Conte európai Juventust akar

Néhány nappal a második bajnoki cím elhódítása után Antonio Conte már a jövő Juventusát tervezi, s a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatban azt is elárulta, hogy a klub már 2009-ben is felvette vele a kapcsolatot.

Conte Antonio.jpg"A feleségem azt kérte tőlem, hogy legalább néhány napig élvezzem ki ezt a Scudettót, de képtelen vagyok rá." - mondta a Juventus mestere.

"Olyan ember vagyok, aki nem igazán mutatja ki az érzéseit, de ez nem azt jelenti, hogy nem is élem meg azokat. Mindkét Scudetto gyönyörű és nagyon nehéz volt."

"Az első váratlan volt, nem mi voltunk az esélyesek, s talán nem is számoltak velünk. Egy olyan csatahajót előztünk meg, mint a Milan, s az, hogy egész szezonban veretlenek maradtunk, igazi mestermű volt."

"A bajnoki cím megvédése soha sem egyszerű, hiszen a többiek számolnak veled, s ott volt a Bajnokok Ligája, ahol helyt kellett állnunk."

Olaszország meghódítása után Conte egyértelművé tette, hogy következő lépésként az európai sikereknek kell következniük.

"Nevetnem kell, mikor bizonyos dolgokat hallok, s ilyen például, amikor az emberek azt állítják, hogy a Juventusnak csak két játékost kell igazolnia ahhoz, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Ez egy felületes és túlzottan merész kijelentés."

"A valóság különbözik ettől, hiszen az élvonal még némi távolságra van, ahogy azt az UEFA rangsor jól megmutatja. Ugyanakkor ez nem csak gazdasági kérdés. A pénz bizonyosan fontos, de önmagában nem elegendő."

"A Bayern München egy követendő modell. Egy komoly projekt, amely évekkel ezelőtt kezdődött Van Gaal vezetésével, s amely fájdalmas vereségeket is hozott, s mindez feltüzelte a játékosok harciasságát."

"A sikerek kulcsát mindig olyan dolgok jelentik, mint a játék szervezettsége; a klub felkészültsége, hogy egy határozott útvonalon járjon, betervezett beruházásokkal; továbbá az utánpótlással való törődés. Ez az egyetlen út, amellyel változtatni lehet."

Conte arra készül, hogy a szezon lezárultát követően egyeztetéseket kezd majd a klub igazgatóival annak érdekében, hogy kiderüljön, azonos elképzeléseik vannak-e a közeli jövőről, különösképpen ami az átigazolási piacon tervezett műveleteket illeti.

"Hogy maradok-e? A játékosok és a klub tiszteletet érdemel. Beszélni fogok ezekről a dolgokról az elnök úrral, s Marotta sportigazgatóval." 

"Kit választanék Zlatan Ibrahimović, Luis Suárez és Gonzalo Higuaín közül? Az ember nem mondhat nemet erre a három játékosra. Mindannyiukat elhoznám, de ez sem lenne elegendő a Bajnokok Ligája megnyeréséhez." - folytatta Conte, mosollyal az arcán.

Conte 2011 nyarán lett a Juventus szakvezetője, de elárulta, hogy a korábbi vezetőség is fontolóra vette, hogy a csapat kispadjára ülteti a klub egykori játékosát.

"Találkoztam Alessio Secco sportigazgatóval, s megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy miként képzelem el a Juventus újjáépítését."

"Offenzív játékot akartam, labdabirtoklással, amely már a védőkkel kezdődik. Továbbá két szélső támadót, hogy meglepetést okozzunk az ellenfeleknek. Modellként olyan játékosokat neveztem meg, mint Robben, Lennon vagy Walcott."

"Diego? Megkérdezte a véleményemet róla, s őszintén azt mondtam neki, hogy remek játékos, de míg a keretben olyan játékosok vannak, mint Trezeguet, Del Piero, Amauri és Iaquinta, azt a 25 milliót másra kellene fordítani."

"Mindannyian ismerik, hogy mi történt. Ha az edzőnek megvan a saját elképzelése a játékról, nem lehet nélküle meghozni a technikai döntéseket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr495286851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2013.05.08. 10:39:25

Íme akkor a kérdésre a válasz! 2009-ben jöhetett volna ő is, de nem tudták, vagy akarták teljesíteni amit kért, erre Seccoék leigazoltak egy bábot, Ferrara személyében. Tehát az az érzésem, hogy most Marotta mindent meg fog tenni, hogy leigazolja azokat a játékosokat, akiket Conte kér, mert reális a veszélye, hogy máskülönben távozik a klubtól a mester.

csakajuve11 2013.05.08. 10:40:50

Abszolút elfogadható minden, amit mond. A szakmai tudásán kívül ez az, amit szeretek benne: nem kertel, kimondja a frankót. Az a 2-3 játékos, akiket nyáron igazolunk (és akik remélem végre valódi minőséget képviselnek) biztosan nem jelentené, hogy a BL-t megnyerjük. Hosszú az út, de legalább a jó úton haladunk.
Jövőre bízom benne, hogy új formációt láthatunk néhány plusz klasszissal a pályán.

4Evorg 2013.05.08. 11:05:23

Ez mind szép és jó, viszont beszélhetne arról is, hogy miért cserél állandóan későn, miért mindig azokat akiket, miért nem próbálunk még minimális szinten sem mást játszani amit.

Nekem kicsit követelőzőnek tűnik Conte, ami véleményem szerint nem feltétlenül indokolt az ő esetében. Gondoljunk csak arra, hogy amikor besározták a nevét a klub kiállt mellette. Ha akkor elküldjük (ami nyilvánvaló baklövés lett volna), nem hiszem, hogy érdeklődtek volna utána a top csapatok.

Az persze megint más kérdés, hogy Marottával nem lehet máshogy tudatni, hogy klasszisok kellenek, de ha ettől eltekintek, akkor nem szerencsés a követelőzés és a fenyegetés. Az edző a csapattal foglalkozzon! Nyilván legyen beleszólása az igazolásokba, de ne ő diktálja a tempót!

Nagyon bízom benne, hogy nem megy el Conte és abban is, hogy megfelelően megerősítjük a keretet, de ha mégis távozna, nem szabad kétségbe esni.

Goku06 2013.05.08. 11:08:47

és ilyenkor rosszul jön Ferguson visszavonulása.. nehogy kinézze Contét a Mu :S
amúgy Conténak ezt kell csinálnia, most az igazolások legelején megmondania ezt, aztán úgysem jön össze minden amit tervezünk a piacon, de utána már lehet alkudozni vele. Sokat köszönhetünk neki, de ő is nekünk, ha most elmenne akkor ő lenne a legnagyobb áruló (Joggal).. még 1-2 évig mindenképp marad sztem.

babo0410 2013.05.08. 11:09:15

@4Evorg: Követelőző? Szerintem teljesen normális, ha az edző megmondja kiket szeretne a keretében látni. Ez nem követelőzés. Amúgy a mai lapok szerint egy csatárt, és két szélsőt kért. Ez nem akkora követelőzés. Az teljesen normális, ha lemondja milyen posztra kell igazolni, mert formációt akar váltani.

4Evorg 2013.05.08. 11:10:49

@babo0410: Arra gondolok, hogy a maradását ettől teszi függővé.

hellan (törölt) 2013.05.08. 11:24:54

@4Evorg: Maradt volna ő mindenképpen csak a vezetőséggel valahogy tudatnia kellett, hogy felfoghatnák végre h igen is nem Padoinok kellenek nekünk, meg nem engedhetjük meg azt h Vidal legyen a házi gólkirály, meg h Seba ügynöke meg van elégedve kliense teljesítményével...tudnám 7-8 gól egy szezon alatt mióta elfogadható, no ezek és még több ok miatt kellenek az ilyen nyilatkozatok Contetól és végre úgy néz ki h rádöbbentek Marottáék is h igaza van.

Elérkeztünk a projekt egy olyan részéhez ahol már van lehetőség és meg is kell húzni Higuain típusú játékosok leigazolását.

babo0410 2013.05.08. 12:47:12

@4Evorg: Ez is jogos szerintem. Ha nem teljesítik a kéréseit, és ő marad, akkor legközelebb is leintik annyival, hogy nincs pénz, aztán soha nem kapja meg amit kér, és nem lépünk egyről a kettőre. Teljesen jogos, hogy jelzi, hogy ha nem tudnak vele együttműködni, akkor értelmetlen maradnia. Máskülönben lesz.rnák a fejét!

b.tom 2013.05.08. 12:51:04

@hellan: az a baj, hogy valószínűleg conte kérte padoin,pelus és giakkerini leigazolását is, és ős is játszatja őket cacares, vagy épp fiatalok helyett. vucsinicset is ő erőlteti a kezdőben, amikor nyilvánvaló, hogy nem megy neki.
de egyébként egyetértek, conte szóljon bele, hogy kiket igazoljunk, és az sem zavar, ha picit zsarolja a vezetőket azzal, hogy nem mondja egyértelműen h marad.

csakajuve11 2013.05.08. 13:10:37

Én is úgy látom, hogy követelőzik és nem tartom rossz ötletnek. Ő kér valakit, a sportigazgató feladata pedig az, hogy megszerezze neki az illetőt. Más kérdés, hogy Marotta (néhány jó húzásán kívül) csak Peluso-szinten képes gondolkodni.

Cannavaro 2013.05.08. 13:15:40

ahhoz képest, a 32 meccsen 7 gólos, ATALANTÁS, bonaventurát akarja állítólag. akkor kiátkozom, nem érdekel hogy mit ért el. !!!!!!!!!! nagyon remélem, hogy pletyka.!!!!!!!!!!!

Hurka75 2013.05.08. 18:36:03

Azért én qrva kiváncsi lennék, hogy ha a JUVE nem áll ki Conte mellett a "bundázásával"kapcsolatban akkor most a Cesena edzői posztja miatt aggódna s 2 kezét összetenné, ha boriellot le tudná igazolni!!! Conte SEMMIT NEM TETT LE AZ ASZTALRA, AMI IGAZOLNÁ JELENLEGI NAGYKÉPŰSÉGÉT, KÖVETELŐZÉSÉT!!!! SZÁNALMAS-GUSZTUSTALAN!!!!

hellan (törölt) 2013.05.08. 18:48:29

@Hurka75: Tehát Conte nem tett le semmit az asztalra?
Hmm, lássuk csak a helyes válasz: Conte+a vezetőség és a játékosok együttesen tettek le az asztalra valamit.
Két 7. helyes szezon után a csapat megnyeri a bajnokságot egy projekt 2. évében, ehhez szükség volt szponzorokra, vezetőség munkájára, a játékosokra nah és persze egy edzőre, aki vezeti a csapatot, nah és őt asszem Antonio Conte-nak hívják, aki igen is letett az asztalra valamit.

juve28adam 2013.05.08. 18:58:38

@Hurka75: az utolsó sorok akár rád (legalábbis az írásodra) igazak...

babo0410 2013.05.08. 19:09:28

@Hurka75: A te hsz-ed az! Nem tett l semmit Conte az asztalra? Veretlen bajnoki cím két hetedik hely után? idén nagy eséllyel megdönti Capello 92 pontos klub rekordját. De tényleg nem tett le semmit az asztalra! Ezt most nem kellett volna leírnod. És ezek szerint te beéred azzal is, ha az utolsó pillanatban pénzhiányra hivatkozva jön egy töltelék? Mert most már a jó alapok mellé kéne pár különbséget jelentő játékos is! Jogos ha azt mondja magában, hogy ezek sz.rnak a fejemre, akkor kikövetelem magamnak a jó játékosokat!

Hurka75 2013.05.08. 19:17:22

@hellan: Igen, s az általad felsoroltak közűl vajon miért csak Conte fenyegetőzik??? Amúgy üdv Jekő Tamásnak....

tjunior 2013.05.08. 19:35:42

nehogy elkezdjetek most egy fogyatékossal vitatkozni :)

tjunior 2013.05.08. 19:46:53

@Hurka75: jó hogy magadra vetted a fogyatékos jelzőt, gondolom nem először hallod ha rólad van szó, nem is lehet véletlen :)

Hurka75 2013.05.08. 19:48:40

@tjunior: Csak kérdeztem! Kiváncsi voltam kivel vagy íly bizalmas kapcsolatban???:)

Hurka75 2013.05.08. 20:26:26

Hellan merre vagy??? Csak sz.rt kavarni akartál?????

Apuleius 2013.05.08. 20:31:53

@Hurka75: Ezt a szájkaratét most hagyjátok abba!

Hurka75 2013.05.08. 20:37:22

@Apuleius: Ahogy megmagyarázza miért ment másik oldalra engem köpködni, abban a pillanatban abbahagyom!!!!

Apuleius 2013.05.08. 20:41:46

@Hurka75: A figyelmeztetés természetesen mindkét félnek szólt. Nem áll módomban igazságot tenni, s nem is ismerem a részleteket hiszen nem követem a szóban forgó másik oldalt, de adminként nem engedhetem, hogy ilyen durva személyeskedésre használjátok ezt a blogot. Beszéljétek meg a tett virtuális színhelyén.

Most pedig koncentráljunk inkább az Atalanta elleni mérkőzésre!

hellan (törölt) 2013.05.08. 21:29:53

@Hurka75: Itt vagyok, de nem mesterségem a szarkavarás. ;)

Hurka75 2013.05.08. 22:09:07

@hellan: Ahhoz képest elég gusztustalan volt a megnyilvánulásod!!!
Ettől akartál a másik fórumon nagyfiú lenni???

hellan (törölt) 2013.05.08. 22:19:29

@Hurka75: Nem nagyfiú akartam lenni, csak megosztottam egy szurkolótársunk érdekes véleményét, de elnézésedet kérem ezen úton is!

Hurka75 2013.05.08. 22:26:52

@hellan: Ezt jó lenne, ha tolmácsolnád a másik fórumon is!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása