Internazionale - Juventus: 1-2

Inter-Juve.jpgDerby d'Italia...no comment. Ennél több nem is kell egy beharangozónak. Talán annyi, hogy a legutóbbit az Inter nyerte a Juve szentélyében, amely a Bianconeri veretlenségi sorozatát szakította meg. Volt tehát miért revánsot venni a Nerazzurin. A Juve kezdője nagy meglepetést nem tartogatott, kivéve azt, hogy a jobb oldalon a svájci gőzmozdony helyett Padoin döcögött rohamozott. Valamint ezúttal a Quagliarella-Matri csatársor kapott lehetőséget, míg az Inter nélkülözni kényszerült Militot.

A második percben Palacio már borzolta Conte idegeit, hiszen majdnem ziccerbe került, de saját hibájából végül elmaradt a helyzet. A San Siro közönsége még csak fészkelődött a kezdés után, de máris a fejéhez kaphatott, mivel Quagliarella a 3. percben egy 25 m-ről eleresztett lövéssel máris vezetést szerzett a zebráknak. Mondhatni a természetellenes döntetlen szituációból életszerűbbé téve az eredményjelzőn látható eredménykülönbséget. 0-1

A gyors vezetés után visszább vett a Juve, vagy ha úgy tetszik a hazaiak kapcsoltak rá. A következő 10 percben igencsak nyomtak, aminek következtében Gigi Buffon sem fogja unalmas, munka nélkülinek aposztrofálni a találkozót. Kétszer is hatalmas bravúrt mutatott be ezen időszak alatt, de amúgy fejjel, lábbal, kézzel is hárított a meccs alatt, Palacio fejesénél például a gólvonalról mentett. Egy derbi persze indulatoktól sosem mentem és most sem volt ez másképp. Álvaro Pereira többször is csúnyán odacsúszott a vendégeknek, de ezért nem figyelmeztette Rizzoli. A bíró egyébként engedte a kemény játékot, bár Garganonak az első durvább belépőért kiosztott egy sárgát. Két büntetőgyanús szituáció is kerekedett ezek után, a politikai korrektség jegyében mindkét oldalon egy-egy.

Először Bonucci rúgta a saját csuklójára a labdát, majd Marchisio fejese Zanetti kezén pattant meg, de a játékvezető sípja mindkét alkalommal néma maradt. A félidő utolsó harmada kiegyenlített volt, egyik csapat sem játszott fölényben. Az az érzésünk, hogy a Juve egyébként nem adott ki minden csepp energiát magából, ami érthető is a keddi Áprilisfest előtt.

A második félidőt a hazaiak kezdték vehemensebben, Cassano amikor nem a hisztizéssel és a reklamálással volt elfoglalva, akkor nagyon szép labdákat osztogatott, ami miatt főhetett is Barzagliék feje. Egy ilyen helyzetből végül az 54. percben Palacio vette át jól a labdát, amihez a komplett Juve-védelem állva asszisztált, az argentin pedig elgurította az amúgy nagyszerűen védő Buffon mellett. 1-1

Érdekes módon Pirlo kicsit fásultan játszott, nem volt olyan sok "szemes" labdája, mint azt megszoktuk tőle. Rajta kívül megemlítendő Asamoah teljesítménye, ami negatív csalódást nyújt már hetek óta, és tette ezt most is. Nem csoda tehát, hogy a második félidőben Peluso váltotta a ghánait. Padoin és Matri hozzáállásával most sem volt baj -ahogy tulajdonképpen sosincs- a technikai felkészültségük azonban hagy kívánnivalót maga után. Előbbinek nem ártana a beadásokat is gyakorolni, mert egy jól sikerült darabot nem lehetett a számlájára írni. Chiellini pedig valószínűleg a sérülése után nem került még csúcsformába, mert a passzokkal és a lövésekkel néha hadilábon állt.

A Juve a bekapott gól után okosan megérezte, hogy nem kellene hagyni veszni a presztízscsatát, ezért picit felpörgött. Hat perccel az egyenlítő találat után Quagliarella kapott nagyszerű kiugratást. Mindenki azt hitte, hogy nem tudja már befutni az alapvonal előtt, amire Fabio rácáfolt, középre passzolta a labdát, Matri pedig a rövid oldalon érkezett és a kapuba juttatta a labdát Handanovič mellett. 1-2

Ekkor Stramaccioni arcára is ráfagyott az az elégedett vigyor, amelyet az egyenlítés után láthattunk az arcán. Az utolsó szakaszban Pereira szellemiségét átvette Chiellini és nagyon keményen szerelte a hazaiakat. Két érdekes esetben is szerepet játszott a válogatott védő, előbb Kovačevićet, majd Cassanot szerelte a tizenhatoson belül. De Rizzoli nem látta szabálytalannak az eseteket. Az utolsó percekben az Inter mindent egy lapra tett fel az egyenlítés érdekében: Stramaccioni már nem tudott több argentint a pályára küldeni, ezért Handanovič is felment fejelni két szabadrúgás alkalmával. A támadásokat megúszta a Bianconeri, sőt az utolsó utáni pillanatban még a csereként beállt Giovinco is elindult a hazai kapu felé, de több lehetőség nem alakult ki, maradt az állás.

A lefújás után rögtön azonban még Cambiasso brutálisan beleszállt Atom Antiba, amiért a bíró azonnal kiállította. Giovinco lába csak a csodával határos módon nem tört el. Nem hiába, Cambiassoból előtört a dél-amerikai vér, erre az esetre egyébként csak annyit lehet erre mondani, hogy: "jellemző". A végén a Juve örülhetett, mivel a szokásosnak mondható 1-2-es eredménnyel zárult a derbi. Ebből is látszik, hogy az őszi összecsapás eredménye kizárólag a véletlen műve.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr95184628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2013.03.30. 20:16:52

jó meccs volt, és végre visszavágtunk a csalózásokért, meg az első meccsért!!amúgy sasoljátok, hogy bayern laza 9-1 re vezet!!!! pffff nem baj játszák is ki magukból a szuszt!! bár nem mindenki játszik az 1. csapatból!! negatívum meg, hogy önbizalommal nem lesz bajuk!!

Tony. 2013.03.30. 20:19:39

Nagyon örülök h végül nem a B mellett döntött Conte. Ezzel a győzelemmel a hátunk mögött szerintem sokkal nagyobb önbizalommal mehetünk ki Münchenbe, ami többet ér mint 1-2 fáradtabb láb.

De mivel nem is törte össze magát a csapat, így asszem nem lesz gond. Rohadt jól alakult minden, félgőzzel is győztünk.

Tony. 2013.03.30. 20:33:05

Jah és elfelejtettem megjegyezni, hogy a 4.számú csatárunk gól/gólpasszal járult hozzá a csapat sikeréhez...

Mi lenne, ha ez az ember rendszeresen játszana?!

Trieszt120506 2013.03.30. 20:35:38

Még 3 meccset nyerünk, és meglesz a bajnokság!

WASD 2013.03.30. 20:41:17

Q-Vucinic csatársort keddre!

Tomi82 2013.03.30. 21:06:03

néha tényleg kispályás foci filingem volt...ugy hoztuk fel a labdát hogy sétálltunk...maximum tempo a kocogás volt,aminek különösen azért örülök mert nem fáradtunk el agyon

fontos győzelem már csak a derbi miatt is....

forza juve per sempre

babo0410 2013.03.30. 21:08:27

@WASD: Q-Matri! Az valahogy életképesebb lenne! Jól játszottunk, de megint csak félgőzzel. Nem is baj, nem kellett nagyon megizzadni a 3 pontért. Nagyon rossz formában van mostanság az inter. Nem lepődnék meg, ha Stramaccioni repülne, habár szerintem év végéig maradni fog, mert Moratti azt hiszi, hogy vissza tudja szerezni Mourinhot, akinek a fizujára sztem nem lesz pénze. De legalább megmutathatná Conte, hogy jobb edző nála. :D Remélem kedden is ilyen boldogak leszünk majd a meccs után!

4Evorg 2013.03.30. 21:55:48

BABO EZT FIGYELD (Néha neked sem ártana gyakorolni az "önátértékelést")

Meg kell követnem Matrit, az utóbbi időben határozottan bizonyítja, hogy van helye a Juventusban. Nagyon remélem, hogy a jó forma ki fog még sokáig tartani.

Na de én sem szórom rá két kézzel az áldást, ha megint eltűnik hónapokra, akkor nem menekül és ismét könyörtelenül fikázni fogom!

Muhahahahahaha

Apuleius 2013.03.30. 21:56:04

@Trieszt120506: "Még 3 meccset nyerünk, és meglesz a bajnokság!"

Ez hogy jött ki? 8 forduló van hátra, vagyis még 24 pontot lehet szerezni, s 9 pont előnyünk van.a Remélhetőleg ma botlik a Napoli.

Trieszt120506 2013.03.30. 22:07:19

@Apuleius: Szerintem nyugodtan számolhatunk 12 pontos előnnyel, hisz még a két üldözőnk játszik egymás ellen, másrészt a Napoliban biztosan, a Milanban valószínesíthetően benne van a pontvesztés. (Fiorentina, Roma és mi ellenünk) 8 meccsből hármat megnyerünk, 3 X és 2 vereség. Ezt a tarcsival is hoznunk kell...

WASD 2013.03.30. 22:42:07

@babo0410: Véleményem szerint Matri ma gólján kívül nagyon gyengén játszott. Rengeteg támadás rajta ment el, mert nem tudta megtartani a labdát vagy túl körülményes volt. Két alkalom is volt mikor üresben várta tőle a labdát Marchisio, de amíg Matri lekezelte, felnézett addig elveszítette, Marci is csak legyintett rá.

Tony. 2013.03.30. 22:45:26

@4Evorg: Azért ennyire ne ess túlzásba ezzel a megkövetéssel. Matri azt eddig is meg tudta csinálni, hogy 5 méteren belülről szemben a kapuval (lehetőleg úgy hogy senki ne álljon előtte) be tudja rúgni, ettől még egy szerencsétlen flótás, mert ezen kívül nem sok pozitívum van a srácban.

A jó forma nála azt jelenti h legalább ezeket bepasszolja, de azt a büdös életben nem fogja bizonyítani, hogy helye van a Juventusban, főleg kezdőként.

babo0410 2013.03.30. 22:46:39

@4Evorg: És padoin? Ma ő is kifejezetten jó volt. :) Am ha tévedek, el szoktam ismerni, de próbálok nem elfogult lenni.
@Apuleius: Egyenlőre úgy néz ki, hogy 11 pont az előnyünk! Nagyon nagy meccs megy Torinóban! Jobb, mint amit az inter ellen nyomtunk! 6 perc alatt lőttek 3 gólt? Büntetőből (ami szerintem nem volt az) egyenlített a Toro, 4 perc kellett a vezetéshez, majd 2 perc múlva a Napoli egyenlített! És milyen jól játszik mind a két csapat. Ha így játszik ellenünk a Toro, nagyon nehéz meccs lesz!
Közben már vezet a Napoli hihetetlen!

4Evorg 2013.03.30. 22:49:51

@Tony.: Egy centertől nem várok többet, csak azt hogy amit kell azt bassza be!

@babo0410: Héhéhéé sokat kérsz tőlem öreg. :D

babo0410 2013.03.30. 23:10:29

@4Evorg: Jó tudom Padoin szerintetek soha nem lesz jó játékos, pedig ma szó nem érheti. Kedden nehogy ő kezdjen, ahhoz nem lesz soha elég jó, h egy Bayern ellen játszon.

4Evorg 2013.03.30. 23:15:59

@babo0410: Te mazochista vagy?? :D:D Senki nem beszélt itt Padoinról, sőt megdicsértem szív szerelmedet Matrit, erre felhozod "Tudjukkit". Padoin egy szürke játékos és akármennyire te vagy az ügynöke ez nem fog változni.

Tony. 2013.03.30. 23:19:46

Meg lehet nézni a Napoli meccs összefoglalóját. Ott egy igazi csatár játszik, aki 100x-ra is megnyerte a meccset a csapatának.

csakajuve111 2013.03.31. 00:12:58

@Tony.: Ez az a szerencsétlen aki 8meccsotanemtudokgoltrugnide50milkaazáram Cavani? Ja és az egyik 11-es volt, bár azt sem rúgja be mindig....

keshudioo 2013.03.31. 00:37:43

@csakajuve111: az a szerencsétlen mégis 22 góllal vezeti a góllövő listát.

2013.03.31. 01:08:24

@keshudioo: meg lehet nézni Quagliarella átlagát is, kb. hány percenként lő gólt (ha véletlenül játszhat). Szerintem ha az összes meccsen játszott volna egy 70-80 percet, ő sem járna messze a 22 góltól (arról már nem is beszélek, ha még büntetőt is rúghatott volna, hajaj).

danimester1 2013.03.31. 08:34:22

@csakajuve111: Szép szabadrúgás csavart,gólt fejelt tegnap,jól játszott...Hatalmas meccs volt Torinóban.(Ha nyáron idejönne biztos tapsikolnánk mindannyian,de ez gyakorlatilag 0%)

A mérkőzés megnyeréséhez szükséges erőnk 60%-át adtuk.Kezdem úgy érezni,hogy a srácoknak most kezd beérni a munkájuk elérhetik a csúcsformájukat.Bízom bennük,hogy ezt már a Bayern ellen is meg fogják mutatni.Cambiassot meg eltiltani min.5 meccsre.Kellemes volt látni a vergődésüket,a tanácstalanságot a pofájukon.Bebizonyították,hogy miért egy ótvar féreg csürhe.Gyakorlatilag azt játszották,hogy hátha kapunk egy büntetőt,de ez nem jött össze.Szép volt fiúk!Forza Juve!!

danimester1 2013.03.31. 08:36:07

@babo0410: Padoin valóban feljavult a 2.félidőben,legalábbis magához képest mindenképpen.Ettől függetlenül nem idevaló és meg kell tanulnia beadni és kapuralőni egyaránt.

Apuleius 2013.03.31. 10:08:13

@Trieszt120506: Ok, csak így elsőre nem volt világos, hogy matematikailags miként jön ki a dolog :-)

A Napoli biztosan botlani fog még,s szerintem a Milan végez majd a második helyen. Nagy és fontos meccs lesz a Juve-Milan, amelyet majd szépen behúzunk as BL továbbjutást követően.

@danimester1: Padoin remélhetőleg majd más csapatban kamatoztatja frissen megszerzett tudását. Egy rakás szerencsétlenség ez az ember, vicc, hogy Juve mezt ölthet magára.

keshudioo 2013.03.31. 10:22:46

@Dr. Grant: Nem Quagliarella volt a téma. Megjegyzem szerintem is jól állna Q a góllövő listán több lehetőséggel.
De akkor se szerencsétlenezzük le Cavanit, aki jelenleg magabiztosan az első helyen áll a listán. Ha levonjuk a tizenegyeseit, még mindig az első. Lehet emberileg nem kedvelni, de attól még egy jó játékosról beszélünk.

devil-z 2013.03.31. 15:20:06

Bár nem akarok semmilyen komoly egészségügyi problémát kívánni mirko vucsinicsnak de nem bánnám ha többet lenne lázas (Gio jegeltetését sem bánnám, egyértelműen vannak jobb formában levő támadók)

Egészen elképesztő ahogy Q. fossa a gólokat úgy, hogy egy meccset sem játszott végig, jóformán maximum egy félidőnyi lehetőséget kapva. Nem csak a gólokban volt benne de harcolt, küzdött a labdákért ilyen egy Juve-szintű csatár.

Conténak is jár részemről a piros pont, hogy nem 'adta le' a meccset a B meg C csapattal (ahogy sokan vizionálták, elvárták) meg úgy az egész csapatnak, megmutattuk ennek a szaros, rugdosós csapatnak ki a főnök.

Cannavaro 2013.03.31. 20:59:02

zyzy menjél haza! :))))))) bocsi csak megkaptam az e-mail értesítést a sintér szurkolótól!! :)))))) anyukád kicsit drága, de megérte!! :))))

Apuleius 2013.03.31. 21:29:09

@juve1986: Nyugi, nekrofil, dögevő barátunk örökös kitiltást érdemelt ki szalonképtelen dögszagú böfögéséért. Nehéz sors lehet egy ilyen csapatnak szurkolni.

Cannavaro 2013.03.31. 22:24:32

@Apuleius: ok megnyugodtam!! köszi!!! ;) valami beteg módon, én is sajnálom!!!

juve28adam 2013.03.31. 22:44:28

@devil-z: Megkérdezhetném ,hogy Te miért nem vagy képes tulajdonnévként(személynévként) kezelni Vucinic-et?? Megfigyeltem már jóideje ,hogy egyedül vele kivételezel(negatív értelemben).

2013.04.01. 19:18:22

Szép győzelem volt!Kissé megijedtem,mikor egyenlítettek a sinterek,mert nagyon belealudt a meccsbe a csapat,de megoldották!Matri és Q kimondottan jól működött megint,főleg Q,ő zseniális dolgokat csinált egész meccsen,viszont a szélsőjátékunk megint egy nagy 0 volt...Asamoah olyan,mint egy teleszart búvárruha,csakúgy,mint a mi drága Padoinunk...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása