Lippi a Juventust méltatta

Lippi Marcello_oltony.jpgMarcello Lippi, a Guangzhou Evergrande edzője a Sky Sport Italiának merengett el a Juventusról, Del Pieroról és a jövőjéről. Utóbbi kapcsán kizárta Olaszországba való visszatérése lehetőségét. 

A Juve és Conte - Az Azzurri volt szövetségi kapitánya elsőnek a Juvéról beszélt

"A megszokott Juve tért vissza, motiváltak és éhesek a győzelemre. Olyanok, mint Lippi, Trapattoni és Capello csapatai: győztesek. Conte megmutatta, hogy igazi Juve-erényekkel rendelkezik. Ő volt az egyik legjobb Juventus csapatkapitánya, egy igazi példakép volt a pályán. Emellett most megfelelően továbbítja a technikai és taktikai elveket a játékosai számára. Ez a Juve nem csak szívből és küzdőszellemből áll, de taktikailag is jól szervezett."

Lippi a csapat után kitért a játékosokra is.

"Buffon? A sérülései után újra világklasszis szinten véd. Pirlo megszerzése létfontosságú döntés volt, és néhány játékos szinte kirobbanó formában játszott, akárcsak Marchisio, vagy Chiellini."

Del Piero - A legenda szerinte egy külön fejezetet

"Sok nagy bajnok hagyta már el a Juvét, hogy csak az én időmből nevezzek meg játékosokat, ilyen pl. Vialli vagy Zidane. De Del Piero valahogy több, mint ezek a játékosok, ha a Bianconeri történelmét vesszük alapul. Amikor a Juvéról beszélsz, az első dolog, ami eszedbe jut, az Del Piero; és amikor Del Pieroról beszélsz, az első dolog ami az eszedbe jut, az a Juve. Nagyon nehéz, de azt gondolom, a rajongók lassan elfogadják a tényt. Del Piero a Juvéban szerette volna befejezni pályafutását, de végül azt kapta, amit akart: egy egészen más kalandot."

A jövő - Lippi jövője mér kérdéses: Kína vagy Olaszország?

"Én, mint a Kínai válogatott edzője? Azt hiszem, benne vagyok a kalapban, szóval, miért is ne? Kezdem megismerni ezt a fajta futballt és két év alatt még inkább megismerem majd. Olaszország a hazám. Hiányoznak a barátaim, a családom, a dolgok, amikhez hozzászoktam. De már elvégeztem azokat a munkákat, amelyeket Olaszországban el kellett végeznem. Mindig azt kérdezik, hogy leszek-e igazgató a Juvénál. Korábban már felkértek erre, és bár nagyon nehéz volt, végül nem lettem igazgató." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr314992153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása