Conte: "Nem áldozati báránynak érkeztünk Münchenbe"

Mérkőzés előtti nyilatkozatában Antonio Conte a két csapatot, az ellenfél mesterét, valamint a Juventus eddig elvégzett munkáját és eredményeit dicsérte. 

Conte Antonio_4.jpg"Pontosan tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, s a kiírás egyik esélyesével játszunk majd. Kiváló szezont produkálnak odahaza, s az a tény, hogy 20 pont előnyük van egy olyan élcsapat ellen, mint a Borussia Dortmund, az erejük ékes bizonyítéka."

"Ugyanakkor azért jutottunk idáig, mert rászolgáltunk másfél évnyi kemény munkával. Nem azért érkeztünk Münchenbe, hogy az áldozati bárány szerepe jusson nekünk. Élvezettel és elszántsággal fogunk játszani, valamint azért, hogy megtapasztaljuk milyen közel járunk az európai elithez."

"Mindent bele fogunk adni, s ha ez nem bizonyulna elegendőnek, úgy megrázzuk majd ellenfelünk kezét, mielőtt leballagunk az öltözőbe. Persze erre gondolni sem akarunk, azért jöttünk, hogy a saját játékstílusunkat, szervezettségünket és elképzeléseinket  mutassuk be."

A Bajnokok Ligája negyeddöntő kapcsán Conte megragadta az alkalmat, hogy néhány szót ejtsen arról, hogy a klub milyen messzire jutott, s hogy a Bayern München által képviselt modellt méltassa.

"A mi projektünk másfél éve kezdődött, míg a Bayern kétszer is döntőbe jutott az elmúlt három esztendő során. A szervezettségük példaértékű, mind a pályán mutatott játék, mind a klub működése szempontjából. Célként tűzhetjük ki magunk elé, hogy a nyomukba lépjünk."

"Azon túlmenően, hogy fennáll a veszélye a kiesésnek, örülök a párosításnak, mivel így felmérhetjük magunkat egy élcsapat ellenében."

Sajtótájékoztatóján az ellenfél mestere, Jupp Heynckes Conte játékosként és edzőként elért eredményeit és kvalitásait méltatta, s válaszul a Juve fiatal edzője igyekezett viszonozni a kedves szavakat.

"Úgy vélem, hogy ő egy igazi példakép, s köszönettel tartozom neki a kedves szavakért. Minden edzőnek megvannak a saját elképzelései, de ezek megvalósítása nagyban függ a rendelkezésére álló játékosoktól. Nem győzök köszönetet mondani a játékosaimnak az elkötelezettségükért."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr595187856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyar Közöny 2013.04.02. 10:59:35

Tavaly még nem tudtam volna ilyen nyilatkozatot elképzelni Contétól :)
Hú, már egyre nagyobb a gyomorideg

GLB 2013.04.02. 12:17:59

Én jobban fogok izgulni a Pescara ellen:-)

SoloLaJuve 2013.04.02. 12:46:08

a bayern idén még nem játszott komoly ellenféllel.a sok okos szerint hiába előzte be a bundesliga az olasz bajnokságot,a valóság azt mutatja jóval gyengébb.(egy olasz középcsapat a bundesliga elején tanyázna szerintem)
a dortmund nem a tavalyi,bár a bl-ben elég kemények voltak,a bajnokságban nem annyira,ahogy a többi csapat se olyan,amikor volt 1-1 jó évük.a bl-ben gyenge ellenfeleket kaptak.így nem olyan nehéz jó eredményeket elérni.
úgy gondolom nekünk a bl eddig keményebb volt,mégis jobban teljesítettünk.
a bajnokságban meg azért akárhogy is van,több az erősebb csapat mint náluk.
mindkét csapat most találkozik a legkomolyabb ellenféllel ebben az idényben,így most fog kiderülni a bayern valóban olyan jó csapat-e,és az is,hogy mi hol tartunk.ezért is nehéz megtippelni mi fog történni.
bízom a csapatban,tartok tőle,hogy a bayern előbbre tart,mint mi,de megmutattuk már,hogy képesek vagyunk bárkit legyőzni.
ha gólt kapunk,de nem szerzünk,nehéz helyzetben leszünk,de még akkor se dől el semmi.az utóbbi idők legjobb teljesítményére lesz szükség ez biztos.

Cannavaro 2013.04.02. 13:50:33

én is a sok okos közé tartozom!! nem sokkal, de a bundes liga erősebb szerintem, de ez nem lényeges!! a lényeg az, hogy a bayern mindenképp előrébb jár..ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy nincs esélyünk, sőt!!!! nagyon az az érzésem, de lehet, hogy csak a juve címer alakú szívem mondatja, de kiverjük a bayern-t!! összességében jobb, egy hajszállal a bayern, de ha a legerősebb kezdőcsapatunk rendelkezésre áll, akkor 50-50% még münchen-ben is!!! nálam minden a csatársorunkon fog múlni ha Q, és matri is játszik és legalább egyikük kifog egy jó napot akkor nyerhetünk is mert máshol nem jobbak (csak a széleken de münchenben azok csak védekezni fognak elsősorban, tehát támadást, amiben gyengébbek, nem várok sokat tőlük) de ha nem lövünk gólt és mondjuk kapunk vagy kettőt, akkor hazain is nagy bajban leszünk, mert a mellet, hogy támadni kell, még a gyors szélsőik teljesen lefoglalják a mieinket, így csak a közepén lehet esélyünk, ami nem lenne egyszerű!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása