Lippi: „Ferguson az én Juventusomat használta példaként”

Marcello Lippi legutóbbi interjújában beismerte, hogy váratlanul érte Sir Alex Ferguson visszavonulásának a bejelentése, akivel jó barátságot ápolnak.

A skót mester huszonhat év után hagyja el a Manchester United kispadját, ám továbbra is az Old Traffordon marad a klub igazgatói és nagyköveti minőségében.

Lippi Marcello_oltony.jpg„Nem számítottam erre” - mondta meglepetten Marcello Lippi a Radio Sportiva adásában.

„Nem hiszem, hogy ő arra vágyott volna, hogy abbahagyja a munkáját. Számtalanszor beszéltem vele, az elmúlt néhány évben is, és mindig azt mondta, hogy a futball az élete, és nem akart az otthoni főnök mellé, a felesége mellé visszahúzódni.”

„A legtermészetesebb dolog, hogy mostantól körbeutazza a világot a futball nagyköveteként, mert ő nem csupán a United nagykövete.”

A múltban Alex Ferguson többször mutatott Marcello Lippi Juventusáról készült videofelvételeket játékosainak iránymutatás gyanánt.

„Az első találkozásunk alkalmául egy összejövetel szolgált, amelyen Európa legjelentősebb edzői vettek részt, és emlékszem, hogy azt mondta, lenyűgözte a koncentráció, amit a játékoskijáróban álló Juventus-játékosaim arcán látott a meccsek előtt.”

„Többször elmondta, hogy a Juventust használta példaként a kiváló manchesteri csapatának a felépítéséhez. Én nem beszélek angolul, míg ő ezt a nyelvet nagyon különös nyelvjárásban beszéli, így tolmácsra volt szükségünk. Aztán rájöttünk, hogy mindketten tudunk franciául, így ezen a nyelven tudtunk kommunikálni.”

„Nagyon jó kapcsolatban voltunk és néha palackokat is cseréltünk. Ő küldött nekem whiskyt, én pedig ezt olasz borral viszonoztam, amit nagyra értékelt. Bármiről tudtunk beszélni. Nem számítottam erre a bejelentésre. Az ő kultúrájával és intelligenciájával rendelkező ember bármilyen munkát képes elvégezni, amelyre megfelelő késztetést érez” - zárta az interjút a visszavonuló Sir Alex Ferguson méltatásával a legendás olasz edző.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr785290999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása