Kérdezz - felelek (I. rész)

Questionmark.pngAnnak apropóján, hogy a Juventus elhódította fennállása 31. bajnoki elsőségét, rendhagyó évértékelő poszttal szeretnénk kedveskedni nektek, amelyben a szerkesztők elmondják véleményüket az idei szezonnal és játékosokkal kapcsolatban.

Öt kérdés alapján többek közt arra kerestük a választ, hogy melyik volt a szezon legszebb pillanata, kinek a játéka tetszett leginkább, vagy legkevésbé. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy hozzászólás formájában nyugodtan fejtse ki véleményét a kérdésekkel kapcsolatban! Jöjjenek tehát a válaszok!

1. Hogyan értékelnéd a szezont?

Lassus: Szerintem kitűnően sikerült, szinte az elejétől kezdve vezettük a bajnokságot. Kezd a Juve igazi "nagycsapatként" működni, ennek minden pozitívumával és negatívumával együtt. A Bajnokok Ligájában is sikerült a tisztességes helytállás, jövőre meg kell kicsit erősödnünk a továbblépés érdekében. Negatívumként értékelném viszont a rengeteg unalmas mérkőzést. A tavalyi csapathoz képest kiveszett a tűz, maradt a rutinmunka, jött a dominancia, de mindent összevetve sokszor unalmas mérkőzést láthattunk.

Type-R: Eredményes szezon volt, ezt alátámasztják a számok is. Ugyanakkor a játék nem volt annyira szórakoztató, mint tavaly, helyenként az az érzésem támadt, hogy pusztán a minimális erőkifejtésre törekszik a csapat. Ami megelégedésre ad okot az az, hogy ahol tavaly csak szenvedett a csapat és kínkeservesen egy döntetlenre futotta, idén azt könyörtelenül behúzta. Persze a két milánói gárda és a Samp elleni vereség fájt, ott többet beleadhattak volna a srácok. Summázva egy eredményorientált, és többnyire az alapvető célt sikeresen megvalósító gépezetet láthattunk, aminek nem volt párja Olaszországban.

Apuleius: Összességében mindenképpen pozitív és biztató szezont tudhatunk a hátunk mögött. Ugyan a legtöbb mérkőzésen a csapat játéka számomra sokkal kevésbé tűnt élvezetesnek és szórakoztatónak, mint tavaly, mégis nagy fölénnyel nyertük a bajnokságot, az első fordulótól vezetve a tabellát, s ez mindenképpen komoly fegyvertény. Visszatértünk a Bajnokok Ligájába, ahol egyértelműen megmutattuk, hogy ezzel a Juventusszal hamarosan az európai színtéren is komolyan számolni kell. A Juventus hazai egyeduralma úgy tűnik még hosszú évekig adott lehet, s nagyon úgy tűnik, hogy már Conte második évében kinőttük az olasz bajnokságot, ennek pedig sajnos távlatilag negatív hatásai is lehetnek.  

keshudioo: Szerettem volna Olasz Kupát is a Scudetto mellé, sajnos ez nem jött össze. A bajnoki címvédésnek végtelenül örülök, még ha egy riválisok nélküli Serie A-ban is hoztuk össze, és a BL-menetelés is szép visszatérést hozott. Az európai kupasorozattal  kapcsolatban én nem voltam túl toptimista, de a Chelsea elleni 2-2-es döntetlen és a 3-0-s győzelem megmutatta, hogy a csapat gerince adott, kirobbanthatatlan, és esetenként egész jól működik.

venember83: Alapvetően sikeres szezon, amely során a csapat nagyon simán hozta az elvárt bajnoki címet, utóbbi sajnos bizonyítja a Serie A gyengülését, hiszen konstansan senki nem tudta felvenni a lépést a zebráinkkal. A BL-beli menetelés is sok örömöt okozott, főleg a csoportbeli utolsó meccsek, utána már kevés ok volt a mosolyra, hisz a Celtic elleni továbbjutás kötelező volt, míg a Bayern ellen bebizonyosodott, hogy ez a csapat a motivált munkásemberekkel kevés európai szinten a legjobbak között és egyelőre kár álmodozni bármiféle BL-trófeáról.

4Evorg: Véleményem szerint semmi okunk nincs a szégyenkezésre, megvédtük a bajnoki címünket, az Olasz Kupában az elődöntőig meneteltünk (mondjuk ezzel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem, jó lett volna döntőt játszani) és úgy érzem, hogy a kissé csúfos kiesés ellenére a BL-ben is jól helytállt a csapat. Az már megint más kérdés, hogy akkora öröm nem volt bennem, mint a tavalyi Scudetto után, ez köszönhető részben annak is, hogy most mi voltunk a fő esélyesek, a többi riválisunk meg nem tudott mit kezdeni a helyzettel.

2. Melyik volt számodra a szezon legszebb pillanata?

Lassus: Számomra egyértelműen a Chelsea legyőzése (és a BL-csoportból való továbbjutás) a szezon csúcspillanata. Akkor igazán erős oldalát mutatta a Juve. És persze állandó elégedettséggel töltött el az Inter bukdácsolása.

Type-R: Felejthetetlen élmény a BL indulót hallani a meccsek előtt a Juventus Stadiumban. Még akkor is, ha ez még nem adatott meg élőben, és egyelőre csak a TV képernyője előtt ülve borsózik az ember háta. Ha konkrétan meccsekkel akarok példálózni, akkor a Chelsea elleni két mérkőzés nagyszerű volt: az elsőn visszajöttük a süllyesztőből, a másodikon esélyt sem adtunk az angoloknak.

Apuleius: Számomra a szezon egyik legemlékezetesebb pillanata a Napoli hazai legyőzése volt, amelyen Pogba megvillantotta fantasztikus képességeit, s helyre tettük legfőbb riválisunkat. A másik emlékezetes mérkőzés a Chelsea elleni hazai csoportmeccs volt, amelyen feltöröltük a pályát a Bajnokok Ligája címvédőjével. Ha egyetlen mérkőzést kell választanom, azt hiszem utóbbira tenném a voksomat.

keshudioo: Mondhatnám én is a Chelsea, a Napoli, az Inter vagy a Milan elleni győzelmeket, de ezek helyett valami személyesebb momentum jutott eszembe. Két hete ültem otthon a nappalinkban az új 2012-13-as mezemben, örültem, hogy végre nagy képernyőn nézhetem a Palermo elleni mérkőzést, ahol matematikailag is bebiztosíthatjuk a bajnoki címet. Egyszer csak megszólalt a himnusz, mutatták a stadionban lévő koreográfiát, a millió csíkos zászlót, és ahogy a közönség elkezdte énekelni, hogy "Juve, Storia di un grande amore", azonnal elkezdtem zokogni.

venember83: A legszebb pillanat számomra egyértelműen Arturo Vidal gólja volt a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en, nagyszerű volt maga a gól, utána a sántító ünneplés is sokatmondó, és az sem volt mindennapi, ahogy megváltoztatta a csapat hozzáállását a találat.

4Evorg: Fogós kérdés! Talán én is a Chelsea elleni nagy comeback-et mondanám, illetve annak kvázi visszavágóját a sima 3-0-át, de azért az Inter és Milan elleni bosszú is jólesett.

3. Mi volt a szezon mélypontja?

Lassus: Igazi mélypontot nem éreztem, valahogy az egész idényben nyilvánvaló volt, hogy a Juve a legerősebb. Persze a tavalyi veretlen széria miatt mindegyik vereség nagyon rosszul esett, főleg a Roma elleni, mert akkor még a játék képe is a teljes kilátástalanságot tükrözte.

Type-R: Szerencsére klasszikus mélypont, amolyan "delneris" januári gödör nem volt, még tavaly is sokkalta mélyebb hullámvölgyeket éreztem. A BL-kiesés persze nagyon rosszul esett, de nem lehet azt mondani, hogy nem volt előjele. Emellett az Inter elleni veretlenségmegszakító zakó volt a leginkább kellemetlen emlék. Megszakítják a szép kis sorozatunkat, ráadásul otthon, ráadásul pont az Inter...

Apuleius: Hazai színtéren is voltak dühítő botlásaink, de leginkább negatív momentumként az európai búcsúnkat említeném. Az Inter elleni hazai vereség egy csodálatos sorozatot szakított meg, s bársonyos álomból ébresztett fel mindannyiunkat. Eszünkbe juthat még a tíz emberrel játszó Sampdoriától elszenvedett hazai vereség is, a szezon legszomorúbb pillanata számomra azonban mégis a Bayern München elleni első mérkőzés maradt. Az eredmény miatt nem hiszem, hogy szégyenkezni volna okunk, azonban a csapat zavarodottsága, tehetetlensége és lélektelensége nagyon kellemetlen élmény maradt.

keshudioo: Az Inter és a Milan elleni bukó rosszul esett, mert tavaly a rangadókon mindvégig motiváltan játszottunk, ezeken a mérkőzéseken pedig egyáltalán nem törekedtünk a 100%-ra. De amit leginkább a szezon mélypontjának tartok, az a tavalyihoz képest gyengébb, élvezhetetlen és kevésbé dinamikus a játékunk. Az előző Juventusunk letámadta az ellenfeleit, mindenki hajtott 90+ percen keresztül, de az idei taktika ahhoz képest egy nyugdíjas hölgyéhez hasonlított. Sajnos ez nagyon sok nézhetetlen meccset produkált a szezon során.

venember83: Az Inter elleni otthoni zakóra számítottam a legkevésbé, rossz volt látni a tehetetlen Juventust és a motivált Intert, mintha egy pár évvel ezelőtti időbe csöppentem volna vissza. Egyszerűen rémálom.

4Evorg: A Milan elleni vereség nem (csak) azért volt fájó, mert az ősi riválistól kaptunk ki, hanem azért, mert semmivel sem játszottak jobban, mint mi, másként fogalmazva két pocsékul játszó csapat közül a hangyányival kevésbé rosszul meccselő győzött.

4. Ki volt számodra az idény pozitív és negatív meglepetése?

Lassus: Szerintem nem leszek egyedül, ha úgy gondolom, a pozitív meglepetés egyértelműen Vidal volt. Megalkuvást nem tűrő játék, jó lövések, kitűnő szerelések, emellett pedig van esze is a focihoz, szóval a csapat egyik leghasznosabb játékosává vált. Negatív meglepetésként Vučinić a választottam. Nem egy mérkőzésen kívántam a pokolba, és most is úgy gondolom, hgy sok mindent megtennék, ha nyáron eligazolna. Valóban vannak zseniális megmozdulásai, de a szinte állandó hanyagsága, hibái az őrületbe kergetnek.

Type-R: A pozitív egyértelműen Paul Pogba. Szinte a semmiből érkezett a srác, megcsillantotta tehetségét, majd nagyképűvé vált, büntetést is kapott, de ezt átértékelve visszatért a helyes útra és ismételten csillog. Viszont a komplett csatársor teljesítménye egy bazi nagy nullával volt egyenlő számomra. Vucinicestől, Bendtnerestől, Anelkástól. Quagliarella jelentett némi fényt az éjszakában az első Chelsea-meccs környékén, és meggyőződésem, hogy benne sokkal több lenne, ha folyamatos lehetőséget kapna. A támadók mellett Asamoah téli formája és Lichtsteiner fáradtsága a negatív meglepetés. A svájci egyszerűen csak árnyéka tavalyi önmagának.

Apuleius: Ha a pozitív és a negatív meglepetésembereket kell megnevezni, egyértelmű, hogy az új igazolások között kell keresgélnünk, hiszen úgy érzem, hogy a "régiek" nagyjából azt hozták, amit várhattunk tőlük. A legnagyobb pozitív meglepetést Pogba érett, dinamikus játéka szolgáltatta. Nem mindennapi, ahogy ilyen fiatalon azonnal felvette a ritmust, s gyakorlatilag kirobbanthatatlan kezdőjátékossá verekedte magát. Remélem még sokáig csodálhatjuk okos megoldásait és süvítő bombáit. A leginkább negatív meglepetésként Giovinco játékát nevezném meg. Számomra bebizonyította, hogy soha sem válik igazán komoly játékossá.

keshudioo: A pozitív meglepetés egyértelműen Pogba. Azt gondoltam, hogy ő és Marrone körülbelül ugyanannyi játékpercet kapnak majd a bajnokságban, ezzel szemben a francia Balotelli sokkal meggyőzőbb, kiegyensúlyozottabb játékot produkál, a fontos góljairól, fantasztikus bombáiról nem is beszélve. Imádom, ahogy a hosszú lábaival képes 3 emberrel szemben megtartani a labdát, és ahogy a középpályán mindenféle görcsösség nélkül cselezget. Negatív meglepetés lehetne a partiarc Bendtner, a padon kérődző Anelka, vagy a lehetőséget kapó, de azzal nem élő támadóhármasunk is, de számomra az egyik legnagyobb csalódás Marchisio játéka volt. Az olasz idén nagyon sokszor eltűnt a mezőnyből, teljesen súlytalan volt támadásban és védekezésben is, a Bayern ellen mindenki többször ért nála labdába. Egy kapitányjelölttől nem ezt várná az ember.

venember83: Negatív meglepetés a komplett csatársor. Nem tudok kit kiemelni, Gio, Matri, Quagliarella, Mirko, mindnyájan elég okot adtak arra, hogy jövőre ne viseljék a Juventus mezét, szánalmas, hogy senki nem emelkedik ki közülük. És akkor még a Bendtner és Anelka nevű játékosokról nem is tettem említést. Mondjuk kár is a karakterekért. S most meg eszembe jutottak a szélsők is, akik képtelenek beadni... Pozitív meglepetés pedig egyértelműen Paul Pogba, aki univerzális módon megtalálja a helyét a középpályán ott, ahova éppen Antonio Conte teszi, és a pályán egyértelműen visszavesz abból az óriási arcból, amit a Mino Raiola pártfogoltaktól megszokhattunk. Nagyszerűen védekezik, passzol, és a csapatban szinte egyedüliként távolról is próbálkozik góllövéssel.

4Evorg: Vidalról ugye tudtuk, hogy zseni, ezért nem őt, hanem Pogbat mondanám, mint az idény pozitív meglepetését. Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen éretten, pontosan és magabiztosan játszik a fiatal francia. Remélem még sokáig nálunk marad és még jobb játékossá érik Torinóban.
A negatív meglepetés címre több ember is pályázik nálam. Főleg Giovincot és Islat sorolnám ide. Igaz Isla kevés lehetőséget kapott, viszont nem mutatott semmi olyat, ami miatt indokolt lenne megtartani a chileit. Giovinco védelmében pedig még a kevés játéklehetőséget sem lehet felhozni, ugyanis elég sokszor játszatta Conte. Sebastian sokadszorra bizonyítja, hogy nagy rá a Juve meze (átvitt értelemben és szó szerint is). Ha már itt járunk Contet is valamelyest ide sorolnám, de most hely és időhiány miatt nem fejtem ki, hogy miért (szerintem tudjátok amúgy is).

5. Kit tekintesz az év Juventus játékosának?

Lassus: Az előző pont alapján egyértelműen Vidalt.

Type-R: Az első Conte-Scudetto alkalmával Barzaglit mondtam, és azóta egy cseppet sem veszített rendíthetetlenségéből a védelem oszlopa. Ennek ellenére idén Vidalt jelölöm a numero uno posztra, aki olyan szinten tudott kimagaslani a csapatból, hogy pusztán az ő eredménye és harcossága is sokszor elég volt a győzelemhez. Remélem, még sokáig nálunk marad!

Apuleius: Nem is lehet vitás, hogy Arturo Vidal volt a szezon játékosa. A hátán cipelte a Juventust, hihetetlenül fontos gólokat lőtt, s volt olyan mérkőzés, amelyen egyedül ő látszott megérdemelni a rajta feszülő Juve mezt.

keshudioo: Arturo Vidal. Venember83 már említette a fájós lábával szerzett Chelsea elleni gólját, de számomra azzal is pozitív benyomást tett, hogy Münchenben Alaba első percben szerzett góljánál kissé beleért a labdába, mégsem roppant össze az utána következő 89 percre, hanem egyedüli játékosként harcolt az egyenlítésért, amíg a társak a mezőnyben malmoztak.

venember83: Egyértelműen Arturo Vidalra tenném le a voksom. Eredetileg írtam indoklást, de nem kell az ő esetében.

4Evorg: Arturo Vidal

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr745299897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2013.05.16. 19:55:06

grat mindenkinek, és köszi az egész éves munkát!!!!

4Evorg 2013.05.16. 20:41:20

Kit tekintesz az év Juventus játékosának?

Apuleius! Tőled minimum egy Padoint vártam! :D

babo0410 2013.05.16. 20:45:16

Ez a cikk jó ötlet volt! Nagyon tetszett! Köszönet illet titeket a kemény munkátokért!

juvebt 2013.05.16. 23:04:22

Jár egy nagy KÖSZÖNJÜK nektek is!

Apuleius 2013.05.16. 23:40:07

@4Evorg: Ami késik, nem múlik. Várd ki a második felvonást! :-)

keshudioo 2013.05.17. 08:41:36

Ne szerénykedjetek, mondjátok el ti is a véleményeteket! :)

Lord Viktor 2013.05.17. 09:14:45

1. Hogyan értékelnéd a szezont?
Mindenképpen pozitívan. Visszatértünk Európa elitjé(nek közelé)be, magabiztosan nyertük meg a bajnokságot, és a fejlődésünk töretlen és folyamatos. Ezt leszámítva a szélsőink és a csatáraink teljesítménye kriminális olykor. Gio súlytalan, Vuci flegma, Matri béna, Q mellőzve volt, a másik kettőre még karaktert se érdemes fecsérelni.

2. Melyik volt számodra a szezon legszebb pillanata?
Amikor a BL-címvédőt oktattuk a Juventus Arenában. De a Stamfordon való feltámadás is csodálatos érzés volt.

3. Mi volt a szezon mélypontja?
Igazán nagy mélypontot nem tudnék kiemelni. Érzésre a BL-kiesés volt számomra a mélypont, az nagyon fájt, hogy súlytalan játékkal, tükörsimán estünk ki. De utóbb a Bayern Barca elleni teljesítménye feljavította a szememben ezt a dolgot, objektíven nézve pedig ez a realitás, így nagyon mélypontnak nem is lehet nevezni. A Samp és az inter elleni vereségek is fájtak, a szokásos januári vergődés úgyszintén. De még egyszer, kiváló szezon volt, így igazán nem lehetne kiemelni mélypontot benne.

4. Ki volt számodra az idény pozitív és negatív meglepetése?
Pozitív egyértelműen Pogba, Vidalról már az előző szezonból tudtam, hogy zseni. De nem csak a francia teljesítménye, hanem már az a tény is lenyűgözött, hogy sokszor a kezdőbe verekedte magát 19 évesen. A góljai már csak hab a tortán. Meg kell tartanunk. Elképesztő.
A negatív nehezebb kérdés. Talán Isla, tőle sokkal többet vártam. De igaz ez Giora, Vucira és Asamoah visszatérése utáni teljesítményére is.

5. Kit tekintesz az év Juventus játékosának?
Bárhogy töröm a fejem, nekem is Vidal. :D

4Evorg 2013.05.17. 09:41:35

@Lord Viktor: Köszönjük! Lehet követni Lord Viktor példáját! :)

Egyébként részben azért is nehéz eltérő válaszokat adni a kérdésre, főleg az utolsóra, mert nem olyan mély (és minőségi) a keretünk mint például a Real Madridé.

Lord Viktor 2013.05.17. 10:14:57

@4Evorg: Szerintem nem feltétlenül ez az oka, hogy mindenkinél Vidal az év embere. Barza, Pirlo, Chiello, Bonu, Buffon ugyanolyan jó, mint tavaly, Marci pedig inkább beszürkült. Ha Q több lehetőséget kapott volna, és így több gólt szerzett volna, nálam ő is lehetne az, hisz a BL-ben lőtt fontos gólokat, de így az egész szezont nézve teljesen egyértelmű, hogy Vidal jelentőset lépett előre tavalyi önmagához képest, plusz főleg a szezon végén egymaga segítette át a csapatot nehéz meccseken.

keshudioo 2013.05.17. 10:21:21

@4Evorg: "Egyébként részben azért is nehéz eltérő válaszokat adni a kérdésre, főleg az utolsóra, mert nem olyan mély (és minőségi) a keretünk mint például a Real Madridé."

És sajnos nem is volt más játékos, aki annyira stabilan jó teljesítményt nyújtott volna, mint Vidal. Illetve a védőinknek idén is nagy szerepe volt a Scudettóban, de a chilei mégiscsak rúgott 10 gólt, és a legnehezebb mérkőzéseinken is kifutotta a tüdejét.

4Evorg 2013.05.17. 11:33:10

@keshudioo: @Lord Viktor: Igen, ez így van, azért írtam, hogy csak "részben".

regularjohn 2013.05.17. 14:22:15

@4Evorg: követem :)

1. Hogyan értékelnéd a szezont?
Szerintem jó kis szezon volt, haladunk tovább az úton, és ráadásul a megfelelő sebességgel, a kitűzöt célokat maximálisan teljesítve. Nagyon kiváncsi voltam, hogy a bl terhelést hogy fogjuk bírni, de helytálltunk, és még tapasztaléataot is szereztünk, jövőre már mindeki magabiztosabban áll ki a bl meccsekre.

2. Melyik volt számodra a szezon legszebb pillanata?
személyes okokból a londoni meccs, ahol volt szerencsém kint lenni, és azon belül is q gólja, mert 25-30 méterrel az orrom előtt gurította be czech lába között

3. Mi volt a szezon mélypontja?
conte eltitltása, és talán a hagyományosan kevésbbé sikeres január, illetve carrera nem várt karizmája után a csendben szüttyögő alessiót látni a padon

4. Ki volt számodra az idény pozitív és negatív meglepetése?
tegye fel a kezét, akinek nem a nyolclábú paul polip pogba a pozitív. másod vonalból nekem peluso játéka tetszett (minúsz az első két meccs, ahol botrányosan szar volt)
negatív: gio nagy csalódás volt, a tavaly nyári szócsatákban és cicaharcokban mindig kiálltam mellette a szárnyalásában bízva, de korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. megkapta a bizalmat, nem tudott vele élni, nem sok krokodilkönny potyogbna szép barna szemeimből, ha eladnánk/elcserélnénk
vicsinics csak azért nem ne4gatív meglepetés, mert pont erre eszámítottam tőle. részemről viszlát, mirko.

5. Kit tekintesz az év Juventus játékosának?
tegye fel a kezét, akinél nem vidal.

+1. Mit vársz a következő szezontól?
Érdékes szezon lesz. A fejlődést nagyon nehéz ugyanazon a szinten tartani, ezért van bennem egy kis félsz, hogy sikerül-e tartani magunkkal az eddigi tempót. örülnék, ha a milan, napoli, inter, lazio, roma kvartett erősödne, mert meg kell szoknunk a több kemény meccset a bl érdekében. de conmte marad, és ha megkapja, amit kért, és a szerencse is mellénk pártol a sorsoláskor, akkor jövőre legalább ugyanennyire tudunk örülni majd.

köszi, h elovastátok, és köszi a lehetőséget! :)

4Evorg 2013.05.17. 14:28:46

@regularjohn: Mi köszönjük!

Egyébként, ne lődd le előre a poént! (+1. Mit vársz a következő szezontól?)

Drughi Di Bianconeri 2013.05.17. 16:06:27

Köszönjük ezt a riportot a kollégáidtól,és saját magadtól :)
Érdekes látni a reakcióitokat,ami amúgy szerintem a blogot látogatók nagy részénél hasonló.
Köszönjük a sok bejegyzést, további sikeres munkát kívánok !
(már előre látom,ahogy babo-kolléga minden esetleges érkező kapcsán felmerülő cikknél fog "tombolni" :D mint már elkezdte :D )
Engedelmetekkel én is írok ezekre a körkérdésekre választ.
1. Hogyan értékelnéd a szezont?
Természetesen pozitívan, hiszen örömmel tölt el az újabb, 31. Scudetto; azonban ha szívünkre tesszük a kezünket,ez már a szezon kezdete előtt egyértelmű volt,hogy megvédjük a címet, egy ilyen, rettentő gyenge mezőnyben.Az év eleji mutatott játék még szórakoztató is volt, aztán,ahogy visszatért Conte, több volt a vereség, és a játék is szürke,unalmas, biztonsági,olaszos stb. lett.Ezt a mai napig nem tudom hova tenni,és nem értem a miértjét.
Az eredmények adottak, hiszen bajnokok lettünk,8 közé jutottunk a BL-ben(ami a szezon előtt a MAXIMÁLIS elvárás lehetett,így meg hogy a legjobb jelenlegi csapattól kaptunk ki, nem is érheti szó különösebben a ház elejét...)De szerénységem, nem szeretnék egy olyan Juve-t,ami amolyan Capello-san,Mourinho-san stb. csak az eredményekért lép pályára(nem nevezhető "játéknak" amit már hónapok óta csinálnak a fiúk a pályán),inkább játsszunk szépen,közönségszórakoztatóan,mint tavaly több alkalommal,vagy mint idén Montella-Fiorentinaja.
2. Melyik volt számodra a szezon legszebb pillanata?
Egyértelműen a Chelsea elleni Bl meccsek, főleg a hazai,ahol oktattuk a Lokomotiv London-t.Továbbá a Roma elleni (őszi) meccs,ahol szintén gáláztunk.
3. Mi volt a szezon mélypontja?
Mélypont -hosszabb távon- nem is igazán volt,persze kivéve a szokásos januári balf@szkodásokat, de szerencsére nem tartott addig,mint tavaly.
Mélypont számomra a Milan és a Roma elleni vereségek,valamint az,hogy Marchetti (és nem a Lazio)kiejtett minket a BL-ből.
Továbbá mélypontnak tekintem, azt AHOGY kikaptunk a Bayerntől,tény, sokkal jobbak, a legjobbak,de amit Münchenben műveltünk,azon majdnem elsírtam magam.Simán 10 góllal is kikaphattunk volna...
Illetve számomra mélypont a már majd' féléve tartó nézhetetlen,unalmas "játék",ami nem tudom,hogy Conte, vagy a csapat , vagy mindenki sara..
4. Ki volt számodra az idény pozitív és negatív meglepetése?
Vidal-t nem vehetjük pozitív meglepetésnek,hiszen tavaly is remek volt, idén "csupán" szintet lépett a zseniális, világklasszis szint felé :)
Egyértelműen Pogba a meglepetés, nem gondoltam volna,hogy ennyi lehetőséget kap a Mestertől,azonban meg is hálálta,még szinte Tini,ezért sok a felelőtlen megmozdulása,bolondsága,de pont Conte az,aki hála kiváló pedagógiai érzékének (is),meg tudja nevelni,és kihozván belőle a maximumot: világklasszissá teheti Őt !
Pozitív meglepetés: Carrera ! Nem gondoltam volna,h. Conte hiányában ilyen jó meccseink,és eredményeink lesznek,de Uram Botsá' Carrera-val jobban játszottunk,mint Conteval,valamint a meccsekbe is jobban nyúlt bele szvsz.
Negatív meglepetés: Giovinco,Marrone(mint irányító),Vucinic lélektelen játéka,Marchisio:na benne csalódtam leginkább,tavalyi kiváló szezonja után, idén az esetek nagy részében,hozta a jó-régi alibi játékot,és csak néha villant meg a zsenije,és csak néha láttam rajta azt,hogy megszakad,hajt,hozzátesz a játékhoz...sajnos ez az olasz kp.generáció már csak ilyen: Montolivo,Aquillani,Nocerino,Marchisio.egyik sem jobb-hozzáállásban,de talán képességekben sincs nagy különbség- a másiknál),nem tudom hogy akar így Capitano Futuro lenni.
Nevessetek ki,de számomra Conte is negatív meglepetés.Nem tudott jól belenyúlni a meccsekbe, a legritkábban rotált jól (pl: ha Quags-nak ment,kövi meccsen padra ült),tavalyhoz képest visszafejlődött taktikai téren is szerintem,rommá játszottuk a 3-5-2őt,akkor is,mikor semmi értelme nem volt (és még most,az utolsó fordulókban is,mikor végre kilehetne próbálni más felállásokat,mivel tét nélküliek a meccsek),valahogy sokkal megalkuvóbb,sokkal inkább hajlott a kompromisszumokra,nem éreztem benne a tüzet, az elszántságot,a győzni akarást; inkább a jó olaszos "csak ne kapjunk gólt" hozzáállás volt megfigyelhető mind rajta,mind a csapaton.
Valamint az állandó Padoin,Peluso ,illetve egyes játékosok poszton kívüli játszatása (Cáceres,Isla bal szélen stb-stb).Remélem jövőre visszatér a tavalyi Conte...
5. Kit tekintesz az év Juventus játékosának?
Arturo 'King' Vidal,magasan !
Illetve nem tudom nem megemlíteni Barzagli Professzor hibátlan,szinte művészi látványt nyújtó védekezését !
Elnézést a sok karakterért,csak ki akartam magamból írni,ha már van itt erre lehetőség ! :)

Drughi Di Bianconeri 2013.05.17. 16:09:48

@Drughi Di Bianconeri: Elnézést ,megint én,néhány javítás:
A Milan ÉS az Inter elleni vereségek okoztak csalódást.Illetve a Lazio(Marchetti) természetesen a kupából ejtett ki minket.

4Evorg 2013.05.17. 16:15:24

@Drughi Di Bianconeri: Köszönjük!

Nagyjából a vélemények úgy látom egyeznek, viszont üde színfolt, hogy kiemelted Carrera szerepét, mert valóban remekül helyettesítette Conte-t!

danimester1 2013.05.17. 19:49:44

Sziasztok.Az én véleményem a következő lenne.
1.Az idei szezonról:
A "szokásos januári hullámtól" eltekintve egy olyan szezont tudhattunk le ami csak helyenként mutatott élvezetes focit,hiányoltam azt a tüzet ami tavaly jellemezte a csapatunkat.Viszont a csapat érettségét legjobban az mutatta,hogy a tavalyi x-es meccseket behúztuk néha bizony nagy mákkal,de ez már nem lényeges.Kicsit féltettem a fiúkat,mert úgy gondoltam meg fogják érezni a mester hiányát,de rám cáfoltak.Becsúszott egy-egy csúnyább zakó,de belefért.A legrosszabb az volt amikor 4 pontos előnyünket majdnem leadtuk,de ez a lagymatag Seria A miatt nem következett be.A legszebb a Dynamo London oktatása volt.
2.a szezon legszebb pillanata(i)
Vidal fájós lábbal szerzett gólja és Pogba bombája.:-) Természetesen a 31. Scudetto bebiztosítása.
3.Mélypont? Szerintem nem volt.Ijedtségre csak az adhatott okot,amikor az afrikaiak majdnem beértek minket.A bőrbutyisok elleni teljes kilátástalan tanácstalan játék.(ha nem őket kapjuk....????)
4.Negatívumok és pozitívumok:
Nem tetszett Conte makacssága és néhány játékos értelmetlen mellőzése ill. egy-egy játékos minden mindegy alapon való játszatása.Hiányoltam belőle is a tüzet és a taktikai variációk hiányát,a késői cseréket.
Pogba csapatba építése mindenképpen csak pozitívum lehet.Tetszik a kialakult csapategység.Természetes pozitívum még a hullarablók 8.-9. helye!:-)Elfogyott a falsopoli előnyük!Hehehe 20-25 évig megint semmi...(Bocs,de ez nekem csak plussz!)
5.Az év Juventus Játékosa?
Természetes nem lehet más,mit Peluso és Padoin!Mert nélkülük nem lett volna bajnoki cím!XD Viccet félretéve Vidal!Viszont az összes játékos megérdemli az év Juventus játékosa címet,mert hozták a 31.-ket és méltóan helytálltak Európában is.Köszönjük ezt a csodálatos két évet!Pici üröm az örömben,hogy szerintem bőven helyünk lett volna a kupa döntőben,de ez már csak szőrszál hasogatás.

4Evorg 2013.05.17. 20:01:02

@danimester1: Köszi, közben kijött a második rész, oda is lehet kommentelni bőszen! :)

babo0410 2013.05.17. 22:35:50

1. A szezonunk remek volt, rajt cél győzelmet arattunk, és a BL-ben a nyolc között voltunk, és komolyabb pofont csak a most már szinte folyamatos döntős Bayerntől kaptunk. Remek szezon volt. És azzal sem értek egyet, hogy a Serie A gyenge lenne, mert ezzel a kerettel végig tudtunk vezetni, és ha lett volna egy elejétől kezdve erős milan, szerintem akkor se lenne kérdés, hogy ki a jobb. Allegri nem mérhető Conte-hoz, a milan védelme nincs olyan jó, mint a miénk, Montolivo nem Pirlo, Boateng nem Vidal. Csak a csatársoruk jobb a miénknél.
2. Volt több legszebb pillanat. Pl a két Chelsea elleni meccs, az remek volt. Nekem nagyon tetszett a Roma 4-1 arányú kivégzése, a Pescara elleni 6-1, és az Udine elleni 4-0 Pogba két piszok nagy bombájával. És a csoportgyőzelem is csodálatos volt! Na meg a Celtic elleni két meccs, és az, hogy rengeteg gólt lőttünk a BL-ben, de nagyon keveset kaptunk. És a csatáraink érdekes mód sokkal jobban működtek még a Chelsea ellen is, mint a bajnokságban.
Az egyértelműen a két milánói csapat elleni vereség, és a Samp elleni emberelőnyös pofon. Kikapni lehet, de nem úgy, ahogy az említett meccseken tettük. Az inter ellen ráadásul a veretlenségi sorozatunk is megszakadt, amit nagyon sajnáltam. Ma már nem bánom, mert belátom, hogy már nagyon nyomasztóan hatott egyes játékosokra.
Pozitív meglepetés ki volt idén? Nekem Pogba egyértelműen. De említhetném szinte az egész csapatot, mert remekül működött a gépezet.
Negatív meglepetés ki volt? Nem is tudnék ilyet mondani. Nagyon olyan nem volt, aki hatalmasan kilógott volna lefelé. Számomra még Padoin se lógot ki a csapatból. Amit Conte elvárt, megcsinálta. Pirlo lehetne, mert a szezon végére nagyon elfáradt, de ennyi idősen már nem is lenne szabad ennyit játszania. Megemlíthetném a csatárokat, de ők meg nem is kaptak igazán lehetőséget a bizonyításra, sose játszott uaz a kettő. Így őket reálisan nem tom megítélni, az edzéseken nem láttam őket.
Év játékosa? Vidal! Egyértelmű! Pogba még annyit nem mutatott idén, Marchisionak voltak zseni meccsei, de volt amikor nagyon takarékon égett. A védelemnek meg voltak kisebb botlásai. És Vidal akkor is robotolt, mikor más nem tudott. Értsd Bayern ellen. Marchisiot és Pirlot ki tudták venni a játékból, egyedül Vidal volt aki esett-kelt a pályán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása