Juventus - Torino: 3-0

Derby della Mole - városi rangadó, Torinó legnagyobb sporteseménye. Ezt játszották tegnap, amire most a Juventus Stadiumban került sor. Általában nagy feszültséget, fokozott indulatokat, odarúgásokat és kevés gólt hoz a derbi. Az előbbiekből kevesebb, gólból most több volt.

juventus-torino_20121201.jpegA meccset a Juve már-már szokásához mérten álmosan kezdte, a Toro aktívabbnak tűnt, szépen járatták a labdát. Bár Meggiorini pöckölése alig egy arasznyira kerülte el a hazai háló, Buffon kapujára a négy támadójuk ellenére sem voltak túlságosan veszélyesek. Ahogyan a hazaiak támadtak túl hatékonyan egészen addig, amíg meg nem jött Pogba lövőkedve. A francia több távoli lövést is eleresztett, de ezeket Gillet kapus hárítani tudta.

Ekkor kezdett állandósulni a zebrák fölénye, az igazi áttörést azonban a 35. perc hozta meg, amikor is Glik a középpályán brutális módon felrúgta Giaccherinit, amiért a játékvezető egyből pirosat mutatott fel neki. Nem sokkal később Basha a tizenhatoson belül buktatta Pogbát, ráadásul még jó nagyot bele is ütött kézzel a labdába, így "dupla tizenegyest" ért a megmozdulás. A büntetőhöz Vidal hiányában Pirlo állt oda, de gól helyett fejfogás következett, a játékmester csúnyán fölérúgta a labdát.

A második játékrész Juve-fölénnyel folytatódott. A gól még ugyan hiányzott a játékból, de nem sokáig. Az egész végig élénken játszó Giovinco pontos beadására Marchisio érkezett és fejjel megszerezte a vezetést. 1-0
Ekkor már kétség nem fért ahhoz, hogy melyik csapatnak van reális esélye elhozni a három pontot. 10 perccel később Giovinco most nem előkészítő szerepet vállalt, hanem befejezőt. A tizenhatos sarkában átvett labdát, a pescarai góljához hasonló módon, jobb oldalról a hosszú alsóba tette. 2-0
A Torino ezek után sansza sem volt ponttal távozni, no nem mintha eddig lett volna. Marchisio nem látta ennyire bebiztosítottnak a helyzetet, ezért még egyet rúgott az ellenfélen. Vučinić mellel továbbította a labdát neki, ő pedig kapásból szerzett gólt. 3-0

Az utolsó mozzanattal eldőlt, hogy nem Giovinco, hanem Marchisio tette a legtöbbet a győzelemért, bár az utolsó gólig fej-fej mellett haladtak. Mondatjuk azt is, hogy ők ketten verték meg a Torinot... meg a Toro játékosai, akik hathatósan segítettek maguknak megnehezíteni a meccset. Buffon csak a kirúgásoknál találkozott a labdával -bár abból sem volt sok- Bendtnerrel a Vučinić-Marchisio páros szeretett volna gólt rúgatni, de a dán kb. 5 méterről elhibázta a ziccert. Ezenkívül Matri is lehetőséget kapott, de egyáltalán nem tudott élni vele, a nevét alig lehetett hallani. Tiszta győzelem, a csapat hozta amit kellett: könnyedén verte az emberhátrányban játszó ellenfelet. Azért az megjegyeznénk, hogy a fiúk kicsit gyakorolhatnák a szögletet, mert 10-nél jóval többet rúghattak, de egy sem volt veszélyes.

És a slusszpoén: ez volt az utolsó bajnoki Conte nélkül, a következőn már ő ül a kispadon. Éljen!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254942787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenTech 2012.12.03. 12:31:11

Örülök, hogy a sorsdöntő BL meccs előtt sikerült simán nyerni anélkül, hogy viszonylag sokat kiadtak volna magukból a fiúk.
A tizenegyesnél azt hittem Vucinic fogja rúgni. Lehet jobb lett volna. Mondjuk a végeredmény szempontjából mindegy.
Reméljük szerdán odateszik magukat a fiúk és hasonló meccset láthatunk mint a Chelsea elleni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása