Juventus - Siena: 3-0

Juventus-Siena.jpgA Juventus azzal a Sienával csapott össze, amely hosszú heteken keresztül biztos kiesőnek látszott, azonban az utóbbi idődben mintha mégis erőre kaptak volna. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a toszkán csapat az utolsó 5 mérkőzésén mindössze három találatot kapott, míg az előző fordulóban a hét meglepetését okozta a mindeddig magabiztos teljesítményt nyújtó Lazio sima 3:0-ás legyőzésével.

A fővárosban elszenvedett vereséget követően, az Öreg Hölgynek mindenképpen szüksége volt egy megnyugtató győzelemre, hogy a jelenlegi négy pontnyi különbséget tartva, utazhasson Nápolyba a kiemelt jelentőségű pénteki rangadóra.

A találkozó azonnali Juventus fölénnyel indult, azonban egészen a harmincadik percig kellett várni, hogy a zebramezesek gólra váltsák a tudásbeli különbséget. Vučinić adott kicsit hosszúnak tűnő indítást a jobb oldalról betörő Lichtsteinernek, s ugyan Pegolo ért oda elsőnek, csak beleütni tudott a labdába, s így az a svájci játékos lábáról a hálóban landolt. 1-0
 
A második félidőben a Juve szerencsére nem ült rá a szűkös, megnyugtatónak semmi esetre sem nevezhető vezetésére, s ennek eredményeképpen egy szabadrúgást követően az a Giovinco talált be a rövid felsőbe, a toszkán kapus asszisztálásával, akit a mérkőzés során időnként elégedetlen moraj kísért a lelátóról. 2-0
 
Előbb a Juve világklasszis kapusának támadt komoly védeni valója, majd Paul Pogba, a tőle lassan megszokottá váló módon, egy tizenhatoson kívüli, lapos bombával állította be a végeredményt. 3-0
 
A jelentős arányú győzelmen túl, a mérkőzés óriási pozitívuma volt a hosszú sérüléséből felépült Giorgio Chiellini pályára lépése.
 
A Juventus hozta a kötelezőt, s így nyugodtan készülhet a Napoli elleni rangadóra, ahol egy esetleges idegenbeli győzelemmel, a zebrák hatalmas lépést tehetnének a Scudetto megtartása felé. A Juve előnye akár hét pontnyira is duzzadhat addig, amennyiben a hétfő esti mérkőzésen a Napoli pontokat veszítene az Udinese vendégeként.
 
Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Peluso; Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah (Chiellini 78'); Giovinco (Giaccherini 81'), Vučinić (Matri 65')
 
Siena: Pegolo; Jorge Texeira, Terlizzi, Felipe; Belmonte, Della Rocca (Verre 92'), Rubin, Bolzoni; Rosina (Agra 71'), Valiani (Pozzi 65'); Emeghara
 
Bíró: Celi

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr95102797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.02.25. 10:46:28

Sajnos nem követhettem a meccset élőben, de jó látni, hogy a továbbra is haldokló igazi csatárjáték ellenére képes a csapat gólokra, még ha az elsőt igazán szerencsésnek is tekinthetjük, és minden bizonnyal a BL-ben kissé keményebb dióval kell majd megküzdeni a Celtic után.

szabo2323 2013.02.25. 11:14:45

Ciellini sérüléséről nem tud valaki valamit,úgy hallottam megint meg sérült.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.02.25. 11:40:21

@Berbatov a Juventusnál folytatja?: pici szir-szar bokasérülés. Ott lesz a kukások ellen. Remélem, nem kezd "elporcelánosodni"...

Azért érdekesek ezek a körbeverések. A Széna szétcsapja a férgeket meg a Lazio-t, mi meg őket, viszont a másik kettőtől kikapunk. Igaz Lazio-tól a kupában. És még mondják, h unalmas a Serie A...

ambrobert 2013.02.25. 11:41:01

A 3 pont megvan, és ez a legfontosabb. Tartalékoltunk a Napolira, de azért ez még nem ok arra, hogy úgy passzoljunk, hogy alig jut el lábtól lábig a labda, ráadásul mind pattog, állandóan le kell kezelni. Rossz nézni. Vucinic szinte mindig bevárta az ellenfelet, ha labdát kapott, ilyet még Pakson sem lehet, de nálunk, ahol a legjobb csatárunk padozik, igen.

mpite 2013.02.25. 11:51:36

Várom az olasz spekulációkat arról, hogy mivel Padoin tegnap nem állt be, átadólistára került :D

SoloLaJuve 2013.02.25. 11:59:31

finoman szólva is tartalékon volt a csapat.szerencsére elég volt.buffonnak is megköszönhetjük.
peluso szélsőként jobban teljesít,mint védőként.most kényszer volt,de ha nem muszáj,ne játsszon hátul.
pogba jó úton halad,de kicsit túlzott ünneplés volt.bár érthető az öröme.ki ne örülne.
vucinic.az egyik labdájából gólpassz lett,köszönhetően a kapusnak,és a szélsőként alkalmazott,de amúgy védő lichsteinernek.sajnos megteheti,hogy ennyire idegesítő,leszarom,gyenge teljesítményt nyújtson,mert bármikor képes villanni,és conte is ott van a seggében.
aki képes klasszis teljesítményre,az miért csinálja mégis ezt a szezon 80%-ban?érthetetlen.ha csak feleannyi akarata,igyekezete lenne,mint gionak,már elég lenne.gio meg csak negyedannyira lenne higgadt,mint vucinic,már elég lenne.
matri bizonyította az utóbbi két meccsen,hogy csak fellángolás volt,amit előtte 1-2 meccsen mutatott.
nagy szerencsénk van,hogy már két éve megvagyunk klasszis csatár nélkül.de remélem a következő szezontól nem bízunk továbbra is ebben.
ja és conte nagyon gyerekes,hogy egy giacherini is előbbre van a listán,mint q.nem tudom a beszóláson kívül még mit tett,de kb nem fog többet játszani nálunk.nem egy profihoz méltó viselkedés ez contetól,és nem is engedhetjük meg,hogy egy ilyen miatt nélkülözzük.jó lenne tudni az igazságot.

babo0410 2013.02.25. 12:05:45

@SoloLaJuve: Hidd el Matri nem csak fellángolás volt, az előző meccsen ő is fáradt volt, tegnap meg mikor beállt, már alig volt helyzetünk, és mikor gólt lőhetett volna, akkor Pogba lőtte be. Szerintem a Napoli ellen kezdeni fog, és gólt is lő! Am a meccs nem volt túl élvezetes, pláne pokoli fejfájással. Lényeg a 3 pont, és remélem pénteken megesszük a Napolit!

SoloLaJuve 2013.02.25. 12:33:07

matrival én nem tudok optimista lenni.nálam sosem volt Juventus szint,amikor lőtt pár gólt,akkor sem,és ezután sem lesz az.a cagliariban lehet,hogy ász volt,és ott szép meg jó volt ez a teljesítmény,de ez már a Juventus,itt ez nagyon kevés.bár a jelenlegi keretben ez másokra is érvényes.
voltak fontos góljai az utóbbi időben,meg mikor idekerült is,de több alkalommal mutatta meg azt,hogy milyen helyzeteket nem tud értékesíteni.
tegyük hozzá a 16milliós vételárát,ami akkor is botrányosan sok volt érte,sohasem ért annyit és nem is fog.
(azóta és manapság 20 milliót sajnálunk nem középszer,gólképes játékosért!!!!!!)

szabo2323 2013.02.25. 14:50:06

Köszönöm Venember83 Örülök a jó hírnek :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3455) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1692) játékosokról (10153) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4237) mercato (4251) nyilatkozat (7578) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása