Juventus - Atalanta 3-0

A Juventus az Inter szombati veresége után az Atalanta ellen lépett pályára, és így esélye volt a tabellán hét pontra meglépni Stramaccioni gárdájától.

A két csapat a következő összeállításban kezdte a meccset:

Juventus: Buffon - Chiellini, Barzagli (63. p - Padoin), Lichtsteiner - Marchisio (70. p - Giaccherini), Pirlo, Asamoah, Vidal, Marrone - Vučinić (56. p - Quagliarella), Giovinco

Atalanta: Consigli - Lucchini, Manfredini, Bellini, Peluso - Schelotto, Bonaventura (39. p - Stendardo), Moralez, Cigarini (75. p - Cazzola), Radovanović (46. p - Biondini) - Denis.

A házigazda csapat határozottan kezdte a meccset, mindössze két percbe telt, amíg Mirko Vučinić a hálóba lőtte a labdát. A montenegrói válogatott csatártársától, Sebastian Giovincotól kapott egy szép hosszú passzt, amelyet egy érintéssel átvett, majd ellőtte a hosszúba csavarva a tehetetlen kapus mellett. 1-0.

Pirlo Andrea_ünnepel.jpgAz Atalanta a góltól hamar feléledt, és nem sokon múlott, hogy ne egyenlítsen pillanatokkal a hazai gól után. A helyzet Luca Marrone hibájának tudható be, aki nem tudta megakadályozni, hogy Germán Denishez jusson a labda, azonban Gianluigi Buffon a helyzet magaslatán volt, és megakadályozta a gyors egyenlítést.

Az Atalanta a Juventus térfelén maradt és nyomott, amennyire tellett a tabella középső régiójában elhelyezkedő csapattól, Maxi Moralez távoli lövéssel próbálkozott, azonban ez sem okozott gondot a hazaiaknak.

A második gólra sem kellett sokat várni, Arturo Vidallal szemben szabálytalankodtak a vendégek, így Pirlo lőhetett szabadrúgást mintegy huszonöt méterre Andrea Consigli kapujától. Pirlo nem hazudtolta meg magát, és gyönyörűen helyezett, bivalyerős lövéssel csavarta a labdát a rövidbe, esélye sem volt a védésre az amúgy szépet vetődő kapusnak. 2-0.

A következő percekben ismét lehetősége adódott a Juventus montenegrói csatárának, szám szerint kettő, azonban Mirko sajnos egyik helyzetét sem tudta értékesíteni. Ugyan ő nem lőtt gólt, de a Juventus mégis három gólos előnyre tett szert az első félórában hála Claudio Marchisiónak, akire nem figyeltek eléggé az Atalanta védői, és a kapuval szemben, körülbelül húsz méterről eresztett el egy erőteljes lövést, amely bár nem volt rendkívül helyezett, kifelé csavarodva nem adott esélyt az Atalanta kapusának a védésre. 3-0.

A harmadik gólt követően nemsokkal még könnyebb lett a hazaiak dolga, mert a játékvezető megunta Thomas Manfredini szabálytalanságait, és kiosztotta neki a második sárga lapot, így pedig a vesztésre álló vendégek emberhátrányba is kerültek.

A második félidőben nem meglepő módon a hazaiak diktálták a tempót, Andrea Pirlo nyugodtan osztogathatta a labdákat, és Sebastian Giovinco ezek egyikénél közel is állt a gólszerzéshez. Nem sokkal ez után a torinóiak alacsony támadója betalált a kapuba, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt.

A vendégek jelentős helyzeteket nem tudtak kialakítani a második félidőben, viszont próbálkoztak, egy ilyennél Ezequiel Schelotto távoli lövésre szánta el magát, azonban a labda elkerülte a kaput, Gigi Buffon nyugodt maradhatott.

Ezt követően ismét a Juventus támadott, és Fabio Quagliarella beállása után kapuba is talált, miután Andrea Pirlo lövését védte Andrea Consigli, azonban a lövés pillanatában Fabio Quagliarella lesen volt, így a játékvezető ezt a torinói gólt is érvénytelenítette. 

A meccs további részében is a Juventus nyomott, Sebastian Giovincónak több lehetősége is volt a gólszerzésre, azonban próbálkozásai vagy nem értek kaput vagy Andrea Consiglinek sikerült védenie ezeket.

A győzelem révén a Juventus a nápolyiak meccse előtt hétpontos előnnyel vezeti a tabellát, amely a Nápoly győzelme esetén öt pontra olvadhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr954968465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2012.12.16. 19:13:23

Pirlo elképesztően játszott. A Whoscored.com statisztikái alapján 128-szor passzolt, mindezt 96%-os pontossággal. 27 hosszú labdájából 26 ment emberhez, adott 9 kulcspassz, emellett ugye gólt is szerzett. Szerzett két labdát, háromszor lőtt kapura. Meg is kapta a 10-es osztályzatot.

Azért azt sajnálom, hogy a második félidő teljes érdektelenségbe torkollott. Ha már edzőmeccset nyertünk, rúghattunk volna még gólokat, mint a Pescara ellen. De ez van; nem vagyok telhetetlen :)

2012.12.16. 19:21:39

Sima és szép győzelem volt!Marrone remélem bejátssza magát a csapatba,mert élmény nézni a srácot,Pirlo elképesztő volt,Vucinic és Gio is nagyon jól játszott,bár utóbbinak nem volt szerencséje,így is kiosztott két gólpasszt.Remélem Mirko belelendül és végre jönnek majd a gólok is tőle,kritizáltam őt sokat,de mostanában már látszik rajta az akarás,valszeg Conte elbeszélgetett vele,és ez a teljesítményén is meglátszik. Marchisio is hihetetlen jól játszott,eszméletlen okos gólt rúgott!Csak így tovább,Contéval verhetetlenek vagyunk!Forza Juve!

SoloLaJuve 2012.12.16. 19:38:02

nem láttam a meccset ezért kérdezem hogy Barzagli ugye nem sérülés miatt lett lecserélve?

mpite 2012.12.16. 19:48:13

@SoloLaJuve: Úgy tűnt pedig, de szerintem csak kisebb sérülés lehet, inkább csak elővigyázatosságból hozták le valószínűleg.

SoloLaJuve 2012.12.16. 20:16:09

hát akkor reméljük hogy igazad van.sajnos vékony a védőkeret,bár marrone több,mint biztató teljesítményt nyújtott múltkori meccsen is,meg ahogy olvastam ma is.és nem utolsó sorban barzagli is érdemelne egy kis pihenőt.de mondjuk az ne sérülés miatt legyen.

babo410 2012.12.16. 20:41:30

Grat a srácoknak, valami elképesztően játszottunk az első félidőben, sajna a 2-ban kissé visszavettünk, de még így is remekeltünk. Csak így tovább! Conte visszatért, eddig nagy erősítést jelent! :)

Drughi Di Bianconeri 2012.12.16. 21:25:27

Jó volt nézni, ahogy az első félidőben tündököltünk, Pirlo meg...nincsenek rá szavak, bár fiatalabb lenni vagy 5 évvel, hogy még sokáig velünk legyen :S
Sima edző meccs volt, és egy szava sem lehetne az Atalanta-nak,ha 6-8 góllal nyerünk,főleg miután 10 emberre csökkent a számuk.
Meg hát a végén amilyen tűzijátékot rendeztünk, és semmi sem akart bemenni , az kicsit vicces volt :D

danimester1 2012.12.16. 21:33:55

Tökéletes délután!A legelégedettebb akkor lennék ha a bolonyaiak le is győznék az afrikaiakat,mert a félidő előtt vezetnek és nem tartom lehetetlennek hogy meglepjék őket vagy akár egy döntetlent érjenek el.Hajrá bologna!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása