Marchisio: „Amikor a Napoli ellen játszom, valami kitör belőlem”
Bejegyzés alcíme...

Claudio Marchisio egyik nyilatkozatában kifejezte a bajnokságbeli riválissal, Napolival szembeni ellenérzését, amit követően nem sokat várt a nápolyi klub, hogy magyarázatot követeljen a „súlyos sértésre”.

A Corriere della Sera napilap heti Style magazinjában megjelenő interjúban a válogatott középpályást arról kérdezték, hogy van-e olyan játékos, akivel szemben antipátiát érez, a játékos pedig válaszként a Napoli csapatát jelölte meg. 

Claudio Marchisio_sajtó.jpg„Nincs egy adott arc, ami ellenérzést váltana ki belőlem, azonban egy csapat igen, főleg a durva Olasz Kupa és Olasz Szuperkupa döntők után: a Napoli ez a csapat" - idézte a játékost a La Repubblica. „Amikor a Napoli ellen játszom, valami kitör belőlem.”

Nem meglepő módon a játékos megjegyzéseit nem fogadták pozitívan Dél-Olaszországban, és a Napoli nem sokkal az interjú megjelenését követően válaszként hivatalos nyilatkozatot is kiadott, amelyben magyarázatra szólította fel a középpályást és a torinói klubot.

„Marchisio megjegyzései súlyos sértésként érték a Napoli csapatát és az olasz futballközösséget. Meglepetten állunk a helyzet előtt, hogy egy ilyen kaliberű játékos, aki rendkívüli presztízzsel rendelkező klubban játszik, ilyen nyilatkozatot tehet" - olvasható a klub hivatalos weboldalán.

„Reméljük, hogy mindössze félreértésről van szó és a helyzet tisztázását várjuk a játékos és a Juventus részéről.”

A Juventus csütörtök este már válasszal is szolgált a nápolyi klub számára, weboldalán az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

„Claudio Marchisio véleményének adott hangot egy interjúban, amely a Corriere della Sera napilap Style részében jelent meg. Ez a vélemény nyilvánvalóan az egészséges rivalizálásra vonatkozott, amely megfigyelhető a Napoli és Juventus között, és ami hozzájárul a csapatok között mostanság jellemző izzó hangulatú és látványos meccsekhez.”

„Nem beszélhetünk semmilyen sértésről: az üzenet lényegének meg nem értése nem más, mint próbálkozás vita gerjesztésére a semmiből.”

A két olasz nagycsapat közötti viszony hagyományosan elég ellenségesnek tekinthető, azonban a helyzetet tovább rontotta a Pekingben rendezett Olasz Szuperkupa tavalyi döntője, melyet követően a nápolyiak bojkottálták a meccs utáni díjátadást, ezzel tiltakozva a döntőben hozott bírói döntésekkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr95011092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2013.01.11. 13:17:10

Nem csodálom,hogy utálja őket és együtt érzek vele.Amit a napoli ellenünk művelt az abszolút kimeríti a sportszerűtlenség kereteit.Favágók módjára ,durván belépve próbáltak minket megtörni,nem törődve azzal sem,hogy súlyos sérülést is okozhattak volna..Ez igaz mind a két mérkőzésre és a legutóbbi bajnokira is.Nem tudnak veszíteni és így próbálnak elégtételt venni,az edzőjük meg szintén undorító alak,mert nem képes elviselni a vereséget,nem küldi ki a csapatát az érem átadásra.10-20évben egyszer van egy csapatuk (az is csürhe) és azt hiszik mindent megtehetnek.Marchisio csak az igazságot mondta,de mint mindig a firkászok felfújták az esetet.

regularjohn 2013.01.11. 13:20:44

Oh Vesuvio, lavali con fouco, lavali, lavali, lavali con fouco!

supicool 2013.01.11. 13:37:12

Hmmm érdekes, én is érzem ezt az ellenszenvet, pedig általában próbálok elvonatkoztatni, még az inter esetében is, de hihetetlen irritáló 1 csapat...

The Old Lady 2013.01.11. 14:03:01

A maffiózók sose jönnek ki jól abból, ha a konfliktusok a pályán dőlnek el. Ennek szellemében igyekeznek egy szaros nyilatkozatból is háborút gerjeszteni, hadd ropogjanak a gépfegyverek! Még egy-két év és úgyis betemeti őket a szeméthegy, arra ráköp a Vezúv, azzal el is lesznek intézve, a fű se nő meg párszáz évig, úgyhogy igazoltan lesznek távol néhány éremátadásról.

juventino92 2013.01.11. 15:08:19

állitólag azt hallottam hogy madridba járt Cavani ügynöke hogy egyeztessen Cavani Madridba igazolásáról(gondolom nyáron), és a Napoli már kiis nézte a helyettesét Balotelli személyében... na Balotellivel felkerülne az i-re a pont és összeállna az afrikai állatcsorda végérvényesen

realsequator 2013.01.11. 15:13:22

@juventino92: HÁHHHÁHHHÁÁÁHHHÁÁÁ!!!!!

realsequator 2013.01.11. 15:16:49

Szíve joga az ilyen nyilatkozathoz! A bőrük volt a tét mindkét meccsen! Milan-Inter-Napoli Velük kapcsolatban olyan "Csapd le csacsis" érzésem van: "Lakik a lépcsőházban egy demokrata srác. Azt úgy pofán vágnám..." :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása