Bologna - Juventus: 0-2

Mirko Vucinic_visszafogott gólöröm.jpgA Juventus kilencpontos előnnyel vezetve az utóbbi hetekben jó formát mutató Bolognához látogatott, akik a legutóbbi három meccsükön győzedelmeskedni tudtak a Fiorentina, Cagliari és az Inter felett.

A Juve erőteljesen kezdte a mérkőzést, azonnal letámadta az ellenfelet egy korai gól megszerzése érdekében, azonban a meccs első tiszta gólhelyzetét a Bologna teremtette meg, miután türelmesen kivárták a lehetőséget egy kontratámadásra.

A kapuból kirobbanó Gianluigi Buffon jól időzített szerelést hajtott végre Alberto Gilardinon, azonban ezt követően a kapu üresen maradt, a kipattanó labda Alessandro Diamantihoz került és Giorgio Chiellini utolsó percben végrehajtott megmozdulására volt szükség ahhoz, hogy a támadó lövése irányt változtasson rajta és a labda a kapu fölött suhanjon el.

Sebastian Giovinco nem jutott szóhoz a meccs első perceiben, azonban első jelentősebb megmozdulásából majdnem megszerezte a vezetést csapata számára. Federico Peluso passzát követően nagyszerűen fordult le védőjéről és Gianluca Curcira vezethette rá a labdát, viszont a lövés már erőtlen volt, így azt a kapus könnyedén védte.

Másodpercekkel később egy intelligens passzal Mirko Vučinić Arturo Vidalt hozta helyzetbe, azonban a chilei válogatott a tizenhatos széléről jóval a kapu fölé durrantotta a labdát.

Az Öreg Hölgy továbbra is próbálkozott, ellenfelüknél lényegesen többet tartották a labdát, azonban kevés gólszerzési lehetőség adódott a vendégek előtt a Bologna ellen, akik mélyen visszahúzódva rendkívül hatékonyan védekeztek. A torinóiak kevés lehetőségeinek egyike Simone Padoin nevéhez fűződik, aki a jobb szélen futott végig, majd alacsonyan belőtte a labdát, amelyre már várt montenegrói csapattársa, azonban Mirko Vučinić nem érte el a labdát és Mikael Antonsson mentette meg a házigazdákat azzal, hogy a csatár előtt tisztázta a labdát. A Juventus uralta az első félidőt, viszont a mérkőzés továbbra is nagyon szorosnak tűnt, nem volt kizárható bármely fél győzelme, ahogy a sima döntetlen sem.

A vendégek a második félidőre határozottan jöttek ki és Sebastian Giovinco ismét közel állt a gólszerzéshez a kezdő füttyszót követően. A Juventus ügyes támadójátékkal széthúzta a bolognai védelmet, és így a csatár elég helyhez jutott egy lövés végrehajtásához, de az elcsavart labda elkerülte a hazaiak kapuját. A Bologna azonban továbbra is veszélyesnek tűnt időnként: Alessandro Diamanti szabadrúgását követően Alberto Gilardino fejjel betalált a kapuba, azonban gólját érvénytelennek látta a partjelző, így az eredményjelzőn az állás nem változott.

A meccs egyre nyíltabbá vált, és a bolognai hálóőrnek is akadt tennivalója, gyors reakcióval védenie kellett Sebastian Giovinco ballábas lövését, amit a csatár Nicolò Cherubinról való lefordulás után eresztett meg. A hatvanadik percet követően azonban a Juventusnak végül sikerült eredményt elérnie gólok terén.

Mirko Vučinić kevés gólszerzési lehetőséghez jutott, azonban Claudio Marchisio passzát követően gyönyörűen fordult le Naldoról, és egy az egyben Gianluca Curci ellen erőből ellőtte a labdát a kapus lába mellett. 0-1

A vendégekre jó hatással volt a gól és egy percig sem tűnt úgy, hogy át akarják adni a meccs irányítását a hazaiaknak. A győzelmet tizenhét perccel a meccs vége előtt sikerült bebiztosítani, amikor nagyszerű passzjátékot követően Claudio Marchisio kapta meg a labdát szabályos helyzetben és egy kötényt kiosztva a kapuba gurította azt. 0-2

A győzelem révén a torinói zebrák toronymagasan vezetik a tabellát, tizenkét pont választja el őket a második helyen lévő Nápoly csapatától, akiknek a kilenc pontra maradáshoz az Atalanta ellen kell otthon győzedelmeskedniük, azonban a déliek minden bizonnyal inkább hátrafelé figyelnek már, hiszen mögöttük elég sűrű a mezőny, mindössze hat pont választja el a nápolyiakat a hatodik helyezett Lazio csapatától.

A csapatok a következő összeállításban léptek szombaton pályára:

Bologna: Curci - Morleo, Antonsson, Garics (69. p. - Christodoulopoulos), Cherubin - Taider, Peréz, Kone (58. p. - Naldo) - Gilardino (74. p. - Moscardelli), Gabbiadini, Diamanti

Juventus: Buffon - Chiellini, Barzagli, Bonucci - Peluso, Marchisio, Padoin, Pirlo, Vidal (89. p. - Quagliarella) - Vučinić (82. p. - Matri), Giovinco (76. p. - Pogba).

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr105139115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vico94 2013.03.17. 13:29:35

Már csak 6 meccset kell megnyerni a SCUDETTO-hoz! :)

SoloLaJuve 2013.03.17. 14:03:28

most már tényleg kezdem azt hinni,hogy conte képes irányítani az ég világon mindent.ugyan a játék minősége nem jó se a bajnokságban,és a bl-ben sem volt az legtöbbször,mégis ott vagyunk a negyeddöntőben vereség nélkül,és jelenleg 12ponttal megyünk a bajnokságban.persze nagyon nagy szerencse is kellett hozzá sokszor.mint külső szemlélő úgy gondolom,ezt átlagosan 70-80%-os teljesítménnyel értük el.ebben a csapatban még sok van,és ha lesznek minőségi erősítések ismét nagyon komoly tényező lesz a Juventus.
vucinic ismét szart se csinált,de emellett most legalább szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt.
giovinconak nem tudom mi hiányzik,hogy végre eredményes legyen.
szégyen,hogy padoin és peluso jobban tud beadni,mint a rangsorban amúgy előttük levők.(utóbbi jó hogy visszavett,különben kiállították volna)
a második gól után én pirlot,vidalt és barzaglit hoztam volna le,mert kétlem hogy ők az inter ellen pihennének majd.meg amúgy is sajnos mennek a válogatottba.(én conte helyében most alapemberek közül senkit nem engednék el)

juvebt 2013.03.17. 14:21:36

Szerintem az inter ellen "b" csapatosak leszünk, vagy kellene lennünk. Csak két nap pihenő van és közben el is kell utazni Münchenbe.

deluxe93 2013.03.17. 14:23:37

@SoloLaJuve: Csak azt nem értem,hogy te azt,hogyan szűrted le,hogy padoin jobban ad be,mint Lichti?

SoloLaJuve 2013.03.17. 14:56:12

@deluxe93: nem leszűrtem,láttam.minden meccsen lichsteiner beadásainak 95%-a elakad az előtte álló védőben.padoinnak tegnap volt 2-3 jó beadása és előző meccseken is be tudta adni.
félre értés ne essék,nem védem,csak feltűnt,hogy nem bedobásra vagy szögletre pattant a labda.
ezzel együtt is semmi keresnivalója a Juventusban.

Drughi Di Bianconeri 2013.03.17. 15:05:41

@SoloLaJuve: Az lehet, de Lichsteinernek mindössze 2 "hibája" van, az egyik ez,hogy nem tud tökéletesen beívelni (laposan beadni nagyon is jól tud, de olyan klasszikus beívelései,amiket a szélsőktől várnánk, neki nem nagyon szoktak bejönni, idén főleg nem); illetve hogy néha elborul az agya,és mészárlásba kezd, egyébként egy remek játékos.

Padoin meg nem focista, hanem egy bohóc az Atalantából !
ez a különbség kettejük között...

SoloLaJuve 2013.03.17. 15:33:29

nem is azt mondtam,hogy lichsteiner rossz játékos,hanem hogy nem igazán tud beadni.a lapos labdáinak nagy része se megy be.
annyit mondtam,hogy padoinnak volt 2-3 jó beadása az utóbbi meccseken.
ez nem azt jelenit hogy jobb játékos.tisztában vagyok vele,hogy egy senki.és nem is a védelmébe mondtam,csak meglepő volt,hogy jobb oldalról érkezett elfogadható beadás.azaz,hogy érkezett középre labda.
ennyi

ja és a valami,amit elfelejtettem.miért van megtiltva mindenkinek,hogy távolról próbálkozzon?tiszta lövőhelyzetben inkább passzolnak,vagy csinálnak egy cselt és oda a lehetőség.nagyon idegesítő,mikor pirlo,marchisio,vidal szintű játékosok nem vállalkoznak lövésre.

2013.03.17. 18:29:03

Érdekes meccs volt,nem játszottunk rosszul,de annyira jól sem!Gio és Vucinic egymással nem voltak összehangban,de mindketten hozzátették a magukét,valószínűleg csak azért csinálják ezt,hogy minket szopassanak,mert amint mindenki kifakad rájuk,produkálnak egy ilyen meccset!A meccs embere nálam Marchisio,végig pazarul játszott,gyönyörű gólt szerzett,gólpasszt adott...Vidal-nak nem volt szerencséje a befejezéseknél,ha lett volna,sokkal súlyosabb verést mérhettünk volna a Bolognára!A széljátékunk még mindig kritikán aluli,Peluso és Padoin is nagy szarok voltak,fejenként talán egyszer-egyszer jól megmozdultak,de semmi több!

ambrobert 2013.03.17. 19:35:51

@SoloLaJuve: teljesen egyetértek veled, Padoinnak jobbak a beadásai, Lichtsteiner szánalmas az előrejátékban, ráadásul a Juventus fontos eleme a széljáték. Contenál a szélsők támadnak és védekeznek, többek között ezért kapunk ilyen kevés gólt. Lichtsteiner azért kihagyhatatlan, mert védekezni ő tud a keretből a legjobban azon az oldalon. Lahm kéne a helyére.

Drughi Di Bianconeri 2013.03.17. 20:03:45

@ambrobert: Szerintem már sokan annak is örültünk volna (fura lesz ezt leírni, de igaz),ha Pepe nem sérül le !
Szerintem ebbe a 3-5-2es hadrendbe pont egy ilyen Pepe kell, azért a tavalyi 9 gólja és nem tudom hány assistja magáért beszél(t).
Nyilván léteznek jobb képességű, tehetségesebb játékosok is, de a számomra a wing back poszt lényege az,hogy folyamat fel - le kell rohanni 1ik pillanatba söprögetni a 16osnál, másikban fent gyönyörűen beadva gólpasszt adni...ezért nem divatos már ez a taktika, mert a mai felgyorsult fociban iszonyat kimeríti a szélsőket ez,hogy 2 ember helyett kell dolgozniuk.
Pepe jól megoldotta ezt tavaly, még ha olykor nevetségesen is a bénázásaival, de jól !

ambrobert 2013.03.18. 10:40:13

@Drughi Di Bianconeri: igazad van, én is Pepét játszatnám azon a poszton. Volt a szezonban egy meccse, amikor csereként állt be, de olyan magabiztos volt, mint aki nem hagyott ki semmit. Fizikálisan a legerősebb játékosunk, és cselezni, beadni is tud, nagyon nagy kár, hogy kidőlt. Lichtsteiner is robotol rendesen, de Pepe nem fárad el a 70. percben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása