A hét kérdése

a_het_kerdese_uj_1.jpgA Juventus utoljára a 2002-2003-as szezonban tudott bejutni a Bajnokok Ligája legjobb négy alakulata közé, s most ismét nehéz ellenfél, a tavalyi döntős, a német bajnokságot toronymagasan vezető Bayern München állt az Öreg Hölgy útjába. Torinóban fogadkoztak, hogy a zebrák most aztán megmutathatják, hogy mire képesek a legszűkebb európai elit ellen, s szurkoló és a sajtó is a kiírás egyik titkos esélyesét kezdte látni az Itáliában megállíthatatlan, a tavalyi bajnoki címét szinte biztosan megőrző csapatban.

A müncheni első mérkőzés azonban nem úgy alakult, ahogy arra Torinóban számítottak. Alaba távoli lövése már az első percben a Juventus hálójában landolt, s mindez megpecsételte a mérkőzés sorsát. A bajorok futószalagon gyártották a helyzeteket, a Juve játékosai pedig hibát hibára halmoztak, szinte minden passzt elrontottak, s megszeppent, tanácstalan kislányként ténferegtek a pályán. A végeredményt végül Müller állította be egy lesállásból szerzett találattal, s ugyan a kíméletlen szabálytalanságot bemutató Ribéry érthetetlen módon a pályán maradhatott, a 2:0-ás első felvonással a Juventus még akár szerencsésnek is mondhatja magát, hiszen a játék képe alapján súlyosabb vereségbe is beleszaladhatott volna.

A 2:0-ás hátrány semmiképpen sem tűnik jó ómennek, hiszen a Bajnokok Ligája történetében, egészen márciusig, egyetlen alkalom sem fordult elő, amikor az első meccset ilyen arányban elveszítő csapat sikeresen ledolgozta volna hátrányát, s továbbjutott volna ellenfelén. Az AC Milan kárára azonban az FC Barcelona megtörte az átkot, s bebizonyította, hogy a Juventus előtt álló feladat nem lehetetlen.

De mit vártok a torinói visszavágótól Ti, szurkolók? A Juventus képes lehet ledolgozni a hátrányt, s bejuthat a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé?

A Juventus talán a leggyengébb produkcióját mutatta be Conte edzősködése alatt, s a kulcsjátékosok is csődöt mondtak, de a két gólos hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak. Ami nem sikerült idegenben, talán összejöhet a zsúfolásig megtelt Juventus Stadiumban. Vajon a Spirito Juve ismét győzelemre és továbbjutásra vezetheti az Öreg Hölgyet? Erre a kérdésre várjuk válaszaitokat, véleményeiteket komment formájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr495195974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuveArtur 2013.04.05. 09:39:28

Szerintem ha gyorsan gólt szerzünk akkor meg lehet a továbbjutás de nem szabad gólt kapnunk.A kezdő csapatba ne legyen bent a Matri és akkor minden megtörténhet:D

Lord Viktor 2013.04.05. 10:10:37

Ha az első 30 percben sikerül betalálni, esetleg ledolgozni a hátrányt az első félidőben, akkor lehet esélyünk. Igazából úgy érzem, gólt nem kapni nehezebb feladat lesz, mint kettőt rúgni. Az első meccsen kiderült, hogy még ilyen rém gyenge játékkal is tudtunk gólhelyzetet kialakítani, még ha nagyon keveset is. A Bayern pedig tiszta helyzetből nem talált be, csak egy megpattanó lövéssel meg egy lesgóllal. Az esély megvan, de ahhoz a legjobb formánkat kell hoznunk.
Igazából én a holnapi bajnokin padra tenném Buffont és Pirlót (Chiello és Barza ugye eltiltott), valamint a félidőben Marchisio-Pogba csere kéne, hogy egyikük se legyen leterhelve, mert kedden mindkettőnek játszania kell.

Lord Viktor 2013.04.05. 10:15:00

@Lord Viktor: bocs, szerdán. És igazából BL-meccsen egy agresszív 4-3-3 lehet hatékonyabb lenne.

4Evorg 2013.04.05. 10:18:15

Akkor juthatunk tovább, ha észrevesszük a hibáinkat és kijavítjuk őket. Nem kell rágörcsölni a játékra, azt kell játszani, amit tudunk. Viszont fontos, hogy ha látszik, hogy nem megy, akkor változtassunk. Ha Pirlo továbbra is indiszponáltan játszik, akkor ne féljünk akár őt is lecserélni.

Én hiszek a továbbjutásban, ugyanakkor tudom azt is, hogy nagyon kicsi az esélyünk rá és nagyon jó napot kell kifognunk.

ambrobert 2013.04.05. 10:35:14

A legfontosabb, hogy építkezünk, és most a Scudettot kell megvédeni. Ezt Conte is tudja, és bár sokan döntőt vártok, elképzelhetőnek tartom, hogy ezt a párharcot a meccs előtt feladtuk. Ha továbbjutunk, újabb két fontos meccs jönne, egy talán még nehezebb ellenféllel, amikor el kell döntenünk a Scudettot. Egyszerre a kettőt még nem tudjuk. Két szék között nem kellene a földre ülni, és igazán esélyünk a BL-ben az idei tapasztalattal lesz. Kijátszhatnánk magunkat a visszavágón, ha mindent beleadunk, meglenne a három gól, de nem ér annyit, hogy aztán kikapjunk a bajnokságban.

Lord Viktor 2013.04.05. 10:42:20

@ambrobert: A Scudetto gyakorlatilag zsebben van. A Napoli gyengélkedik, majdnem kikaptak a Torotól is, a Milan pedig ott liheg a seggükben, inkább hátra kell figyelniük. A két BL-meccs bár megterhelő, az "ezt a párharcot a meccs előtt feladtuk" mentaliás nem jellemző Conte Juventusára. Ha már visszatértünk a BL-be, ne röhögtessük ki magunkat, mutassuk meg amit tudunk, így lehetünk vonzóak a játékospiaco is. Szóval szerintem csak rossz napunk volt az első meccsen, dehogy leszartuk volna a BL-t, azt kötve hiszem.

venember83 2013.04.05. 10:56:49

@Lord Viktor: nincs az még zsebben, gyakorlatilag a Milan is veszélyes lehet.

ambrobert 2013.04.05. 11:07:46

@Lord Viktor: Capello Juventusa 2006-ban a bajnokság ezen szakaszában 8 pontot majdnem leadott, abban a csapatan pedig volt minőség. A BL meccset ha nem is adtuk fel, de szerintem a tisztes helytállás, tehát nem feltétlen a győzelem volt a cél. Inkább Mourinho meg a többiek röhögtetik ki magukat, amikor olyanokat nyilatkoznak még most is, hogy megnyerhetjük a BL-t. És mi is azzal, hogy Anelkat Matri szorítja ki a kezdőből. Ha ő sem kap meccset, miért jönne ide például Suarez? Mondhatná azt is, hogy dehogy jön ide, hiszen Matri tekintete megbabonázza Contét, akkor meg minek padozzon itt.

danimester1 2013.04.05. 12:00:19

Szerintem ez a csapat mindenképpen többet és jobbat tud mint amit Müchenben mutatott.Sajnos ez egy nagyon nagy pofon volt,de semmiképpen nem végzetes.A hátrányunk két gól ami nem behozhatatlan,de ehhez sokkal több kell fontos hogy a srácok higgyenek a továbbjutásban.A meccs elején már a térfelükön le kell támadni őket (persze nem eszetlenül), megszerezni a vezetést ez lehet a kulcsa továbbjutásnak,mert nekik meg ez gyenge pontjuk.Láthattuk,hogy idegenben ez működött.Fontos lesz a labda megtartása is amennyiben a klassziscsatárjaink nem lesznek képesek gólt lőni,akkor nincs miről beszélnünk. Nem hiszem hogy a mister felállást váltana (352-vel kezd),de ha muszáj lesz,akkor mindenképpen váltani kell,a cseréket meg nem szabad a 70. perc környékére hagyni időben kell cserélni.Viszont a párharcok és a mutatott játék nem változik akkor itthon is zakó lesz,pláne a kulcsembereink hiánya miatt.Egy szó mint száz én egy döntetlenre tippelek a vereség sem lesz tragédia,mert ezek a srácok jelenleg ennyire képesek.Nincs minőség elöl és a padon sem.Az idei évre kitűzött célt teljesítettük a Bl-ben.Forza Juve!!!!(titkon bízom a továbbjutásban)

danimester1 2013.04.05. 12:02:10

@danimester1: Nem lesz tragédia ha kiesünk,de én egy tisztes helytállást és férfias küzdelmet várok.Ezzel könnyebben el tudom fogadni a Bl búcsút.

b.tom 2013.04.05. 12:44:01

@Lord Viktor: ugyan nem túl nagy a valószínűsége, de szerintem inkább a milan veszélyes ránk a formájukat elnézve. a napoli ellen elég lesz a 9 pont, de a milan az utóbbi időben pontokat sem tud veszíteni, nálunk viszont benne van a pakliban, és játszunk is még velük. de persze szerintem is megvédjük a scudettot, csak leadunk még pár pontot az előnyünkből a végéig...

a bayern pedig továbbjutott. ha most újraindulna a párharc 0-0-ról, remélhetőleg conte is javítaná a hibákat, és pelus helyett asha, matri helyett pogba kezdene. viszont erre már nincs lehetőség, támadnunk kell, 3 gólt kéne lőni, úgy, hogy ha egyet is benyalunk, végleg vége. az előző meccsből kiindulva mindkét kritérium mission impossible.
pláne hogy -vidal, és ha szerencsénk van lichti helyett cacares játszik (ha felépül teljesen), ha nincs, padoin...

pedronegro (törölt) 2013.04.05. 13:06:48

Szerintem örüljünk hogy eljutottunk a legjobb 8 közé és így egy raklap pénzzel gazdagodott a klub. Mind a csoport beosztás mind a 8 közé való összesorsolás nekünk kedveztek (utólag ez könnyen belátható). Már az előző körben búcsúzhattunk volna ha nem a Celtic-et kapjuk. Szóval a legjobb 4 között még nagyon nincs ott a helyünk. Marotta azt mondta (bár ez nem jelent semmit) hogy az eredményektől függően fognak igazolni. Nos a Bayern ellen láthatta hogy messze vagyunk még az elit-től. De nem csak Marotta-nak hanem Conte-nak is le kell vonni a következtetéseket, mert legjobban szerintem a mester bukott meg a vizsgán, mert az hogy egy az egyben egy Ribery jobb Lichti-nél vagy hogy Lahm jobb Peluso-nál ez nem volt kérdés. Nagyon fájó volt látni szeretett csapatom ilyen szintű megalázását. Olasz csapatot ilyen szervezetlenül, össze-vissza rohangálni, ritkán látni, pláne nem a juventust. Szumma-szumma a bayern ellen kiesni nem kudarc, de a produkcionk az szégyenletes volt. Azt hogy sztárcsatárra vagy szélsőre volna szükségünk azt nem tudom, biztos mindkettőre, de előbb inkább a formációt és taktikát kellene megújjítani és jövőre már egy Pirlo nélkül is ütőképes felállást kellene kitalálni és ennek függvényében igazolgatni. A tovább jutást csak a bayern baszhatja el, meglátjuk hogy megteszik-e ezt a szívességet, minden esetre nekünk nincs veszíteni valónk már, ezért remélem mindent megpróbálunk és javítunk az első meccs összképén és nem fogunk alá rendelt szerepet játszani Torino-ban.

harciretek 2013.04.05. 13:44:17

Szerintem nincs igazuk azoknak, akik azt mondják, hogy a scudettora kell koncentrálni. A keddi meccset szerintem egyetlen momentum döntötte el, az első perces gól. Az idei BL meccseinken szinte kivétel nélkül mindig kissé idegesen kezdtük, kellett 10-15 perc míg elhittük, hogy igenis tudunk játszani, itt a helyünk. Kedden erre nem volt időnk, kaptunk egy szerencsétlen gólt, elbizonytalanodtuk, a fejekben ott volt, hogy azért a Bayern ellen játszunk (szerintem magasan a legnagyobb esélyes az idei BL győzelemre), gyermeteg hibákat vétettek olyanok, akiktől a legkevésbé vártuk (Barzagli, Pirlo, szerintem Buffon is benne volt a gólokban...).

A Bayern ha nem is játszott fergetegesen, nem hagyott egyetlen olyan momentumot sem, ami kiránthatott volna minket a gödörből. A húzóembereink, Pirloval az élen, nem tudtak felpörögni. Szerintem fizikálisan az erőltetett menetben (válogatott, Inter elleni meccs) nem is voltak a topon. Ha őszinte akarok lenni, én már az Inter ellen a B csapatot küldtem volna fel. Van 9 pont előnyünk, HA az Inter, Lazio, Milan ellen kikapunk (a B csapatunk sem vesztene 3 meccset zsinórban), akkor is egyenlő és a riválisoknak is lesznek kemény meccsei.

Amit jövő szerdán remélek, hogy a rendelkezésre álló legjobbjaink (nagyon dühítő Vidal és Lichsteiner eltiltása) csúcsformában lesznek fejben és fizikálisan (ha kell, Pescara ellen játsszon a primavera) és játszunk egy olyan visszavágót, amin megmutatjuk tudásunk legjavát Európa talán legjobb csapata ellen. Ezt szerintem elég lehet arra, hogy nyilttá tegyük a párharcot, de ha jól játszva, mondjuk győzelemmel búcsúzunk, akkor sem leszek teljesen csalódott (a keddi meccs után az voltam).

Én azért reménykedem és bízom a továbbjutásban.
Fino alla fine... forza Juventus!

west30 2013.04.05. 14:15:30

Conte teljesítményén nagyon sok múlhat ahogy az első meccsen is így volt,ott kegyetlenül elbukott most viríthatna valamit,de sajnos úgy érzem semmi újdonság nem lesz a Juventusban szerdán az egy héttel ezelőttihez képest így biztos a kiesés.2 gól nem egy ledolgozhatatlan hátrány de mindenképp valami váratlanra lenne szükség és olyan hozzáállásra hogy megteszünk mindent a továbbjutásért de nem dől össze a világ ha nem kiesünk.

Cannavaro 2013.04.05. 15:04:45

nem igazán látok esélyt, a továbbjutásra!! a bayern 2-0 ról nem fogja elhibázni, és minket nem fognak félvállról venni, ez 100%!!! én egy szoros döntetlenre számítok, és elégedett leszek!! ez a keret pont a 8-ig(kis szerencsével)jó!! nem kell attól elájulni, hogy a ebben a serie-a ban 9 ponttal megyünk!!! legalább 4-5 minőségi igazolásra és még 1-2 évnyi tapasztalatra van szükségünk, hogy ténylegesen az elithez tartozzunk!! forza!!!!

Tony. 2013.04.05. 15:15:32

Idén szerintem bőven elértük a BL-re kitűzött célt. Megmutattuk, hogy újra itt vagyunk, komoly csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt, stb. A Bayern már túl nagy falat, ennyi. Semmi gond nincs ezzel, emelt fővel esünk ki. Persze mindent meg kell tenni a visszavágón, de úgy 3 gólt rúgni h közben nem kapunk nagyjából lehetetlen.

Szerintem sem lefutott a bajnokság, az elsődleges, hogy azt megnyerjük.

devil-z 2013.04.05. 15:44:12

Minden megtörténhet, nekünk is lehet szerencsénk de őszintén szólva a Bayern jobb csapat (mi lesz még ha megérkezik Guardiola és hozzávágnak 2 zsák pénzt?) nekünk több hiányposztunk és kevesebb húzóemberünk van.

Pl. kellene olyan játékos akiben ilyenkor bízhatnánk, mert hogy se a 'világklasszis' montenegrói se a méregdrága Giovinco nem fog minket továbblőni az tuti.

Talán majd a 33 éves Pirlo..!

Alessandro86 2013.04.05. 15:49:42

Szerintem sok fog azon múlni, hogy a hétvégén milyen összeállításban lépünk pályára. Conte sajnos az Inter elleni meccsel beáldozta a németországi találkozónkat. Legalábbis én nem tudom a már 34 éves Pirlot hibáztatni csak azért, mert 3 nap alatt két rangadón egymás után nem tud jól teljesíteni. Idén az ukrán és angol csapat elleni szinte tökéletes meccs után nagyon gyenge volt a csapat a következő bajnokin, így most is törvényszerű volt a kudarc. Amíg Conte nem hajlandó rotálni a csapatot és bizonyos meccseket beáldozni addig nem álmodozhatunk egyszerre bl és bajnoki trófeáról. A hétvégi bajnokin Pirlot és Marchisiot kihagynám a keretből. Talán fizikálisan kevésbé, viszont szellemileg mindenképpen rájuk fér a pihenés, a Bayern elleni esetleges továbbjutáshoz tőlük mindenképpen klasszis teljesítmény kell.

epaska 2013.04.05. 15:54:08

Lehetséges a továbbjutás, ha Conte vért itat a játékosokkal és nem Bambit...

babo0410 2013.04.05. 16:15:27

@b.tom: A milan már nem veszélyes ránk, mert 11 pontot kéne ahhoz buknunk, és a milan 81 ponttal nehogy már bajnok tudjon lenni! A bajnokság már megvan, amiatt én nem aggódom.
A visszavágón otthon én tisztes helytállást várok. Jobban el tudnám fogadni azt, ha úgy esnénk ki, ahogy az inter is az EL-ből, hogy mindent megtettek a 3-0-s szinte már lehetetlen első meccs ellenére is. Ha mi is egy ilyen küzdeni akarással játszanánk, de kiesnénk egy hajszállal, azt mondanám, hogy kár volt az első meccsért, de jelenleg ezt tudjuk. De ha olyan rosszak leszünk, mint Münchenben, akkor nagyon csalódott és dühös leszek. De ha lesz vagy 50 helyzetünk, és úgy esünk ki, akkor is roppant mérges eszek! Akkor szerintem Conte tutira ki fogja verni a balhét, hogy neki mindenképpen egy klasszis támadó kell. Állítólag már így is bejelentette, hogy neki kell egy klasszis előre.

GLB 2013.04.05. 16:48:35

Nem kell hármat rúgni 90 perc alatt, elég kettő is ha nem kapunk gólt.
Ha a hosszabbítást kiharcolnánk az már nagyon jó lenne.Utánna meg már bármi megtörténhet.

babo0410 2013.04.05. 16:55:58

@GLB: Inkább jussunk tovább 90 perc alatt, akkor a hétvégén is több erőnk lenne, és a Lazio ellen azért nem lenne gáz, ha legalább 1 pontot tudnánk gyűjteni. Igaz nekik se lesz könnyű hetük. Most jön nekik is egy 2-0-s ledolgozni való, csak nekik csütörtökön. Kérdés, hogy az EL-t miért csütörtökön tartják? Miért nem lehet arra a hétre tenni szerdára, amikor nincs BL?

GLB 2013.04.05. 17:00:15

@babo0410: szerintem nem vagyunk abban a helyzetben,hogy válogassunk a továbbjutási variációk között:))te is aláírnád szó nélkül azt,hogy a hosszabbításban megy tovább a csapat.Meg pont te mondtad,hogy a bajnokság már megvan,úgyhogy arra ne tartalékoljunk.De legyen neked igazad és jussunk tovább a rendes játékidőben:))

danimester1 2013.04.06. 08:24:43

@babo0410: Mindig van egy-egy olyan mondatod....:-)Amúgy Conte már tavaly is kérte a csatárt(szerződéshosszabbításkor) és meg is kapta!A géniusz haverod hozott neki egy Bendtnert,de mivel nem vált be rácsapott a fiatal tehetség Anelkára.Ezt a csapatot nem Juvendoriának hívják,de nem is Sampentusnak,ide minőség kell!!!Ne vedd támadásnak,de nem bírtam ki hogy ne reagáljak.A továbbjutás nekem mindegy hogy hogyan,de ha sikerülne az maga a csoda lenne.A jövő heti római meccsre a Lazio sem fitten kipihenten érkeznek és van miért arconcsapni őket,hidd el motiváltak lesznek a srácok.

supicool 2013.04.06. 09:50:20

Olyan nincs, hogy kapott gól nélkül megússzuk, hiszen ez a védelem édes kevés Európában.
3 góllal meg nem nyerünk, tehát itt el is dőlt sajnos a kérdés...

keshudioo 2013.04.06. 10:31:44

@supicool: Nagyon lemondó a hozzászólásod, de én is így érzek. Pedig én rettentően naiv vagyok.

Trieszt120506 2013.04.06. 11:13:07

A 3-5-2 reménytelen egy agresszíven letámadó ellenfél ellen, és az első meccs első félidejében erre illett volna rájönni. Nagyon csalódott leszek, ha Conte nem próbál meg valami újat a visszavágóra...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása