Conte: „Bámulatos hangulat fogadott”

Antonio Contét nagy örömmel töltötte el csapata Celtic elleni teljesítménye, azonban a meccset követő nyilatkozatában leginkább a rendkívüli hangulatot emelte ki, amelyet a Celtic szurkolói teremtettek.

„Határozottan fontos győzelmet szereztünk. Játékosként már volt szerencsém számos BL-meccsen szerepelni az évek során, azonban ritkán találkoztam ilyen szenvedélyes hangulattal, mint ami itt fogadott” - nyilatkozta Antonio Conte.

Conte Antonio_2.jpg„A meccs elején a Celtic játékosok tudásuk száz százalékát nyújtották, tán még többet is, azonban mi ellenálltunk a nyomásnak. Amint kissé csökkentették a játékritmust, megszereztük a gólokat és további veszélyes helyzeteket alakítottunk ki. Nem volt egyszerű ilyen szurkolói hangulatban játszani, és ezt úgy jelenthetem ki, mint aki már játékosként is megtapasztalta ezt az érzést. Egyszerűen nem tudtam kommunikálni a játékosokkal a hangzavar miatt.”

„Minden szöglet alkalmával úgy tűnt, mintha le akarna omlani a stadion. A srácok dicséretet érdemelnek, amiért ilyen eredményt értek el Glasgowban.”

Alessandro Matri több hétig csak a cserepadon szerepelt, azonban most már kezdőjátékossá avanzsált és ő szerezte meg az első gólt, majd később egy gólpasszt is adott Claudio Marchisiónak.

„Matri nagyszerű gólhoz segítette a csapatot, amely olyan helyzetből született, amit többször gyakoroltunk edzésen. Nagyon keményen kellett dolgoznom, mielőtt méltó lehettem volna a Juventus csapatához. Alessandro is nagyon keményen dolgozik jelenleg, és javítja a lekészített labdáinak, illetve a gólpasszainak a minőségét.”

„Az első félidőben azt mondtam a srácoknak, hogy veszélyes játék volt annyira mélyen visszahúzódni, ezért Arturo Vidal és Claudio Marchisio feljavulása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy feljebb toljuk a játékunk, és hogy magukkal vigyék a védőiket. Sokat dolgoztam azért, hogy ezt megvalósíthassuk.”

A tizenhatoson belül számos lökdösődésre sor került a szögleteknél, különösen aktív volt ebből a szempontból Stephan Lichtsteiner.

„Változtattunk szokásos védekezésünk néhány aspektusán, mivel az ellenfél BL góljai negyven százalékát szögletekből és rögzített szituációkból szerezte. Csupán egy fejessel tudtak meglepni minket.”

„A védelem tekintetében elég jól teljesítettünk, kivéve akkor, amikor az első félidőben túlságosan mélyre húzódtunk vissza. Jó teljesítményt láthattunk, tudtuk, hogy a Celtic nem könnyű ellenfél, még ha több éve nem is említi őket a közvélemény az európai top klubok között, de sikerült megverniük a Barcelonát, valamint kiejtették a csoportban a Benficát és a Szpartak Moszkvát.”

„Azt hiszem, hogy kissé meglepte őket a Juventus, mivel jobb eredményre számítottak hazai pályán, de mi jól felkészültünk támadás és védekezés szempontjából. Csupán annyit birtokoltuk a labdát, amennyire engedte az ellenfél, mivel a Celtic csúcssebességen üzemelt és az összes játékosát pihentette a hétvégén, míg nekünk a Fiorentinával kellett megvívnunk szombaton” - zárta nyilatkozatát Antonio Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr425078501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása