Ibrahimović érkezhet, Marotta távozhat

Ahogy az már többszörösen nyilvánvalóvá vált, a Juventus egy új támadó leigazolását tűzte ki maga elé a nyári átigazolási szezon legfőbb céljaként. Sajtóértesülések szerint most új lehetőség nyílt az Öreg Hölgy előtt arra, hogy leigazolja a klub egykori, és a Paris Saint-Germain jelenlegi játékosát, Zlatan Ibrahimovićot, annak ellebére, hogy a francia klub olasz mestere, Carlo Ancelotti kategorikusan cáfolta a pletykákat.

Ibrahimovic Zlatan.jpgAz Eurosport arról számolt be, hogy a svéd válogatott játékos esetleges érkezése további változásokat hozhatna magával a Juventus életében. A hírforrás értesülései szerint a klub jelenlegi sportigazgatójának, Beppe Marottának munkája nem okoz felhőtlen elégedettséget a torinói óriás vezetőség és tulajdonosi kör számára, s hibájául éppen a top játékosok megszerzésére való képtelenséget róják fel. Az Ibrahimović megszerzése érdekében folytatandó tárgyalásokat az a Pavel Nedvěd vezetheti majd, aki a svéd klasszis visszatérésének legfőbb szorgalmazója, s aki a feltételezések szerint nyártól a lejáró szerződésű Marotta pozícióját foglalja majd el.

A bajnoki cím védője mindamellett további lehetőségeket is számba vesz, s egyik érdekes célpont a Real Madrid francia támadója, Karim Benzema lehet, akit a Goalcity értesülései szerint José Mourinho edző nem tart nélkülözhetetlennek Madridban. A Bologna csapatában kölcsönben szereplő Manolo Gabbiadini a Tuttosportnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy a bajnokságból hátralevő meccsek alatt igyekszik majd meggyőzni a Juventus vezetőit arról, hogy készen áll a visszatérésre.

A zebramezes alakulat természetesen a távolabbi jövőre is gondol, s olyan fiatal tehetségeket is szemmel tart, mint a Lille 19 esztendős baloldali védője, Lucas Digne, akit többek között az FC Barcelona is szeretne soraiban tudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr385206732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Type-R 2013.04.08. 11:35:19

@MdewC: Nedved Paraticivel karöltve megoldhatják a dolgokat. Nedved adná respektet, Paratici meg hozzáteheti a tárgyalási technikáját és akkor ütőképesek lehetnek. Bárcsak igaz lenne, mindkettő!

b.tom 2013.04.08. 11:53:43

én azért félek ettől, hogy nedvedet nevezzük ki...és mindjárt abban sem értek egyet, hogy ibrát vissza kéne hozni. zseni a csávó, de jó lenne fiatalabb csatárokat nézegetni inkább.

Cannavaro 2013.04.08. 12:13:04

ibra nem hiszem, hogy összejön!! ugye a fizu!! azt el tudom képzelni, hogy akarjuk, de nem hiszem, hogy belemenne egy olyan szintű fizetés csökkentésbe, hogy alkalmazkodni tudna az itteniekhez!!
marotta menne???? hát a következő 10 szülinapomra, meg lenne az ajándék!!! nem is kérnék mást!! szerintem nedved, rosszabb semmiképp nem lenne, mint kobretti! nem veszthetünk rajta!! imádkozni fogok, pedig nem vagyok hívő, hogy a hír ezen része igaz legyen!!!

Barolo 2013.04.08. 12:40:24

@b.tom: Teljesen igazad van. Nedved akkor lehet jó, ha kap maga mellé profikat is. Ibra kérdés elég bonyolult. Ha a két patkány között kell választani (a másik Suarez) akkor inkább Ibra jöjjön (mondjuk ő még a zsoldos kategóriát is kimeríti nálam, de legalább nálunk már játszott), de nem vagyok meggyőzve, hogy nekünk egy 32 éves játékosra kell elkölteni a nagy pénzt még akkor sem, ha kétségtelenül egy zseni. Amúgy meg nem igazán látom, hogy mi indokolná a Psg-ből való elmozdulását.
Forza Juventus!

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.04.08. 12:41:30

Ez így nagyon szép lenne, főleg marotta távozása, de z Ibrás dologban én sem nagyon hiszek. De ha ez a kettő már megvalósulna, sokkal előrébb lennénk.

hellan (törölt) 2013.04.08. 13:08:20

Ami érdekes számomra az az, hogy nem sietünk Marotta szerződésének meghosszabbításával. Eddig az a tendencia, hogy aki fontos a klubnak az megkapja a hosszabbítását. Nah Marottáét szépen hagytuk békén eddig.

Nem lennék meglepődve, ha ez megtörténne, amit a cikkben leírnak és Nedved váltaná, de Ibrát rohadt messziről felejtsük el nekünk nem ő kell.
32 lesz októberben, bontaná a csapategységet, 20M euróba kerülne kb., magas fizut akarna és játszana 2-3 évet míg visszavonul.
Benzema meg ha Mou marad a Real edzője, akkor ő is marad.

Összességében kell egy klasszis a nyáron, ha ehhez Marotta menesztése kell, mert a vezetőség megkérdőjelezi a tudását, ám legyen.

juve28adam 2013.04.08. 13:12:36

Marotta távozása nagyobb igazolás lenne ,mint maga Ibrahimović leigazolása.

Barolo 2013.04.08. 13:18:00

Egyébként szerintem nem most kéne Marotta helyzetét elemezgetni hanem majd ha megnyertük a bajnokságot..... most az egész csapatnak csak a keddi meccsel kell foglalkoznia.

Apuleius 2013.04.08. 13:20:18

@Barolo: Szerdán lesz a Bayern elleni visszavágó, nem kedden.

Tony. 2013.04.08. 13:33:46

Bármilyen opció ami Marotta távozásával jár üdvözlendő. Semmi vesztenivalónk nincs, hiszen amit ő tud, azt tudja bárki más is, így annál rosszabb nem lehet,minthogy ugyanoda jutunk.

Akár Nedved is válthatja, ha ő bénázik még mindig szívesebben fogadjuk, mert legalább egy ikon volt és szimpatikus figura, és kinéz valahogy. :D

Barolo 2013.04.08. 13:36:38

@Apuleius: Igen köszi tudom, csak elírtam, mert annyira várom :)

devil-z 2013.04.08. 14:12:05

Olyan szinten hiteltelenné és unszimpatikussá vált ez a nyomorult barmotta, hogy nagyon tudnék örülni az eltakarodásának.

Talán Conte gyakorolt nagyobb hatást a vezetőségre, hisz az ő megtartása kétségkívül a legfontosabb feladat és ő is dolgozna jobb alapanyaggal amit ez a bohóc nem tud biztosítani.
Ettől függetlenül azért érdekes számomra, hogy miért is borul(t) a bili.

Ibrával kapcsolatban továbbra is tartom, hogy esélytelen. Benzema is maximum akkor ha a transzferguru távozik, bár ő is inkább ilyen szokásos pletyka, valójában nem sokat tettünk eddig a megszerzéséért.

Csucsukaaa 2013.04.08. 14:38:36

Deyoo lenne ha igaz lenne, messze máshoz állnának a csapathoz ha egy aranylabdás Nedved jön tárgyalni nem úgy mint most, hogy ki is az a Marotta valami Serie A-s középcsatba volt nem?:d
Ibrahimovic amúgy szíve mélyén állítólag Juventino(mind2 bajnoki címét elismeri amit itt tett és állítólag a könyvében sem fikázta a Juve-t sőőt nem régiben azt nyilatkozta, hogy visszatérne akár a Juventus-ba[szerintem hülyére kereste magát és nem érdekli annyira a pénz már mint eddig:D)
Az lenne a legjobb ha Nedved menne Marotta szerepkörébe és DP jönne Nedved helyére:) De még szerintem makacskodásból az öreg még meghúz vagy 4-5 évet Ausztráliában:D
Ez 3 piros pont lenne ha igaz:)

ggbuffon 2013.04.08. 14:47:09

követett el Marotta hibákat, de ki ne követne el, amikor lényegében egy egész csapatot kellett építenie..lássuk kit hozott Marotta(akiket meg is vettünk):

Bonucci
Barzagli
Lichtsteiner
Pirlo
Vidal
Vucinic
Giovinco
Matri
Q
Stotari
Pepe
Martinez
Elia
Ziegler
Padoin
Pogba
Giaccherini
Isla
Asamoah
Caceres
Lucio

na mármost, Martinezen kívül ki lett igazából óriási bukta? Igen, talán még Elia, bár rajta anyagilag nemsokat buktunk..

Igen a szemére lehet vetni, h nem hozott sztárt, de h ettől közellenség legyen..nevetséges..miközben ezeknek a játékosoknak, a nagyrészét ingyen v mai szintén lószar pénzért hozta (Vidal-Lichtsteiner 10-10M lol) ráadásul úgytűnik, h ismét bajnoki címet ünnepelhetünk...

persze,persze, tudom, a bajnoki cím only Conte meg a játékosok érdeme, de azért láttuk, h Conte is kihez v kikhez nyúl előszeretettel..mert h Padoin és Peluso az ő sara az qrvaélet.

Egyébként meg Marotta egy sportigazgató, nem a tulajdonos és nem a jóIsten. Van egy keret, amiből gazdálkodni kell, konzultál a többi vezetővel illetve Conteval aztán igazol. A pénz nagy úr, főleg a mai futballban, ha pedig nincs akkor hívhatnák akár Mogginak is és dobálhatná be a konkurens klubelnököknek a lófejet, akkor se lenne forrás egy-két kiszemelt elhozatalára. Nyílván egy-két baromság, vagy kútba esett transzfer múlt rajta is, de akkor sem értem ezt a szemellenzős baromságot.

Ibrának egyébként örülnék, de ha ő idejön, az nem azt jelenti h Marotta alkalmatlansága miatt nem szereztünk eddig sztárcsatárt, hanem azt, h a vezetőség a fejébe vett vmit és ezért hajlandó nemkevés zsetont is áldozni (na meg Raiola is örül h évente tömik a zsebét). Az h hosszútávon az milyen hatással lesz a klubra, h ő keres mondjuk 8M-át, az eddigi húzóembereink meg max 4-5öt, az jókérdés..

Aki meg azt mondja, h inkább Ibra, mint Suarez, az gondolja át mégegyszer.

regularjohn 2013.04.08. 15:01:15

@ggbuffon: +1 és köszi, így sokkal kevesebbet kell írnom.

annyit mondanék röviden, mert már sokszor leírtam, hogy 7. helyen vette át a csapatot amauristul, diegostul, stb, aztán jelenleg a veretlenül megszerzett bajnoki címünket készüljük megvédeni úgy, hogy marotta előtt egy csúfos 1-4-es bayern meccs miatt még a csoportból sem mentünk tovább a bl-ben, most pedig a legjobb 8 között vagyunk.

aki nem látja, hogy marotta mit tett a juventusért, mondjuk annak hiába magyarázom ezeket...

és ibrát vissza??? 32 éves lesz, ha már nem múlt el, évi 15M eur-t keres párizsban. ide vajon mennyiért jönne? ha enged, akkor is 8-10M? az eddigi munkát és építezést köpné szembe a csapat, ha meglépéné ezt az igazolást...

ggbuffon 2013.04.08. 15:21:26

@regularjohn: nincs mit, csak rohadtul felbasz ez a sok újkeletű Juve drukker, akik állandóan sztárigazolásokat meg faszomtudja követelnek..tudom a világ változott, a pénz mozgat mindent, de hol van akkor a City a BL-ben immár 2éve? Még a csoportkört se élték túl, halálcsoport ide v oda (azért azzal a kerettel illett vna lenyomni mondjuk a Dortmundot, v az Ajaxot), hol van a Chelsea, akiknek 10év alatt sikerült egyet összemákolniuk, pedig elköltöttek már többszázmillió eurót..

Ami viszont tényleg kibassza a biztosítékot, az tényleg az, h 2éve még a 7.helyért voltunk harcban, most meg mindenki BL döntőt követel, meg világsztárokat, holott az olasz futball épp mindenben az ellentétes utat járja, nincs lóvé, a sztárjátékosok lelépnek stb..és persze az itt magyarázó többség megakarja magyarázni, h majd egy scudetto után az fog idejönni, akit csak kiálmodunk (arról nemis beszélve h Van Persie nyári klubváltásán kívül volt-e igazán nagy hal a piacon, aki mindenki úri kedvének megfelel) mert hát mivagyunk a Juve stb..

Ráadásul a vén buzi Moggi néhai bebüfögése mindig csak olaj a tűzre..jótékonyan azt mindig mindenki elfelejti, h igazából ő is hozott a nyakunkra szar játékosokat anno, máskérdés h a csapat elbírta, mert nem a nulláról kellett felépíteni, a gerinc megvolt..egyedül a Zidane = Buffon+Thuram+Nedved bizniszért érheti hátbaveregetés.. arról nem is beszélve, h az általa kiálmodott Capello féle Juve-nak annyi esélye sem volt a BL címre, mint a mostani Conte által vezéreltnek, pedig ég és föld a játékállomány közötti különbség, ha csak a klasszisokat vesszük. Általában megszégyenülve, kilátástalan játékkal estünk ki Trezeguet-estül,Ibrástól, Del Piero-stól, Vieira-ig..

Egyébként felőlem elmehet Marotta, Nedved valszeg ugyanúgy kiváló a helyére, de csak egy szempontból..Agnelliék jobban odaengedik az üsthöz, így nagyobb befolyása lehet az igazgatóságban, ha vkire pénzt kell invesztálni.

Mert pénz az van, de el lett mondva, h a Juve ésszerűen akar költekezni, márpedig a tulajoknak szíve-joga eldönteni, h profitot akarnak látni viszont, vagy egy pénznyelőautomatát, mint az arabok a City-nél..

Az alapok lerakása ezzel az évvel mondhatjuk h befejeződik, megvan a csapat magja, mostmár lehet komolyabb nevekben is gondolkodni, ha engedi a piac (Messi-ket, Falcao-kat nem fog engedni)..de még mindig egy-két lyuk a csapatban, amit egyszerűen muszáj betömni, ráadásul lassan a Buffon-Barza-Pirlo tengelyt is pótolni kell, főleg utóbbi égető szükségszerűség (na mondjuk az megint jókérdés, h Conte mit álmodik jövőre, mert azért egy-két szélső se ártana a csapatba egy balhátvéden kívül, akikkel nem csak ezt az unalomig nyúzott 3-5-2-t tudnánk erőltetni)

Mindenképpen kell a csatársorba vki, aki ha választhatnék nálam mindenképp Suarez lenne, de legalább annyira fontosnak tartom, h kicsit mobilizáljuk a keretet taktikailag.

GLB 2013.04.08. 15:37:42

@ggbuffon: Ez tényleg úgy hangzik mintha az igazi Buffon mondta volna:))

MdewC 2013.04.08. 15:51:19

@ggbuffon: Forza! Sztem meg kár idegeskedni. Az utolsó három bekezdést osztom.
Hajrá!

Tony. 2013.04.08. 15:51:43

@ggbuffon: Azért mert beböfögöd ide a nagyképű dumádat, hogy "újkeletű Juve drukker" attól még te magad nem fogsz komolyabbnak tűnni.

Hidd el van itt jó pár olyan kommentelő aki lassan 2 évtizede szurkol a csapatnak és nem úgy látja a dolgokat, mint te.

Azt hiszed, hogy sokan csak azért savazzák Marotta-t mert nem vett 50 milláért világsztárt? Ennél ez sokkal összetettebb kérdés. Akármilyen üzlettel kapcsolatban az ember végigköveti a tevékenységét semmi másra nem tud következtetni, mint hogy ez egy dilettáns barom.

Ingyen vagy lószar pénzért hozott játékosokat? A szerződés nélküliekre, meg az 1 év múlva lejárókra gondolsz? Ez tényleg komoly tett, milyen kár hogy nem fizetett ezekért...

Olyan baszott jól végzi a munkáját, közben leírod, hogy nincs csatár, nincs szélső, Pirlo helyettese, ez nem ellentmondás?

Ha meg olyan lószar pénzért hozott sok játékost, akkor hova lett a további sok 10m euró, ugyanis a Juve költötte a legtöbbet az elmúlt 2 évben!?

Martinez,Elia,Isla,Giovinco, mind mind hatalmas bukta óriási pénzekért, a fiatalokra kiadott rengeteg lóvéról ne is beszéljünk.

Mi van Melo-val, Motta-val, Zieglerrel, akiket eladni sem tud.

De minek is vitatkozunk, hiszen egy ember aki tesz egy 10m-s ajánlatot V.Persie-ért az alapból bizonyítja h fingja nincs semmihez. A munkáját a fölösleges időpocsékolás, kapkodás, szerencsétlenkedés jellemzi, ezért távoznia kell.

Moggi-val aló összehasonlítása szintén hűen jellemez téged, nemtom ha olyan rég óta vagy Juvefan, akk tudhatnád hány db. BL döntőt játszottunk alatta, mennyi bajnokságot nyertünk. Zidane bizniszen kívül semmit nem tudott? Vicc vagy barátom.

ggbuffon 2013.04.08. 17:32:54

@MdewC: akkor úgylátom illik tisztázni pár dolgot:

nem akarok senkitől se különbnek tűnni, se okosabbnak, de azt azért felháborítónak tartom, h egy embert, akinek ha tetszik ha nem jelentős szerepe volt abban, h újra Scudetto-esélyes (sőt nemis csak esélyes) állított össze a szarból, folyamatosan mocskolják, mindenféle háttérinfó nélkül..nem azt mondom h nekem több van, de te se látod a Juve pénzügyi főkönyvét, illetve nem veszel részt igazgatósági ülésen, h esetleg lásd nem feltétlenül Marotta a hunyó. Ahogy írtam, vannak hibái, de kinek ne lennének, aki kénytelen tömegével lecserélni az adott játékoskeretet, márpedig itt most mindenki legnagyobb megelégedésére (legalábbis egy bajnoki cím, illetve egy újabb bajnoki cím kilátásában mindenki imára kulcsolhatná a kezét, azokhoz képest amiket átéltünk, és bele se gondolok, mivan ha tavaly nem nyerjük meg..) Tiszteletlennek és pofátlannak tartom h bűnbakot csináltok belőle.

"Azt hiszed, hogy sokan csak azért savazzák Marotta-t mert nem vett 50 milláért világsztárt? Ennél ez sokkal összetettebb kérdés. Akármilyen üzlettel kapcsolatban az ember végigköveti a tevékenységét semmi másra nem tud következtetni, mint hogy ez egy dilettáns barom.

Ingyen vagy lószar pénzért hozott játékosokat? A szerződés nélküliekre, meg az 1 év múlva lejárókra gondolsz? Ez tényleg komoly tett, milyen kár hogy nem fizetett ezekért..."

Igen azért savazzák, mert itt a szurkolók nagyrésze a Real,City,Chelsea által megkezdett átigazolási politikát és átigazolási pénzeket tartják etalonnak illetve mércének, ami felettébb fals az olasz futball jelenlegi helyzetében.

"Olyan baszott jól végzi a munkáját, közben leírod, hogy nincs csatár, nincs szélső, Pirlo helyettese, ez nem ellentmondás?

Ha meg olyan lószar pénzért hozott sok játékost, akkor hova lett a további sok 10m euró, ugyanis a Juve költötte a legtöbbet az elmúlt 2 évben!?"

Persze h vannak hiányposztok, de ebben vastagon benne van Conte szerepe is, aki immáron a 3. taktikai variációt álmodta meg 1,5 év alatt (kezdve a 4-2-4el, aminek szellemében 2011es nyári mercato lezajlott, folytatva a 4-3-3al és most a 3-5-2vel)..az h bő 2,5 év alatt nemtudott két gyakorlatilag egyforma A és B csapatravalót összehozni a baromság netovábbja..

Az meg h hol van a pénz, ismét a szemenköpés esete a részetekről. 1,5éve mindenki itt rinyált, h pl. Matrit és Q-t megkell venni, mert lesz egy 40gólos párosunk szezononként (én mondtam h nem, mivel elég volt végignézni az addigi idényeik mutatóin) majd most h nemváltak be, számonkéritek, mint "szar" igazolásokat..

Martinezt írtam h bukta, Elia szakmailag szintén (pénzügyileg nemhiszem h akkora hátrabukfenc lett vna mint az isteni Diego), Isla-ért 7,5et fizettünk tudtommal, és mindenki jó igazolásnak tartotta évelején (köztük énis) Giovinco pedig még mindig óriási kérdőjel..

Melo-t nem ő hozta ide, Motta-t úgytudom már eladta, Ziegler pedig ingyen jött, így nem oszt nemszoroz, h mikor adjuk el..Melo esete amúgy is a kereslet-kínálat törvényét követi. Az előző vezetéstől kapott egy zsíros szerződést, amit hülye lenne felrúgni egy gyengébb, értékét reálisabban kezelő ajánlatért..itt Secco-t ostorozd

De belemehetnénk itt minden igazolásának rejtelmeibe, de egyrészt se időm se kedvem megmagyarázni, h pl Pirlo mégis mekkora telitalálat lett INGYEN, ahogy Barzagli 0,5M euróért !!!!! , egy Lichtsteiner 10M!-ért, egy Vidal 10M-ért, de még egy Vucinicért is lófasz a 15M, miközben röpködnek máshol nevesincs pléjerekért a 25-40M-ák..

A Van Persie-s dolog több részről sántít..egyrészt egy idén lejáró szerződésű játékosról volt szó, amit Wengerék nemvoltak hajlandóak belátni, szerencséjükre ottvolt Ferguson, aki gyakorlatilag hajlandó volt kicsengetni érte az Arsenal által megálmodott összeget (az Arsenal amúgyis nagy lehúzóbajnok)...azonkívül mennyit is keres VP a MU-ban? 10M körül? Nálunk mennyit is kereshetett vna? évi 5-6M-t? tényleg logikus lett vna részéről elköltözni Olaszországba egy épülő csapatba, miközben személyes ambícióként régóta pedzegette, h mostmár nyerni akar vmit (és nemhiszem h a Scudetto-ra gondolt)

Moggi alatt játszottunk 4 BL döntőt, és? Most komolyan, ez a szerencsétlen itt van 2éve és egyből BL döntőkkel jössz, mint viszonyítási alap??? Melyikünk is egy vicc?

Akkoriban azért egészen más volt a dörgés Olaszországban is, akire rámutattak az olasz csapatok, azokat elis hozták, "pénz,ékszer, nemszámít" alapon..ma ez megszűnt A többséggel az a baj, h mindezt nem hajlandóak tudomásul venni. Csak kérdezni, h mér nincs itt már Fálkáó, meg Higúány, meg Yaya Toure..

Marotta legnagyobb hibája a 2,5 év alatt a Martinez transzferen kívül, h előbb Bendtnert, majd később Anelkát hozta a nyakunkra egy szintén elérhető Drogba helyett, vagy Del Piero megtartása mellett (bár az igazi távozásának okát szerintem sose fogjuk megtudni, mert abban sztem Contenak is volt némi szerepe)

Én nem akartam senkit megbántani, de azért legyetek már néha kicsit realistábbak. 2010 májusában mindenki alig várta, h végetérjen a szezon, Conte érkeztével meg az optimisták is csak a BL helyek egyikére ácsingóztak. Ehelyett kaptunk 2 bajnoki címet, egy kupadöntőt, és egyelőre egy BL negyeddöntőt..ehhez pedig ahogy előtte írtam, kellett Marotta tevékenysége is, minden hibájával együtt

ggbuffon 2013.04.08. 17:47:52

Az meg h ezt más is megcsinálta volna, elég visszagondolni Secco áldásos tevékenységére..igaz az ő keze is megvolt kötve a visszajutás után, de később is hibát hibára halmozott minden téren...

akkor azokat milyen igazolásoknak tekintenénk?

Amauri 21M
Diego 25M
Melo 22M

közel 70milla és mind3 bukta..
ezek fényében Marotta jóesetben max kisiskolás a félrenyúlások kapcsán..

és akkor még nem említettem:

Tiago: 15M
Sissoko: 10M
Iaquinta: 10M
Almiron: 8M
Poulsen: 9M

lehet viszonyítani

Barolo 2013.04.08. 17:56:44

Az igazság középen van szerintem. Marotta keze sok szempontból meg volt kötve (anyagilag), és az eredmények is egyértelműen őt igazolják. Ettől függetlenül azt is elfogadom, hogy sokat hibázott, és idén gyakorlatilag nem sikerült előre lépnünk csapatépítés szempontból. Ezért ha vezetőség úgy gondolja, hogy magasabb szintre akar lépni, akkor érthető egy váltás. Itt persze fontos megjegyezni azt, hogy ehhez biztosan több pénz is kell majd. Nedved jó választás lehet, kicsi a piac nincs olyan sok szereplő akit nem ismerne sztem. Viszont a játékos megfigyelőinket is erősíteni kellene pl. Dél-Amerikában, mert ezen a téren sem állunk túl jól.
Forza Juventus!

ggbuffon 2013.04.08. 18:03:54

@Barolo: összefoglaltad amit kisregényben leírtam :)

én sem akasztom fel magam ha elmegy, illetve ha ez azt jelenti, h egy magasabb szintre akarunk felérni és ahhoz ez kell..

de az továbbra is méltatlan, h itt mindenki ekézi, meg szarozza, miközben tett nemkeveset ezért a csapatért és h ne azzal a dilemmával üljünk le a meccsek elé, h vajon agyvérzést kapunk-e a Genoa elleni vereség után v sem..

Barolo 2013.04.08. 18:03:59

@Tony.: A fiatalokra kiadott rengeteg lóvéval, nem értem, hogy mi a problémád? Egyrészt ez majd csak évek múlva fog kiderülni, hogy megérte e, van e közöttük tényleges tehetség. Ráadásul azok a pénzek még mindig aprópénzek ahhoz képest, hogy később mennyiért lehet jó játékost venni. Szóval sztem egy Juve szintű csapatnak kötelező évente sok pénzt kvázi elszórni fiatalokra, akiknek nyilván nagy része soha nem lesz különleges játékos, sőt még valószínűleg Juve játékos sem, de ha már 1-2 évente van egy nagy tehetség, akkor bőven megtérül a dolog. Jelenlegi kezdőnkbe kb. 1 saját nevelésünk van, ami azért nagyon kevés a top csapatokhoz képest (most nem az újgazdagokra gondolok), szóval itt folyamatosan erősíteni kell, ezt ne vegyük már kidobott pénznek!
Forza Juventus!

Barolo 2013.04.08. 18:09:09

@ggbuffon: :)
A Suarez vagy Ibra kérdésre meg csak annyit, hogy objektív szempontok alapján nyilván Suarez (kor), de a mentalitásuk miatt én egyiknek sem tudnék szívből örülni, ezért akkor már inkább Ibra, aki már volt Juve játékos. Persze azt is elfogadom, hogy sokan úgy gondoljátok, h nem baj mennyire paraszt valaki, csak legyen már egy értelmes csatárunk..... nyilván én sem bánnám azt a +20gólt szezononként, de én akkor sem tudok az ilyen emberekkel napirendre térni, ezért reménykedem valami hasonlóan jó csatárban, aki talán példakép is lehet a gyerekek előtt.
Forza Juventus!

ggbuffon 2013.04.08. 18:14:01

@Barolo: Suarez számomra minden téren nyerőbb mint Ibra, parasztsági fokuk meg kb hasonló

Fiatalabb, sikeréhesebb, taktikailag jobban Conte 3-5-2jébe, esetleg 4-3-3-jához illeszthető, hisz rendkívül agilis, jól cselez, fizikailag termete ellenére kifejezetten erős és nem mellesleg sokkal gólerősebb mint a hasonló stílusban játszó Giovinco v Vucinic (bár én Q-t is idetenném alapesetben, de a térdsérülése óta a mezőnyjátéka annyit se ér mint Matrié, csak csetlik-botlik)

Error13 2013.04.08. 18:17:44

Teljesen reális, hogy Marotta távozik mivel június 30-án lejár a szerződése, ha annyira fontos lenne akkor már hosszabítottak volna vele, de nem az szóóóval algyő ferdeszeműkobránk;)

4Evorg 2013.04.08. 18:25:43

@ggbuffon:

Ugyan nem látjuk a Juve pénzügyi főkönyvét, de azt igen, hogy van X összeg, legyen mondjuk 60 millió. Namármost, ezt a 80 milliót Marotta úgy költi el, hogy abból mondjuk 15-öt ajánl egy Martínez (kategóriáért), 11-et ad Gio feléért, 9-ért elhozza Eliat, 10 milliót elkölt névtelen ifistákra és a maradék 15-ből akar egy RvP-t elhozni. Nagyon jól tudjuk, hogy egy nagy feladata lett volna már évek óta, ő ezt képtelen megoldani és nevetséges összegeket ajánl olyan játékosokért, akikre ténylegesen is szükségünk van és minőséget képviselnek. Míg Martínezekre, Eliakra, Padoinokra és Pelusokra szórja ki a tízeseket.

Senki sem a City/Real/PSG által eszközölt kiadásokat tartja etalonnak (legalábbis az értelmesebbje nem), de bőven van/volt olyan példa, amikor kisebb összeből igazolt jó játékosokat egy adott csapat (Demba Ba, Michu, Bastos, Armero, Sharawy, etc)

"az h bő 2,5 év alatt nemtudott két gyakorlatilag egyforma A és B csapatravalót összehozni a baromság netovábbja.."

Ez miért is baromság? Jelenleg ott tartunk, hogy van egy nagyon erős kezdő védelmünk, egy erős kezdő kp-nk meg még pár jó focista (Q, Pogba, Cacares), de kérdem én, hogy egy olyan meccsen, ahol vesztésre állunk és az A csapat van a pályán Pogba-n kívül kit hoznál be, aki valami pluszt jelent? Ugye hogy egy ilyen ember sincs a pado(i)n?! És most nem feltétlenül egy Bayern elleni meccsre gondolok, hanem pl. egy Milan ellen.

"Vucinicért is lófasz a 15M, miközben röpködnek máshol nevesincs pléjerekért a 25-40M-ák.."

Vucinicért bőven jó az a 15 millió, nehogy már többet érjen annál. Egyébként éppen te kezeled etalonként a nagy csapatok pénzszórását.

Marottának évek óta egy feladata lett volna. Idehozni egy klasszis csatárt. Ezt nem tudta teljesíteni, nincs miről beszélni. Egyébként azt aláírom, hogy összehozott egy jó kezdőt, de még a padunkat sem tudja normálisan megerősíteni...

babo0410 2013.04.08. 18:37:23

@ggbuffon: @Barolo: @regularjohn: Tulajdonképpen leírtátok amit én is akartam. Én sem fogok sírni, ha Marotta elmegy. Konkrétan 3 év alatt lerakta a csapat alapjait, két év alatt egy kilátástalan csapatból csinált bajnok csapatot, hozott egy remek edzőt. Szerintem amit elvártak tőle, azt megcsinálta. Most feljebb akarunk lépni egy szintet, már nem őt akarja a vezetőség ehhez. Nekem mindegy, hogy ő, vagy Nedved igazol innentől lényeg, hogy kölcséghatékonyan, veszteségek nélkül tegyük ezt.
A felmerült nevek közül én megmondom őszintén Suáreznek tudnék örülni, 0,58-as mutatója van. De ha őt nem tudjuk megszerezni, akkor Benzema lenne a másik akit szeretnék. Már a Realba igazolása előtt örültem volna neki. És a BL-ben is remek mutatói vannak. Bajnokin, ha azt nézem, hogy CR 30-50 gólt lő egy bajnoki idényben, Higuaín is lő 15-22 gólt, akkor az ő 22 gólja nem is rossz. Benzema v Suárez kéne, Ibra 32 lesz októberben. Szerintem ha bevezetik a 75%-os adót, Ibra simán visszajönne Olaszországba. De ha már 20-30 millát akarunk költeni egy csatárra, ne ő legyen az. És amúgy 14 milla fontért elhozható angol sajtópletykák szerint Nani. Ő ha 4-3-3-at akar Conte jövőre, nagyon jó lenne!

babo0410 2013.04.08. 18:43:25

@4Evorg: Ez a baj látod! Sokan tényleg csak annyit látnak, hogy nem vett klasszis csatárt? Nem! Akkor egy barom? Igen, és ezzel meg is elégednek. Szerintem azért a gazdasági helyzet is közrejátszott a klasszis csatár igazolásban. És nem is ez volt a fő feladata, hanem egy bajnokesélyes keret összerakása, és Secco selejtes semmilyen taktikára nem használható, magas fizetésű keretének leselejtezése. Ez megtörtént. Szerintem eddig az elvárásokat teljesítette.

ggbuffon 2013.04.08. 18:44:26

@4Evorg: én teljesen máshogy látom, szerintem nem ez volt a fő feladata h klasszis csatárt hozzon, szerintem ott a saját ígérete dugájába dőlt nyár elején, mert azt hitte majd mozgásba lendül a piac..(ugye elsősorban a Real-ból v a Cityből képzelnék el csatárigazolást, ők dobnak ki diszkontáron mindenkit, ha már nem kell) De nem lendült sehova, ebből a szempontból elég hígfos volt egész Európában a csatárpiac, ugye szinte csak Van Persie mozdult..

RvP esete ahogy írtam, a fizetése miatt lett vna érdekes, illetve vált kivitelezhetetlenné, pláne h vajon RvP egyéni ambíciói mennyire szóltak a MU mellett velünk ellenében (mert azért pedzegette, h Fergusonnal akart dolgozni)

"Senki sem a City/Real/PSG által eszközölt kiadásokat tartja etalonnak (legalábbis az értelmesebbje nem), de bőven van/volt olyan példa, amikor kisebb összeből igazolt jó játékosokat egy adott csapat (Demba Ba, Michu, Bastos, Armero, Sharawy, etc)"

na azért megnéztem vna itt a nagyérdeműt, ha bedobták vna Michu-t v Demba Ba-t a köztudatba, h ők a Juve igazolásai...Bastos-t énis sajnálom, Armero eddig a Nápolyban nem túl meggyőző (udinei körökben se tartják túl sokra), El Sáráviból meg sztem a Milan szurkolók se gondolták akárcsak 1 éve is, h most szarni fogja a gólokat.

"Vucinicért bőven jó az a 15 millió, nehogy már többet érjen annál. Egyébként éppen te kezeled etalonként a nagy csapatok pénzszórását."

Miért kezelem etalonként? Egyszerűen csak azt mondom, h úgynevezett sztárcsatárt, akire ti vágytok 30M alatt, meg egy zsák fizetést megúszva nem fogunk kapni..legyen szó akár Dzeko-ról, Agüero-ról, Suarezről stbstbstb..egyszerűen ilyen árak vannak, és ha azt veszem, akkor a Mirkoért kiadott összeg, szerintem diszkontár attól függetlenül is, hogy a gólerősségével vannak bajok.

ggbuffon 2013.04.08. 18:49:38

@4Evorg: egyébként Demba Ba és Michu szóbahozásodhoz:

most INGYEN hozunk egy világbajnok Llorentét..akkor most h van ez a lehet ócsón is jókat venni de ez a Marotta még ezt se tud?

4Evorg 2013.04.08. 18:56:22

@ggbuffon: Az RvP-s esetet aláírom, azt még elnézem neki, de hogy egy értelmes csatárt sem tud igazolni, holott futott nem is egy után, az már katasztrófa. Amikor már megörülnél Berbatovnak és akkor megint egy szarzsák Bendtner jön, az mindent elmond a helyzetről. Mielőtt azzal jönnél, hogy Berbatov... ismerem a storyt, ezt sem írnám Marotta számlájára, csak a helyzet ironikusságát akartam hangsúlyozni vele. Mindenféle szakmaiságot és logikát nélkülöz a munkája (főleg az utóbbi időben). Ha látta, hogy nem tud elhozni egy értelmes csatárt és tudta, hogy nincs pénz, akkor miért kellett azt a keveset is Bendtnerre/Anelkara elbaszni? Ennyi erővel Immobile is maradhatott volna és akkor nem költünk se transzferdíjra, se fizetésre (annyit).

Továbbá a tavalyi mercatoja is katasztrófa.
Isla szart sem ér
Gio kipukkadt
Csatár nem jött
Lúció/Bendtner/Anelka szóra sem érdemes

Asamoah oké és Pogba hatalmas pirospont! Peluso elmegy kategória.

4Evorg 2013.04.08. 19:06:19

@babo0410: Első évben valóban annyi volt a feladata, hogy rázza gatyába a társaságot, de a másodikra már MINDENKI SZÁMÁRA NYILVÁNVALÓ VOLT, hogy egy klasszis csatár kell, mert elől nagyon szarok vagyunk. Ez annyira nyilvánvaló volt, hogy nem egy neves futballszakértő hangoztatta, sőt még Marotta is ígérgetett fűt fát (hadd ne keressem most vissza, hogy ezen az oldalon is hány ilyen nyilatkozat volt a témában). A gazdasági helyzetet meg hagyjuk már, emögé gyakorlatilag bármit el lehet rejteni. Ezt is több dologgal meg lehetne cáfolni. Ha olyan szarul állunk, akkor azt a keveset ami van ne nevenincs senkikre basszuk el, erre a Primaveraból is több tellik. Ezt is már kb 200x leírtam neked, de 201x is leírod, hogy a gazdaságiblablabla.

@ggbuffon: Llorrentével is várjunk még. Közel sem biztos, hogy be fog vállni, ennek ellenére nagyon szorítok neki. Attól meg ne essek már hasra, hogy sokadik próbálkozásra tényleg hoz egy (talán) jó játékost előre. Ezt illett már, ez lenne az alap. Ha beválik, megdicsérem Marottát, de elég rossz a mérlege a jó/rossz igazolásokat tekintve.

babo0410 2013.04.08. 19:06:23

@ggbuffon: El Shaarawy ráadásul a Genoa-Milan ökörbarátság jegyében, szinte ingyen került a Milanhoz.

Gabuero 2013.04.08. 19:08:14

Hat orulnek mind2 nek talan Benzemanak kora miatt jobban de Ibra-t is szivesen ujralatnam zebracsikos mezben :)

4Evorg 2013.04.08. 19:16:12

@babo0410: És ez változtat valamin? Nyilván kellett tenni azért, hogy "örök barátság" alakuljon ki a két klub között. Megkellett látni Sharawyban a tehetséget is. Nekünk ilyen igazolások miért nem jutnak?

Kicsit visszás, hogy a Milan igazolásaira van mindig olyan indok, amivel igyekszel tompítani a mögötte rejlő magas szintű profizmust (mert Balotelli és Sharawy elhozatala az volt), de meggyőződésem, hogy Marotta ezeket sem tudta eszközölni. Galliani szvsz köröket ver Marottára szakmai berkekben és lehet, hogy kukázik, de nagyon jó szemmel csinálja.

babo0410 2013.04.08. 19:18:09

@4Evorg: te meg 201x-re is, hogy Marotta megbukott, egy szar, mert nem vett top csatárt. Csak közben tavaly Ibra távozott 10+ millás fizuért a PSG-be (el se akart menni, csak elzavarták) és RVP 10 millió fontért a Unitedbe. És kb. ennyi volt tavaly a csatármozgás. Nem csak Marotta felelős azért mert nem tudott klasszis támadót hozni. Azt alá lehet írni, hogy Bendtner elhozatala szakmailag nem indokolható, max gazdaságilag lehetne.

babo0410 2013.04.08. 19:21:32

@4Evorg: Balotelli? A milannak volt jó igazolás, mert nagy milan drukker, soha semelyik másik csapatban nem volt, és nem lesz jó! Róla csak ennyit, amúgy nem is örültem volna neki.

4Evorg 2013.04.08. 19:24:36

@babo0410: Különbség csupán annyi, hogy a tények engem igazolnak, míg a Te fantazmagóriád, hogy "gazdasági blabla" csupán feltételezés és élből cáfolható az ablakon kibaszott milliókkal.

1. Ne ígérgessen olyat amit nem tud betartani!
2. Ha meg mégis akkor oldja meg, vagy az általad istenített fiatal igazolásai között legyen egy tényleg tehetséges támadó (a lá Sharawy).
Más megtudja oldani? Igen. Amúgy meg írtam legalább 3 alternatívát és én még csak nem is dolgozok a Juventusnak. Nyilván neki kell(ene) ismerni a piacot.

Egyébként itt nem azzal van a gond, hogy Marottát valaki szereti vagy sem. Nyilván van aki megtűri, esetleg szereti, ez ok. Az ő véleménye. De amikor már a legutolsó szar igazolásait is tapsikolva fogadjuk akkor ott már gondok vannak.

4Evorg 2013.04.08. 19:27:31

@babo0410: Ja, ha Te nem örültél volna neki, az más! (Én meg Bendternek, Gionak meg a hasonszőrűeknek nem örülök).

"Soha semelyik másik csapatban nem volt, és nem lesz jó!"- Ezt te miből állapítod meg? Abból hogy Milan drukker? Nyilván számít, de ez megint kicsit túl van kapatva. Attól hogy Milan drukker valaki, nem következik belőle, hogy jól is fog játszani, vagy nem fog balhézni. Megint arra építesz ami a bulvárszarokban megjelenik és egy kis (védekező)storyt körítesz mellé, de hagyjuk is. Nincs szándékomban téged meggyőzni.

babo0410 2013.04.08. 19:34:18

@4Evorg: Grat tényleg téged igazolnak a tények, csak melyikek azt nem tudod megmondani. Kiesés elől menekülünk, tavaly hajszál választott el a kieséstől? Nem? Pont az ellenkezője? Veretlen bajnokcsapat, BL 8 között vagyunk, bajnoki címvédésre készülünk. Akkor mi igazol téged?
1. Ezzel egyet tudok érteni, habár a nyár elején úgy nézett ki, hogy bemozdul a csatárpiac, végül is nem lett igaza.
2. Oldja meg ezt könnyű mondani, de sajnos az olasz csapatoknak, pláne egy olyan piaon, ahol nincs eladó, nem tud mit csinálni. Shaarawy-t kár felhozni, mert belőle se lenne senki most, ha nem kényszerül rá a milan, hogy a nagy neveit eladja, és a fiataloknak adjon lehetőséget. Csak hatlmas veszteségeik voltak. Shaarawy így került a reflektorba. Kb. nálunk Marchisio és Chiellini kerültek így szem elé a visszasorolásunk után.

babo0410 2013.04.08. 19:37:46

@4Evorg: "Soha semelyik másik csapatban nem volt, és nem lesz jó!"- Ezt te miből állapítod meg? Abból hogy Milan drukker?" Az is, de megnézed a mutatóit, mindenhol csak a gond volt Baloval. Válogatottban is volt egy értékelhető meccse az EB-n, és viszlát. Elment a milanba, rögtön jó lett. Nekem ez egyenesen összefügg azzal, hogy a kedvenc csapatában van. És nem mellesleg hozzánk el se jött volna!

4Evorg 2013.04.08. 19:39:56

@babo0410: Most nem azért, de hogy jön ide, hogy hol állunk a tabellán? Felhoztad azt, hogy NINCS PÉNZE a klubnak, erre írtam azt, hogy hülyeség, mert akkor nem lett volna elbaszva a sok millió azokra akikből jó ha bevált 4 darab. Aztán meg jössz nekem a veretlen bajnokcsapattal (ami meglátszik mennyit ér Európában). Csak én nem értem a logikai összefüggést?

"Shaarawy-t kár felhozni, mert belőle se lenne senki most, ha nem kényszerül rá a milan, hogy a nagy neveit eladja, és a fiataloknak adjon lehetőséget. Csak hatlmas veszteségeik voltak. Shaarawy így került a reflektorba. Kb."

Most erre ismét mit lehet reagálni, szeretem ezeket a kategorikus kijelentéseket. Csak tudod míg ők amikor szar van a levesben, elhoznak egy Sharawyt mi meg egy Padoinnal akarunk intergalaktikus bajnokok lenni. Na ez a nem mindegy.

ggbuffon 2013.04.08. 19:48:42

@4Evorg: Llorente-vel kapcsolatban én is szkeptikus vagyok,de mindössze arra értettem, h az általad felhozott Michu (sztem sokan azt se tudták h a világon van és azért távol áll ő a jócsatár fogalmától, csak mert lenyomott egy jó félévet a Swansea-ban, amennyit pl Caroll is lehozott a Newcastle-ben) illetve Demba Ba mint opció nemhiszem h ne váltott volna ki ellenérzéseket és hőzöngést itt a fórumon.

De egyébként én szívesen várom azokat az alternatívákat, akikhez szerinted pl. a nyáron hozzá tudtunk vna férni (értve ezalatt, h legyen klasszis csatár, ne legyen horribilis az átigazolási pénz amit érte kérnek és a játékos fizetése se legyen elszállva)...szerintem ilyen csatár nem volt.

Ezt a Balotelli-s dologgal meg sztem várjunk még. Góljai nagyrészét 11esekből rúgdossa, de tény, h a jelenléte sokat dob a Milanon (meg a bírói csalások tömkelege) tavasszal. De azért nem egy életbiztosítás hosszútávra a pali, csak idő kérdése mikor száll el az agya és dönt úgy h nincs kedve futballozni Milan mezben, egy időzített bomba.

Galliani egyébként tényleg ügyesen kukázik, de azért ő tud mellényúlni nem is kicsit. (Pazzinivel pl egészen jóljártak, én pl neki kifejezetten örültem vna, mert a 16oson belül egy kétlábon járó életveszély, de itt amikor szóba került mindenki szidta mint a bokrot). Azt mondjuk azért megkérdezném a dél-amerikai megfigyelőinktől, h mégis miafaszért vannak tartva, mert az udinese meg a Milan lassan 2 csapatra való játékost szedett össze arról a vidékről szarért-hugyért..

Egyébként nekem kicsit visszás ez a csatárkérdés, ami titeket illet:

beszéltek itt h ti nem arra a tipikus sztárcsatárra gondoltok, mint Falcao pl, pedig dehogynem..de közbe legyen is ócsó (mer hát azért tényleg kéne még venni máshova is ember) legyen komoly neve és múltja, de azért legyen relatíve fiatal. Kb 6-7 nevet tudnék kapásból mondani akikre ti vágytok és valszeg maradéktalanul elégedettek is lennétek:

Benzema (na h ő mire ekkora hype számomra nagy kérdőjel)
Higuain
Dzeko
Agüero
Rooney
Villa
Ibrahimovic
Van Persie
Neymar
Falcao
Suarez

A többiek sztem már egy fokozattal leljebb vannak, így kapnák a kritikát(ők is és Marrotta is) rendesen már az ideigazolásuk pillanatában is:

Llorente
Lewandovski
Gomez
Damiao
Soldado
Adrian Lopez
Huntelaar
Torres
Alexis Sanchez

felsoroltam itt 20nevet, köztük Llorentét aki ugye már a miénk..

Kik azok az első, illetve a 2.csoportból, akikhez hozzá tudunk "férni" pénzügyileg?

babo0410 2013.04.08. 21:08:57

@4Evorg: Végül is az semit nem számít, hogy a tabellán hogyan állunk! És bevált 4 darab? Szerintem Storari, Bonucci, Lichtsteiner, Cáceres, Barzaglie, Vidal, Pepe, Krasic (4-3-3-ban kifejezetten hasznos lenne kár, hogy eladtuk), Matri, Q, Vucinic, Giaccherini (padra csereembernek nagyon jó), Asamoah (kp közepén remek lenne, cserének nagyon jó megoldás lesz, ha marad), Pilo, Pogba, Estigarribia, és vitatkozhatunk arról, hogy Elia jó volt-e, szerintem ha 4-3-3-at játszanánk, szélső támadónak remek lett volna. Ez 17 ember, nem 4.

Cannavaro 2013.04.08. 21:23:46

szerintem meg az hogy miket csinált marotta teljesen lényegtelen mert én nem azért(azért is)küldeném el elsősorban, amit csinált itt, hanem azért amire képtelen lenne ha marad!! most már nem lesz elég ingyen, vagy lejáró szerződésesben gondolkodni!! a hiányposztokat pénzért vett játékosokból lehet már csak, minőségileg javítani!!!!lehet, hogy neki köszönhetően(szerintem nem) de eljutottunk egy szintre, ahol az ő igazolásai már kevesek lesznek!! most már kell valaki aki, olyanokat is meg tud venni, akik egy bayern ellen idegenben is tudnak FOCIZNI!!!!!

Cannavaro 2013.04.08. 21:29:23

ja és HA igaz a hír, akkor ezt, ha vezetőség is így látja, akkor nem értem min megy a vita!!!!

GLB 2013.04.08. 21:38:38

@juve1986: Én nem tudom ,de nekem nagyon teszik:))

GLB 2013.04.08. 21:39:11

Apuleius feldobta a labdát:))

Apuleius 2013.04.08. 21:45:39

@GLB: Igyekeztem gondoskodni róla, hogy izgalmasan induljon a hét :-))))

MdewC 2013.04.08. 21:48:36

@ggbuffon: Miért nekem címezted ezt a hosszú választ? Ezeket nem én írtam neked, amiket idézgetsz...!
Részemről 2 mondat ment:
"MdewC 2013.04.08. 15:51:19
@ggbuffon: Forza! Sztem meg kár idegeskedni. Az utolsó három bekezdést osztom.
Hajrá!"
Legközelebb jobban nézd meg, hogy kinek válaszolsz.
Egyébként meg "Tiszteletlennek és pofátlannak tartom h bűnbakot csináltok belőle." Részemről több mint 12 éve szorítok az Olasz focinak, klub és válogatott szinten. Véleménye és kritikája minden szurkolónak lehet, kedvenc csapata felé. Ami részemről elvárás, hogy versenyképesek maradjunk, akár Marottával vagy nélküle, mind1. Ez még nem tiszteletlenség.
Hajrá!

ggbuffon 2013.04.08. 21:51:55

@MdewC: Tony helyett véletlenül neked címeztem, tényleg nem neked szólt a regényszösszenet :] elnézést

babo0410 2013.04.08. 21:52:50

@juve1986: Nem azon megy a vita, hogy maradjon-e Marotta, vagy ne. Inkább azon, hogy az eddigi munkája nagyon sz.r volt-e, egy s.ggfej, akit minden cikknél gyűlölni kell, és habzó szájjal fröcsögni, vagy amire ide lett hozva, és amihez valszeg a pénzt is kapta (egy bajnokesélyes keret összerakása, Secco selejtjeinek a lecserélése), azt jól oldotta-e meg. Szerintem az eddigi feladatát jól végezte. Azt meg nem tudja senki, ha kap mondjuk tavaly nyáron 50 millát, h hozd el Cavanit, akkor ide tudta volna-e hozni? Mert a vezetőség is, ha igaz a hír, csak rámondják, hogy nincs klasszis csatárunk, ezért rúgjuk ki, mert egy nulla, de közben szerintem a rávalót se adták meg neki. De ha annyira elégedetlenek lettek volna vele, 3 év alatt simán ki lehetett volna bármikor rúgni. Nem hiszem, hogy olyan hatalmas bánatpénz lenne a szerződésében. De azért nagyon bánatos nem leszek, ha elzavarják!

juve28adam 2013.04.08. 21:55:04

@babo0410: Ember tanuld már meg!!!! Nem Barzaglie(!) ;hanem Barzagli!!!! E nélkül.

babo0410 2013.04.08. 21:59:40

Ja és egyébként az nagyon tetszene, ha nedvedet tényleg kineveznék, és ő Llorentét ahogy jött úgy adná is tovább, és jönne Benzema és Sánchez, vagy Ibra előre. Ennek tudnék örülni. És így akár jöhetne is a svéd.

juve28adam 2013.04.08. 21:59:47

Ha szintet akarunk lepni, akkor igenis tavozniuk kell a kozepszereknek, Marotta pedig ebbe beletartozik. CSOKOLOM!

babo0410 2013.04.08. 22:00:36

@juve28adam: Jó véletlenből odaírom néha! Am Nedvedtől bocsánat, kisbetűvel írtam!

juve28adam 2013.04.08. 22:00:58

@babo0410: ez azert nagy pofatlansag lenne.... Ez elkepzelhetetlen kb.

MdewC 2013.04.08. 22:01:49

@ggbuffon: Forza! Okés. :)
Most nyáron kiderül, hogy a klubvezetés mit lép. Remélem a cél Európa trónja! ;)
Hajrá!

babo0410 2013.04.08. 22:09:50

@juve28adam: Igen kb ez álomkategória, de nem lenne gáz, ha Llorente beválna, vagy az új nagyon jó csatár mellett legalább Matri azt nyújtaná, mint amit Alex mellett mikor érkezett.

Cannavaro 2013.04.08. 22:17:50

@babo0410: ok!! én arról már nem akarok vitázni!! engem csak az érdekel, hogy menjen, és valaki olyan vegye át a helyét, akivel előrébb lépünk!!! :)

MdewC 2013.04.08. 22:26:01

Egyébként hamár a neveknél vagyunk, részemről Alexis lenne nagy húzás. Erősödne a széljátékunk, jó formában gólerős és sok gólpasszt oszt. Vidallal plussz motiváció, nagyon hasonló mozgással és stílussal. (Nem egy alattomos játékos, tud a csapatért játszani.) Nagyon bízom benne, plussz, már SA-ban is kipróbált. Remélem csoda történik.

Tony. 2013.04.08. 22:32:32

@MdewC: Gólerős? Lemaradtunk valamiről? És azon kívül, hogy volt most egy év után egy jó meccse, épp arról szól a sztori, hogy megbukott a Barca-nál, ami nem is csoda, hiszen túl van értékelve. Nálunk ebben a felállásban amúgy posztja sincsen.

MdewC 2013.04.08. 22:47:28

@Tony.: csak ez miatt lehetne hozni. Vagy még így se. Előző szezonja alapján legjobb támadónk lehetne. Ja, vele pedig az alakzat váltáson is el lehet gondolkodni, nyilván 1 fecske nem csinál nyarat. Technikailag is nagyon magas szintet képvisel. Azért mert vhol azt írják, hogy megbukott, még nem jelenti azt, hogy így van. (a Barcában lehet, de nálunk, bőven elférne sztem) Hajrá! :)

MdewC 2013.04.08. 22:49:48

@Tony.: még annyi, amit írtam, hogy jó formában lehet gólerős. :)

GLB 2013.04.08. 22:56:28

Akkor már csak Jovetic kell és készen vagyunk elől.
IbrahimoVIC,JoveTIC,VuciNIC:))egész jó

babo0410 2013.04.08. 23:03:30

@GLB: Nekem tetszene! :D De az Ibra benzema, vagy Sánchez kölcsön, Benzema végleg, az nem lenne rossz. És akkor lehetne 3 csatárral játszani! Sánchez inkább előkészítő. Gólszerzésben nem jó. 319 meccsen van összesen 69 gólja? Benzema legalább 150-et lőtt 320 meccsen, ráadásul a BL-ben is tud gólt szerezni.

babo0410 2013.04.08. 23:04:23

@babo0410: Mármint Ibra és Benzema, vagy Benzema és Sánchez így kéne csatárokat igazolni!

Barolo 2013.04.08. 23:07:01

A top csatár kérdés azért nagyon összetett. A legfontosabb kérdés, hogy mennyi pénzt szánnak rá a tulajdonosok. 30m fölé szerintem kizárt, hogy menjenek, ezért Falcao/Cavani szintre szerintem nincs esély, nekik ráadásul a fizetés lehetőségeit sem tudnánk kielégíteni. Ami szerintem reális, az egy olyan csatár előhozatal aki nem érzi jól magát, illetve nem is megy extrán jól a játék (hiszen ebben az esetben drágább lenn/gazdagabb csapatoknak is kellene) illetve a csapata vesz elé egy kvázi jobb csatárt. Ez nálam a Dzeko/Benzema esetleg Rooney (nálam ő lenne a top fogás/extra meglepetés) kategória lehet. Amire még látok esélyt, hogy esetleg valamilyen játékos eladásba bevonnánk valakit, ehhez viszont vezér áldoztatott kellene hozni, sztem jelenleg 4-5 olyan játékosunk van, aki keresett lehet nálunk jobb csapatoknál is, de ebből max Vucinicet adnám el.
Amire még van reális esély, hogy egy szinttel lejjebb megyünk, és mondjuk egy Jovetic/Sanchez kategóriával próbálkozunk, bár előbbi állítólag már kb. megegyezett az Arsenallal, utóbbi pedig nem lesz olcsó.
Forza Juventus!

GLB 2013.04.08. 23:09:35

@babo0410: Nyílván nem valósúl meg amit írtam csak eljátszottam a gondolattal,mert jól hangzik a sok ic.

GLB 2013.04.08. 23:17:05

És Ibrát mennyiért is lehetne idehozni?

MdewC 2013.04.08. 23:49:02

@babo0410: ahoz képest, hogy "csak" előkészítő... Giótól messze jobb. Ne sértődj meg, de mindent az általad elképzelt legjobb opcióhoz hasonlítasz, de a valóság az, hogy még egy Sancheznél gyengébb játékos is erősítés lenne a mostani keretünkben. Ezzekkel érvelsz, mi lenne ha. Persze én is örülnék, ha... De a valóságban még nagyon messze vagyunk bármelyiktől. Szubjektíven lehet várni játékosokat, kell is. ;) (a gólpasszokat ne felejtsd el)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.09. 00:04:24

Nem akarok nagyon okos lenni, de annó azért vitték oda PSG-hez, mert először (idén) bajnokságot akarnak nyerni, jövőre meg béelt.Legalább is a katari pénzemberek, akik a PSG-be öntik a milliókat, ezt szeretnék.Fura lenne, ha eladnák, főleg úgy, hogy szépen menetelnek a kitűzött cél felé...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.09. 00:06:17

Mármint, hogy Zlátánról beszélek, az itteni sajtó is csak így hívja... :D De valszeg a többi sztárt se fogják elengedni csak úgy.Pénz biztos nem akadály a fhansziáknál se.

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2013.04.09. 00:08:46

hogy én hogy rühellem ezt a nagypofájú senkiházi ibra majmot. Nehogy idejöjjön mégegyszer!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.09. 00:20:01

Ja, és milyen kiváltsággal lehet piros nicknevet szerezni? :D Vagy ezek mind adminok?

Apuleius 2013.04.09. 00:22:20

@geegee: Igen, a pirosak az adminok :-) Nem annyira kiváltság, inkább napi jellegű kíméletlen munka :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.09. 03:08:02

@Apuleius: :D Akkor ez blog.hu-s feature?Hogyan kell aktiválni?Ha nagyon off, akkor jöhet magánba is, kösz.

venember83 2013.04.09. 08:46:01

@geegee: nem feature, a piros név különbözteti meg az illető blog stábját a felhasználóktól. Visszatérhetnénk a cikkhez, ha még aktuális? Köszönöm.

babo0410 2013.04.09. 10:37:10

@MdewC: Egyrészt nekünk most nem egy előkészítő kéne, másrészt szerintem lenne esély akár Benzemara is. És neki tudnék örülni. Suárez már más tészta, mert ha nem lenne rá más vevő, akkor 30-35-ért talán el lehetne hozni, de mivel a Realt emlegetik, a Liverpool máris azt jelezte, hogy 50 millát szeretnének látni érte. De Benzema, Dzeko, talán Higuaín nekünk is megszerezhető lenne.

babo0410 2013.04.09. 10:41:44

@geegee: Az északon élünk blog a tiéd? Nagyon jó kis blog, gratulálok hozzá!

Apuleius 2013.04.09. 11:13:26

@babo0410: Lehetőleg maradjunk a Juventusnál, s azon belül is az Ibrahimovic-Marotta témakörnél, lévén, hogy erről szólna a bejegyzés.

MdewC 2013.04.09. 13:47:55

@babo0410: Sztem egyik sem reális. :)

tjunior 2013.04.09. 14:17:07

Marrotta egy csődtömeget örökölt Seccotól, egy rossz koncepció mentén
(már ha volt koncepció) felépített csapatot, BL pénzek nélkül épülő stadionnal. Na ez volt 2 éve. Most mi van?
Na ha megvan a válasz, akkor akár el is lehet gondolkodni rajta.

Tony. 2013.04.09. 14:30:35

@tjunior: Te meg azon gondolkodj el, hogy tényleg rossz volt-e a koncepció, vagy csak dilettáns emberek kezébe adták a csapatot!

Diego,Melo,Sissoko,Amauri,Krasic és a többiek nem voltak olyan rossz játékosok, hogy a 7. helyen kellett volna zárni velük. Annak a csapatnak nem a koncepció volt az első számú baja, hanem hogy Del Nerik és Ferrarák vezették.

Az a keret jóval többre volt hivatott, mint ami lett belőle. Marotta csinálhatott volna bármit, ha Del Neri marad még 1 évet, Pirlostól, Vidalostól lettünk volna kb. 5.-ek.

ggbuffon 2013.04.09. 14:35:39

@Tony.: egyik szavaddal ütöd a másikat, akkor most volt koncepció v nemvolt?

Egyébként szerintem volt, csak épp rossz..

Marotta érdeme is ha nyerünk két bajnoki címet és kész, a többi csak mellébeszélés meg humbuk

Tony. 2013.04.09. 14:43:58

@ggbuffon: Nem tudom mivel ütök mit. Azt mondtam, hogy nem az volt az első számú baja, ergo rossznak nem mondanám.

Hoztak jó játékosokat, kellett volna aki csapatot épít belőlük és kihozza belőlük a maximumot, ahogyan Conte teszi és amire az elődei nem voltak képesek.

ggbuffon 2013.04.09. 14:49:42

@Tony.: jó, akkor ezekből a játékosokból miért nem használt gyakorlatilag senkit sem Conte? Akiket lehetett páros lábbal rúgott picsán

akkor vmi csak nem stimmelt itt a játékoskoncepcióval

20M-n felüli igazolásaink a Secco éra alatt egytől-egyig csődöt mondtak, Marotta ilyen eredménnyel még nem büszkélkedhet..ráadásul a nyakára rohadtak Meloék a horribilis fizetésükkel stb..

persze könnyű azt rávágni, h miért nem adta el őket, de kíváncsi vagyok h a mostani játékosok mennyire engedékenyek, ha lefelé alkudnak a fizetésükből..

szval azért van itt pro és kontra rendesen

Tony. 2013.04.09. 15:07:18

@ggbuffon: Nem tudom miért nem használt senkit. Ezt tőle kellene megkérdezni.

Neki más elképzelései voltak, de ettől még Sissoko vagy Melo minőségi játékosok. Diego már nem volt itt.

De messze kanyarodtunk a lényegtől, ami az, hogy Marotta alkalmatlan rá, hogy továbbra is a Juventus sportigazgatója legyen. Meg kell köszönni neki, hogy feltöltötte a keretet, örülünk, pacsi, minden, de a csapat minőségi fejlesztését, a következő szintre lépést, a nagyobb üzleteket már csinálja más.
Ne egy noname valaki, aki egész életét 2. meg 3. osztályú csapatoknál töltötte és aki híján van mindenféle szakmai kompetenciának.

Harka1976 2013.04.09. 19:45:43

Ez a lényeg Ibrahimovical kapcsolatban!
Ibrahimovic közellenségé vált a Juventus szurkolók körében, miután a múlt nyáron a Calciopoli botrányt követően a Zebrák ősi riválisához, az Interhez szerződött. A Svéd támadót a Juventus Ultrái árulónak titulálják, s ezt a november 4.-i, „Derby d'Italián” a Stadio Olimpicoban tudtára is adták. A Zebrák szimpatizánsai az egész mérkőzés folyamán fütyülték, és gúnyolták Ibra-t, s a lelátón egy transzparenst is kifeszítettek a következő felirattal: „Ibra: Egy mocskos cigány.” – („Ibra: Zingaro Infame”) Zlatan Ibrahimovic a szezon eddigi részében remek teljesítményt nyújtott, de a „Derby d'Italián” a Juventus hátvédje, Giorgio Chiellini kellő agresszivitásának, s remek belépőinek köszönhetően teljesen kiiktatta a játékból a 26 éves csatárt. Ibra jelenleg a svéd válogatottal készül a szerdai kulcsfontosságú, Lettország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A svéd válogatottnak egy döntetlen is elegendő a 2008-as Európa Bajnokságon való részvételért.
Lehet hogy jó játékos de a Juventinok nem felejtenek!

tjunior 2013.04.09. 20:30:06

@Tony.: Conte meg gondolom Marrotta ellenére került ide :). Amúgy tényleg ütöd egyik szavaddal a másikat, egyik részről az első év 7.helye nagyrészt Marrotta hibája, mert Del Neri meg blablabla...ellenben a tavalyi scudetto meg teljes egészében Conte érdeme. Na most akkor döntsük már el azt hogy milyen meg mekkora szerepe van egyáltalán a csapatnál Marrottának és utána ekézzük :)

Tony. 2013.04.09. 21:56:57

@tjunior: Tanulj meg szöveget értelmezni, mert úgy látom ez nem megy.

Ki írta, hogy a 7. hely Marotta hibája? Másold már be, hogy mikor írtam ilyet. Azt írtam, hogy azok a keretek nem voltak annyira szarok, hogy 7. nek kellett lenniük. De Ferrara meg Del Neri keze alatt ennyire futotta.

Ők a mostani kerettel nem lettek volna bajnokok ez egészen biztos.

tjunior 2013.04.10. 07:21:32

@Tony.: imádom ezt a szövegértés mint végső érvet, lehet bármikor használni :). Akkor tisztázzuk már le, ez a jelenlegi keret alapból, szerinted nem a legerősebb a Seria Aban méghozzá magasan? na ugye. Akkor ez még is kinek az érdeme jelentős részben?

Type-R 2013.04.10. 11:10:43

@Tony.: Írtam neked üzenetet, olvasd el, pls!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9922) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4165) mercato (4144) nyilatkozat (7445) Olasz Kupa (327) összefoglaló (412) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása