Conte: "Gyönyörű álomból ébredtünk"

A Bajnokok Ligája búcsút követően Antonio Conte bevallotta, hogy csapata egy gyönyörű álomból ébredt fel, de akkor is Európa legjobb nyolc csapata közé tartozik.

Conte Antonio_3.jpg"Úgy vélem, hogy a jobbik csapat jutott tovább, s ezt bebizonyították a két mérkőzés alatt. A csapatuk már hosszú ideje együtt dolgozik, s rendre sokáig jutnak a nemzetközi porondon. A győzelemre építették fel őket, s nem gondolom, hogy abszurd lenne azt mondani, hogy ez minden idők legerősebb Bayern Münchene."

"Fizikálisan nagyon erősek, nagyon keményen dolgoznak, s mindez minőséggel társul. A labdarúgásban az embernek őszintének kell lennie, s meg kell emelnie a kalapját, ha egy erősebb csapattal találkozik." - mondta Conte a Mediasetnek.

"Ez egy lehetőség volt számunkra, s több évnyi távollét után, lényegében újoncok voltunk a Bajnokok Ligájában. Eljutottunk a negyeddöntőkig, s ez meglátásom szerint valami egészen különleges dolog."

"Most már tudjuk, hogy hosszú és meglehetősen nehéz úton kell járnunk. Ez nem szabad, hogy megrémítsen bennünket, s segíthet abban, hogy két lábbal a földön maradjunk, s meg se halljuk a hangokat amelyek triplázásról szólnak a szezon elején. Azok, akik ilyesmiről beszélnek, bizonyosan nem nyertek még semmit az életükben."

"Amikor összesorsoltak bennünket a Bayernnel, azt mondtam, hogy ez egy lehetőség arra, hogy szembekerüljünk egy rendkívül erős csapattal, s felmérjük a szakadékot, amely elválaszt minket a szuperhatalmaktól."

"Ami a leginkább tetszett, az a Juventus szurkolóinak magatartása volt, ahogy felismerték, hogy ezek a srácok mit tettek. A taps a lefújás pillanatában pontosan az volt, amire a srácok rászolgáltak, mivel mindent beleadtak, de néha még a 110 százalék sem elegendő. Nagyon büszke vagyok a Juventus szurkolóira."

A zebramezesek jobb teljesítményt mutattak, mint az első mérkőzésen, de a végeredmény sajnos ismét ugyanaz lett.

"Törvényszerű, hogy mikor egy olyan csapattal kell szembenéznünk, amelyben Robben, Ribéry, Mandžukić vagy Müller minőségű játékosok vannak, nem esnek kétségbe a nyomás alatt, s nem szórják el a labdákat. A kettős emberfogás meg sem kottyan nekik, mivel túlverekszik magukat a kettő az egy elleni szituációkban."

"Tavaly igazi csodát értünk el a Scudetto elhódításával, s bízunk benne, hogy jövőre Európában is egy kicsivel többet tudunk majd nyújtani, ami az elődöntőt vagy a döntőt jelentheti, ami nem lenne megvetendő. 

"Megdicsértem a játékosokat, és mindig hálás leszek nekik azért, amit az elmúlt két év során elértek. Egy gyönyörű álomból ébredtünk, de akkor is Európa legjobb nyolc csapatában vagyunk."

"Van előttünk valami, amire összpontosíthatunk, mivel a Scudettót még meg kell szereznünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr825216460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bianconeri_2007 2013.04.11. 17:33:29

ez mind igaz, de a tavalyi idény alapján nagyobb taktikai változatosságot vártam contétól. akkor az ellenféltől függően játszottunk 4-3-3-t és 3-5-2-t (pl. a lazio és a roma elleni hazai meccseken). láttuk múlt héten, hogy a mi széleink nem tudják megállítani a németek szélsőit, mégsem változtattunk. lehet, hogy akkor is elbukunk, de hogy meg sem próbáljuk...?

pedronegro (törölt) 2013.04.11. 17:54:11

El kellene már felejteni a tavalyi scudetto-t Mr. Conte! Hányszor lesz még felemlegetve? Komoly ellenfelek hiányában nem olyan nagy szám azt megnyerni. Kíváncsi leszek mi lesz ha össze szedi magát a két milánói csorda. A bayern-t se kellene fényezni, egyszerűen meg se nehezítettük a dolgukat, szóval akkor miről beszélünk?? Csak azt tudom elképzelni hogy Conte-nak szándékosan rossz video-kat nyomtak a kezébe mikor elemezni kellett a bajorok játékát és ezért meccselte el magát a mester vagy ha ő tényleg ezt a taktikát és felállást szánta erre a 2 meccsre akkor nagyon nagy gáz van! Én ekkora pofonra nagyon nem számítottam, messze van még európa, nem tértünk még vissza. Conte jelenleg még csak egy lelkes amatőr, ami a seria a-ba bőven elég, a bl-ben nem tudta bizonyítani hogy micsoda hadvezér.

danimester1 2013.04.11. 21:01:52

Ez szemet szúrt nekem:
"Törvényszerű, hogy mikor egy olyan csapattal kell szembenéznünk, amelyben Robben, Ribéry, Mandžukić vagy Müller minőségű játékosok vannak, nem esnek kétségbe a nyomás alatt, s nem szórják el a labdákat. A kettős emberfogás meg sem kottyan nekik, mivel túlverekszik magukat a kettő az egy elleni szituációkban."

danimester1 2013.04.11. 21:03:53

1.Ezek után kérdem miért kell nekünk
Peluso,Padoin,Giaccherini,Poli,Bonaventura stb. kaliberű játékosok után kajtatni.Nem elég hogy egy-két sztár kivételével mindig csupa középszerrel hoznak minket szóba,sajnos nem alaptalanul.Ilyen játékosokkal nem lehet Európában versenyképesnek lenni ezt végre be kell látnia a mesternek(ő is sáros egy-két "katonája" miatt!) és a vezetőségnek is egyaránt.Természetesen két katasztrófális szezon után senki nem várt scudettót,utána meg triplázást.Ellenben ha építkezésről beszélgetünk,akkor nem 40-50M-s sztárokat vár az ember/szurkoló és nem is kiégett 29-30+ sztárocskákat.Nem tudom elképzelni,hogy nem lehet megtalálni az arany középutat a kettő között.A vezetőséget tartom ludasnak a dologban,mert ha nem nyílik ki a tárca nem lesz semmi,Cobrettit csak utána veszem elő,mert nem képes tárgyalni,nem a kínai piacon van ahol azt hiheti,hogy szaré'-húgyé' meg a két szép szeméért eladnak neki bárkit.

danimester1 2013.04.11. 21:04:31

2.Jövőre meleg lesz a pite "itthon" is,mert erősítés nélkül(minőségi)itthon sem biztos hogy tartani fogjuk a lépést.Véleményem szerint a minőség és a megfelelő cserék hiánya okozta a vesztünket(a kupában és a Bl-ben is),mert elfáradtak a srácok fejben és fizikailag is,mert már a 2.szezont futják úgy zsinórban(+válogatott),hogy kivétel nélkül mindig ők játsz/anak/ottak ez pedig tényleg sok.A rotálás csak a csatársorban sikerült,de az is eredménytelenül,mert nem sikerült megtalálni a jó párost ill. ha igen azonnal padra ültek...

ggbuffon 2013.04.11. 21:22:38

Látszik h Conte elvolt varázsolva és már a sorsolásnál elkönyvelte, h itt nekünk reszeltek..de kétségkívül remekül asszisztált Heynckes uraság futball-leckéjéhez..

mióta visszajött, egyre hülyébb

szabo2323 2013.04.12. 11:14:19

Ne haragudjatok de ti mit lázadtok? Szerintem ez a München a Barcának is problémát okozna nem,hogy nekünk azért,nem kéne egyből fikázni itt minden játékost meg legfőképp azt az edzőt akivel vissza kezdtünk oda lépegetni ahol voltunk jó pár éve ;) Majd idén talán érkezik két olyan játékos aki még egy két lépcső fokot emel a szintünkön.Néhányan már a csoport meccseken el ásták a csapatot most meg már döntőt akartok játszani? Gondolkozzatok kicsit mielőtt hülyeségeket írtok.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása