Torino - Juventus: 0-2

A Derby della Mole mindig is nagyobb figyelmet kap Torinóban, mint egy mezei bajnoki. A városi riválisok feszülnek egymásnak, a hangulat parázs, az eredmény kiszámíthatatlan... legalábbis általában, mert majd' 20 éve nem sikerült a bikáknak megcibálni a zebrák bajszát. A tabella alapján most sem volt nagy sanszuk erre, viszont örülhettek a hazaiak, mert a szombati Napoli-meccs alapján kiderült, nem lesz bajnokavatás az Olimpicoban.

zebra_bika.jpgA meccs szakadó esővel és nagyobb helyzetek nélkül indult. Egyik gárda sem szeretett volna gólt kapni, hiszen a Toro így egy vereséggel közelebb kerülne a kieső zónához, a Juve pedig nem szeretne zakót kapni a Derbyn. No, a játék képe alapján úgy tűnt, azért annyira nem töri magát a Conte-csapat, hiszen nekik nem volt sürgős, mivel innen már nem lehet elveszíteni a 31. bajnoki címet. Ennek megfelelően nem igazán villogtak a támadásban a csapatok, taktikai harc alakult ki. Az első valamirevaló, és tegyük hozzá, igazán nagy ziccer Vučinić előtt adódott, aki Pogba forintos passzát válthatta volna könnyűszerrel gólra, de elpuskázta a helyzetet. Kb. 5 perc múlva Marchisio lövését védte a hazai kapus. A 20. percben jó kis tömörülés alakult ki a Toro-kapu előtt, fogalmazzunk úgy, hogy a montenegrói sztárcsatár tudatosan passzolt Pogbának, de Glik -aki az őszi mérkőzésen az első félidőben pirosat kapott- menteni tudott. Maradt a 0-0.

A nem túl vaskos támadójáték, a sok továbbengedett szabálytalanság mellett meg kell említeni, hogy Lichtsteiner, Asamoah és Vučinić is felettébb pontatlanul játszott az első félidőben. Különösen a svájci játékára illik ez a jelző, egyetlen jó beadása sem volt, viszont kellőképpen felpörgette magát a szokásos módon, 1000 fokon izzott... és feleselt. Egy támadás alkalmával tisztán törhetett be a tizenhatoson belülre, de önzetlen volt és a beadást választotta lövés helyett. Eredménye az lett, hogy fejbe rúgta a Torino védőjét, de gólhelyzet nem alakult ki. Az első valamirevaló hazai helyzetre a 44. percig kellett várni, ekkor Santana tűzte rá a labdát jó 17-18 m-ről, de a lövés középre ment Buffon remekül helyezkedett és szögletre tolta ki a labdát.

A második félidő is hasonlóan kezdődött, a megszerzett pontoknál a kapott gól elkerülése fontosabbnak tűnt a csapatok preferenciájában. A Toro edzője gondolta korábban, hogy elérkezett az idő a cserére, ennek ellenére nem javult látványosan a játékuk. Sőt, ennek ellenére Pogba veszélyeztethetett. Egy lecsorgó labdát akart úgy "pogbásan" kapura bombázni, de annyira rosszul sikerült a lövés, hogy a játékos is szégyellte magát miatta. Conte egyébként nem hazudtolta meg magát: a 70. perc előtt sosem cserél, most is a 74. percben érkeztek a cserék, rögtön kettő is. Az addigra besárgult Lichtsteinert Cáceres, míg a felejthető produkciót mutató Vucinicet Quagliarella váltotta.

A 81. percben aztán a meccs legvitatottabb szituációja következett. A jobboldali beadásra Jonathas érkezett a vendég kapu előtt miközben Bonucci erőteljesen rángatta a mezét. Jonathas nem érte el a játékszert, de büntetőt pedig nem ítélt a játékvezető. A következő Juve-lehetőség már egész pofásra sikerült. Asamoah -aki feljavult a második játékrészre-, nagyszerűen nyeste a labdát középre, Pogba pedig menetrendszerűen érkezett, azonban elég éles szögből kellett eltalálnia a beadást, így az nem sokkal, de célt tévesztett. A következő lövés azonban már nem. A 86. percben Marchisio passzolt Vidalhoz, aki megunva a totojázást jó 20 m-ről tüzelt nagyszerűen a kapufa mellé. Gillet kapus ezt nem védhette, a chilei sorozatban a harmadik meccsén szerzett találatot. 0-1

A rendes játékidő utánra is maradtak még izgalmak, ugyanis Glik gondoskodott róla, hogy ezt a Derbyt se fejezze be a pályán. Lekönyökölte Quagliarellát, amiért megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Igaz most legalább a második félidő végéig bírta, ami kb. 50 perccel hosszabb pályán töltött időt jelent az őszi rangadóhoz képest. Asamoaht ezután Peluso váltotta, aki szintén kapott egy könyököst, ami után elkezdett vérezni a homloka, ezért azonban nem járt büntetés a bírótól. A Juve azonban megtorolta a játékvezető helyett. Pirlo bal oldali szabadrúgását Quagliarella fejelte vissza a kapu torkában, Marchisio pedig nem az a fajta, aki üresen maradva közvetlen közelről kihagyná az ajtó-ablak helyzeteket. Most sem tette, így a nagyszerű összjáték következményeként növelte az előnyt és beállította a végeredményt. 0-2

Reméljük, a városi rivális legyőzésében való aktív részvétel miatt nem lesz otthoni csetepaté Claudioéknál! Ugyanis köztudott, hogy Marchisio felesége nagy Torino-drukker, apósa pedig a Toro játékosa is volt anno. A Bianconerinek ezek után mindössze egyetlen pontra van szüksége az újabb bajnoki cím elhódításához, amelyet minden bizonnyal meg is szerez jövő héten a Palermo ellen.

Torino - Juventus: 0-2 (0-0)
gsz: Vidal (86.), Marchisio (92.)
piros lap: Glik (90.)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr535251363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2013.04.28. 20:02:25

Jól sikerült gratulálok,jó poszt lett! Egy apróbb hiba van csak nem "vérzeni" hanem vérezni,de ez legyen a legnagyobb baj!BAJNOK CSAPAT BAJNOK CSAPAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bianconeri78 2013.04.28. 20:16:34

@danimester1: Valamint nem Gillet lett kiállítva,hanem Glik..:)

Type-R 2013.04.28. 20:27:13

@danimester1: @bianconeri78: Hú srácok igazatok van, elnéztem mindkét dolgot. Lehet nem kellene ennyit dolgozni vasárnap. :) Javítva!

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.04.28. 20:37:04

Ha kiderülne az asszonyról, h mondjuk inter drukker, be is adnám a válókeresetet.:-)
De mivel azt sem tudja, h mi a foci, ez nem valószínű.
Én is csak kb az utolsó negyed órát láttam. Még szerencse... Vidal gólja nagyon szép volt, Marcié meg kicsit fura volt. Látszott, h kicsit rosszul találta el, de ez volt a szerencséje.
Szarul játszunk de így is hozzuk folyamatosan a meccseket. Tavaly ezeket x-re hoztuk.
Azért vicces, h ősszel még mennyire ment a férgeknek, már "új Contéztak", meg bajnokok lehetnek, aztán most meg 27 ponttal le vannak maradva. Milán is egy laza 20-assal van lemaradva.:-)
Forza Juve!!!

juvebt 2013.04.28. 21:00:08

A "vitatott" szitunál lesen volt a torinoi támadó, nem is kell vele foglalkozni.

Drughi Di Bianconeri 2013.04.28. 21:36:52

Borzalmasan unalmas, gyenge, sz@r meccs volt ez is , -mint már jó hosszú ideje az összes meccsünk-, egy egészen remek hajrával, zseniális Vidallal (egyértelműen a legjobb játékosunk, nem szabad eladni se 50, se 80 se 100 M-ért...a JuveHungary-n volt egy Zidane-al összehasonlító cikk, ha így folytatja, tényleg azon a szinten lehet) és egy nagyon is biztató, atom-tehetséges Pogba-val.
Ennyi pozitívum volt.
Addig még nem jött Quags, észre sem vettem,hogy van csatár a pályán (najó, azon mikor Mirko 5méterrel mellélőtte, a 11espontról, üresen, szembe a kapuval, azon röhögtem egy jó nagyot).
Pirlo már a végét járja, imádom, de jövőre már tényleg pihentetve, szépen lassan kiépítve a csapatból lehet(ne) rá csak számítani.
A világ egyik legjobb játékosa - számomra - , a posztján meg a valaha volt egyik legjobb, de sajnos Ő is öregszik,sose volt gyors, de egyre bántóbbak a pontatlanságai, amik azért neki sem tesznek jót, hiszen fénykorában (azaz ezelőtt még pár hónappal is), a világ egyik legpontosabban passzoló játékosa,és az egyik legtechnikásabb is volt.
Szomorú látni,ahogy néha még a labdalevételeket is elqrja, rosszul passzol, vagy a szabiját beleb@ssza az előtte állóba...
Igazából nem kéne,hogy izgasson a már hetek-hónapok óta tartó sz@r játék, hiszen a BL-ből már kiestünk, a scudetto meg már a miénk.
Azonban a jövőre nézve mégis csak 1 dolog aggaszt igazán:
MI A F@SZ LETT CONTEVAL,HOGY ENNYIRE MEGALKUVÓ, KISZÁMÍTHATÓ, UNALMAS LETT ?!Remélem jövőre egy megerősített kerettel, és egy sokfélébb taktikai repertoir-al, valamint a SPIRITO JUVE újraélésztesével tér vissza a szünetről !

NucLeo 2013.04.28. 21:56:06

A bizonyos vitatható szituhoz még annyit,hogy Cerci kb 4 méteren futotta le röhögve Giorgio-t...nem csak emiatt,de Ogbonnát érdemes lenne leigazolni,szinte már most elférne a kezdőnkben.Persze drága,meg vannak nagyobb hiányosságok is,de nem hiszem hogy sokáig a Toro-nál maradna.
Nem érdemeltünk ma győzelmet,Vidal mentette meg a csapatot.Conte miatt kicsit aggódom,remélem jól erősítünk a nyáron,és ha nagyobb variálási lehetősége lesz,talán újra a tavalyi,tökös Mistert látjuk.
Amúgy remek poszt,grat:)

ben07 2013.04.28. 22:30:48

Gratula a csapatnak, bár szerintem csak félgőzön játszottunk (én csak az első félidőt láttam). Vucinic helyzete nagyon lehozott, ahogy elflegmázta azt is, pedig Pogba milyen álompasszt adott!!!
Aminek nagyon örülök, hogy a Juventus Stadiumban ünnepelhetjük a 31. bajnoki címet :D:D

Cannavaro 2013.04.28. 22:50:11

vuci-t, torinóba se engedném be, nem hogy a kezdőbe!! de róla ennyit!!! a játék tényleg semmilyen volt, de meg van a scudetto, és a milano-i csürhe, megint csak a hátunkat láthatja messziről!! grat a szezonért mindenkinek!!!! FORZA!

juvebt 2013.04.28. 23:21:01

@NucLeo: abban, hogy Chiellinit képesek lefutni semmi meglepő nincs, nem a gyorsaságáért szeretjük és a talaj sem neki kedvezett. Cerci kifejezetten gyors játékos.
Ogbonna mint kezdő, jó pár gólt kaptak róla az idén, sokat hibázik. Lehetne vele próbálkozni, csiszolgatni de, annyi pénzt kérnek érte mint egy top csatárért.

NucLeo 2013.04.29. 02:16:31

@juvebt: Tudom,kicsit szigorú voltam Chiellinivel,pont ott akadt meg nálam a stream ahogy Cerci lefutja,
mérges voltam rá:)
Szerintem Chiello mellett Ogbonna a legjobb bal lábas védő a Serie A-ban,de nyilván ne rá szórjuk el a pénzt,hanem szélsőkre és (vagy) csatárra.

juve28adam 2013.04.29. 06:21:13

@NucLeo: Nade mi van azzal a Dória gyerekkel? Bal lábas fiatal védő, a brazil ligából. Leigazoltuk és jön nyáron ,vagy mi a helyzet a sráccal??

BekiJets (törölt) 2013.04.29. 10:36:48

@juve28adam: Nem igazoltuk le és nem is fogjuk, mert túl sokat kérnek érte.

babo0410 2013.04.29. 12:17:57

A meccs azért annyira nem volt rémes a teljes összképet nézve. De voltak olyan momentumok, mikor nem tudtunk mit kezdeni, és jött a szokásos 16-ostól vissza a térfelünkig passzolgatás. De azért említsük meg azt is, hogy az Olimpico stadion talajának minősége nem éppen a legalkalmasabb futballmeccsre! És ezt azért egy jó ideig a Juve is megszenvedte. Volt nem kevés sérülés a meccseken anno. És a másik, hogy szakadt az eső, sok helyen állt a víz a pályán. Így szerintem a meccs összességében nem volt olyan vészes. Örülök, hogy sérülés nem volt. A meccs legszebb pillanata a két csodálatos gólon túl, számomra Cáceres beállítása volt! Végre felépült! Közben a meccsen is elhangzott, hogy Anelka sérült. Ezért nem játszik. Remélhetőleg a Palermo ellen már jobb meccset látunk majd! Vucinicet viszont én nagyon örülnék, ha nyáron eladnánk. És szerintem Gion kívül (akinek szélső támadóként addnék még egy évet) mindenkit el kéne adni, és egy-két top támadó mellett fiataloknak lehetőséget kéne adni!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása