Matri visszaszól kritikusainak

Alessandro Matrit egyre inkább zavarja a számos nyilatkozat, amelyek szerint a Juventusnak világklasszis szintű csatárra van szüksége. A 28 éves támadót negatívan érinti, hogy az olasz sajtó túlzásba viszi a torinói bajnok csatárhiányának az említését és túlságosan sokszor kerül szóba, hogy hiányzik a csapatból egy igazi gólzsák.

matri roma.jpgA Bianconero csapat azonban a táblázat tanúsága szerint jó úton halad bajnoki címének megvédése irányába, és az ex-Cagliari játékos szerint a csapat egységként való működése lényegesen több elismerést érdemelne.

„Figyelmesen megvizsgálva a helyzetet könnyű kideríteni, hogy ki is vágyakozik inkább egy top csatár leszerződtetésére, a klub vagy a média” - nyilatkozta Alessandro Matri a riportereknek. „Számomra úgy tűnik, hogy inkább utóbbi. És ez az oka, amiért túl sok kritikával kell szembenéznünk.”

„Nálunk nincsenek top játékosok, itt egy csapat van, amely egységként dolgozik. A támadók célja a gólszerzés, de a helyzetek előkészítése is prioritás.”

„Sajnos a média szívesen feni a fogát a támadósorunkon és nem emeli ki a munkát, amit elöl elvégzünk. Azonban, ha az ember a Juventusnál játszik, tudnia kell kezelni a kritikát és a pályán kell válaszolni mindezekre” - zárta nyilatkozatát a csatár, akinek legutóbb a Chievo ellen sikerült is a pályán jó játékkal válaszolnia kritikusainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr915064041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero 2013.02.05. 17:03:45

ez csak reszben igaz, hozzateszem ha leene egy top csatarunk most minimum 10 pont elonyunk lenne...

Jozef26 2013.02.05. 17:16:01

„Figyelmesen megvizsgálva a helyzetet könnyű kideríteni, hogy ki is vágyakozik inkább egy top csatár leszerződtetésére, a klub vagy a média”

Szerintem meg a szurkolók.

„Nálunk nincsenek top játékosok, itt egy csapat van, amely egységként dolgozik. A támadók célja a gólszerzés, de a helyzetek előkészítése is prioritás.”

A helyzetek előkészítésével nincs baj csak nem rúgjátok be...

venember83 2013.02.05. 17:18:20

@Gabuero: furcsamód úgy érzem, hogy kissé belealudt a bajnokságba a Juventus, erőt tartalékol, mert amikor kell, akkor odateszi magát és győz, lásd pl. a Chievo ellen, akik azért nem szoktat ízleni a zebráknak. A bajnokságért különösképpen nem izgulok, max. esetleg a csapat jövőjéért.

deluxe93 2013.02.05. 17:20:10

én kedveltem/kedvelem Matrit és többet annál amit mostanában nyújt,de ez a nyilatkozata... 1 jó meccs miatt ne vigye már el így magát,van mit jóvá tenni bőven.

deluxe93 2013.02.05. 17:20:49

többet tud (a tud lemaradt)

Barolo 2013.02.05. 17:29:08

Ez korrekt nyilatkozat lenne, ha Matri lőtt volna eddig 10-15 gólt ebben a bajnokságban.
Így inkább egy sértődött ember hangját hallom....
Forza Juventus!

MdewC 2013.02.05. 17:53:57

@Jozef26: pontosan. Amúgy nyerjen igazat a nyilatkozat, hogy az elkövetkező 10 meccsen is min így játszon.

Cannavaro 2013.02.05. 18:15:07

akkor HAJRÁ!!!! lássuk azt a bizonyítást!!!!!!!!!!!! amúgy meg hehehehahaha!!!! persze, hogy nem ízlik a fikázás, pedig rá szolgált!!! rúgjon csak minden 2. meccsen 1 gólt(meglepődnék)) és egy szavam se lesz!! rugott már 1 meccsen 2-t is aztán nevetségesen szarul "játszott" megint, mint egész évben!! azért mert volt 1 meccse, nem lesz minőségi csatár, akire a juventus-nak eredményektől függetlenül szüksége van, mert kínzás nézni, amit össze szerencsétlenkednek ott elől!!!!!!

szabo2323 2013.02.05. 18:49:16

Sajnos a média szívesen feni a fogát a támadósorunkon és nem emeli ki a munkát, amit elöl végzünk :DDD amit elől végzel az sokszor a vicc kategória.Okosabb maradtál volna ha szépen csendbe maradsz és meg húzod magad azért mert 15 helyzetből egyet rúgtok be a kollégáiddal az biztos nem a csapat hibája hanem a csatároké.

devil-z 2013.02.05. 19:14:45

Hirtelen hogy megjött az önbizalma egy jó meccs után.

Ha a statisztikát nézzük akkor Q.-val együtt a legjobb mutatókkal rendelkeznek góllövés terén. Viszont ha a játékát nézzük akkor voltak meccsei ahol csúszott-mászott, megbotlott a saját árnyékában, zavarta a labda, egyszerűen nézni is rossz volt.

Ebbe a Serie A-ba talán-talán még elég az ilyen középszer (pláne ha a középpálya továbbra is így kisegít) de ha komolyabb céljaink vannak akkor ahhoz top játékosok kellenek.

MarekCsont 2013.02.05. 19:48:00

Kussolj Matri, és próbálj meg focizni, valahol máshol! :)

Tony. 2013.02.05. 20:34:45

Nem kell ahhoz sem klub, sem média, sem szurkoló, elég egy traktoros Pistabácsi is ahhoz, hogy lássa középszerű kétballábas csatárai vannak a Juventus-nak.

És őszintén szólva kvára nem értem, hogy mi az összefüggés a csapategység és a szerencsétlen támadószekció között.

Körül kell nézni Európában, de elég csak Olaszországban, hogy különböző nagyobb csapatok csatárai hol tartanak. De ők biztosan nem elég egységesek, sőt tiszta gáz, hogy egy 34 éves Klose vagy egy Osvaldo már rég 10 körül járnak, a még eredményesebbekről ne is beszéljünk.

Középszerek vagytok mind és ezt a vak is látja. Igaz Conte is ludas, hiszen Q szerintem állandó lehetőség mellett már bőven 10 fölött járna.

Magyar Közöny 2013.02.05. 20:43:12

Ezt a csatár témás dolgot legjobban Marotta szájából utálom, ami nem több egy üres pr fröcsögésnél.
Top csatárral kb már "csak" a Bl-re kéne fókuszálni, mint a Manchester-Barca-Bayern triónak, mert azok a bajnokságok elég hamar lefutottak, ami a bajnoki címeket illeti.
Ha az összes létező csatárunkat elegyítenénk, akkor lenne 1 jó belőle, így sajnos be kell érni középszerrel.

ambrobert 2013.02.05. 21:22:07

Lehet, hogy a média akar új csatárt, viszont Van Persie a keretben van a Holland-Olaszon, Matri meg nem. Még Gilardino is befért a Bolognaból.

GLB 2013.02.05. 21:34:16

@Tony.: Q se lenne sehol.Szintén nagyon gyenge sajnos.

Tony. 2013.02.05. 22:08:31

@GLB: A statisztikák alapján valószínüleg lenne.

GLB 2013.02.05. 22:21:49

@Tony.: Most azt nem tudom rajta eldönteni,hogy melyik az igazi énje.
Az amelyik a sérülése elött volt?Vagy az amit mostanába csinál?
Ha sokáig ígymarad akkor valszinű hogy az utobbi.Én szerettem a régi játékát de ha ezt csinálja tovább akkor bizony nyáron túl kell adni rajta.

babo0410 2013.02.05. 22:28:27

@Tony.: Nem akarok senkit védeni, de azért ha megnézed azt a sok gólos Klose-t, vagy a többit, akkor azt is látod, hogy folyamatosan játszanak, és kb. ők a fő gólszerzők a csapatukban. Minden nagy csapatban 1-2 ember van, mint fő gólgyáros, nálunk még a kp is gólokat lő. Ettől még a csatáraink lőhetnének több gólt ez igaz, de valszeg a taktikánk miatt is, itt nem lesz mostanság 20+ gólos csatárunk. És most nem arra gondolok, h nem lesz klasszisunk, csak az se fog szezononként 25 körül lőni, mert nálunk többen lőnek gólokat. Szerintem Matri jó játékos, én Conte helyében többet játszatnám. Mert a csatáraink egyik baja az is, hogy túl vannak rotálva. Sose játszik két meccset egyhuzamban ugyanaz a páros elől.

Tony. 2013.02.05. 22:52:09

@GLB: Q-nak jelenleg semmilyen énje nincsen úgyanis ez a nagyeszű Conte 2 egymást követő meccset nem hagy neki.

Conte annyira belebolondult már az egójába, hogy csakmert ő nem kedveli és volt egy rossz megmozdulása, valamint amiért bele van zúgva a Giovinco-Vucinic kettősbe képes háttérbe, jóformán 4. helyre szorítani a legjobb góllövőt.

@babo0410: Nálunk is van elvileg 2 kezdő csatár. Akiket már említettem, akik 2x annyit játszottak, mint a többiek és semmit nem tudnak felmutatni.
Abban egyetértek h túl sok a rotálás, de az is rosszul zajlik.

Vucinic és Giovinco csere nélkül végigjátszhatná az egész szezont se lőné meg a 20 gólt, mert egyrészt nem is olyan típusú játékosok (ezért nem értem hogy lehetnek egyszerre kezdők), másrészt elbsszák.

Matri vérbeli góllövő, de ő egyértelműen a képességei miatt kevés.
Ilyen játékos még Q aki viszont sokkal többre képes csak Conte baszik rá.

babo0410 2013.02.05. 23:29:55

@Tony.: Q-val pont az a baj, hogy idén még két egymást követő meccsen nem volt jó. Sajna Q formája nagyon hullámzó. És amúgy Conte látja az edzésen, h ki milyen formában van. Jó lenne, ha lenne két stabil csatár a kezdőben (Na nem Vuci és Gio, hanem Vuci/Gio és Matri/Q).

Barolo 2013.02.06. 00:15:20

Berbatov pár éve a kispadról lett gólkirály, szóval ez azért nincs feltétlenül összefügésbe a rendszeres kezdő játék lehetőséggel. Matrinak a képességei erősen korlátozottak..... top formában lehetne nálunk 4.-5. csatár, de egyrészt már régen nincs top formában, másrészt meg szerintem ő is jobban jár, ha mondjuk sztár egy erős közép csapatban, ahol minden róla szól, mint hogy szenved nálunk. Nekem nincs bajom vele egyáltalán, de már nem tudok benne igazán hinni.
Forza Juve!

ggbuffon 2013.02.06. 00:30:13

Én nem kedvelem Matrit, Q-t meg pláne

Matri: vele az a legnagyobb gond, h nem ott játszik ahol a meglévő képességeit kitudná használni. Ez h visszakell mászkálni a labdákért a kaputól 40m-re, majd még megis játszani, sőt fel is érni a kapu elé azzal a lendülettel, nagyon nem az ő játéka. Ráadásul a két szélünk gyakorlatilag halott..ehhez és a játékpercekhez képest amit kapott, nem áll olyan rosszul. Ráadásul érthetetlen csatárrotálása nem tesz jót senkinek, padra ülteti aki gólt rúg, egymás után kezd vki ha legutóbbi 3meccsen szar volt akkoris stb..

Q: sokakkal ellentétben én nem azt várom tőle, h szórja a gólokat, hanem épp h a mezőnyben kellene labdaügyesebbnek, kreatívabbnak lennie, ebből pedig gyakorlatilag nemlátunk semmit. Mint befejezőcsatár meg soha nem lesz eredményesebb szezononként 15gólnál, elég végignézni az eredménysorán. A góljai számától se ájulnék el,hiába mutatkozik jónak a perc/gól mutatója. De érdemes a gólok eloszlását megfigyelni a bajnokságban..több mint tragikus ahhoz képest, ahányszor pl lehetőséget kapott kezdőként.

A Vuc-Gio páros egyébként talán tényleg a legideálisabb ebben a szerkezetben (kizárólag a meglévő csatárokról beszélek, mert azért egy Suarez-Cavani párost jobban elnéznék) csak egyszerűen képtelenek gólt rúgni, márpedig ezt a játékot arra játszák.

Ha jövőre is marad minden az idei rendszerben, akkor Llorente leigazolásával pl adunk a szarnak egy pofot. Ő is úgy fog járni, mint Matri, h gyakorlatilag nem azt játszatják vele,illetve kényszerül játszani amiben jólérzi magát.

Tony. 2013.02.06. 02:21:48

@babo0410: Könyörgöm, ne őrjíts meg ilyenekkel.

Mi az, hogy Q formája ingadozó? Valakinek a formája 2 meccsből lemérhető szerinted? Az nem forma, az semmi.

Ha valaki 5-10 meccsen ingadozik, vagy rosszul játszik, na akkor beszélhetünk formáról! (Fernando Torres-ről pl. el lehet mondani, hogy rossz formában van :D )

Giovincoról pl. el lehet mondani milyen formában van hiszen orrba-szájba játszik.

Bármilyen összehasonlítás is igazságtalan lenne, mert Q egyszerűen soha nem kapta meg azt a lehetőséget, amit pl. Vucinic vagy Giovinco állandó jelleggel.

b.tom 2013.02.06. 11:43:02

- nem csak a média vár klasszis csatárra, hanem a szurkolók, a részvényesek, és remélem a vezetők is!
- azért kell sok kritikával szembenézniük, mert gyengék
- de vannak top játékosaink, csak nem matri az
- a csatár elsődleges feladata a gólszerzés, de matrinak az előkészítés, akkor hány gólpassza is van?

nekem nincs nagy bajom matrival, de az tény, h nem elég ő ide. de egyébként jovetic-nek sincs értelme (ma megint olvastam h meg akarjuk venni...), ha nem jön mellé egy befejező, vagy llorente nem nálunk teljesedik ki, mert 8 gólja van ebben a szezonban, úgy, hogy ő a fior alapcsatára. hülyeség, hogy egy top csatár ne lőne 20+ gólt ebben a csapatban. rengeteg a helyzet, nyomunk, és sok támadás jön ki a csatárokra, csak épp vucsinics bombái jó ha elgurulnak a kapuig, matri el sem találja... q és gio egy fokkal gólerősebb, de ez is kevés

venember83 2013.02.06. 12:09:54

@b.tom: volt is egy rész Matri később olvasott nyilatkozatában, amin mosolyogtam, azt mondja, hogy:

„Nagyszerű gólnak éreztem” - mondta Matri a kapáslövés kapcsán. „Ez furcsa is volt, mert általában akkor, amikor jól lövöm meg a labdát, nem szerzek gólt...”

Lord Viktor 2013.02.06. 12:15:39

Q mellőzésére a legjobb példa a Genoa elleni meccs volt. Végre kezdő volt (gondolom a kupameccs miatt), aztán lőtt egy gólt, míg Vucinic sz@rt se csinált, mégis őt cserélték le (Giovincóra persze). Ha Conte több játéklehetőséget adna neki, előrébb lennénk. Véleményem szerint.

steven-h (törölt) 2013.02.06. 12:40:08

Matri számomra szimpatikusabb játékos (ezen nyilatkozat ellenére is), de Q pedig a jobb játékos ez egyértelmű, viszont ő végleg kirakatta magát a csapatból azzal a beszólásával, mikor lecserélték. Az, hogy most kapott megint játéklehetőséget az szerintem csak annak köszönhető, hogy Giovinco lesérült, Anelka pedig még nem állt készen a bevetésre, később egyértelműen Q lesz az aki Bendtner helyét veszi át, ergó 5. számú csatár lesz, képességei ellenére...

De remélem tévedek!

WASD 2013.02.06. 14:00:46

@Lord Viktor: Ha Vuci sz*rt se csinált akkor, hogy szereztük a gólt?

Lord Viktor 2013.02.06. 15:38:09

@WASD: Adott egy passzt Lichtsteinernek, hogy ő gólpasszt adhasson Q-nak. Csodás. Le a kalappal tényleg, egy csatártól ez várható. De igazad van, igazságtalan voltam, végül is csinált valamit, ezt. Meg a végén pofázott szokás szerint, meg is kapta a sárga lapot és az eltiltást.
De nem is ez a lényeg, engem igazából Mirkóban egy dolog zavar: kurva lusta és flegma a pályán, de látványosan, és ennek ellenére folyamatosan játszatja Conte, mintegy szembeköpve a saját filozófiáját, hogy a Juve mezért meg kell dögleni a pályán. Na Vucin ez nem látszik, szembetűnően nem. Azt én sem vitatom, hogy talán a legtechnikásabb csatár, de a hozzáállása nem tetszik, és inkább akkor játsszon Q vagy Matri helyette, hogy legközelebb értékelje a lehetőséget, és a képességinek megfelelő játékot nyújtson.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása