Marotta: "Conte marad, Ibrahimović nem lesz a Juventus játékosa"

A Juventus vezetősége biztosra veszi, hogy Antonio Conte hosszú maradásra készül, s a pletykák ellenére Zlatan  Ibrahimović nem lesz a klub játékosa.

Beppe Marotta_kabatban.jpegMérkőzés utáni nyilatkozatában Conte élesen kritizálta az olasz labdarúgást körülvevő közeget, s távozását is kilátásba helyezte. 

"Egy mérkőzés utáni észrevétel volt részéről." - mondta Beppe Marotta hétfőn a RadioAnch’io Lo Sportnak.

"Conte egy nagyszerű edző, s bízom benne, hogy még sokáig marad a Juventusnál."

"Tudom, hogy nem mindenki olyan, mint Alex Ferguson, de meg vagyok győződve arról, hogy még sok évig velünk marad."

A Bologna elleni mérkőzést követően, a mester panaszkodott az ellenséges fogadtatás miatt, amely csapatát fogadja  az idegenbeli mérkőzések során.

"A helyzet egyre romlik." - nyilatkozta Marotta. "Amikor idegenben játszunk, mindig fegyveres rendőröknek kell kísérniük bennünket."

"Úgy látszik, visszatértünk a múltba, amikor a római arénákban gladiátorok viaskodtak egymással. A labdarúgás világa önmagában keveset tehet, ez kultúra kérdése."

A játékra fordítva a szót, Marotta elégedettségének adott hangot a bajnoki sikerek miatt, de elismerte, hogy a Bayern München személyében rendkívül nehéz ellenfél vár a Juventusra a Bajnokok Ligájában.

"Nagyon jól állunk a bajnokságban, de még 27 pont szerezhető. Tisztában vagyunk a képességeinkkel, így optimisták vagyunk."

"Egy modellként tekinthető klubot és keretet építettünk. Van egy edzőnk, aki éhes a sikerre, akárcsak a játékosok. Mindenki lelkesedéssel játszik, annak tudatában, hogy egy fontos mezt visel magán."

"Ami a Bajnokok Ligáját illeti, nem egy bajnokságról van szó, hanem egy kupasorozatról, ahol a szerencse is jelentős szerepet játszik. Gondoljanak csak a tavalyi Chelseare.

"Boldogok vagyunk, hogy visszatérhettünk az európai porondra, s bízunk benne, hogy a szerencse mellettünk áll majd."

Marotta szót ejtett Nicolas Anelka leigazolásáról, aki csak perceket kapott mindeddig, s kizárta Ibrahimović visszatérésének lehetőségét.

"Anelka ingyen érkezett, mivel Nicklas Bendtner megsérült, s mi meg kívántuk erősíteni a támadósort, számolva azzal az eshetőséggel, hogy további sérülések sújtanak bennünket."

"A művelet indokolt volt, de nem hátráltatja majd a jövőt. Egy biztonsági terv része volt."

"Ibrahimović? Pavel Nedvěd csupán szakmai észrevételt tett vele kapcsolatban, s ugyan ezzel az értékeléssel egyet tudunk érteni, de a játékos jellemzői nincsenek összhangban a mieinkkel. Nem lesz a Juventus játékosa."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr515141036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2013.03.18. 13:54:29

Azt hiszem ez az ember az utolsó láncszem ami még a calciopoli-hoz és az utána következő évekhez köt minket. Csapat már van, edző is van, elnök is van (legalább a neve ér valamit), már csak a selejtes igazgatót kellene lecserélni.

El is tudom képzelni, hogy mennyire bízik Conte maradásában, hiszen ha egy újabb Del Neri kalibert kapnánk helyette, hamar kiderülne, hogy a sok hulladékkal akiket idehoz és azok hiányában akiket nem hozott, bizony nagy eséllyel süllyednénk vissza jó pár helyet a tabellán.

Nem is tudom meddig hagyják neki, hogy az ég világon senkit nem hoz akit Conte kér. Rászabadít Bendtnereke, Anelkakat, akik arra sem jók h pályára lépjenek. A kezdő alternatívái: Padoin,Giaccherini,Peluso,DC...

Ibrára ki se térek. Ő nem is kell, minek? Hiszen ha túl nagy minőséget képvisel valaki az Marotta-nak biztosan nem felel meg,de majd Osvaldo meg Llorente, meg Kozák megmutatják!

babo0410 2013.03.18. 14:05:58

@Tony.: Te már megint össze-vissza fröcsögsz, és belemagyarázol mindet Marotta teljesen elfogadható nyilatkozatába. Nyilván, ha nem kell Ibra (a pletykák nem ezt sugallják), meg lehet érteni. 32 éves lesz idén, nagyon nagy a fizuja, és akkora bunkó, hogy nem igaz. Nyilván egy rohadt jó játékos, de mi fiatalabb játékost keresünk, akinek a fizuja se ilyen magas. És szerinted hozna még egy Del Nerit? Gratulálok. DN anno 1 évre kellett. Hidd el most már nem ilyen embert hoznánk edzőnek. És ha szerinted olyan rossz a keretünk, akkor azt mond meg Conte varázsló, h egy ilyen sz.r kerettel veretlen bajnok lett, idén meg veretlen a BL-ben, és végig vezetjük a bajnokságot? Ha olyan rossz keretünk lenne, mint amilyet vizionálsz, elhiheted, h nem állnánk a tabella élén, vagy nem ekkora előnnyel. Tudom most megint én leszek a hülye! De nem izgat! Én nem látom olyan vészesnek a helyzetet. Majd kiderül nyáron, h kit fogunk hozni! Addig meg nem kell előre siránkozni!

Lord Viktor 2013.03.18. 14:36:08

@babo0410: Szerintem vészesnek senki sem látja a helyzetet. Viszont sokunk véleménye, hogy ha a Juventus ilyen ütemben fejlődik, akkor hosszú távon Giaccherini, Padoin, Peluso, DC és a hasonló kvalitású játékosok a padra sem ülhetnének le, mert ciki. Mert egyszerűen nem képviselik azt a szintet, amit egy nagcsapatnál elvárható.
A probléma viszont az, hogy Marrotta eddigi tetteiből és nyilatkozataiból azt szűri le az átlag szurkoló, hogy mi nem gondolkozunk klasszisokban, hanem kizárólag középszerekben, ami elkeserítő. Nyilván és sem támogatom Ibra megvételét, mert egyrészt idős, másrészt egy fasz. De amikor ilyen Poli meg Peluso-féle emberekről hallani híreket, az ember előre fél. Vagy mikor Anelkákat meg Bendtnereket szerződtetünk 5-6. számú csatárnak, teljesen feleslegesen, hisz inkább lejáratjuk magunkat vele, hisz amennyit ezek játszanak, gyakorlatilag egy Primavera-játékos is tudna annyit hozzátenni a játékhoz. És annak még haszna is lenne.
Egyébként ha fiatalokat igazolunk, az nem gáz, hisz ők még fejlődhetnek és Juve mindig is inkáb a fiatalok klasszissá nevelésében volt jó, mintsem már befutott sztárjátékosok gyűjtőhelyeként. De vannak posztok, ahova igenis kell egy vezéregyéniség, ilyen pl. a csatáré, ahol jelenleg nincsen ilyen. Ennyi.

Gabuero 2013.03.18. 14:44:04

Ez egy Idiota. Ibrahimovic viccen kivul minosegi csatar olcso aron ( szerint 20-25 ert hozhato lenne csak fizuja nagy ) Szoval ha 20 millioert nem jon Ibra akkor majd pont Aguero fog 40ert... Vicc ez a pali jo bebasznam a fejet szemuvegevel egyutt!

Gabuero 2013.03.18. 14:47:01

@babo0410: Veszesnek nem veszes csak ha lenne top tamadonk akkor abbol a 9 pontbol lehetne 18 is...

4Evorg 2013.03.18. 14:50:59

Ibra öreg? Igen, de ez nem lehet gond, hiszen mi Anelkakat veszünk, aki szintén nem fiatal, játszani meg úgysem játszik.

Ibranak egyedül a fizuja a problémás szerintem. Leszarom, hogy taj paraszt, focizzon, aztán hogy azon kívül a magánéletben mit csinál nem nagyon érdekel. Mindegyik csatárunknál fényévekkel jobb. Ha most nálunk játszana Ibra szerintem a Bayern nem okozhatna gondot.

A nyilatkozatot már megszoktam Marottától. Az utolsó idézettől eltekintve egyébként tényleg nincs vele probléma.

@babo0410: Az mit jelent amúgy, hogy "DN anno 1 évre kellett"? Nem igazán értem, idehoztuk és azt mondtuk neki, hogy figyuzz télapó csinálj a csapatból 7. helyezettet vagy hogy? Utólag nagyon szép magyarázni, hogy 1 évre kellett, de ha nem lett volna ilyen szar, nem lett volna elküldve.

west30 2013.03.18. 15:25:51

Én például egyetlen kilengést sem tudnék mondani Zlatantól amikor ő a Juventus játékosa volt.Lehet hogy különc egy figura de 100% hogy nem e miatt nem lesz a Juve játékosa.

Type-R 2013.03.18. 15:30:37

Én roppantmód örülnék a svéd érkezésének. Akármekkora paraszt, engem C. Ronaldo, Tévez stb. sokkal jobban felidegesítenek, mint Zlatan. Jöjjön csak, bár már én is kevés esélyt látok egy épkézláb csatár érkezésére.

venember83 2013.03.18. 15:33:08

@Type-R: bármilyen épkézláb klasszis csatár érkezésének örülnék. Nem, Torrente, izé, Llorente nem ilyen.

Apuleius 2013.03.18. 15:46:16

Ibrahimovic-ot kifejezetten utálom, s speciel nem értek egyet Nedved-del, hiszen nem gondolom, hogy igazán megközelítené Messi vagy C. Ronaldo szintjét, de egészen nyilvánvaló, hogy a jelenlegi csatáraink fényévekre vannak tőle, s még 32 évesen is olyan pluszt adhatna, ami egészen más dimenzióba emelné a jelenlegi csapatot. Ha reális áron, reális fizetéssel mozdítható volna, mindenképpen jó húzás lenne visszaigazolni.

Távozás ide, távozás oda, de én legalábbis nem emlékszem olyan nyilatkozatára amelyben negatívan szólt volna a Juventusról.

Tony. 2013.03.18. 15:50:04

@babo0410: Általában nem veszem a fáradtságot, hogy minden blődségedre reagáljak, hiszen van aki ezt megteszi, de itt már olyan dolgokat írsz ami még nekem is kemény!

"És szerinted hozna még egy Del Nerit? Gratulálok. DN anno 1 évre kellett. Hidd el most már nem ilyen embert hoznánk edzőnek."

Igen, szerintem simán hozna. Ugyanúgy érkezne egy nevesincs, eredménytelen valaki, mint Ferrara,Del Neri és Conte volt. Egy olcsójános.

Persze 1 évre :D Naná, ezen már besírtam.

Azt nem mondom h Conte egy varázsló, de ő élesztette újjá a haldokló Pirlo-t, hozott ki vmi tudást a lézengő Marchisio-ból, épített ki egy stabil játékost a félbéna Bonucci-ból, stb.stb. Szal szerintem ezzel a kerettel egy Del Neri féle középszerű olasz edző max valahol az 5-6. hely környékén tartózkodna.

tjunior 2013.03.18. 15:55:12

@Gabuero: valami linket, hogy Ibrát eladja a PSG 20-25ért, az nekem kevés hogy te mit gondolsz. Ibra fizetése 15 millió körül van, az adóval együtt közel 30 millióba fájna a csapatnak évenként, lehet számolgatni...

Tony. 2013.03.18. 15:56:18

Ibra szerintem egyike azon nagyon kevés játékosnak a világon (vagy egyetlen), akit a személyiségbeli problémái ellenére, ha egy csapatnak minimális esélye van rá, hogy megszerezze, nem teheti meg h elszalassza.

Ibra túl nagy játékos, szorosan Messi és CR mögött a 3.

babo0410 2013.03.18. 16:11:51

@Tony.: Besírtál? grat! Szerinted Del Nerit úgy hozta ide a vezetőség, h majd ő váltja meg a világot? Nyilván nem! Idehozták, h legyen meg a 4. hely, aztán majd nyáron meglátjuk. Ferrara? Még nem is ez a vezetőség hozta ide! Van egy olyan érésem, h Agnelliék őt tutira nem hozták volna a csapathoz. És Conte, mint eredménytelen senki jött ide? Ezt szerintem te sem gondoltad komolyan. Azért elég jól ment a csapatainak. És igen jó edző volt már az előtt is, h idejött. Én pl. nagyon örültem neki. És az, h pl. Pirloból ő hozta ki amit tud? Szerintem Pirlo más jó edzőnél is jó lenne, neki inkább a levegőváltozás tett jót. Nyilván Conte is kellett persze. Bonucci sz.r volt? Ha olyan rossz játékos lenne, most nem teljesítene ilyen jól. És szerintem Marchisio sem volt rossz Conte előtt mindíg. DN kezei alatt pocsék volt, mert szélsőt csinált belőle, és Melot erőltette a posztján. Ferrara alatt meg mindenki pocsék volt. De pl. Ranieri alatt kifejezetten jó vkp volt.

chiellini 2013.03.18. 16:27:14

Szerintem Ibra maximum csak kedveli a Juvét (pláne hogy ugye ő is megjárta a barcát maradandó élmények nélkül) hogy nem jutott a holland bajnokság sztárjaként a reál meg a barca áldozatává(Affelay sneijder hutelaar... ) hanem kinőtte magát, de itt még nem volt sztár. Ha annyira akart volna vissza jöhetett volna tavaly a bajnok csapathoz, de 1. nem jött ide 2. nekünk a csapategységben van az erőnk. Ahogy írta Tony is Bonucci Pirlo... mindenki nagyon nagy forma hanyatlásnak tudna indulni egy rosszabb edzővel egy rosszabb csapatban de Ibra érkezése is ugyanezt tudná kiváltani(és ez még sok pénzbe is kerülne a csapatnak).

Gabuero 2013.03.18. 16:32:27

@tjunior: Milan 20 millioert vette. Es annyiert is adta tovabb.
32 lesz hiaba mekkora sztar 20-25 nel tobbet nem er RVP se er mer mar oreg. Fizetese egy dolog ennyi erovel egy sztar se jojjon soha mert 7-8 millional kevesebbert senki nem jon...

kda75 2013.03.18. 16:39:50

@babo0410: Babo,te komolyan gondolod,amiket leírtál?Bonucci igenis jó játékos volt?Amikor nem volt olyan meccs,amelyiken ne kaptunk volna gólt róla!Veszélyesebb volt a kapunkra,mint az ellenfél csatárai.Pirlo sem volt ilyen formában utolsó milanos éveiben.Igenis ez Conte érdeme.Bonucci is egy középszerű szarkupac lenne,ha Conte nem csinált volna belőle focistát.És ezt fogja tenni Padoinnal és Pelusoval,meg Giaccerinivel is,akik még az Atalantában,meg a Cesenaban rohadnának.Velük nehezebb dolga lesz Conténak,mint Bonuval volt,de az hogy a sportújságok egyáltalán megemlítik a nevüket,az Conte érdeme...

Roli984 2013.03.18. 17:12:03

Mért kell Marottat szidni? Ő és kizárólag Ő rakta össze azt a csapatot aki bajnok lett tavaj és várhatóan idén is az lesz, és a bl-ben egyetlen olaszként még mindig áll. Ezt sajnos itt a fórumon nagyon sokan elfelejtik. A kezdő vagy a calciopoli előtt került ide vagy saját nevelés vagy Marotta hozta. Hozott ingyen Pogbát, Pirlot, Barzaglit, stb... És igen Ő is téved és sokszor pénzt ad szarokért. De nem tudni előre kiből lesz sztár és ki nem állja meg a helyét. Barzaglit mindenki szidta a forumon most meg az egyik kedvenc. Bonuccit is mindenki ki akarta rakni a keretből mégsem lett eladva. Vajon ki miatt!
Ja és még egy dolog ami megkülönböztet minket a többi olasz csapattól. Tőlünk senki nem tudott elvinni egyetlen játékost sem, aki fontos, pedig volt pár próbálkozás. Sikerült megvédeni az értékeinket, ez egyértelműen Marotta érdeme.

Egyébként Peluso, Padoin kizárt hogy ne Conte kérése lett volna, mint korábbi játékos, és nem is értem mért zavar egyeseket annyira, olcson jöttek és keveset játszanak. Nyilván sztárjátékos nem fog félpénzért ücsörögni a padunkon ha a Real, PSG, MC padján ücsöröghet dupla annyiért.

Tony: Azt hiszem ez az ember az utolsó láncszem ami még a calciopoli-hoz. Ezt magyarázd már meg,vagy inkább ne irogass baromságokat. Tudtommal Marotta 2010-ben jött????

Kár hogy sokan magyaros mentalitással még a bajnoki címekben is csak a szart látják. :)

champion30 2013.03.18. 17:52:17

@Roli984: LIKE!

En annyit tennek hozza hogy aki Ibrat visszakoveteli ebbe a csapatba az nem nagyon ert a focihoz es nagyon elfogult vele szemben! A calciopoli utan az mehetett volna barhova de o az intert valasztotta, kerdezem en ha valakinert sorban allnak a legnagyobb klubok miert kell az osi rivalis csapathoz igazoln? (biztos mert annyira imadja a Juventust) En ezt sosem felejtem el neki... Amellett egy irgalmatlan bunko gyerek, nagykepu soha nem ismeri el ha hibazik mert rajta kivul mindenki hulye, es meg alattomos is. Meg vagyok rola gyozodve ha ideigazolna(hal istennek erre az esely 0) az nagy mertekben bomlasztana a csapategyseget. Kezdve a fizetesevel ami jelenleg 14 millio euro( szemben a Juventusnal legmagasabb fizuval ami azt hiszem 6 millio)a mentalitasbeli problemait nem hiszem hogy Conte kezelni tudna(Q-et sem tudja, pedig nala Ibra 100x bunkobb)szoval nem kell a karvaly bosnyak koszi!!!

champion30 2013.03.18. 18:02:38

Ja es meg egy dolog abbol a penzbol amit Ibraert ki kellene fizetni(minimum 20-25 millio euro) plusz a fizetese evente 14 milla alabb ugyse adja az egoja miatt, lehetne hozni fiatalabb sztart is kisebb fizuval, igy kb a ketto uti egymast es nem kell a karvalyt neznunk ahogy agyonrug valakit ;). Mezeladsokkal nem szamolok csak az utobbi par evben lett Juventinok kozott. Tenyleg Ibra mezszamat hany klub vonultatta vissza ahol jatszott? :D

babo0410 2013.03.18. 18:08:37

@kda75: Persze jött Conte, és hipp hopp jó játékos lett Bonucci! Igen is jó játékos volt, csak annak előtte önbizalma nem volt. Pirlo nem volt ilyen formában? Azért jött el, mert már nem volt motivációja. Bizonyos százalékban Conte is kellett, h Pirlo újra jó legyen, de az is sokat tett hozzá, h másik csapatba igazolt. A milannal még Conte se hozta volna ilyen formába. És játszhatjuk azt is, hogy minden a mester érdeme, mert Marotta nagy sz.r, és minden csak azért szép és jó mert Conte az edző. Érdekes mikor idejött Conte, még mekkora lúzer volt Marottaval együtt. Most meg minden csak azért jó, mert ő itt van. És Marotta meg csupa szi-szart idehoz, és csak Conte miatt jó mindenki! Csak kár, hogy nem minden ilyen egyszerű! Conte sem varázsló! Lehet, h fejben rendbe tud tenni embereket, lehet, h ki tudja hozni mindenkiből a legjobbat, de azért ezek az emberek a válogatottban is, Prandelli keze alatt jól teljesítenek.

4Evorg 2013.03.18. 18:42:32

@Roli984: Van igazság abban amit írsz, de nem minden fekete és fehér. Egy dologhoz szeretnék hozzáfűzni valamit.

"Ja és még egy dolog ami megkülönböztet minket a többi olasz csapattól. Tőlünk senki nem tudott elvinni egyetlen játékost sem, aki fontos, pedig volt pár próbálkozás."

Ezzel azért várnék még. Egyrészt a két hetedik hely után nem volt akiért bejelentkezett volna egy top klub is. Tavaly már jöttek jó játékosok (Vidal, Pogba), de igazán klasszis nincs a csapatban, csak többnyire tisztességes iparosmunkát végző jó játékosok. Akinek van piaci értéke világviszonylatban és keresték is, az Buffon (nem most volt, viszont ő nem fog elmenni), Chiellini (ő is igazi Bianconero), Vidal (vele még várjunk ki, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy innen fog visszavonulni) és kb ennyi. Azért ezt a felhozatalt jóval könnyebb megtartani.

Amúgy megfordíthatnám a relációt és kérdeznék olyat is, hogy mikor sikerült eladni valakit Marottának értelmes áron, aki mondjuk ért is valamit?

De ebbe ne menjünk most bele.

4Evorg 2013.03.18. 18:49:25

@champion30: "calciopoli utan az mehetett volna barhova de o az intert valasztotta, kerdezem en ha valakinert sorban allnak a legnagyobb klubok miert kell az osi rivalis csapathoz igazoln?"

Olvastad a könyvét? Én igen. Ott leírja, hogy a Milan és az Inter tett érte ajánlatot. Kérdezem: mennyivel lett volna jobb, ha a Milanba megy?

MdewC 2013.03.18. 19:04:48

1 feladata van a vezetőségnek: Contét itt tartani. Sztem jelen pillanatban az ő pótlása lenne a legnehezebb. A többi középtávon megoldható, leg ebben bízik mindenki.

GLB 2013.03.18. 19:26:01

AZ összes kommentben van igazság amit leírtatok,úgyhogy én nem tudom eldönteni hogy mi lenne a jó.

devil-z 2013.03.18. 19:43:01

Atyaég, azt hittem már mindenki felébredt az álomvilágból..

Suárez, Ibra, Falcao, stb. = nem megszerezhető célpontok és amíg barmotta itt lesz nem is lesznek azok

Ja, el is felejtettem, idén nyáron aztán tényleg más lesz :D

tjunior 2013.03.18. 19:45:52

@Gabuero: Egyrészről hogy finom legyek, szarok a sztárokra. Trez sztár volt amikor idejött? Del Piero? Ibra? Sokkal jobban örülnék egy tehetségnek aki itt teljesedik ki, de lehet ez csak az én perverzióm.
A másrészről a 15 milás Ibra fizetés pont duplája a te általad említett 7-8 milliónak, és akkor az adókról nem beszéltünk, persze ha te olyan nagyvonalú vagy, hogy évi cirka 15 millió euro nem tétel, akkor nem szóltam.

champion30 2013.03.18. 19:54:26

@4Evorg: Nem olvastam de en nem hiszem hogy kizarolag a Milan es az Inter kozott lehetett valasztania! Amugy akkor mar inkabb Milan azt talan kevesbe utalom! :D

champion30 2013.03.18. 20:01:11

De legnagyobb eselyunk szerintem a top csatarok kozul( dontse el mindenki hogy az altalam felsoroltakbol kit tart annak) Sanchez, Suarez, Higuain. Azek kozul talan Higuain aki igazan befejezo csatar de en hiszem hogy jatszhatna egy secunda puntat Llorrente mogott, es ha LLorr nem valik be akkor mehet fel CF-ba. En ot favorizalnam ha megszerezheto( madridban biztosan lesz jatekosmozgas a nyaron) de a masik ketto is nagyon jo. egy biztos iden nem garasoskodhatunk tovabb az altaluk kepviselt minoseg es eredmenyesseg nem nelkulozheto tovabb!!!

west30 2013.03.18. 21:06:00

Biztos én vagyok a hülye de egy 20 éves világ és európa bajnok Trezeguet olyannak számíthatott akkoriban mint most Gabbiadini fele játékjoga csak épp szerencséje volt a Juventusnak és bevált.Egyrészt teljesen más világot élünk mint mikor Del Piero vagy Trezeguet érkezett,akik sokkal magasabban jegyzett játékosok voltak leigazolásukkor a mostanában igazolt Juventus tehetségeknél.Tegyük fel nem kellenek sztárok és 30-40milliós igazolások,de akkor jöjjenek a valódi fiatal tehetségek akik nem vesznek el a Serie B-ben és nem játszik helyettük Padoin,Peluso vagy éppen Giovinco.Na most ha megnézzük csak a nyári átigazolási szezont akkor se sztárok se olyan tehetségek nem érkeztek akikre lehetne hosszú távon építeni,nagyjából 50millióból egy ingyen érkezett Pogba az akinek valódi hasznát veszi a csapat.

danimester1 2013.03.18. 22:09:13

Sok értelmes hozzászólás van,de van közte olyan is amivel nem tudok egyetérteni.Szerintem a probléma gyökerét ott kéne keresni,hogy először is Beppe a munkáját elvégezte.Hogy hogyan azt ítélje meg mindenki saját vérmérséklete alapján.Mikor itt volt Ranieri mindenki azt mondta,hogy egy lúzer és csak csapatépítésre való.A véleményem hasonló Marottával kapcsolatban is,neki lejárt itt az ideje,köszönjük meg a munkáját,keressünk egy értelmes,szimpatikus,tárgyalni is képes sport igazgatót.Szerény véleményem szerint az Udinei dirit látnám szívesen,mert ott tudnak igazolni,mi sem bizonyítja jobban,hogy szinte minden évben eladnak egy-egy játékost nem kis pénzért.Oké,nekik adott a lehetőség és élnek is vele,ezt ill. ennyit mi is bevállalhatnák.Nem lenne sokkal nagyobb rizikó faktor,mint egy-egy kis-középcsapat "ászát" látni akár a padon vagy csereként.
@MdewC: Ott a pont!Pontosan az első és legfontosabb!
@champion30: Személy szerint én már akkor elégedett lennék,ha el tudná passzolni a ballasztot,érkezne egy Sanchez,Jovetic páros.Suarez valóban jó lenne,de egy Sanchez az ára miatt esélyesebb.Ha nézzük Suarez és Jovetic árát az kb. a kettő 70M.(gondolom tudod,hogy a lilák nekünk némi felárral adnák csak el(ha!),Suarez meg PL gólkirálynak készül,igaz le van gatyásodva a Pool.)A védelembe is kéne valaki és a baloldalra is.Ha ezeket a számokat nézzük minőségben,ilyen nevekkel pillanatok alatt 100M-s nagyságrendekbe száll a számla.Nem utolsó sorban a fizetési plafon,amit egy arab fc se perc fel tud tornászni,hogy ha árban nem is,de ez miatt "kiüsse" az "ellenfeleket.Ha marad a guru...(nagy %-ban nem fogadnék a távozására:-( ) majd meglátjuk,de én sejtem megint kimagyarázza/ák különböző indokokkal és érkezik egy Immobilie,Gabbiadini vagy valami hasonszőrű Seri A sztár,bár én szívesen látnám a fiatal srácot Murielt.

champion30 2013.03.18. 22:35:49

@danimester1: Igen a kispadrol szelektalni kell szigoruan! abbol nemi penzt lehet csinalni. Csatarokbol en szivem szerint senkit nem adnek el mert padra mind jo :D csak az meg nem eleg hosszu szoval... befejezonek szerintem Llorrente tokeletes lesz, melle kell valaki, Jovetic se rossz csak a lilak nem adjak nekunk sztem semmien aron, Murielben van potencial. Szeretnek vegre olyat latni hogy valamelyik csatarunk helyzetbe kerul vagy megveri egy csellel a vedojet---> ziccer es elguritja a hosszut vagy basszon bele egy nagyot nem erdekel csak lassunk vegre egy csatart aki kimeletlenul kihasznalja a helyzeteit!!!

Tony. 2013.03.18. 22:54:59

@Roli984: Szívesen megmagyarázom!

Rém egyszerű a sztori. Az senkit nem érdekel, hogy mikor jött ide, a calciopolinak a hatása, eredménye nem állt meg 2006-ban. Ez egy folyamat, aminek még ma sincs vége teljesen.

A Juventus-t elárasztották a legtehetségtelenebb, dilettantizmusból jelesre vizsgázó inkompetes barmok vezetői szinten, illetve idecsődítettek rengeteg középszerű semmirekellő játékost. Ezek követték egymást évről évre.

Ahogy írtam, mára valamelyest rendbe jöttek a dolgok, mert lett értelmes edző, a tulajcsalád sarja ült az elnöki székbe és legalább a kezdő-csapat szintjén egy viszonylag erős csapat áll rendelkezésre.

Játékosokat kivéve a pakliból már csak egy ember maradt aki a teljes középszerűséget és a 2006 utáni időket képviseli: Ő pedig Giuseppe "Beppe" Marotta, aki soha nem kerülhetett volna ide, ha nincs a 2006-os történet.

Remélem érthető amit írtam.

my name is csuma 2013.03.19. 04:07:47

@Tony.: Őszinte tiszteletem a Tiéd, de hagyd már ezt a szart! Szerinted kinek köszönhető, hogy egy értelmes kezdő állt össze ismét? Az pedig tök mellékes, hogy a padon is vannak fullosan használható játékosaink. Ez a dilettáns középszerű senkiházi 13 millióból elhozott egy Vidal, Pirlo, Pogba, Barza 4est. 3 ebből alappillér, legnagyobb tanár! Belegondoltál már, hogy ez önmagában mekkora teljesítmény? Bizonyos oldalak szerint 2 közülük az idei BL kiírás legjobbja a maga posztján. Csak Vidal közel a 4x-ét éri most a fenti summának. Nyilván vannak melléfogások is (melyek általában kényszermegoldások termékei), de ez ebben a bizniszben elkerülhetetlen. 9 ponttal megyünk otthon 9-el a vége előtt, bent vagyunk a BL legjobb 8ban, titkos esélyesként beszélnek rólunk, annak ellenére, hogy a sorozat talán legjobbjával állunk szemben. Mi a *** kell még?

danimester1 2013.03.19. 07:07:25

@champion30: Ezzel megint egyetérthetünk,mert a szélekre kell olyan játékos aki képes ott jól játszani,valamint tud beadni.Llorente érkezésével valószínű távozni fog/nak valaki/k.Szerintem ez annak lesz a függvénye,hogy sikerül-e igazolni oda valakit,ill. normális áron eladni.Matri,Llorente szerintem,jó szélsőkkel képesek lennének jó teljesítményre,a széleken Gio,Vuci lehetne még jó,persze ahhoz formációt kell/ene váltani.Szelektálás: Jaki,Padoin,Isla hármas bőven belefér ebbe a "válogatottba".DC,Anelka,Peluso(bár kezd belejönni)ebből négyen csak kölcsönben vannak.Belőlük pénzt nem látunk,de ide sorolnám még Fabiot,mert vele kapcsolatban nem tudni mi van/lesz.A felsoroltak közül jelenleg ő az aki hozhat is a konyhára.Mint írod is pontosan ez a Juve achilles ína egy könyörtelen "gyilkoscsatár" aki magának is képes helyzetet teremteni és berúgni.

Cannavaro 2013.03.19. 12:10:46

lehet, hogy marotta nem olyan orbitális nagy szutyok, mint aminek én is tartom, de de ilyen suarez,higuain féléket ne várjatok tőle, mert erre ő képtelen!! aláírom, hogy volt némi köze ahhoz, hogy most ott vagyunk ahol.(bár nálam baszott nagy szerencse az egész)az, hogy ilyen jó a csapat az conte mentalitása, és marotta mákja a barza,pirlo kettőssel! 1-vidal amit a guru számlájára lehet írni!! igenis, hogy bonu, és marci conte mentalitásának köszönhetően az, aki!! barza a palermo óta egy negyedét se nyújtotta amit most, ráadásul nem is volt fiatal de bíííztos marotta meglátta benne a klasszist..Pfff :D nevetséges!! egy kiégett, szintén öreg, és távozóban lévő pirlo is biztos nagy vételnek lett szánva, ugyanolyan alibi igazolások voltak mint padoin, pelus és bendtner!!! pogba el akart jönni és hangsúlyoznám, az hogy ingyen volt az nem marotta k..a nagy érdeme, hanem őt minősíti, hogy csak így tud igazolni!! arra jó volt hogy építsen egy már nem 7. csapatot (azt is szerencsével) az meg hogy a bl-ben az utóbbi idők leg gyengébb chelsea-je előtt végeztünk, és a már a meccs végkimenetelét pont leszaró shaktar ellen nyertünk, és továbbjutottunk, meg a mezőny talán leg gyengébb csapata a celtic ellen tovább mentünk, nem akkora világrengető teljesítmény! ja meg a serie a-ban ellenfél nélkül 1. nek lenni... hát tényleg marotta maga az isten.... ide kell láncolni örökre.... kíváncsi leszek azok nyöszörgésére akik most várják a "most már van pénz" igazolásokat akik helyett jönnek a zs megoldások, akkor is védeni fogják a gurut!! ja és akkoriban trez DP olyanok voltak mint most jovetic, tehát fiatal TEHETSÉGEK nem "rúgtam két gólt a serie-b ben irány a válogatott" gabbiadini,meg immobile!!! csak akkor nem kerültek 30 millába mint jojo!!! de marotta erre sem lesz képes!!!

Tony. 2013.03.19. 13:31:59

@my name is csuma: Ne kezdjük el 100x is elemezni az ezeket az érkezőket könyörgöm!

Marotta munkásságát egy nagy hazárdjátékhoz lehet hasonlítani. 5 igazolásból 1 akiről alapból lehet tudni, hogy be fog válni a többi vagy igen vagy nem. Ilyen politikát nem lehet folytatni.

De jó, akkor a te kedvedért még 1x, hiszen régi fórumtárs vagy:

Jössz, hogy mennyiért hozta őket.

Nos a lejárt szerződésű, ingyen igazolható játékosért kellett volna fizetni vagy mi?

Pirlo-nak nem volt szerződése, nem kellett senkinek, 1 éve formán kívül volt. Lutri, de jött mert ingyen volt.

Barzagli egy német középcsapatnak sem kellett, 300.000ért jött, de Marotta tudta mi lesz belőle? Nem hiszem. Lutri 2.

Pogba szintén szerződés nélkül volt. Ő egy ifi, 1000ből az első aki bejött. (hadd ne írjam le mennyi ifit igazolt akiből semmi nem lett)

Vidal az egyetlen az általad említettek közül, akiről alapból tudni lehetett, hogy jó játékos. 1 év volt hátra a szerződéséből, többet nem kérhettek érte. (és pacsi Vöeller-nek, hogy annyira nem bírja a Bayern-t h nem nekik adta).

Ezen kívül a közel 200m euró eltapsolt igazolási pénz után továbbra sincs balhátvéd, csatár, cserepad, Pirlo utódja, stb.

Az eredmények leginkább Conte érdeme aki a kiégett, vagy középszer játékosokból ki tudja hozni a maxot, illetve egy olyan csapatszellemet épített ki ami viszi előre a gárdát.

Marotta elvégezte a feladatát, a pitiáner igazolások, a mennyiség megvan. Most jönnie kell egy olyan személynek, aki minőséget is tud hozni és nem azt a vergődést, amit ettől a szerencsétlentől látunk egy egész nyár alatt.

my name is csuma 2013.03.19. 13:57:08

@Tony.: Én is nagyon jól tudom, hogy kit mennyiért hozott el a Félszemű, azt is, hogy honnan és milyen körülmények között. Pont ez lényeg, amit baromi sokan képtelenek megérteni, hogy lesajnált játékosokban látta meg azt a potenciált, amivel ma Pirlo és Barza is a top5-be tartozik a maguk posztján. A fél futballvilág ezt a két igazolást csodálja! Amúgy meg honnan veszed, hogy senkinek sem kellettek? Mert nem írta meg a sajtó? Ne hülyéskedjünk már...

Pogba pedig egészen más kategória, mint a többi ifi akit elhoztunk (nem is véletlenül..). Ő eleve az első csapatba jött, évi x meccs ígérete mellett. Semmi kölcsönadás, semmi egyéb szarság. És baromira nem lehetett egyszerű megegyezni vele és Raiola-val..elhozni Alex orra elől, a saját csapatától a következő 10 év talán legjobb védekező középpályását pedig priceless..és nem kis teljesítmény.

"Vidal az egyetlen az általad említettek közül, akiről alapból tudni lehetett, hogy jó játékos." - ugye említettem Pirlot is, nem? Erre többet nem tudok mondani..

Balhátvéd szerintem kettő is van, s a statjaik alapján elég jól megy nekik, cseréből is elég sok van, minőségben is megfelelnek (nézz utána hány meccset nyertek meg nekünk az elmúlt 2 évben a "cseréink"...), nem véletlen, hogy a mi padunkat szokás a leghosszabbnak nevezni Olaszországban (a padunkat értelmetlen City, PSG vagy Real mércével mérni...).

Többre most nincs időm, de talán a lényeget így is elmondtam. És nem akartam Rád támadni, csak hajnalban még elég részeg voltam és felhúztam magam. Sorry

Gabuero 2013.03.19. 14:07:16

@champion30: Igazad van meg a milanba mehetett volna az mivel jobb?

tjunior 2013.03.19. 14:07:35

Szeretem amikor magyar prolik mondják meg Marrottának, hogy dobálózzon az eurómilliókkal, de ha már ilyen zsenik egyesek, írjon már le valaki egy részletes gazdasági elemzést is jó? ha már ennyire képben vagytok, de ne merüljön ki annyiban hogy, van új stadion meg BL pénzek, kőcsünk!

4Evorg 2013.03.19. 14:15:36

@tjunior: Anélkül hogy bármelyik oldalra is állnék, azt azért észre kell venni, hogy így is kibaszott jó pár euromilliót az ablakon, anélkül, hogy kézzelfogható foganatja lett volna!

A ló túlsó oldalára sem szabad átesni és az elért eredményeket elbagatelizálni!

west30 2013.03.19. 14:22:50

@tjunior: Ezek a spontán számolgatások amit egyesek levezetnek hogy miért is van most pénze(feltehetőleg nincs maximum akkor ha a tulajdonosi kör ad) a Juventusnak 30-40 milliós igazolásokra tényleg vicces,de egy szurkoló ilyen,nagy neveket,sztárokat akar legalább is a jelentős része.Viszont ettől még Marotta nem lesz zseni,csodás példa rá hogy Lichsteinernek saját pénzéből kellett kipótolnia az átigazolási díjat nagyjából 2milliót mivel az átigazolási guru fukarkodott,de még ugyan azon a nyáron érkezett Elia nagyjából egy 10esért aki a francnak sem kellett egy teljes meccset nem játszott mégsem sajnálta érte a pénzt,Krasic-Martinez esete egyébként teljesen ugyan ez volt csak egy évvel előtte.

devil-z 2013.03.19. 14:29:01

@Tony.: ennyi.

@my name is csuma: 'cseréből is elég sok van, minőségben is megfelelnek' - ne röhögtesd már ki magad.

Isla, DC, Padoin, Peluso, Giacc, stb. neked minőséget képviselnek? egyedül Storarit nevezhetnénk minőségnek (de ő is 36 éves basszus) meg Q.-t, de ismerjük a sztoriját.

Tony. 2013.03.19. 14:31:26

@my name is csuma: Semmi gond nincs. Ez nem támadás, csak ütköztetjük az álláspontjainkat. :)

Lehet, hogy ott van a különbség, hogy te kinézed Marotta-ból, hogy meglátta bennük a lehetőséget és ezt pozitívnak látod, én pedig nem nézem ki belőle és szerintem csak szerencséje volt.

Viszont balhátvéd 1 van (Asamoah nem az), mégpedig DC, illetve most Peluso is,de ezt a 2 embert inkább nem minősíteném.
A cserepadot viszont Padoinokkal,Giaccherininikkel,DCkkel,Islakkal max mennyiségnem tudom nevezni.

Cannavaro 2013.03.19. 14:44:20

@my name is csuma: szerinted meglátta bennük a potenciált??? :)))) de sok a naív ember!!!!! na nem baj, majd nyáron eldől, kiben lát még potenciált!!! :))) thorgelle se rossz, én elhoznám... :)))

Tony. 2013.03.19. 14:44:24

@tjunior: Te nem tudom miről beszélsz barátom. Miféle gazdasági elemzés, meg ilyenek?

Itt igazolási anomáliákról van szó.

Itt arról van szó, hogy nem kell Giovincokért kiadni 11milliót, nem kell több 10 milliót kiadni haszontalan, felesleges fiatalokra, akik soha nem fogják segíteni a csapatot, nem kell 18m-ért leigazolni egy sérült játékost, nem kell az utolsó percekben 10 milliókat kidobni Eliakra, Martinezekre, 18m-t Matrira. Nem kell égetni a klubot részeg Bendtnerekkel, kalandor Anelkakkal.

Ezekből az összegekből értelmes játékosokat is lehetett volna venni, anélkül hogy bármilyen gazdasági vizsgálatot végeznénk.

my name is csuma 2013.03.19. 14:48:44

@Tony.: igen, ez konnyen lehet. Sztem egyik igazolas sikere sem a veletlen muve, vagy ahogy te nevezed, a szerencseje. Cserepad: Caceres, Pogba, Peluso, Isla, Storari, Q, Dzsak es Matri a serie a legjobb cserepadja, de meg a La ligaban vagy a Premierben sem kene elbujnunk miattuk... Jelen korulmenyek kozott irrealis lenne Coentraokat meg Tevezeket varni a padra. A hagyomanyokhoz se passzol es meg love sincs ra. Pelusonak erdemes megnezni az osztalyzatait miota itt van, Dzsak most nyert meccset, Islat jovore tartogatjuk (mer iden pocsek formaban van de attol O meg egy fasza jatekos, elvileg jobb mint Kasa), az Indiannal es a tobbiekkel senkinek semmi gondja nem lehet. Kasa pedig tokeletes wide midfielder, igen, ezt beneztem, nalunk nincs balhatved poszt...szal igazolni sem letfontossagu...

my name is csuma 2013.03.19. 15:08:40

@Tony.: mi szurkolok hajlamosak vagyunk a jatekosokat teljesen szemelytelenul kezelni, pedig egy igazolas kapcsan nem vonatkoztathatunk el az egyeni preferenciaktol. Minket leginkab a penz korlatoz. Az a baj h a Felszemu eleve szopo helyzetben van; egy elso osztalyu kezdobe/hoz kellene apropenzbol hasonlo minoseget igazolnia. En ugy latom, h a nezetkulonbsegunk a helyzet eltero ertekelesebol, felmeresebol adodik. Szerintem a korulmenyek adta korlatok kozott egeszen jol vegzi a munkajat. Vannak baklovesei, de ez a szakma velejaroja..itt senki sem lehet Midasz kiraly...minden sztar klubnal tucatnyi mellefogast talalunk.

Tony. 2013.03.19. 17:01:30

@my name is csuma: Végső konklúzió:

Szerinted Marotta jól végzi a munkáját és méltó rá, hogy a Juventus kötelékébe tartozzon.

Szerintem meg nem végzi jól, és hogy újabb szintet léphessünk, a szerződése lejárta után távoznia kell.

danimester1 2013.03.19. 20:17:40

@Tony.: +1 Én szerintem is távoznia kéne vagy max. az ifikhez áthelyezni,mert ahhoz nagyon ért.Az általad felsorolt játékosok és árai valóban pénz kidobás volt és lehetett volna hozni belőle 1-2 minőséget.
Ezen én is jót röhögtem,meglátta bennük a potenciált.XD Melyik szemével!?Hova nézett!?Egyszerűen nem egyeztetett Contéval?!Egy jó biznisze volt az vitathatatlan,mert ingyé' idehozta Zieglert és pénzért adta tovább.2010-től idáig ez egy hatalmas teljesítmény!Nobel-csontot neki!A több 10M amit kiszórt az ablakon szintén szép teljesítmény!Lehet ez miatt sem akarnak pénzt adni neki,mert idáig sajnos több volt a negatívum részéről mint a pozitívum és ez anyagiakban sem kevés.

4Evorg 2013.03.19. 20:45:54

Én megvárnám még ezt a nyarat Marottával kapcsolatban, ha tényleg tud több poszton is villantani (amire szerintem is kicsi az esély), akkor felőlem maradhat. - Nem mintha én döntenék róla. :D

babo0410 2013.03.20. 11:34:47

Tök jó, mikor a Marotta utálók leírják, h csupa ingyen, meg 1-2 millás játékost hozott, mert olcsó, azt vagy-vagy! Mert igen, úgy igazol, h olcsó, v ingyé van hozzuk el! Nyilván azért ért is hozzá, és azt hozza el akiben lát valami fantáziát. Nem csak az árcédulát nézi. Ha így tenne, akkor az idehozott ingyen, v olcsó játékosok nagy százalékban buknának meg. Nem azt mondom, h mindenkinek imádnia kéne Marottat, csak azért iszonyatos baromságokat sem kéne leírni csak azért, h a saját igazunkat igazoljuk.

Cannavaro 2013.03.20. 12:08:38

@babo0410: az iszonyatos NAIV baromságokat azt te írod!! és az a legborzasztóbb, hogy észre sem veszed!!! észre vetted már, hogy neked minden jó, és senki sem rosz játékos, és bármit csinál marotta, azt te megvéded??? semmit nem tud csinálni amibe belekötnél!! olyan vagy mint egy robot, aki bólogatásra van programozva!!!

hellan (törölt) 2013.03.20. 13:07:40

Lusta voltam 54 hozzászólást végigolvasni, így inkább a saját véleményemet írom le. :D

Tény: Ibrát a jelenlegi csatáraink összeadva sem közelítik meg, de 32 éves, magas fizetési igénnyel, nem rá kellene pénzt költeni, 2-3 év és visszavonul, ezért fizetni 20M-et, neeem, akkor inkább RvP-t hoztuk volna már el a nyáron.
A másik ami bosszant, hogy ugyan Ibra leírta a könyvében h akkoriban 2 csapat tett ajánlatot rá, de vajon a maradás ténye miért nem motoszkált a fejében? Ő volt az elsők között, aki akkoriban lelécelt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3386) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9920) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4160) mercato (4143) nyilatkozat (7442) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4173) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása