Parma - Juventus: 1-1

parma_juve.jpgA Juve az Ennio Tardinibe volt hivatalos ma délután a Parma vendégeként. Az összecsapás pikantériája több tőről fakad. Egyrészt a Tardiniből idén még senki sem vitt el három pontot, másrészt a bajnokcsapat a nyitófordulóban elkalapálta a kék-sárgákat, harmadrészt pedig mindkét csapatban vannak olyanok, akik korábban a másik alakulatot erősítették. Magyarul a Parma talán plusz erőtartalékot mozgósított a Juventus legyőzése érdekében, mint általában "csak" a bajnok skalpjára hajtók. Persze a mérkőzés előtt mindenki kedves volt és tisztelettudó, Donadoni el is mondta, hogy örül Conte dicsérő szavainak.

A meccs az első percek alapján rakkolósnak indult, nem akadtak szép megoldások, hajtós, taktikai harc volt kibontakozóban. A bajnokcsapat egyébként nélkülözte Chiellinit, Marchisiot és Asamoaht is, helyettük a Cáceres, Pogba, Padoin hármas lépett pályára. Azt lehet mondani, hogy a hazaiak akarata érvényesült inkább, noha veszélyes helyzetekben ez nem igazán jelentkezett. Ahogyan a Juve-csatárok, Quagliarella és Giovinco sem tudtak borsot törni Mirante orra alá.

A tehetetlenséget Pogba elégelte meg, akinek a félidő közepe táján megjött a lövőkedve, de gólt nem ért el. Ezután Pirlo és Quagliarella is próbálkozott távoli lövéssel, de a Parma kapusa nagyszerűen védte ezeket. A félidő végén aztán Barzagli és Buffon is borzolta a kedélyeket, egyéni ügyetlenkedésükkel hozták a frászt a juventinokra. A félidő végén ajtó-ablak helyzet adódott Quagliarella előtt, aki azonban nem tudott túljárni a kapus eszén. A félidőre így 0-0-val mentek a csapatok.

A második játékrészre észbe kapott a Bianconeri és felpörgette a játékot, ekkor azt gondoltuk, hogy a jól megszokott forgatókönyv szerint alakulnak az események: halovány első félidő után következik az ellen felőrlése és egy 2-3 gólos Juve-győzelem. Ennek megfelelően próbálkozott is a csapat, a szélsőjáték miatt ismét középen kellett a támadásokat vezetni. Azonban nem ez hozta meg az első részsikert, hanem egy szabadrúgás 18 méterről. Az ex-Juvés Marchionni buktatta Padoint, a szabadot pedig ki más, mint Pirlo rúgta. A labda megpattant, így megtévesztette az egyébként remekül védő Mirantét és a hálóban kötött ki. 0-1

Ekkor még minden a tervek szerint alakult, a Parmának sem voltak különösebb helyzetei. A 78. percben egy eladott labdából azonban Paletta remekül indította Sansonét, aki Cácerest lefutva egy az egyben ment Buffonra és elgurította mellett a labdát. 1-1 A bajnokok ekkor ráeszméltek, hogy nem lesz ez így jó és magasabb fokozatra kapcsoltak (miért nem korábban?), de az akarásnak csak nyögés lett a vége: a fölényt nem sikerült gólra váltani. Mindig az utolsó passznál halt el az akció, talán ha több lövéssel próbálkoznak a vizes füvön, jobb eredményt lehetett volna elérni. Sőt, az utolsó percekben nem sokon múlt, hogy ne kapjon egy második gólt is a torinói alakulat.

A vége így maradt döntetlen, ami a Napoli, Inter és főleg a Lazio győzelmének köszönhetően, kicsit sem mondható jónak. Az Öreg Hölgy megint pontokat vesztett, mert egyáltalán nem volt éhes a sikerre, ráült az egygólós vezetésre és rá is fázott erre. Na ez az amiért az Ennio Tardini bevehetetlen idén és ez az amiért nem ártana egy kis kreativitást (esetleg egy csatár formájában) vinni a játékba.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr805016250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.13. 19:46:13

„A gól az én hibám, én kértem Vucinict, hogy engedje tovább a labdát abban a helyzetben, azért tette mert én mondtam neki."

Mondta Conte a meccs után....

Diego2889 2013.01.13. 20:16:27

a meccset nem kommentálnám.. Conte pedig jön a busás mixem árával, ami a délutáni szégyen után ment el.. :D

Tony. 2013.01.13. 20:22:22

Sajnos a januári hullámvölgy idén sem kerüli el a csapatot. Hitvány teljesítmény volt, maradt 3 pont előny...

danimester1 2013.01.13. 20:46:59

@Tony.: Pontosan!A jövő héten jön az udine és tartok tőle ez az előny el fog olvadni vagy a minimális egy pontra csökken!Nem értem miért nem hoznak már játékosokat.Azt gondolják,hogy majd idejön/nek valaki/k és mint Peluso 2 nap után kiemelkedőt fognak nyújtani!?Ha kell most nyúljanak a kasszába,mert ha elúszik a bajnokság vagy ne adj Isten a Bl,akkor már késő lesz.
@Bigvee:Én is olvastam a másik oldalon." Mercato? „Most már egyre többet beszélek róla a vezetőséggel. De az Elnök Úr nem hív magához, hogy „figyelj itt van 50 millió”, így hát meg kell tanulnunk a „low cost” (alacsony költségű) lehetőségeket kihasználni.”Őszintén idáig nem fordult meg senkinek a fejében,hogy tovább erősíteni a csapatot csak pénzért lehet?A közmondás minden területen igaz: olcsó húsnak híg a leve.Sajnos mindannyian tudjuk,hogy kire,kikre gondolok.A sok elpazarolt pénz,gondolok itt az olyan fiatalokra akik sosem fognak a Juventusban játszani és a töltelék emberekre,plusz aki csak a fizetést veszi fel.Ezekből a pénzekből és fizetésekből lehetett volna hozni minőséget is.Bocs hosszú lett...:-)

venember83 2013.01.13. 20:48:29

Ha a Parma ellen egy pont, akkor mi lesz majd akkor, amikor komoly teljesítményre lesz szükség sorozatban? Nagyon idegesítő, hogy az ilyen semmi csapatok ellen pontot veszít a Juventus. Észre kellene venni a tendenciát, és tenni valamit ellene.

danimester1 2013.01.13. 20:53:33

@danimester1: Felesleges azzal jönni,hogy nincs pénz.Egyszerűen nem akarnak költeni,legalábbis nagyobb öszeget.Független attól,hogy téli v. nyári mercato van.Mindig minden esetben minimális különbségeken megy a vita,míg valaki el nem viszi előlünk a kiszemelt játékost.Nem értem azt sem,hogy nekünk van-e egyáltalán játékos megfigyelőnk.Azért kérdezem és bosszant,mert pl. az udine v. fior ezt igen profin csinálja.Persze nem feltétlen ilyen brazil tinikre gondoltam hanem mint pl.Sanchez,Ilicic,Asamoah,Jovetic és társai.Nem hiszem el,hogy mi ne tudnánk ezt megcsinálni.

PaSs 2013.01.14. 09:25:31

Tehát, magadban beszélsz? :DDDDD

PaSs 2013.01.14. 09:26:00

Össze ne vesszetek :D:D:D

ZenTech 2013.01.14. 10:51:43

Szerintem a gól sorozatos "hibák" összessége volt.
Első ugye Vuci ezt nem kell magyarázni.
Másodszor Cáceres, aki rosszul helyezkedett így már nem tudott mit tenni.
Végül pedig Buffon. Az ilyeneket ő védeni szokta. Nem mondanám, hogy élete formájában van.

Ami viszont biztos. Kell legalább egy normális CSATÁR!
Mert a nélkül marha nehéz lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása