Juventus - Celtic 2-0

UEFA-Champions-League-1-icon.pngAz idegenbeli elsöprő, 3-0 arányú győzelmet követően a Juventus megengedhette magának, hogy a pénteki, Napoli elleni meccshez képest öt helyen megváltoztassa a kezdőcsapatot, és a csapat nem is erőltette a játékot a meccs első felében, a torinóiak hagyták, hogy a Celtic passzolgasson és jöjjön előre, míg a házigazdák egy kontratámadás lehetőségére vártak.

A vendégeknek a 21. percig várniuk kellett, amíg áttörhettek a Juventus védelmén, amely ebben a szezonban a legutóbbi hét nemzetközi meccsen csupán négyszer kapott gólt. John Ledley huszonöt méterről lőtte rá a labdát, azonban lövése nem talált kaput, nagyon kevéssel kerülte a felső sarkot.

Tapasztalatok szerint a kihagyott helyzetek ilyen szinten nemigen engedhetők meg, és ezt Neil Lennon csapata is megérezhette, amikor is három perccel az előző támadást követően a Juventus gólt szerzett.

Gary Hoopert saját térfelén a zavarni érkező Andrea Barzagli szerelte, aki a labdaszerzést követően Fabio Quagliarellának passzolt a tizenhatoson belülre. Fraser Forsternek sikerült hárítania a csatár lövését, azonban a labda a kapusról Alessandro Matri elé pattant, akinek egyszerű dolga volt a befejezéssel. 1-0.

Gary Hoopernek szinte azonnal lehetősége volt kijavítani a bekapott gólt eredményező hibáját, amikor is beleért Kris Commons lövésébe, azonban Gianluigi Buffon parádésan leért a megpattanó labdára és megvédte csapatát a góltól.

A Celtic azonban tovább nyomott és Giorgios Samaras balról laposan belőtt labdáját a világ talán legjobb hálóőre is csak nézőként követte, ahogy szerencsére a későn becsúszó és labdát éppen csak el nem érő Gary Hooper is.

A második félidőben a Juventus tűnt éhesebbnek a gólra és könnyedén meg is duplázhatta volna az előnyét nem sokkal a félidő kezdetét jelző sípszó után. A helyzethez Paul Pogba passza volt szükséges, aki Alessandro Matrinak passzolt a tizenhatoson belülre, aki csatártársának továbbította a labdát, azonban ezúttal Fraser Forsternek sikerült biztonságosan védeni.

A Celtic láthatóan belenyugodott a helyzetbe és kevésbé nyomott, azonban így is fejelési lehetőséghez jutott a skóciai összecsapáson sokat hibázó Efe Ambrose, de a védő ezt a lehetőséget nem tudta egyenlítő gólra váltani.

Az első gólhoz hasonlóan a Juventus ezúttal is kegyetlen házigazda módjára megbüntette a vendégeket, Andrea Pirlo mesteri hosszú emelését követően Arturo Vidal kezelte le a labdát, majd a kifutó Fraser Forster mellett a középen érkező Fabio Quagliarellának passzolt, akinek egyszerű dolga volt a labda ötösön belülről való begurításával. 2-0.

A második gólt követően a meccs tempója alábbhagyott, hiszen a mérkőzés végkimenetele már egyáltalán nem volt kérdéses, így pedig a lefújást követően a Celtic elmondhatja magáról, hogy tízszer látogatott Olaszországba, azonban egyszer sem sikerült győzedelmeskednie, míg a Juventus negyeddöntősként várhatja a március 15-i sorsolást, ahol eldől, kivel kerülnek szembe a torinóiak az elődöntőbe jutásért.

Juventus: Buffon - Barzagli, Marrone, Bonucci - Padoin, Vidal (67. p. Isla), Pirlo (69. p . Giaccherini), Pogba, Peluso (59. p. Asamoah) - Matri, Quagliarella.

Celtic: Forster - Matthews (52. p . Forrest), Wilson, Mulgrew, Ledley - Izaguirre, Kayal, Wanyama (46. p. Ambrose) - Commons (73. p. Nouioui), Samaras, Hooper.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr415120889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.03.07. 11:27:44

Véleményem szerint nagyszerű eredmény, nemigen hittem volna ezt tavaly, amikor viszonylag simán megnyerte a Juve a bajnokságot, a sok kritika ellenére őszinte elismerésem a csapatnak, szakmai stábnak és klubvezetésnek! Meg se álljon a csapat a Wembley gyepszőnyegéig!

SoloLaJuve 2013.03.07. 11:39:20

nem számítottam rá,hogy nyerünk 2góllal,így pozitívan csalódtam.
a celtic nem úgy búcsúzott,ahogy szeretett volna,és ez a mi érdemünk.nem játszottunk jól,de még így is könnyedén megvolt a meccs.
hihetetlen,hogy barzagli 32évesen,mennyire stabil teljesítményt nyújt 2éve,folyamatosan,gyakorlatilag 100%-on.
marrone hibázott párszor,de buffon és a többiek javították a hibáit.bonuccinak láthatóan jobban fekszik a középső terület,mint a jobb oldal.barzaglinak meg gyakorlatilag mindegy melyik oldal.
peluso nálam a kezdeti utálatot átjátszotta kedvelhető állapottá,az utóbbi meccseken nem nagyon lehet rá panasz.
pogba,pilro,vidal a minimális szintet hozták,több nem is kellett most.
elérkeztünk padoinhoz.nem más,mint egy Juventus mezbe bújt senki.mind védekezésben,mind támadásban,mind játéktudásban,mind mindenben botrányosan messze van még ettől a Juventustól is.a bl-be,de még az el-be jutott csapatok kezdőjének egyikébe se férne be.botrányosnak és felháborítónak tartom,hogy egy ilyen senki a Juventus mezét viselheti,és hogy conte ennyire támogatja.nem a tegnapi nulla teljesítménye miatt,az egész ittléte miatt gondolom így.a semmiből hirtelen jött senki.előbbre van conte listáján,több játékosnál is,aki szintén nem Juventus szint,de nála még így is sokkal jobb játékos.conte szégyene,hogy ilyen senkivel gyalázza a Juventust.(lehet,hogy csak nekem tűnt fel,de csak akkor passzoltak neki a többiek,ha már nem volt más lehetőség)
matri jókor volt jó helyen és szerencsére jó helyre gurította be a labdát.kb ennyi elég is róla.
szeretném tudni,hogy conte miért gyűlöli a legjobb csatárunkat.nálam eddig is q volt az első számú támadó,most is az.a tegnapi meccsen többet hajtott,mint a montenegrói kedvenc egész idényben.benne volt mindkét gólban.hajtott,küzdött,és bizonyította,hogy személyes vagy tudom is én milyen dedós nézeteltérések miatt véget kell,hogy érjen a száműzetése.nem tehetjük meg,hogy egy vucinic szarakodjon a pályán,egy giovinco mindent kihagyjon,amikor van egy megbízható q.
a bl-ben már komoly ellenfelek következnek,a bajnokságban kemény meccsek jönnek,annak kell pályára lépni,aki bizonyított.

mpite 2013.03.07. 12:23:13

Utolsó 5 meccs, 5 győzelem, 0 kapott gól. Nagyszerű teljesítmény! Az igazi erőpróba azonban ezután jön, kíváncsian várom a sorsolást.

@SoloLaJuve: Én is ugyanígy érzek Pelusoval kapcsolatban, de hogy Padoin mi a jó istent keres a csapatban azt én sem értem. Igen, tavaly a Fior elleni találkozón ő is szerzett egy gólt ez igaz, de azóta momentuma nem volt. Tényleg legalább egyszer nyújtson olyan teljesítményt, amivel megmutatná, hogy érdemes a Juve mez viselésére, de eddig még csak egy megnyert párharcra sem emlékszem....rég rühelltem ennyire Juventus játékost. Giaccherinit sem tartottam jó játékosnak mikor ide érkezett, de ő megváltoztatta a véleményemet, töltelékembernek kiváló. De hogy Padoin még Giacchnál is előbb áll Conte ranglistáján, az tényleg felháborító. Elnézést, hogy mindig kifakadok, egyszerűen utálom ezt az embert. Zárójel bezárva.

b.tom 2013.03.07. 12:26:15

jövő hét pénteken lehet szurkolni egy hasonlóan szerencsés sorsolásért!
mindenki jól játszott tegnap, szerintem q és buffon volt kiemelkedő, de padoin botrány! nem tud passzolni, nem tud beadni, nem tud cselezni... védekezésben is gyenge, de támadásban kb +1 celtic védő volt.

Tony. 2013.03.07. 13:00:45

Valaki szólhatna Conte-nak, hogy van egy olyan játékos(csatár) a keretben, akit ha berak a csapatba nagy eséllyel azonnal gólokat is szerez!

Nem tudom, hogy kell-e annál komolyabb mutató, hogy valaki a bajnokságban és a BL-ben egyszerre a csapat legeredményesebb játékosa...

ZenTech 2013.03.07. 13:09:39

A sok Conte-t kérdőre vonó embert kérdezem, hogy kit rakott volna be Padoin helyett?
A képességein nyilván nem lehet vitatkozni, bár én nem nézem olyan magasról mint sokan. Számomra egy egyszerű töltelékember akit ilyen meccsen szerintem simán be lehet rakni tekintve hogy nincs jobb megoldás.
Mert hát max Giaccherini vagy Isla jöhetett volna szoba a helyén de én nem vagyok meggyőződve hogy bármelyik is jobb megoldás. Giaccherini inkább középen használható, Isla pedig hát inkább nem mondok semmit.
Más meg nincs.
És ez a marha nagy probléma. Mindig a csatárkérdésen lovagol mindenki pedig a csapat szélsőjátéka szorul leginkább megerősítésre. Mert szerintem kijelenthető hogy jelenleg ilyen szinte nincs is. Abba is fogadni mernék hogy megfelelő szélsőkkel nem kicsit javulna a csatárok teljesítménye is.
Persze ez csak az én véleményem.

2013.03.07. 13:20:06

Annyit adott ki magából a csapat, amennyi a biztos győzelemhez kellett.
Külön örom, hogy Quagliarella is bizonyított, és már 4 gólja van az idei BL-ben.

Cannavaro 2013.03.07. 13:33:14

@ZenTech: szerintem mindkettő gáz!!! tény, hogy mondjuk matri 1 fokkal jobb lenne, ha több veszélyes labda érkezne szélről, de azért nem szeretném, ha még évek múlva is matri lenne, az első számú befejező csatárunk!! remélem llorrente beválik, mert jobb minőségre ott nem számítok! de mindkét oldalra elkelne, egy tényleg jó szélső!! Q-t meg játszatni kell!!! nincs mese, ezt a vuci,gio "álomduót" meg, el kell felejteni!! ha nem látja conte, kivel eredményesebb a csapat, akkor komoly problémák lesznek!! de eszemben sincs kritizálni addig, ameddig elsők vagyunk, az amúgy harmatgyenge serie-a ban, és ott vagyunk a bl-ben!!!

2013.03.07. 15:36:04

Engem nem lepett meg se a mutatott játék,se az eredmény!Ez a Celtic egyszer megverte a Barcát,de sose tartottam nagyra őket,ők ennyit tudnak,mi meg ennél többet is,de most ennyi is elég volt!Quagliarella sztem tegnap is bizonyított,lehet,hogy nem világklasszis,de akkoris a legjobb csatárunk,Matrira meg lehet sok mindent mondani(én is képzetlen játékosnak tartom),de mostanában fontos gólokat szerzett!Vucinicet közelébe nem engedném a pályának amíg nem tanul meg küzdeni,Gio-val ugyanez a helyzet,csak ő küzdeni tud,viszont semmi mást nem!Q meg Matri meg amikor a pályán vannak gólt szereznek,és asszem ez a legfontosabb!Marrone egy-két hibától eltekintve magabiztos volt,jól látta el a feladatát,ahogyan az egész védelem is,Buffon magabiztossága már-már szeletelhető volt!A középpálya közepén nem voltak problémák,Vidal és Pogba is nagyot játszott,Pirlo meg-megvillant,de nem ez volt élete meccse,tőle ez átlagos teljesítmény volt,ha mondjuk Giaccherini egyszer így játszana,tőle ez klasszis teljesítmény volna,a szélsőink katasztrófák egytől egyig(kivéve Lichtit,bár beadni ő se tud még mindig)!Asamoah,Peluso,Isla,Padoin összerakva se ér még egy kupac szart se,bár a küzdeni akarás mindegyikükben megvan,de az megvolt Amauri-ban is meg Krasic-ban is...

ZenTech 2013.03.07. 16:15:36

@fire06: Asamoah nem szélső, csak a szükség miatt került oda és elképesztő védőmunkára képes, így őt szarnak tartani elég érdekes gondolat.
Matri most hirtelen mégis jó játékos lett? Egyszer így egyszer úgy attól függ milyen időszak van?
Érdekesen változik egyes emberek vélemény és itt konkrétan nem csak rád gondolok.

Cannavaro 2013.03.07. 17:18:23

@ZenTech: matri-val én is úgy vagyok, mint az "egyes emberek", nem tartom juve szintnek, de mint itt néhányan, ha gólt/gólokat rúg, akkor a sok éves elvonás után, a remény kicsiny szikrája fellobban, hogy hátha, ha nem is játszik jól, de legalább minden meccsen talál egy ilyen 100%-os helyzetet, és 3 méterről bepasszolja!!! ennyit várok el tőle, mert többre nem képes! de ebből is lehet egy falábú, 20+ gólos is akár, ha jól van kiszolgálva, csakhogy ezt matri az utóbbi 4-5 meccsen kivül nem hozta!! még 1 méterről is képes volt, meccset eldöntő helyzeteket kihagyni!!!

Trieszt120506 2013.03.07. 22:07:59

Azért tegyük hozzá, hogy a Celtic is nagyon megkönnyítette a dolgunkat azzal, hogy 180 percen keresztül nem azt a játékot játszották (nyilván hátrányban már nem is lehetett), amivel még valamiféle eredményt el is tudnak érni focizni is tudó csapatokkal szemben.

realsequator 2013.03.08. 11:57:48

Peluso nekem pozitív csalódás. A kezdeti (már-már) utálat után lelkiismeretes és pontos játékot mutat a meccseken. Szép megoldásai is vannak, rengeteg labdát szerez, volt pár gyönyörű szerelése is. Fut, hajt és ami nagyon szimpi volt az az, amilyen dühös volt a cseréjekor.

Remélem folytatja ezt a javuló tendenciát.

2013.03.08. 12:14:39

@ZenTech: nem mondtam,hogy Matri jó játékos,ha visszaolvasod azt írtam,hogy képzetlen játékosnak tartom,viszont mostanában valahogy jókor tud jó helyen lenni...ő ehhez ért,nem várok én se többet tőle,ha mondjuk az atom technikás játékosnak tartott Vucinic vagy Gio ugyanezt minden meccsen megcsinálná,akkor azt mondanám,hogy kezdjenek ők,de nem csinálnak konkrétan semmit,Matri meg legalább belebotlik egyszer a labdába azt bemegy róla...a futballt gólra játsszák még mindig!Asamoah meg valóban kiválóan védekezik,csakhogy a taktikából adódóan a szélsőknek támadni is tudni kell,meg beadni,arra viszont képtelen.Én emlékszem olyan nyilatkozatára,mely szerint ő a szélen érzi a legjobban magát,szóval akkor most mi az ő posztja?!Merthogy középen meg eddig egyszer láthattuk,de bárcsak ne láttuk volna,ahhoz nem elég képzett,hogy középen játsszon,magyarul:nem az a szint,ami ide kell,vagy max cserepadra,hozni kell egy értelmes szélsőt,ha tetszik,ha nem!

2013.03.08. 12:18:01

@realsequator: Peluso hozzáállása példaértékű,és tényleg vannak jó megoldásai,de összességében mindenki tudja,hogy nem ő lesz a mi megváltónk...de ő legalább tudja,hogy beadásnál nem árt megemelni a labdát,Asamoah ezzel nincs tisztában,összekeveri a fogalmakat!

devil-z 2013.03.08. 12:36:21

Én viszont nagyon remélem, hogy nem lesz véglegesítve Peluso mert nem sokat ér.
Védekezésben egy fokkal hasznosabb DC-nél de támadásban legalább annyira haszontalan és kiszámítható.
Az akarás tehetség nélkül nem sokat ér, bár ténylegesen látható valamiféle javulás a játékán a kezdeti katasztrófa után.

Ha már a csatárokra sajnáljuk a pénzt akkor legalább értelmes szélsőkre költsünk már, ez a Peluso maximum a cserének a cseréje lehetne egy BL-esélyes, bajnok Juventusnál.

babo0410 2013.03.08. 15:55:35

A meccs pont olyan volt, mint vártam. Dög unalom, de legalább nyertünk. Ennyi kellett, ennél többet tudunk, majd remélem ha véletlen egy bónagy csapatot kapnánk, ott meg is mutatjuk. Grat a csapatnak. Nekünk legalább bíró nélkül is megy. :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása