Conte: "A Bajnokok Ligája egy csodálatos álom"

Antonio Conte elismerte, hogy mind csapata, mind ő maga híján van az európai tapasztalatnak, így a Bajnokok Ligája egy csodálatos álmot jelent a Juventus számára.

Antonio Conte_oltony.jpgA Celtic elleni 2:0-ás győzelem, mely zsinórban a csapat ötödik Bajnokok Ligája diadala, a sorozat legjobb nyolc csapata közé repítette a Juventust.

A zebramezes csapat a kiírás második legjobb góltermelője, mindemellett a sorozat legjobb védelmével is rendelkezik, s már 495 percet töltöttek a pályán kapott gól nélkül.

"A statisztikák nyilvánvalóan mosolyt csalnak az arcunkra, mivel megmutatják, hogy milyen nagy utazáson veszünk részt. Ez az első Bajnokok Ligája szereplésünk sok évet követően, s egyben a legelső számomra, s sok játékosom számára is." - nyilatkozta Conte a Mediaset újságíróinak.

"A Bajnokok Ligája egy csodálatos álmot jelent számunkra, amelyet az elmúlt évi bajnoki győzelemmel értünk el. Egy igazán nehéz csoportból jutottunk tovább, majd elértük a negyeddöntőt, s nagyon boldogok vagyunk."

Egyes vélemények szerint a Juventus képes lehet a duplázásra, mivel vezetik az olasz bajnoki küzdelmeket is.

"Nagyon egyszerűnek tűnik szóban, de két lábbal a földön kell maradnunk. Minden álszerénység nélkül mondhatom, hogy nagyon nehéz lesz megismételnünk a bajnoki diadalt, mivel az európai szereplés sokat kivesz a játékosokból, s az edzőből egyaránt."

"Ez az első tapasztalatunk, mikor két komoly kiírásban kell szerepelnünk, így még tanulgatjuk, s új kihívást jelent számunkra."

"Ezen túl vannak erős ellenfelek a Serie A-ban, mint például a Napoli, a Lazio, vagy a Milan. Nem lesz egyszerű, de a legfontosabb, hogy valami különlegeset építünk a Juventusnál."

"Akár elérjük a céljainkat, akár nem, építünk itt valamit, s elégedettnek kell lennünk."

A Juventus 3:0-ra megnyerte az első mérkőzést, azonban Conte kihangsúlyozta, hogy távolról sem volt elégedett.

"A félidőben azt mondtam a srácoknak, hogy hagyjanak fel azzal, hogy mélyen előre mennek a széleken. Őszintén szólva, ha arra kíváncsiak, hogy nyugodt voltam-e a kezdőrúgást megelőzően, úgy nemmel kell válaszolnom. Nem egyszerű nekivágni az ilyen mérkőzéseknek, még 3:0-ás előny tudatában sem."

"Jómagamnak, s számos játékosnak sincsen tapasztalata a két mérkőzéses párosítások terén, így minden egyes mérkőzésre úgy kellett tekintenünk, mintha egyetlen mérkőzés volna csupán. Az elején óvatosnak kellett maradnunk, s el kellett kerülnünk a szabadrúgásokat, mivel erősek a levegőben, s egy bekapott gól némi félelmet kelthetett volna a csapatban."

"Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy ki akartuk használni az üres tereket amikor kettő a kettő elleni szituációk alakulnak ki a védőikkel szemben."

A Juventus bejutott a negyeddöntőbe, s olyan csapatokkal találhatja szemben magát, mint a Real Madrid, a Paris Saint-Germain, vagy a Bayern München.

"Hiszek a sorsban az ilyen dolgok kapcsán, így meglátjuk, hogy mit hoz nekünk a sorsolás. Ezek a mérkőzések kritikus időpontban következnek a Serie A versenynaptár szempontjából, így azt kértem minden játékostól, hogy a maximumát nyújtsa az edzéseken, mert mindenkire szükségünk lesz majd."

Az elmúlt hetek során Conte kritikával illette a Juventus Stadium közönségét, kihangsúlyozva, hogy nem hallatják elég erősen a hangjukat, s úgy ülik végig a mérkőzéseket, mintha egy színházi előadást tekintenének meg.

"Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak az igyekezetükért, s dicséret illeti a skót szurkolókat is. Egészen különleges volt látni, ahogy énekeltek, míg csapatuk összesítésben ötgólos hátrányban játszott. Rászolgáltak az egész stadion elismerésére."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr745121104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.07. 15:21:16

A csapat legnagyobb részének valóban nincs BL-rutinja,de ez sztem nem csak hátrányt okoz,hanem előnyt is,mivel így nincs rajtuk nagy nyomás!Sztem a nagy nyomás innentől a Realon és a Bayernen van,de ha szervezetten játszunk,agilisan,ha stabilan és labdabiztosan játszunk,akkor bárkit meg tudunk fogni!

danimester1 2013.03.07. 16:03:13

A fene egye meg lemaradtam a tegnapi meccsről!Nem baj elolvastam a kommenteket és örömmel láttam ,hogy Q végre játszhatott és gólt is szerzett.Többet kéne játszania nem kérdés.Jövő pénteken meg jó lenne egy frankó sorsolás egy "könnyebb" ellenféllel.(már ha lesz/van olyan)Szerintem az idei célkitűzést már teljesítettük,a többi már ajándék és merjünk nagyot álmodni.Szép volt fiúk!Conte remélem a bajnokságban is visszaadja a lehetőséget Fabionak.

Duccio Rivoli 2013.03.07. 16:31:28

Pontosan. Az idei célkitűzés szerintem is abszolválva, bár ugye evés közben jön meg az étvágy :)
A bajnokságot mindenféleképp be kell húzni, a Bl pedig... tényleg nagyon sok fog függni attól, hogy kivel találkozunk a 8 között. Habár ezen a szinten könnyű ellenfél már nincs.

sanyi10 2013.03.08. 07:42:59

En a ket nemettol (bayern, dort) s a madridtol felek a legjobban. Tobbi johet barmikor (ezzel nem leirni akartam barkit is). Egyebkent most derul ki mit is erunk valojaban. Eddig azt hoztuk ami a kotelezo. Nem voltak nagy ellenfelek, akik formaba vannak, lasd Cselszit meg a Steaua is megverte. De egy Juve Bayern finom volna. Egy ilyen meccsen derulne ki h alom vagy valosag a BL.
Az Ero legyen veled Juve!

Márió Elek 2013.03.08. 09:50:46

Nem tudom, miért akarnak itt sokn,könnyű sorsolást (ami szvsz szerint nincs,max papiron). Szerintem elérkeztünk oda, ahol már egy nagy csapatot illene bekapnunk, bármelyik csapattal felvesszük a versenyt. Legjobban a Realmadridnak örülnék, vagy a dortmundnak. De ha a bayern-t kapjuk akkor se leszek szomorú! Remélem ez a 3 cspat közül kapunk valakit,hogy megmutassuk mi is rejlik a csapatban,és úgy érzem akárki is lesz az ellenfél továbbjutunk egészen a döntőig!!!

Forza Juve Per Sempre!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása