Celtic - Juventus: 0-3

Tegnap a Celtic Parkba látogatott a Bianconeri, és nem titkolt szándéka volt, hogy egy nagy lépést tegyen a negyeddöntő felé. Nos, a 60 ezer zöld szurkoló mindent megtett azért, hogy csapatuk legyen az első skót együttes, amely bejut a legjobb nyolc közé, de ez sem volt elegendő a sikerhez. No de lássuk, mi is történt!

Celtic-Juve_20130212.jpgGeorgiosz Szamarasz játékára nem számíthatott Neil Lennon edző, de nem ez okozta a kezdeti fejfájást a keltáknak, hanem a hátvédsor. A 3. percben Matri remek labdát kapott Pelusotól, aki a védelmi bakit kihasználva elgurította azt a kapus mellett. A labda ugyan teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon mielőtt a védők tisztáztak, a bíró sípja azonban néma maradt. Szerencsére érkezett Marchisio, aki 4 méterről nem hibázott és egyértelművé tette az állást. 0-1 Később az UEFA illetékesei visszanézték a szituációt és Matrinak adták a gólt.

Ezután nem az olasz rekordbajnok percei félórái következtek. A Celtic játékosai hatalmas iramot diktálva folyton-folyvást nyomás alatt tartották Buffon kapuját, azonban Forma 1-es hasonlattal élve: nem elég utolérni, meg is kell előzni az elöl haladót. Nos, ez nem sikerült a skótoknak, Buffon kapuját nem tudták bevenni, a hálóőr mindig a megfelelő helyen volt. Ennek ellenére a 27. percben Commons ollózását csak szemmel verte a kiváló kapus, de szerencsére a lövés célt tévesztett. A hazaiak gondoskodtak arról, hogy a Juvénak ne legyen kellemes emléke a találkozóról, keményen, néha már durván és alattomosan aprították a középpályát, főleg Pirlot. Brown többször is felrúgta a karmestert, de Hooper és Lichtsteiner kakaskodása is figyelemre méltó volt. A félidő végére levegőhöz jutott a Juve, jobban felértek a tizenhatoshoz, mint korábban, de nagy helyzet nem adódott. Nem úgy a Celticnél, a szünet előtti utolsó momentumok egyike egy hazai próbálkozás volt, amely végül Buffonnál kötött ki.

A szünetet egyértelműen az Öreg Hölgy várta jobban, nagy szüksége volt a nemrégiben visszatért Antonio Conte tanácsaira. A statisztikák szerint a hazaiak 2%-kal többet birtokolták a labdát és sokkal többet is lőttek kapura, ami a meccs képe alapján egyáltalán nem meglepetés. A második játékrész elején azonban nem változtak az erőviszonyok: a Juventus kényelmesen, a Celtic nagy elánnal futballozott. A 62. percben talán a legnagyobb skót helyzetet hagyta ki Ambrose, aki az ötösről nem tudta normálisan megfejelni a labdát. A nagy iram azonban megbosszulta magát, mert a hazaiak nem bírták szuflával. Mirko Vučinić lövését még blokkolták a védők, de a 77. percben Matri passzából Marchisio szerzett higgadt találatot, ami minden bizonnyal a Celtic nagyra törő terveinek végét jelentette. 0-2 Tudták ez a hazaiak is, a kegyelemdöfést pedig a montenegrói adta meg, aki - a változatosság kedvéért Marchisio passzából - 10 méterről a kapus mellett gurított a hálóba. 0-3 A mérkőzés végén Conte megadta a lehetőséget a frissen igazolt Anelkának is, hogy pályára lépjen, így a 86. percben Vučinićet váltotta.

A Juve a látottak alapján nem szépen, de erőt tartalékolva, okosan focizott. A háromgólos idegenbeli előny tudatában a hazai visszavágó már csak formalitásnak tűnik. Nagyon nagyot kellene fociznia a Celticnek, hogy ők legyenek ott a legjobb nyolc között.

Celtic - Juventus: 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Matri (3.), Marchisio (77.), Vučinić (83.)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr305078032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.02.13. 11:21:52

Egy ilyen csapat ellen nem lehet szépen játszani. Egy ilyen csapat ellen csak a gól fontos, a többi másodlagos. Mi taktikusan játszottunk, a skótok, meg bikázták a focit. Mindenesetre a visszavágón nem szabad úgy felállnunk, h a továbbjutás már megvan és gondolom, Conte ezt tudja is. Csúnyaság lenne innen bukni, ami szvsz tuti nem következik be.:-)
Úgyh félhet Európa tőlünk!

ZenTech 2013.02.13. 12:33:09

A mutatott játék szerintem abszolút a a taktika része volt. Ez a Celtic nem játssza a focit. Így ha mi megpróbáltuk volna lehet oda jutunk mit a Barca.
Ami örömteli az az hogy a támadó részleg szinte tökéletesen élt a lehetőségekkel. Komolyan ha ilyen lenne a bajnokságban a helyzetkihasználásunk, akkor meccsenként simán rúgnánk 4-5 gólt.

venember83 2013.02.13. 12:35:19

Jó, hogy Forster nem lett belőve, hanem azonnal gólt kapott, még a végén képes lett volna további bravúrokat bemutatni, ahogy azt szokás a Juventus általában tékozló csatáraival szemben.

pedronegro (törölt) 2013.02.13. 12:47:00

Általában a kis csapatok szimpatikusak, Celtic a kivétel. Játszották ezt a szar "szigetországi" focit ráadásul nagyon agresszíven és tahó módra, természetesen ész nélkül! Nagyon örülök hogy sikerült őket a saját pályájukon elpicsázni mert nagyon felbaszták az agyam ezek a bunkók!
Nekem meg pont hogy tetszik ez a játék amit tegnap a srácok mutattak! Én azt nem szeretem amikor mi beszorítjuk az ellenfelet és ugyanúgy mint a tegnap a Celticnek a 16-osnál elfogy a tudományunk. Ez az olaszos, szervezett védekezés, letámadással, kontrákkal variálva nekem mindig is a kedvencem volt, ezért is szerettem meg az olasz focit, annyi fejlődés van hogy Conte-nél legtöbbször nem állunk le egy gólos vezetésnél. Az elmúlt két bajnokin is mintha visszavettünk volna a labdabirtoklásból, a nyomásból, ami nem tudom mennyire volt tudatos de nekem nagyon tetszik hogy nem szorítjuk oda az ellenfelet a saját kapujához, hanem engedjük hogy kijöjjenek a saját tizenhatosukról és így szellősebb lesz a védelmük és egy-két letámadásból könnyebben gólt szerzünk, mert a helyzetek direkt kialakítása szerintem nem az erősségünk.
A Vuci-Matri párossal nem tudom mi történt de működik, pedig a montenegrói cselei és lövései a vicc kategória mint az is ahogy Matri erőlködik szánalmasan egy-két labda átvételével. A lényeg hogy továbbra is jól meg vagyunk sztárcsatár nélkül is! Csak így tovább!
Ha jól számolom az elmúlt 4 Bl meccsünket szumma 11-0-ra nyertük????
Fekszik nekünk ez a BL! :)

Apuleius 2013.02.13. 12:49:42

@ZenTech: Igen, egyetértek, szerintem is nagyon más lett volna a Juve játéka, ha nem szerzünk vezetést már a 3. percben. Taktikus, okos játék volt. DE: azért ijesztő volt látni az elképesztő mennyiségű pontatlanságot, elemi passzok nem sikerültek, rengeteg labdát elszórtunk, s alig tudtuk néha megtartani a labdákat. Ez egy komolyabb csapat ellen nagyon sokba kerülhet később.

Tony. 2013.02.13. 13:04:21

Szerény képességű csapat ez a Celtic. Érdekes volt nézni a játékukat, mintha visszamentünk volna az időben vagy 15 évet vagy nem is tom mennyit mikor Angliában ezt játszották, nagyon régen nem láttam ilyen stílusú focit.

Végülis nem olyan játékkal léptük le őket, mint amire számítottam, de a futballtudás közti különbség így is kijött.

ambrobert 2013.02.13. 13:35:13

Nem értem, hogy miért becsmérlitek le a Celtic játékát. A legerősebb csapatrészünket kapcsolták ki, ami a gyors passzaiknak és leginkább a fizikumuknak köszönhető. Az Inter ellen idén is de főleg tavaly is szívtunk, mert fizikálisan erősek és technikásak voltak. A Chelsea a mázlija mellett is ennek köszönheti a BL trófeát. Ahogy a Barcelonát, úgy minket is a technika-fizikum ötvözetével lehet nehéz helyzetbe hozni. Ha klasszis csatáraik vannak, a helyzeteikből ítélve vereség is lehetett volna, szerencse, hogy már az elején mázlis gólt szereztünk, Ambrosetól két gólt is kaptunk. Az meg nem semmi volt, ahogy leszereltük őket, és vert helyzetből simán visszaszerezték a labdát. Ettől függetlenül hatalmas győzelem volt!

venember83 2013.02.13. 13:53:46

@ambrobert: azért becsmérlik a legtöbben a Celtic játékát, mert játék helyett leginkább favágásra hasonlított, ahogy megkapta bármely Juve játékos a labdát, már csúsztak is be méterekről a skót középpályások, függetlenül, hogy labdára vagy lábra mennek.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.02.13. 13:59:06

@ambrobert: Mert kb. úgy nézett ki, mintha aszonta volna a skót edző, h le kell futni 10 kilométert bármi áron, közben fákat kell kicsavarni, falvakat letarolni... Erről szólt a Celtic. Nem lehet mindent izomból megoldani. Néha kicsit gondolkodni is kéne. Meg is lett az eredménye.

ambrobert 2013.02.13. 14:18:40

A szabálytalanságokról annyit, hogy pont az olasz foci az, ami nem engedi a folyamatos játékot, az angoloknál nincs taktikai szabálytalanság, rohangálnak 16-ostól 16-osig. Akkor meg ne kérjük számon azt, hogy miért állítanak meg úgy, ahogy az olaszok szoktak, például a Cagliari december végén. Azok is rugdostak minket.

Támadásban pedig favágás helyett játszották a játékukat, gyors passzokkal meg beadásokkal, akkor nem rugdosódtak, csak ahogy nekünk, úgy nekik sincs klasszis csatáruk. Még jó, hogy nem Drogba vagy Van Persie vagy Lewandowski vagy Dzeko kapta azokat a labdákat.

devil-z 2013.02.13. 14:28:25

@ambrobert: szerintem is eléggé túlzás, az első félidőben nagyon érett a Celtic-gól, majd felborult a pálya favágózás, erőjáték ide vagy oda.

Ellentmondást nem tűrő letámadásaikkal hibázásra és kevés labdabirtoklásra kényszerítettek minket ami akár működhetett volna csak valami csoda folytán elég jól használtuk ki a helyzeteinket (hurrá!) és a végére feladták a meccset.

Tökéletesen működött a védelmünk ami szerintem kiidegelte őket, hisz hozzászoktak ahhoz, hogy amikor kapura rúgnak az szinte gól lesz (skót bajnokság) a 3 gól pedig mutatja, hogy a befejezések is pontosak voltak.

Le a kalappal az egész csapat előtt (különösen Marci és Barza játszott hatalmasat) nem gondoltam volna, hogy már idegenben eldöntjük a továbbjutást a legjobb felállásunk nélkül.

Tony. 2013.02.13. 14:29:07

@ambrobert: Maradjunk annyiban, hogy az úgy nevezett támadásaik abból álltak, hogy 20-30 méterekről rugdosták a 16-n belülre a labdát hátha befejeli valaki.

ambrobert 2013.02.13. 14:41:59

@Tony.: Pontosan ezt kéne nekünk is, amikor betömörül az ellenfél a 16-osra a bajnokságban. A beadásaikat pedig azért ne értékeljük le, mert nálunk ugyanezt próbálja De Ceglie, Lichtsteiner és Isla is, csak ők gyengébben lövik, viszont ugyanúgy pontatlanok. A Celticben legalább volt erő.

Arnijuve 2013.02.13. 14:53:31

KB 2-3 igazi helyzete volt a skótoknak....a többi az a lepkefing kategóriába tartozott...

Szerintem is tudatos lehetett ez a komoly védekezés és fárasztás...és nem csak a 0-1 miatt, amit már a 3. percben összehozott nekünk a holtfáradt és kurvára fogalmatlan Ambrose, hanem amiatt mert tudtuk hogy kifussák magukat egy jó félidő alatt vagy max 60 perc alatt és utána lehet kicsit játszani!
Frusztrálta őket nagyon az is hogy Buffon védte a próbálkozásaikat...vagy volt mindig egy utolsó ember aki szerel...vagy csak elrúgja a labdát..nem ehhez szoktak hozzá....még egy barca ellen is könnyebben lőttek gólt.... ez szerintem minket dícsér..illetve a csapatot :D mert simán beálltunk 11 emberrel védekezni 15-20 méterre szűkítettük a játékot sokszor és ez bizony nem feküdt a skótoknak...

A gólokról: nagyon örülök hogy Matri és Vucinic is betalált de mégjobban annak hogy Marchisio félisten is betalált!kegyetlenül jó volt a helyzetkihasználás...szokatlanul pontosak voltak :D

Nagy Marchisio fan vagyok.és sok helyen világklasszisként emlegetik őt is már...nem véletlenül...tegnap is hajtott..szerelt, passzolt,kiugratott,gólt lőtt, gólpasszt adott. és nem látszódott rajta fáradtság jele :D nálam ő a meccs embere egyértelműen. igazi vezér...az új Capitano!!!

west30 2013.02.13. 14:55:30

Hogy a francba lett volna erő a Celticben mikor a 70. perc körül kipukkadtak ne vicceljünk már,amatőr edzőjük van betett egy olyan játékost aki éppen akkor szált le a repülőről és erőnléttel szerette volna megverni Európa egyik vagy lehet legjobb kondijában lévő csapatát.A Juventus legyőzött egy középcsapatot kész vége nincs ha meg hogy mi lett volna ekkora meg akkor.

Alex8610 2013.02.13. 15:04:34

@Arnijuve: Egyetértek a Celtic saját magát verte meg tegnap megpróbálták kihasználni a hazai pálya előnyét pokoli hangulat várta a Juventust a skótok meg nekirontottak a csapatnak a hajrára pedig teljesen elfáradtak ezt a tempót nem lehet bírni egész meccsen az első félidőben dönthették volna el a mérkőzést de szervezetten és jól védekeztünk remekül zártuk a területeket a 2.félidőre folyamatosan esett szét a Celtic szépen felőrőltük őket és ezt kiis használtuk.

babo0410 2013.02.13. 15:09:30

Nagyon jól játszottunk, a csatáraink betaláltak. És jó volt látni, hogy végre a helyzeteink bemennek! A Celtic rossz taktikát választott. Erőből akartak minket bedarálni, nem ment. Én nagyon örülök annak, h gyakorlatilag megvan a továbbjutás, mert így lehet koncentrálni a bajnokságra. Örülök annak, h még Peluso is hatalmasat játszott. Conte megmutatta miért is van itt!

ambrobert 2013.02.13. 15:10:54

A 70. percben valóban kifulladtak, de pont azért, mert addig elég sok erő volt bennük. A Chelsea is kb 70 percig bírta ellenünk Londonban, addig viszont vezettek. Igaz, hogy középcsapat a Celtic, de nagyon felszívták magukat, ahogy az angolok szinte mindig, amikor BL-ben játszanak.

ZenTech 2013.02.13. 15:11:32

@ambrobert: Tehát a Te meglátásod szerint a gólokat nem szerzik a csapatok hanem kapják?

Szerintem pl az nem mázli hogy ha kihasználod az ellenfél hibáit vagy gyengéit. És a gólok általában hibából vannak. Így én ezt az eredményt ha lehet a meggondolt és taktikus játék számlájára írom és nem arra, hogy szerencsés eredmény.
Korán vezetést szereztünk ez rányomta bélyegét az első félidőre. Miért ne állhatnánk be kontrákra ha nálunk a vezetés?
Egy szó mint száz úgy játszottunk tegnap ahogy kellett.

ambrobert 2013.02.13. 16:03:38

@ZenTech: Az első gólunkat olyan hiba előzte meg, ami vicc, ha például Peluso véti el, szerintem Te is azt mondanád, hogy szerencséje volt az ellenfélnek. Az nem mázli, ha kihasználjuk az ellenfél hibáit, de az a két hiba mázli volt, a legjobb nyolc között ilyen nem lesz. A Lazio elleni kupameccs visszavágóján Peluzo végignézte, ahogy a feje fölött elszáll a labda. Azt a gólt szerintem nem a Lazio szerezte, hanem mi kaptuk.

Magyar Közöny 2013.02.13. 20:40:21

Buffon és Marchisio megosztva voltak szerintem a legjobbak, a világ legjobb kapusa újfent magabiztosan, csk-hoz méltóan védett, Marci pedig Vidal és Pirlo kicsit haloványabb teljesítményét kiegyensúlyozta.
De gyakorlatilag a fiúk majdhogynem hibátlanul teljesítettek, ami a taktikát illeti.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása