Effenberg: „A Bayernnél hiányzik a vezéregyéniség”

Stefan Effenberg_Bayern mezben.jpgAz egykori Bayern München csapatkapitány legutóbbi nyilatkozatában a Juventus mellett tette le a voksát, nem pedig egykori csapata mellett, véleménye szerint Jupp Heynckes csapatában nincs meg a vezér, aki képes úrrá lenni a helyzeten, ha a csapat hullámvölgybe kerül.

A harmincötszörös német válogatott megszakításokkal ugyan, de több évig volt a bajor csapat tagja, majd kapitánya is, ez idő alatt pedig három német bajnoki cím és egy BL-trófea begyűjtéséhez segítette a klubot.

Mindennek ellenére a hajdani csapatkapitány úgy érzi, hogy a „feljavult” Öreg Hölgynek van nagyobb esélye az elődöntőbe való továbbjutásra, nem pedig a német rekordbajnoknak.

„Nem gondolom, hogy a Bayern lenne a favorit” - nyilatkozta a 44 éves középpályás az Ita Sport Press stábjának. „Ez pedig annak tudható be, hogy a Juventus már nem ugyanaz a csapat, amely megkezdte ezt a Bajnokok Ligája idényt.”

„Azóta rengeteget javultak, különösképpen önbizalom terén” - indokolta álláspontját a Fiorentina, Borussia Monchengladbach és Wolfsburg csapatát is megjárt játékos.

Minden bizonnyal a német klub se lesz híján a önbizalomnak, miután a bajor csapat a hétvégén 9-2 arányú győzelemmel döngölte porba a Hamburg együttesét, így pedig megtartotta húszpontos előnyét a második Borussia Dortmunddal szemben, de Stefan Effenberg szerint mindez nem számít a torinói zebrákkal való megmérettetés során.

„Amennyiben a Bayern rossz napot fog ki, nincs igazi vezére a csapatnak, aki képes lenne felrázni és magával rántani a csapatot” - folytatta az indoklást a tigrisnek is nevezett játékos. „Ez korlátozó tényező lehet, mivel egy sikeres csapatnak szüksége van személyiségekre és képesnek kell lennie kellemetlenségeket okozni az ellenfeleknek az adott kiírásban.”

A Bayern München elleni negyeddöntő első fordulójára ma este kerül sor Münchenben, a visszavágót pedig április tizedikén rendezik Torinóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr665188326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása