Jovetićről lemondott az Arsenal

Az Arsenal csapata kénytelen B terv után nézni, ugyanis a híresztelések szerint az első számú kiszemeltjük, Stevan Jovetić készen áll Torinóba költözni.

Jovetic_Fiorentina.jpgA Fiorentina tehetséges játékosa évek óta az Ágyúsok kívánságlistájának tetején állt, s Arsène Wenger mindezidáig biztos volt benne, hogy sikerül megszerezniük a montenegrói csatárt.

A francia szakvezető azonban óriási akadályba ütközött, a 23 éves játékos ugyanis szeretne Olaszországban maradni, és gyermekkori kedvenc csapatába, a Juventusba szerződni.

Egy Jovetićcsel közeli kapcsolatban élő forrás nem régiben nyilatkozott a Daily Star Sundaynek:

"Nagyon kevés esély van arra, hogy az Arsenal leigazolja Jovetićet. A fiú imád Olaszországban élni és futballozni, ezért szívesebben csatlakozna a Juventushoz.

A legtöbb montenegrói számára a Serie A a világ legfontosabb focibajnoksága, még az angol Premier League-nél is nagyobb presztízzsel bír."

A londoni klub nem az egyetlen angol csapat, amely figyeli a szerződésében 25 millió fontos kivásárlási árral felcímkézett játékost. A Manchester City szintén élénken érdeklődött Jovetić iránt, azonban Manuel Pellegrini kinevezésével egyre kevesebb figyelmet szentelnek a Fiorentina csillagára.

A manchesteri arabok versenyből való kiszállásával tehát az Arsenal nem hiába remélhette Jovetić leigazolását, reményeiket azonban a jelenlegi állás alapján úgy tűnik, a torinói Zebrák fogják porba tiporni.

Az FK Partizan egykori játékosa 2008-ban csatlakozott a Violákhoz, és az elmúlt években 60 olasz bajnokin 26 gólig jutott.

A tehetséges támadó több nagy csapat érdeklődését is felkeltette firenzei tartózkodása alatt. Amennyiben Jovetić végül a Juventusban kötne ki, csatlakozhatna válogatottbeli éktársához, Mirko Vucinićhez. A két montenegrói csatár októberben az angol válogatottal fog találkozni a világbajnoki selejtező következő állomásán, és az előzetes jóslatok alapján akár oda is pörkölhetnek Roy Hodgson játékosainak orra alá.

Jovetićről lemondva Wenger új célpontok után nézhet: a Manchester Unitedben mostanában kevés lehetőséget kapó Wayne Rooney-t, valamint az Aston Villa játékosa, Christian Bentekét is figyelemmel követi.

Friss: A Gazzetta dello Sport szerint Jovetić ügynöke és Fabio Paratici tegnap le is bonyolítottak egy villámtalálkozót a Wembley-ben. A Juventus és a Fiorentina elöljárói szerdán már asztalhoz is ülhetnek az átigazolás ügyében, és a pletykák szerint az Öreg Hölgy kész felajánlani Alessandro Del Piero 10-es mezét a montenegrói játékosnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr825318481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2013.05.26. 11:03:45

A Fiorentina 30 millió eurót szeretne, mi pedig bele akarjuk vonni az üzletbe Quagliarellát (+20m)

Londonban állítólag nem csak Jovetic, de Tévez ügynökével is találkozott az Agnelli-Paratici-Conte trió.

Györijuventino 2013.05.26. 11:15:39

Jovetic és Tevez igen nagy erősítés lenne . E két csatárral 3-5-2 tökéletesen müködne!
Kolarov kéne márcsak + cserének a mindenes Diamanti és kész a csapat!
Q-Matri-Giovincio mehet amerre lát Padoin és Dc is , Melot is végleg el kéne adni már és Isla- hoz sem ragaszkodom...

danimester1 2013.05.26. 11:17:46

Kicsit erős nekem ez az "adjuk oda Alex 10-es mezét",úgy,hogy még nem is bizonyított nálunk.Ennyire azért szerintem nem kéne elalélni ettől a gyerektől.Viszont a cikkel számomra világossá vált,hogy maradni fog a másik montenegrói is,azaz Q,Matri távozó lesz a többi meg alap hogy megy.(Anelka+Bendtner)Szeretném ha még érkezne mellé Higuain vagy Tevez és jönne még erősítés a bal ill. jobb oldalra.Jojo,Higuain/Tevez,Llorente,Giovinco,Vucinic és egy fiatal tehetség akár tőlünk vagy máshonnan elég kell legyen jövőre persze szélsőkkel kiegészítve.Kp. rendben,védelem is,de oda azért én hoznék +1 embert ha esetleg sérülés lenne.Szükség esetén januárban egy vészmegoldást.
@keshudioo: Én is olvastam a "randiról".Szerintem ha bevonjuk Q-t ezzel csökkentve a vételárat a lilák sem járnak rosszul.(bár én Q-t cserének megtartanám,mert szimpi és bizonyította,hogy lehet rá számítani)

Szbence 2013.05.26. 11:18:45

"A Sunday People értesülései szerint az Arsenal 17,5 millió eurót adna Paul Pogbáért."

De Pogbát akarják:D ez egy vicc

keshudioo 2013.05.26. 11:24:37

@danimester1: Sőt, még Marronét is bevonhatjuk.

Györijuventino 2013.05.26. 11:28:09

Tudja vki Matri-Q-Padoin-Dc mennyit keres a Juventusban?

juve28adam 2013.05.26. 11:28:25

@keshudioo: Marrone-t egész nyugodtan bevonhatjuk, mert nálunk soha a büdös életbe nem lesz semmi se a srácból.

babo0410 2013.05.26. 11:34:12

@keshudioo: Nagyon jó lenne, ha Marronet és Q-t is odaadnánk, és olcsóbban hoznánk el Jojot, mert mellé én Higuaínnak valahogy jobban örülnék, mint Téveznek.
@danimester1: Szerintem Vucinic sem fog maradni, mert folyamatosan arról cikkeznek, ha valaki megfelelő ajánlatot tesz érte, akkor eladjuk. És most már egyre több hír lát napvilágot arról, hogy Angliából sokan érdeklődnek Vucinic után. A West Ham, a Fullham, a Tottenham és a United. Ha valaki tényleg ad érte 15 millió €-t, akkor szerintem távozni fog. És én nem siratnám meg. A csatársor jövőre valahogy így fog szerintem kinézni, hogy Jovetic, Higuaín/Tévez, Llorente, Giovinco és ha nagyon kell, akkor lesz egy 5. csatár is, egy fiatal tehetség személyében.

danimester1 2013.05.26. 11:44:06

@babo0410: Szerintem Vuci maradni fog.2 okból is 1. mert Conte kedvence
és szerinte a legtechnikásabb játékosunk.2.Nem akar elmenni.

babo0410 2013.05.26. 12:01:39

@danimester1: Conte kedvence? Ezt miből szürted le? Nem kedvenc, csak ő az a játékos, akinek ha van kedve játszani, akkor nagyon tud. De ha nincs, akkor is bele tud úgy botlani a lasztiba, hogy az gól legyen. Szerintem ezért játszott ennyit, de ha jön egy jó ajánlat, akkor menni fog. Nem érzem azt egyik támadónkon sem, hogy Conte extrán kedvelné. Szerintem Conte úgy van vele, hogy a csatárok nem nyújtottak jó teljesítményt, így ők beáldozhatóak. Nincs meg bennük a szükséges motiváció. Ás ha szeretnénk jelentősen előre lépni, akkor egy 15 millás ajánlat esetén Vucit simán el kell engedni. Ha lesz legalább ekkora ajánlat, el fog menni.

Györijuventino 2013.05.26. 12:09:46

@keshudioo: Köszi szépen!
Vidalnak érik a 4 milliós éves fizetés, emelett Barzagli-nak és Lichtinek is érik legalább egy fél milliós fizetés emelés!

keshudioo 2013.05.26. 12:11:39

@babo0410: Szerintem Vucinicért nem fognak 15 milliót ajánlani. Úgy gondolom, hogy a Matri-Q páros fog távozni, és az is lenne a legésszerűbb (Higuaín, Llorente és Matri mind befejezők, Q-t pedig nem igazán értékelik házon belül).

Azért egy Higuaín-Jovetic-Llorente-Vucinic-Giovinco csatársor már nem lenne rossz. A Diamanti-saga szerintem véget ért - legalábbis múltkor arról lehetett olvasni, hogy a két klub nagyon távol áll a közös megegyezéstől.

keshudioo 2013.05.26. 12:14:00

Friss: a La Stampa szerint Londonban megegyezett a Juventus és Jovetic: 4,5 milliós szerződés 2018-ig. A Sky Italia szerint menni fog a 30 milliós ajánlat Firenzébe.

RuidaRobert 2013.05.26. 12:26:03

@keshudioo: Igen, valóban nem lenne annyira rossz, DE, ha jövőre is 3-5-2-vel megyünk, ebből 3 padozni fog...

keshudioo 2013.05.26. 12:35:28

@RuidaRobert: Inkább Llorente, Vucinic és Giovinco üljenek a padon, mint Bendtner, Anelka és Iaquinta. :D Ezen már nem nekünk kell aggódnunk. Meg hát várjuk ki a végét, még nem igazoltunk senkit.

RuidaRobert 2013.05.26. 12:40:20

@keshudioo: Persze ez egyértelmű, mármint, hogy a mi szempontunkból kellemes lenne azon aggódni, hogy kik kerülnek a padra, én csak abban reménykedek, ha jön Jovetic, nem ő lesz az egyedüli érkező. Mert Llorente óriási kérdőjel, a montenegrói meg nem egy befejező ember...és eddig se a helyzetek kialakításával volt a gond.

MdewC 2013.05.26. 12:57:52

Forza!
Jovetic mindnképp nagy erősítés lenne sztem, nagyon örülnék neki. Tény, hogy még nem igazoltunk senkit, nem is szabad elkiabálni, de az eddigiekhez képest jobbak az előjelek. Higunak én is jobban örülnék mint Teveznek, de lássuk be mind a kettő akkora erősítés lenne, hogy "szinte mind1". Szélsőkről eddig nem nagyon lehet hallani, legalább egy minőségi kellene, hogy jöjjön. Ha Higu és Tevez közül senki nem jön, akkor ki lehet még alternatíva?
Hajrá!

danimester1 2013.05.26. 13:03:17

@babo0410: Drága barátom abból amit Conte nyilatkozott róla és persze teljesítménytől függetlenül mindig kezdő volt egy-egy kivételtől eltekintve.Te nem olvastad a nyilatkozatát és nem is néztél Juve meccseket?Igaz én sem rohannák a Dunának ha menne,de szvsz. erre kicsi esély látok,egyrészt azért amit írtam a másik meg az,hogy ő is már 3X felé jár és nem valószínű,hogy ennyit adna érte valaki.Amennyiben igen áldásom az üzletre.

vágóistván 2013.05.26. 13:05:23

@RuidaRobert: ez nem igaz hogy nincs gond a helyzetek kialakitásával .botrányosan ötlettelen játékunk volt tavasszal is.az hogy a nem szélső asamoah adogatja be a labdákat a másik oldalon meg lichti azok nem igazán hekyzetek kialakitása. kell ember akiben van kreativitás.minél több annál jobb.nekem ez a fajta 3-5-2 kicsit ötlettelen.

NucLeo 2013.05.26. 13:09:42

Egyértelmű,hogy ha érkezik Jovetic, már nem igazolunk több csatárt.Nem is kell,rajta kívül még a két szélre kéne két minőségi ember,és megvagyunk.
Szerintem jól járnánk a montenegróival,pont ilyen playmaker féle csatár kéne a csapatba Lllorente mellé.Megvan benne a tudás,ami Vucsiban,de egész más mentalitással párosítva.És az sem elhanyagolható,hogy ellentétben Tevezzel vagy Higannyal,ő szeretne nálunk játszani.

NucLeo 2013.05.26. 13:21:31

@vágóistván: Egyetértek.Olyan is hányszor volt,hogy a csatáraink megkapták már félpályánál a labdát,és nem tudtak vele mit kezdeni.Kell kreatív ember a csapatba,azzal kevésbé lennénk Pirlo függők.Ja,és kell,hogy legyen széljátékunk,mert ebben a szezonban gyakorlatilag nem volt.Jobban szét kell húzni az ellenfél védelmét,és a csatárainknak is több tere marad.
Mondjuk Lllorente,Jovetic,Grosskreutz,Cuadrado...ezt így elfogadnám,talán reális is lenne:)

Tony. 2013.05.26. 13:26:01

Még csak az kéne, hogy ennek a senkiházinak kapásból odaadják a 10-est.

vágóistván 2013.05.26. 13:26:12

vucsko ezzel a teljesítménnyel sehol nem lenne ennyire stabil.tény hogy conte nagon szereti,különben nem játszatná agyba-főbe.sztem vucsko is tudja ezt,ezért nem teszi oda magát,mert neki úgy is van helye,nincs versenyhelyzet.reméljük ez mostantól máshogy lesz.

Gabuero 2013.05.26. 13:40:51

De ne h tavaly 22millio nem adtunk rvp nek mostmeg 30milla meg 10ezt nagyon erosnek erzem

deluxe93 2013.05.26. 14:06:46

@Gabuero: Igen,ezt amúgy senki más nem érzi át h tavaly RvP-ért minden milliót sajnáltunk,most meg kicsengetünk Joveticért 30-at.Nem mondom h nincs lehetőség Joveticbe,de RvP más kategória.Ilyenkor kéne elgondolkodni h tényleg alkalmas-e a vezetőség h alkalmas e arra h újra a legjobbak legyünk.

MdewC 2013.05.26. 14:09:01

Előbb utóbb oda kell adni a 10-est. Am sztem ez csak hírverés, de ha ez kell... Részemről inkább adnám vmi fiatalal olasz csatár sztárocskának, de sajnos ilyen most nincs nálunk.

RuidaRobert 2013.05.26. 14:30:50

Sajnálni fogom ha Gabbiadinit (Akiért állítólag a Dortmund is érdeklődik) odaadjuk, annak érdekében, hogy olcsóbb legyen JoJo. Lehet, hogy tényleg hasznos tagja lenne a csapatnak, de jelenleg szerintem nem ér ennyit.

Victor90 2013.05.26. 14:56:30

Tony!Jovetic miért is 1 senkiházi?

babo0410 2013.05.26. 14:59:58

@danimester1: Én úgy vagyok vele, hogy Vuci kényszerből volt folyton kezdő. És Conte nyilatkozta, hogy frissíteni kell a kereten, azoknak menniük kell, akiken nem látszik a sikeréhség. És Vucinicen nem látszik. Szerintem Mirko távozása reális lehet.

RuidaRobert 2013.05.26. 15:19:54

Amikor volt az a nagy megbeszélés kb 2 hete, ott állítólag abban egyeztek meg, hogy Conténak két csatár kell, és az egyik legyen "fox in the box" típusú. Na már most a montenegrói nem az. Ezek szerint rajta kívül érkezne Higuain?

devil-z 2013.05.26. 16:43:01

Szerintem ez nagyon sok pénz érte.
Itt az alkalom a transzfergurunk előtt, hogy bevesse kivételes praktikáit és lejjebb vigye az árát úgy 5-6 millióval - persze anélkül, hogy odaadná a fél csapatot :)

A 10-es szám állítólagos odaítélése már eleve felháborító. A saját érdekében is okos döntés volna, ha nem tartana rá igényt.

Hurka75 2013.05.26. 17:52:06

@keshudioo: Szerinted a gnóm kis g.ci milyen hisztit vágna le, ha közölnék vele, hogy ő lesz az 5. csatár??? Megint köpködné a Juvét, hogy kib@sztak vele s eltékozolja miattunk a karrierjét! Nem kell ő a Juvéba!!!!!!!!!!

Hurka75 2013.05.26. 17:56:43

@keshudioo: 4,5 millás fizu??? Néhanyan ki lennének akadva ( Vidal, Marci, Chiellini...)- hozzá teszem jogosan! Jó lenne, ha jönne, DE 30 milla+ 4,5 fizu az azért durva. Q/Gio + 1 játékos (Melo/Marrone)+ 10 milla - max 4 milla fizu.

keshudioo 2013.05.26. 17:57:00

@Hurka75: Őszintén szólva engem személy szerint nem nagyon izgat, hogy mit szólna Giovinco a padozáshoz. Szerintem Vucinic egyébként nehezebben bírná a mellékszerepet. Eladnám én Giovincót is, de nagyon kevés esélyt érzek az ő távozására.

Hurka75 2013.05.26. 18:10:13

@keshudioo: Pedig amilyen kutya szezont fut a zinter+csapatépítés Mazzarival én simán rájuk "tukmálnám" :) :) :)

Tony. 2013.05.26. 19:17:55

@Victor90: Az eddigi pályafutása és a Juventus 10-es meze kapcsolatában.

vágóistván 2013.05.26. 23:22:36

a vp kontra jovetic vitához annyit hogy a fizun is mulhatott a dolog.vp 10+ milliós fizu igénye elég rémisztő lehetett agnelliéknek.az arsenalban keresett 7-7,5 szóval 9 alá nem igen mehetett volna.tekintve az adót vp egy évente akár 18 millióba is fájhatott volna a juvénak.

2013.05.27. 03:51:52

Mindenki ki van akadva ezen a Del Piero 10-es meze dolgon,pedig szerintem ez inkább motiválná Jovetic-et,mint visszavetné...mindenki Capitano-jának szerintem teljesen mind1 ki viseli az ő volt mezszámát,egyébként meg a büdös életbe nem fog olyan játékos születni,akinek a hátán szívesebben látnám a Juve 10-es mezét,mint Alexén!Tök mind1 milyen mezszámot kap,csak legyen már valami ebből a mercato-ból,amivel neki lehet futni idén a vérmesebb céloknak is!

Tony. 2013.05.27. 12:34:28

@fire06: Itt nem arról van szó, hogy motiválná vagy visszavetné, hanem arról, hogy semmi olyat nem tett eddig ami alapján azonnal rá kellene adni. Giovinco egy sokkal jobb szezon után jött és ő sem kapta meg Juve nevelés létére, akkor majd pont Jovetic..

2013.05.27. 16:06:55

@Tony.: Ebben igazad van,én csak azt szerettem volna mondani,hogy engem nem érdekel már mi szerepel majd a meze hátulján,mert az elején lévő embléma a lényeg,a Juventus...ha Alex 10-es meze kell ahhoz,hogy Jovetic világklasszissá érjen nálunk,akkor hajrá,adják oda neki és dolgozzon meg érte!

babo0410 2013.05.27. 18:46:07

Amóúgy azt Del Piero is kijelentette egy interjúban, hogy nem szeretné, ha a 10 mezt visszavonultatnák.

csakajuveésalex 2013.05.28. 13:03:14

@babo0410: pedig szerintem azt kéne...
én sem hiszem , hogy pont jojo az akihez hozzá kéne vágni.Marci is azonnal vissza utasította,pontosan tudta, hogy még nem méltó rá.akkor miért 1 frissen igazolt(jelölt)?

csakajuveésalex 2013.05.28. 13:05:03

@fire06: ne adjuk oda,dolgozzon meg érte!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása