A Juvét nem tántorítja el Suárez viselkedése

Angol újságok értesülései szerint a Juventus továbbra is célpontnak tekinti az uruguayi Luis Suárezt, aki a hétvégi, Chelsea elleni találkozón ellenfelébe harapott, sőt, a forrás szerint a Juventus a csatár megmozdulását pozitívumként értékeli, hiszen ez azt bizonyítja, hogy képes kiállni magáért.

Suarez Luis.jpgA torinóiak hosszabb ideje érdeklődnek a liverpooli gólvágó után, vasárnap azonban nem ezért került címlapra Luis Suárez, hanem Branislav Ivanović karjába harapásért, amely megmozdulást minden kétséget kizáró képek tanúsítanak.

Az angol szövetség vizsgálatot rendelt el az ügyben és az incidens következtében a játékos minden bizonnyal hosszú eltiltásra számíthat, amely akár jelentősen csökkenthetné vételárát és talán könnyebben igazolhatóvá tehetné.

Sokan úgy gondolták, hogy a megmozdulás következményeként a Juventus letesz a játékos leigazolásáról, azonban a Daily Mail által idézett név nélküli forrás szerint, aki közel áll úgy Beppe Marottához és Antonio Contéhez, korántsem ez a helyzet.

„Egyáltalán nem. Sőt, a Juventus vezetősége inkább pozitívumként értékelte, hogy a játékos kiáll saját magáért. Természetesen nem szeretnék, ha ilyen viselkedést tanúsítana Juventus mezben, de Antonio Conte szereti az erős jellemeket és bármely másik csatárnál jobban szeretné leszerződtetni Luis Suárezt. Az egyetlen buktató a pénz lehet. A Juventus számára nehézséget okozhat a játékos becsült értékének a kifizetése.”

Nem sokkal a Chelsea elleni meccset követően olyan hírek láttak napvilágot, hogy bár hivatalosan az uruguayi gólvágó továbbra sem eladó, de a Mersey-parti klub határozottan megfontolna egy külföldi klubtól érkező, negyven millió font körüli ajánlatot a játékosért, amivel részben pénzügyi mérlegét kívánja kozmetikázni az egykor jobb időket látott egyesület, amely sorozatban már negyedik éve esik el a Bajnokok Ligájában való szereplés jogától és az ebből származó jelentős bevételtől.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr825243708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo 2013.04.24. 10:13:05

Amennyiben ez a mondat igaz: a forrás szerint a Juventus a csatár megmozdulását pozitívumként értékeli, hiszen ez azt bizonyítja, hogy képes kiállni magáért.... és ez a csapat hivatalos véleménye, az egy hatalmas szégyen lenne szerintem. Remélem, hogy inkább csak újságírói kitaláció, kavarás.
Ha az az ára, a BL előrelépésüknek, hogy pl. Suarezt leigazoljuk, akkor inkább ne fejlődjünk semmit.Vannak ellentmondásos emberek akik megosztják a közvéleményt (Balotelli, Ibra stb.),de akár lehet mellettük is érvelni, de egy ilyen patkány játékost nem szabad leigazolni! Én nagyon csalódott lennék, ha ezek után ez a féreg nálunk kötne ki.
Forza Juventus!

hellan (törölt) 2013.04.24. 10:15:58

@Barolo: Ez akit te féregnek nevezel egy zseni, inkább őt nézném a pályán, mint Giovinco labdavesztéseit.

Barolo 2013.04.24. 10:20:11

@hellan: Nem vagyunk egyformák. Én nem köpöm szembe magam azért, hogy egy zsenit lássak Juve mezben.

venember83 2013.04.24. 10:22:35

@Barolo: "Természetesen nem szeretnék, ha ilyen viselkedést tanúsítana Juventus mezben..." - Conte meg minden bizonnyal rendbe tenné. Ha nem, akkor továbbállhatna, ahogy Elia is tette.

pedronegro (törölt) 2013.04.24. 10:24:56

Miért mi a baj Suarez viselkedésével??? :) Mindent meg tesz a csapat győzelméért, rúg, harap, provokál. :) Conte-nak való figua, meg van benne a juve spirito. Sok ellentmondásos és megosztó játékos rohangál a pályán de ha ez párosul zsenialitással akkor ezt úgy mond le kell nyelni meg a legtöbb szurkoló ugyis leszarja csak a győzelem érdekli, talán CR, Rooney, Ribery, Balotelli, Ibra, Cavani nem szokott alattomos vagy hisztis lenni?

MdewC 2013.04.24. 10:26:01

Sztem nincs igazság alapja a hírnek. :)

Apuleius 2013.04.24. 10:27:26

Felőlem elevenen szétmarcangolhatja Padoin-t, Peluso-t és Giaccherini-t is, ha hozzánk igazol.

Barolo 2013.04.24. 10:32:21

@venember83: Szerintem egy olyan játékost akinek nem egy félrelépése volt, hanem folyamatosan visszatérő alattomosságai és sportszerűtlenségei azt meg lehet próbálni visszafogni, de megváltoztatni 27 évesen nem túl valószínű, hogy lehetséges. Ha meg újra akcióba lép (mondjuk harapdál egyet), akkor hatalmas károkat tud okozni egy csapatnak (lásd most Liverpool). Egyszerűen nem éri meg ezt kockáztatni szerintem.

Barolo 2013.04.24. 10:36:23

@pedronegro: Akiket itt megneveztél, azok biztosan hisztisek és néha akár altatomosak is. De ezeket az emberek más kategóriának érzem mint Suarezt. Az ő kategóriájú bunkóságot már igen nehéz találni, talán a Reálos Pepe vagy Joey Barton éri el nálam ezt a minősíthetetlen és számomra vállalhatatlan szintet. Forza Juventus!

venember83 2013.04.24. 10:39:15

@Barolo: hány éve látjuk kínlódni a Juventust, mert nincs egy épkézláb csatár?

Barolo 2013.04.24. 10:47:50

@venember83: Ebben a kérdésben nincs vita közöttünk (szerintem senki között). Mindenki tudja, hogy min. 1, de inkább 2 top csatárra égető szüksége van a csapatnak. Az is egyértelmű, hogy ez a legfontosabb hiányzó láncszem a kirakósban. Én csak azt mondom, hogy mit az élet más területein is van az a szint (viselkedésben) ami alá egy legendás klub nem mehet. Mi a ...ért adná el a Livepool a messze legjobb játékosát? Azért mert nekik ez a szint vállalhatatlan. Egy Mahacskalánál vagy egy Citynél ez talán beleférhet..... véleményem szerint a Juventusnál nem.
De hogy ha egyedül vagyok ezzel a véleményemmel ezen a blogon, ahol a többi beböfögős fórumokhoz képest egész sok értelmes ember van, akkor akár a Juve vezetősége is gondolhatja úgy, hogy megéri idehozni ezt az embert, mert többet hoz mint visz.
Forza Juventus!

venember83 2013.04.24. 11:09:35

@Barolo: szerintem ha sikerül megegyezni az amúgy nem túl szimpatikus Mersey-partiakkal, akkor mindenképpen megér egy próbát, ha meg nem jön be a megfegyelmezés, még mindig ott van a mahacskalás, PSG-s vagy MC-s opció arra, hogy a Juventus megszabaduljon tőle. Az utóbbi évek csatárteljesítményét látva én már eljutottam arra a szintre, hogy nem zavar, ha Suárez vagy Ibra jön, csak tényleg jöjjön már olyan valaki, aki képes gólokat lőni, meccseket eldönteni, és ne mindig a középpályától vagy holmi túlfűtött egojú mihaszna törpétől, netán középszerű olasz befejezőcsatártól (gy.k. Matri) várjuk a gólokat.

Barolo 2013.04.24. 11:14:24

@venember83: Hát most nem értünk egyet, de ez nem baj. :) Forza Juventus!

pedronegro (törölt) 2013.04.24. 11:46:43

@Barolo: Lehet lemaradtam valamiről, én annyit tudok hogy Suarez-nek ez a második esete hogy megharapott valakit és volt egyszer valami rasszista megjegyzése. Ettől olyan elfogadhatatlan? Ibra a saját csapattársait rugdossa, Ribery-nek konkrétan meg a sitten volna a helye, kiskorúnak fizetett szexuális szolgáltatások miatt, és CR a totálkárosra tört ferrárijával csak mázli hogy nem ütött el valakit. És még sorolhatnám...
Nem lehet mindenki Del Piero. Amúgy meg nem akarok vitatkozni rajta, ha Kannibál Luis klubot vált, szerintem akkor is marad anglián belül a fizu miatt és amúgy is tudjuk ha valakinek többb kérője van, már pedig neki lesz egy pár, akkor Marotta-nak semmi esélye.

Gabuero 2013.04.24. 12:04:12

Ibrarol is lassan johet a Poszt

GAzzetta szerint marotta 4ev-re 7 millios fizetest + bonuszokat ajanl Ibra nak

Gabuero 2013.04.24. 12:14:04

AMugy en birom az ilyen parasztokat de csak ha nem ellenunk jatszanak :D

JO azert Pepe-t meg barton utalom mert azok allatok de Suarez,Ibra ok tenyleg mindent megtezsnek a gyozelemert :D

DE Szerintem Suarez eselytelen marcsak a 45 millio euros vetelar miatt is

Jack Bauer 24 2013.04.24. 12:32:57

Én Ibrát meg Suarezt elhoznám, s a csatárok közül mehetne mindenki. Egyébként látva a Bayern tegnapi meccsét 2 jól cselező villám kléptű szélső nekünk sem ártana.

Gabuero 2013.04.24. 12:54:33

@Jack Bauer 24: Allitolag Conte es Paratici tegnap Muller,Gomez,Sanchez-t figyelte

Thomasnak nagyon orulnek! bar nemtom mennyibe fajna sztem jobb mint Sanchez bar nem egy poszt de majdnem :D

babo0410 2013.04.24. 13:00:18

Szerintem ez hülyeség! Kiáll magáért? Inkább egy tajparaszt viselkedés volt harapdálnia! Én nem szívesen látnám, habár egy jó focista, de félő, hogy nevelhetetlen, és nálunk minden ilyen megmozdulás után vagy 10 meccsre meszelnék el! És az ára az a pont, ahol azt kell mondjam, hogy nem kivitelezhető. 40 millió font? Sok szerintem a mi pénztárcánknak! És ha van ennyink, akkor inkább Agüerot kéne megpróbálni elhozni. Habár ugye volt arról szó, hogy a Samsung a stadion nevét is megvenné, és mezszponzor is lenne. Lehet, hogy ebből a kettőből bejönne akkora bevétel, hogy azt mondanák jöjjön? Nem tudom, de szerintem Ibra visszahozatala sokkal reálisabb!

babo0410 2013.04.24. 13:03:24

@Gabuero: Gomezre és Sanchezre (aki tegnap nem tetszett, de a spanyol bajnokságban jó), nagyobb esélyünk lenne, mint Thomas Müllerre. Nem hiszem, hogy egy 23 éves tehetséget elengednének! Vagy max ilyen 40-50 milláért lehetne elhozni. Annyit meg nem fogunk sajnos kiadni érte sem!

Cannavaro 2013.04.24. 13:05:31

szerintem, magunk alá kéne fosni az örömtől, ha egy ilyen szintű csatárt meg tudnánk szerezni, és ez ibra-ra még jobban igaz!! én nem értem, hogy miért baj az, ha egy játékos ilyen az ellenfelével, ha közben rúg 25 gólt??? addig amíg saját csapattársába nem harap, ki a f..om nem szarja le, hogy mit csinál??? én orbitális hülyeségnek tartom ezt a "ne jöjjön mer ilyen, meg olyan természetű" szükségünk van egy suarez/ibra szintű csatárra!! nehogy már, most meg az legyen a baj, hogy balhés!! meg nézném az arcokat, ha bl győztes gólt lőne, és utána nyakon harapná mondjuk casillast, hányan fikáznák??? akkor már mindenki éltetné, hogy mekkora arc, ez 100%

Tony. 2013.04.24. 13:10:39

Nem hiszem, hogy lenne értelme azon vitázni milyen a jelleme, mert őt biztosan nem tudjuk megvenni, és ez a tényező ami számít.

Rá kell menni Ibrára, ha 1 kis esély is mutatkozik rá.

babo0410 2013.04.24. 13:12:49

@juve1986: Ja csak közben a következő szezonban kb. a csoportmérkőzéseket ki kéne hagyja! Am ha lenne 50 millió eurónk csatárra, akkor már tudnánk ilyen szintű, de normálisabb játékost is venni, vagy akkor már nem egy játékosra kéne ezt az összeget kiadni, hanem 25 milláért még elhozható Veratti, 15-20-ért Ibra, lés akkor már inkább ők ketten jöjjenek, mint egy játékos ennyiért! Ha tényleg van rá 45-50 millánk. De kétlem!

west30 2013.04.24. 13:28:27

Sajnos biztos hogy nem igazol a Juventusba egyszerűen nincs rá keret,talán ha nem lenne más kérője nyár végén engednének egy keveset az árából de erre nem lehet alapozni.A viselkedése engem nem zavarna ameddig csak az ellenfelet gyilkolja tegye nyugodtan a Juve megítélése ettől nem lesz rosszabb a 2006ban történteket sajnos nem mossa le magáról még jó ideig a csapat.

@babo0410: Nem tudom te hogy vagy vele de nekem bizony csalán lenne a seggemben ha leigazolná a csapat Verattit tavaly után minimum dupla áron és 3szoros fizetéssel.

Barolo 2013.04.24. 14:10:00

@juve1986: Azért mert valakinek más a véleménye, illetve az igény szintje mint neked, nem hiszem, hogy orbitális hülyeségnek kellene titulálni. Azt meg elhiheted, hogy ha valaki Juve mezben harapdálna bárkit,azt fikáznánk, és szerintem nem csak én, hanem a többi normális és korrekt Juventino is.
Forza Juventus!

babo0410 2013.04.24. 14:36:40

@west30: Én sem tapsikolnék, h ennyire hülyék egész Olaszországban, h nem bíznak a fiatalokban, de azt is látni kell, hogy Pirlo helyére kéne valaki, és ő lenne az egyik legalkalmasabb, nem mellesleg nagy Juve drukker, így ha ide jönne, Pirlotól tanulhatna, és biztos, hogy jó ideig itt is maradna.
@Barolo: Ezért írtam, ha ennyi pénzt tudnánk áldozni egy csatárra (40-50 milla), akkor már Agüerot kéne megpróbálni elhozni, vagy sokkal inkább Ibrát 15-20-ért és Verrattit 25-ért (ha már 12-ért nem kellett)!

Barolo 2013.04.24. 14:47:43

@babo0410: ezt az utolsót sztem nem nekem akartad írni :)

Györijuventino 2013.04.24. 14:55:46

Ezeket a fiúkat nem a kultúrális viselkedésük és tevékenységük miatt kell szeretni. Győztes típusuak és vezérek. Tehát Suarez és Ibra is jöhet és mellesleg ha 4 csatárunkat kivágjuk az árukból és amennyit zsebre tesznek , nem nagy beruházás e két játékos..
4ik csatárnak meg jöhet egy "örök" fiatal olasz tehetség..
Amit elfeljetettem leirni, ha sokkalják is vezetők értük a pénzt és a fizetést ,akkor marketing tevékyenségekből sokat hozhatnak vissza, hisz mezük és nevükkel ellátott dolgok szép összeget generálnának.

Cannavaro 2013.04.24. 15:35:01

@Barolo: akkor én nem vagyok normális, és korrekt juventinó??? ezt meg nem te döntöd el!!! nem vitatkozom, mert nincs rá esélyünk, hogy megvegyük, de én amúgy sem hülyéztelek le, csak hülyeségnek tartom ezt az "ilyen,meg olyan ezért ne jöjjön" ez nálam ilyen vaskalapos, lányos apás hozzá állást!! ha a csapattársát nem piszkálja, pont leszarom mit csinál, ha jól játszik!! tegyük fel, hogy buffon (tudom hogy nem tenné) de ha ő harapna, kifütyülnéd meg eladnád???? te normális!! :))

b.tom 2013.04.24. 15:40:16

nem szép dolog, de én így is őt hoznám. conte majd megneveli, de pont ilyen csatárra van szükségünk, a pool nem tudja megtartani, fiatal.

Mr. Ocean 2013.04.24. 15:40:28

Személy szerint több dolgot sem értek. Alapból "Daily Mail", ismeretlen forrásra hivatkozva bedob egy nevet. Adjunk valóság alapot ennek, majd tovább folytatva leírják, Conte szereti az erős jellemeket. Gondolom Padoin, Peluso, Giaccherini is ezért került ide. Nálunk én nem nagyon tudok erős jellemről. Buffon talán, Bonucci-t mondanám, mert a Curva-Sud-al igen jó kapcsolatot ápol. Vidal, oké. Még talán Mirko. Pirlo, de ő is inkább tekintélyes. Ettől független persze lehet igaz a hír de szerintem abszolút figyelemfelkeltő. Továbbra is az Ibra vonal az egyelőre "járhatóbb" út. Reméljük tényleg leigazoljuk őt, bár felőlem jöhet mindkettő. Álom, álom édes álom. :DDD

pedronegro (törölt) 2013.04.24. 16:01:24

Suarez-nek nagy marketing értéke lenne! Gondoljatok csak bele hogy egy külön brand-et rá lehetne építeni, külön store-t kapna, lenne pl. vámpír fog, drakula jelmez vagy farkasember szett, juve horror színház Kannibál Luis-zal a főszerepben, egy -egy halloween-kor bődületeset kaszálnánk!

Mr. Ocean 2013.04.24. 16:11:31

@pedronegro: +1
Gondolj bele, lenne egy olyan rész a Stadion túrán, ahol viszbábú Suarez harapós fogába beleteheted a kezed, sőt ha mázlid van megkéred harapjon meg egy kép erejééig! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Barolo 2013.04.24. 16:34:02

@juve1986: Ha Buffonak többször elgurulna a gyógyszere (nyilván nem fog), akkor vállalhatatlanná válna, tehát bármennyire nagy király el kellene küldeni. Lehet, hogy sokan szeretik Amstrongot vagy Pistoriust, de azok után amit tettek (nyilván más kategória mind a kettő)az összes top szponzoruk visszalépett..... és pont itt van a nagy különbség, egy Balottelis bohóckodást, vagy Ibrás taplóság még beleférhet, de egy rasszista megnyilvánulás vagy visszaeső harapás vagy indokolatlan sportszerűtlenséget nem tolerálnak..... és itt nem csak a korrekt szurkolókra gondolok (mert szerintem ez náluk nem fér bele), hanem a nagy szponzorok sem hagyhatják, mert egyszerűen lovét buknak azon, hogy valaki nem tartja be az írott vagy íratlan szabályokat.
Forza Juventus!

venember83 2013.04.24. 17:02:15

Tíz meccses eltiltást kapott a szövetségtől, a Liverpool természetesen túl súlyosnak tartja az ítéletet.

Hurka75 2013.04.24. 17:07:58

Adunk 40 millát euro-ban a Man. City-nek Dzeko-Kolarov kettősért, ők meg ebből a pénzből vihetik Suarez-t és mindenki jól jár!!!

Hurka75 2013.04.24. 17:20:29

@Gabuero: Ha barmotta idehozza a 32éves Ibrát 4 évre 7 milla + bónuszért nálam felteszi a faszságaira a koronát!!! Ekkora barom még ő se lehet!!!???

MdewC 2013.04.24. 17:57:50

@Hurka75: akkor kit hozzon aki ezen a szinten megfelel?

Hurka75 2013.04.24. 18:15:49

@MdewC: Nekem Dzeko-Jovetic az "álmom". Szerintem megszerezhetőek és minőségi javulást hoznának.

babo0410 2013.04.24. 19:10:49

@Hurka75: Mondjuk tényleg érdekes lenne Ibra 4 évre, 36 éves koráig évi 7 milláért. De ha jönni akar 5-ért még talán, de ha tudunk fiatalabbat hozni, akkor nem lenne baj ha az jönne, vagy 2-3 évre Ibra, és mellé egy fiatal tehetség, pl. Muriel, akit már sokan akarnak megszerezni, pl. Napoli, milan, Atletico.

csakajuveésalex 2013.04.24. 21:03:22

@Hurka75: Nekem meg Neymar az "álmom" :)

csakajuveésalex 2013.04.24. 21:04:58

@csakajuveésalex: 40M fontért el is lehet hozni...kéne szólni sasszemnek :)

csakajuveésalex 2013.04.24. 21:11:25

http://www.azzurri.co.hu/index.php/item/1073-a-franciák-szerint-cavanit-is-kipipálhatja-a-psg

így viszont tényleg érdekes lehet az Ibra ügy

4Evorg 2013.04.24. 21:12:31

Elég nehéz és összetett kérdés ez Suarez ügy, főleg a tegnapelőtti történések fényében. Szerintem ebben a szituációban nincs egyértelműen jó vagy rossz döntés, annak ellenére, hogy ez már véleményem szerint is az a szint, ami már nem fér bele. Viszont Suarez túl jó csatár, ahhoz hogy ilyen könnyen "lemondjunk" róla.

Azért az is sokat nyom a latban, illetve Suarez viselkedését is befolyásolhatja, hogy Suareznek, ha jól tudom azt ígérték, amikor leigazolták, hogy egy fontos projekt része és vele (is) akarnak visszakerülni az elitbe. Na most ehhez képest a Pool nagyon ergya, ő az egyedüli húzóember a csapatban és minden tettére ugrik a sajtó (van amikor jogosan dorgálják, van amikor túllihegik tetteit), kupák közelébe sem kerül, így azért frusztráló teljesíteni (persze kell hozzá egy ilyen dilis hajlam is). Véleményem szerint jót tenne neki egy kis környezetváltozás agymosással megspékelve. Az már más kérdés, hogy nem az olasz közeget tartom erre legalkalmasabbnak.

MdewC 2013.04.24. 21:15:24

@Hurka75: Nem rossz. :) Ibrát ennyiért is hoznám. Persze ez saját vélemény. :)

Revolutionist 2013.04.25. 02:52:33

Szerintem ő nem sportszerűtlen tettet követett el, hanem szimplán MEGŐRÜLT. Aki így harap egy profi meccs közben, az beteg. Nem 10 meccses eltiltás kell ezért, hanem ELMEORVOSI VIZSGÁLAT, ami ha kimutatja, hogy súlyos beteg, akkor kezelésre küldeni és a kezelés végéig felfüggeszteni. Aztán ha meggyógyult, akkor folytathatja, ha nem gyógyult meg és harapdáló bolond maradt, akkor meg végleg eltiltani... ilyen egyszerű ez... Kár pedig... kimondottan szerethető és jó focista volt egy időben szerintem (főleg Forlan mellett a válogatottban)...

Cannavaro 2013.04.25. 10:04:40

@4Evorg: teljesen egyetértek!! szerintem is másképp viselkedne itt, és főleg conte keze alatt!! de engem a harapása se zavar! :)) (amíg nem, saját csapattársát kóstolgatja!!!)

vizi8 2013.04.25. 12:17:44

Egy apró hozzászólás: Ha azt mondják, hogy Conte az erős jellemek kedveli akkor miért mondott nemet Melora azzal az indokkal hogy 'kezelhetetlen'. Pedig ebben a csapatban simán elférne.

Cannavaro 2013.04.25. 13:37:04

@vizi8: valszeg akkor, az csak kifogás volt!! lehet hogy nem szimpatikus, vagy nem értik meg egymást!! ilyen előfordul mindenféle típusú embernél!!! sztem van az a játékos, aki a pályán a meccs hevében a legnagyobb baromságokra képes, de az öltözői légkört nem zavarja, és jó csapat ember, bár kívülről egy taplónak látszik ezt mi innen nem tudhatjuk!!! és ennek a fordítottja is igaz lehet!! de ez csak egy elmélet!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása