Conte: "Egyszerre csak egy meccsel foglalkozunk"

Rendkívül nehéz hét vár az Öreg Hölgyre, hiszen a csapat először szombaton, a Fiorentina ellen játszik majd rangadót, ezt követően pokoli hangulatú Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzés vár rá a Celtic otthonában, végül jövő szombaton az edzőváltáson átesett Roma ellen kell majd megszereznie a három pontot. Antonio Conte erről a nehéz időszakról beszélt a sajtó képviselőinek:

Conte Antonio_karba tett kéz.jpg"Teljes mértékben a Fiorentina elleni találkozóra összpontosítunk. Egy olyan csapattal mérkőzünk majd meg, amely versenyben van a Bajnokok Ligája induláshoz szükséges helyek egyikéért, kiváló futballt játszik, s remek munkát végzett az átigazolási piacon is."

"Ugyanakkor nem érzek semmiféle rivalizálást, s még játékosként sem éreztem ilyet. Azt hiszem ez olyasvalami, amit Firenzében sokkal erősebben éreznek, mint Torinóban. Minden csapat, amely ellenünk játszik, különös jelentőséget tulajdonít a mérkőzésnek, de mi nem foglalkozunk ezzel."

A játékosok jelentős része visszatért hétközi válogatott kötelezettségéből, s Conte szót ejtett játékosai állapotáról is. 

"Nem aggódom Giovinco miatt, túljutott a problémáján, s tegnap már rendesen edzett a csapattal. Marchisio már napok óta együtt van a többiekkel, s fel fogjuk mérni az állapotát."

"Ami a válogatottaktól visszatérő játékosokat illeti, Isla influenzás, Lichtsteiner némi kellemetlen érezésről panaszkodott a nyakában, míg Pirlónak a lábával van gondja. Bízunk benne, hogy egyszerű húzódásról van szó, de beszélni fogok vele, mivel semmiféle kockázatot nem akarok vállalni, amely kihatással lehetne a jövőre."

"Asamoahnak még kötelezettsége van a bronzmérkőzésen, így elképzelhetetlen, hogy pályárra lépjen kedden, mikor csak az előző nap tér majd vissza. Ha már vasárnap visszatérne, maradna egy kis időnk a helyzet felmérésére."

"Ahogy már elmondtam korábban is, ez egy olyan időszak, amikor össze kell szorítanunk a fogainkat. Január kezdete óta nélkülözni kényszerültünk számos játékosunkat, de mi emelt fővel kezeljük a helyzetet."

Antonio Conte erősen kifogásolta, hogy a sorsdöntő Bajnokok Ligája találkozót követően, a Juventusnak már szombaton le kell játszania bajnoki mérkőzését a Roma csapata ellen.

"Nem látom értelmét, hogy miért szombaton kell játszanunk a Romával. Egy plusz pihenőnap, egy ilyen mozgalmas időszakban nagyon fontos lenne számunkra. Nem akarunk vitát kirobbantani, de mire ez a nagy sietség?"

"A Fiorentinával csakugyan szombaton játszunk, s ez azt jelenti, hogy mindössze egyetlen napunk marad, amikor a teljes kerettel készülhetünk a mérkőzésre. Ez idáig rendben is volna, de adják meg nekünk a lehetőséget, hogy ezért cserébe a jövő heti mérkőzést vasárnapra rakhassuk át."

Ugyan előbb a Fiorentina elleni mérkőzésen kell majd bizonyítania a csapatnak, de Conte már szentelt néhány gondolatot a keddi Bajnokok Ligája találkozónak is, amelyen a Juventus idegenben lép majd pályára a skót bajnok Celtic ellen.

"Pokoli hangulatot várok a Celtic Parkban. A Benfica és a Barcelona elleni mérkőzéseken láttam, hogy a szurkolóik mire képesek, de mi is forró hangulatot tudunk teremteni a Juventus Stadiumban, s az a szándékunk, hogy így is tegyünk majd, mikor a Celtic Torinóba érkezik a második mérkőzésre."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr185070613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambrobert 2013.02.09. 12:15:06

Nem értem, hogy mostanában miért a "külsőségekkel" foglalkozik Conte a játék helyett, kezdte a bírózással, aztán Asamoah visszarendelésével, most meg hogy szombaton van a Roma elleni meccs. A bírózás nagyon nem tetszett, az meg majdnem szánalmas, hogy Asamoaht elhívnánk a bronzmeccsről, ezzel csak lejáratjuk magunkat. Azzal kellene foglalkozni, hogy Peluso meg Padoin mit keres még mindig a pályán, Caceressel most jóval több pontunk lenne.

danimester1 2013.02.09. 12:56:42

Ebben a Róma elleni meccsben igaza van.Ha a Rómának lehet zöldasztalnál 3 pontot adni,a dögevők meg elhalaszthatják a kupameccset az El miatt,akkor nekünk is adhatnának ennyit.Pokolian nehéz hét lesz ezt tudjuk mindannyian,de a lehető legjobb formánkat kell hozni.
@ambrobert: Igazad van,mintha Conte elfáradt volna és mindig valamiben keresi a hibát (pl.bíró).Ahelyett,hogy végre belátná milyen önfejű és makacsul ragaszkodik 1-2 "emberéhez" és a 3-5-2-höz.Nincs semmi változatosság a játékunkban,a rotálása néha elég sz@rul sikerül.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása