherini érdekes figura. Alapból nem szeretem, mert gyenge játékosnak tartom, ugyanakkor valamiért nem tudok úgy viszonyulni hozzá, mint Padoinhoz. Lelkes, kiteszi a lelkét, befogja a száját, teszi a dolgát, s néha kellemes önbizalommal játszik. Amolyan népmesei hős, s alapvetően szimpatikus figura. Tegnap kifejezetten jól játszott, de nagyjából azt hozta, amit a Juvéban szokott hozni. Képes szép megoldásokra, majd két perccel később elképesztő béna mozdulatot lát tőle az ember.

Amúgy igen, szerintem a Juve kezdője erősebb, mint a válogatotté.

RuidaRobert 2013.06.28. 11:35:50

@Apuleius: Nehéz megállapítani, hogy melyik kezdője az erősebb, mivel szinte megegyezik:P

Apuleius 2013.06.28. 11:43:56

@RuidaRobert: Igen, ez igaz, de Vidal azért nem lenne rossz az olasz válogatottban :-)

Barolo 2013.06.28. 11:56:00

@Apuleius: Illetve egy Balotelli szintű csatár is elférne a Juvéban (most már talán van is 1-2). Amit Giaccheriniről írsz, az abszolút megegyezik az én véleményemmel.
Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása