Milan - Juventus: 1-0

Nagy rangadót rendeztek tegnap Milánóban, az AC Milan fogadta a bajnoki éllovas Juventust, amire hetedhét országból özönlöttek az emberek. Azonban mindenkinek csalódnia kellett, hiszen egy nem túl magas minőségű mérkőzésen a vörösök alibifocit mutatva verték meg a még alibibb focit játszó Juvét. Mondhatni a kis gonosz ördög jól tomporon rúgta az ágaskodó zebrát.

SerieATIM.pngModoros nyilatkozatok után vette kezdetét az idei első Milan-Juve, ahol a hazaiak vehemensen estek neki a vendégeknek. Robinho tűnt a legaktívabbnak, aki már az első negyedórában is gólt rúgatott volna Boatenggel, ha Buffon nem véd hatalmasat. A 31. percben szintén a brazil került a középpontba, amikor is Nocerino Isla oldalára fejelt egy labdát a Juve tizenhatosán belül, amit Rizzoli bíró természetesen kezezésnek látott és befújta a büntetőt. A tisztánlátás kedvéért elfogultság nélkül megjegyezzük, egyértelmű, hogy nem történt szabálytalanság, amit Allegri is elismert a mérkőzés után. Persze ezzel együtt, ha Isla úgy ugrik fel fejelni, hogy a karjait úgy széttárja, mint aki most tanul repülni, akkor ne csodálkozzunk, hogy ezzel okot ad a bírónak a hibázásra.

A tizenegyest Robinho bevágta, pedig Buffon jócskán beleért, nem sok kellett volna a hárításhoz. 1-0 Isla ettől eltekintve, finoman fogalmazva sem futotta élete mérkőzését. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a helyére beálló Padoin is üdítő színfoltnak tűnt. Egyébként nem csak a chilei, hanem a komplett csapat értékelhetetlen teljesítményt nyújtott elvesztett párharcokkal és eladott labdákkal fűszerezve.

A második félidő is hasonlóan kezdődött: a Juve indiszponáltságáról tanulmányt lehetett volna írni. Még a mindig magabiztos Buffon is olyan kapitális hibát vétett, hogy csak centiken -és Barzaglin- múlt, hogy El Shaarawy nem gyalogolt be kapuba a labdával. Alessio megpróbált belenyúlni a meccsbe, bár érthetetlen, hogy miért pont Padoint hozta be, bár Islánál tegnap bárki jobb volt. Emellett Giovinco is váltotta Quagliarellát, ami utóbbinak a kamerák tanúsága szerint nem igazán tetszett. Viszont a kopasz játékos legalább csinált valamit, mert a Bianconeri három helyzetéből egyet ő jegyzett, viszont abból sem lett gól. Mellette még Vucinic is próbálkozhatott, de hasonlóan kevés siker koronázta lehetőségeit. Még akkor sem sikerült betalálnia, amikor Amelia kapus már verve volt, mert ekkor a fiatal Constant ért oda a gólvonalra és tessékelte ki a labdát a kapu torkából.

A Milan lehozta a mérkőzést egy kamugólos előnnyel, a Juve önmaga árnyéka volt, a milánói tömeg őrjöngött, Allegri pedig önelégült arccal nyugtázta, hogy ugyan nem lőttek jogos gólt, de legalább nyertek. Természetesen a Juve abszolút nem érdemelt volna három pontot, mert lélektelenül, pontatlanul játszott, de ennek ellenére nem mondjuk azt, hogy igazságos eredmény született. Ugyan hiba lenne az Öreg Hölgy hullámvölgyéről beszélni, de roppant idegesítő a San Siroban ilyen vereséget szenvedni. Lehet, hogy tudatos stratégiai döntés eredménye, hogy Conte beáldoz néhány mérkőzést a fontosabbak oltárán?

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr534925943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenTech 2012.11.26. 10:36:29

Beáldozott? Mi értelme volt akkor az alapcsapatot játszatni. Akkor már inkább pihentette volna őket. Ezt a szintet a tartalék is hozta volna.

Ilyen lélektelen játékért pedig nem érdemeltünk pontot. Lehet, hogy a Milan is szar volt, de nekik mostanában ennyire futja. Viszont tőlünk ez szánalmas volt.

Nem tudok egy embert mondani aki elfogadhatót nyújtott. Talán Barzagli.
Rengeteg mennyiségű eladott labda. A két szélső képtelen beadni. Islát én már fél óra után küldtem volna zuhanyozni. De Padoin? Atya isten.

Komolyan Allegri állásást akartuk bebetonozni még pár hónapig?

Diego2889 2012.11.26. 10:37:08

Szar meccs volt, szar játékkal.. Vucinic kritikán aluli volt.. Igazából a faszom ki volt vele.. Remélem Conte visszatérésével nem láthatunk majd ilyen játékot..

ZenTech 2012.11.26. 10:47:47

@Diego2889: Vuci engem is kiborított. Amikor az első félidő vége fele eladott egy labdát aztán komótosan elkezdett visszafele sétálni.
Huu..., hát nem kicsit voltam hangos. :)
Mi a fa..ért csak a 90. percben lett neki sürgős.(Lehet akkor ért oda a hangom :) )

Diego2889 2012.11.26. 10:52:06

Vucinic nem tudom h lehetett a pályán végig.. vagy egyáltalán ilyen mentalitással mit keres a keretben.. lószart nem ér ilyenkor.. szükségünk lenne az igazi Mirkora..

SoloLaJuve 2012.11.26. 10:52:08

hagyjuk már ezt a kamutizenegyest.nem ezért kaptunk ki.amelyik csapat így lődörög a pályán,mint tegnap a Juventus,az lófaszt sem érdemel,pontosabban csak egy vereséget.tegnap bármelyik nb1es csapat kibekkelt volna ellenünk egy döntetlent.szánalmas csapat,egyéni és edzői teljesítmény.nem tudom mire véljem ezt a meccset.pihentetésnek semmiképp,conte egy meccset sem adna el,áldozna be semmiért.érhetetlen hogy mi volt tegnap.egy sima győztes meccs lett volna,erre úgy megvertük magunkat,hogy azt rossz volt nézni.

ejhaa 2012.11.26. 11:23:36

A védelem rendben volt,a csatárok elől nem lettek beárazva(amúgy engem is idegesít Vuci hozzáállása,de nem rajta ment el),valahol a középpályán buktuk a meccset.Szar körülményes játékkal még a milan kp-ját se lehet áttörni.Isla-nak örültem,hogy kezd de,kb. Grygera,Zebina szintű játékot sikerült hoznia.Null beadás?!LOL A faxi a realban szeretne játszani.A baloldalon is hasonló a mérce Asa rém gyenge játéka fordulók óta.DC?Giaccherini?Őt baromira hiányolom sokat fejlődött tavaly.Pirlo-t percekig kivonták a játékból=0.Marci és Vidal esetében se tudom eldönteni ki volt szarabb,akkor maradjon az X.
Annyira rossz formában van Lichti,hogy Padoinak kellett beszállnia a meccsbe?Ha meg a BL-re tartalékoljuk,akkor minek nevezni?
Conte most már nagyon hiányzik.Isla-t biztosan leordibálta volna az első félidőben a pályáról!Remélem nem puhult el az öreg:D

Lord Viktor 2012.11.26. 11:38:27

A csapat játékánál már csak az a gyökér Milan hordalék volt idegesítőbb, aki a stúdióban élvezkedett, hogy mindenki a helyére került. Végül ha a táblázatot nézzük igaza van.
Reméljük ez volt az idény legszarabb meccse.

Tavaly ezt a meccset le tudtuk volna hozni X-re. Bár inkább legyen így, mert most 10 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereséggel állunk, míg tavaly ilyenkor 8-5-0 volt az állás. Szóval szerintem az ilyen döntetlenszagú meccseken inkább kapjunk ki egyszer-egyszer, ha a többit meg tudjuk nyerni.

m.martin91 2012.11.26. 12:21:10

Én annyira nem akadtam ki a vereség miatt. Szerintem volt már ilyen szar a játékunk a szezonban, kár hogy pont a Milan ellen kellett ezt újra bemutatni. Remélem a BL-ben ugyanúgy fogunk játszani, mint a Chelsea ellen, mert ha nem, akkor kiesünk.

Egyébként bár a 11-es teljes mértékben jogtalan volt, messze nem ezen múlott a meccs. Ilyen játékkal senki nem érdemel győzelmet. Érdekes módon még maga Buffon sem volt tegnap a helyzet magaslatán, mert én speciel elvártam volna, hogy ha egy ilyen rosszul helyezett, semmitmondó büntetőt eresztenek meg a kapujára, akkor kivédi. Tulajdonképpen ha arra ugrok, akkor én kiütöttem volna. De Felipe Melo egészen biztosan ;-)

Goku06 2012.11.26. 12:32:55

amit én nem értek az az, hogy ha a csapat fele szétfutotta magát a hét közepén, akkor miért nem lehet kirakni a fáradt embereket a csapatból.. mert most pontot sem szereztünk, de legalább az alapembereink még fáradtabbak..

ZenTech 2012.11.26. 12:36:28

@m.martin91: Nem a vereségen akadtam én sem ki, hanem a lelketlen játékon.( Meg a mit keresek én itt arckifejezéseken)

Amúgy egyetértek.

ZenTech 2012.11.26. 12:37:21

@ZenTech: Na ezt megfogalmaztam. :)
Jobb ha ma már nem írok.

ZenTech 2012.11.26. 12:42:19

@Goku06: Mert blama lett volna a Milan-nak, ha a (friss) Juve tartalék megveri őket.

Amúgy teljesen jogos a felvetés. Ezért értelmetlen volt az alap csapatot játszatni.

west30 2012.11.26. 12:45:11

Igazából újból bebizonyosodott hogy 1 darab ember nincs a csapatban aki jó lenne a szélen talán esetleg Pepe, de szerencsére helyette Isla és Padoin játszott persze mindketten remekül.A csatárokról már beszélni sem érdemes én mind az ötöt elcserélném már egy dedikált Del Piero-s mezre is csak ne lássam őket játszani és remélem Quagliarella csücsül néhány hetet a lelátón egy ilyen elegáns cselekedet után.Ettől függetlenül ezt a meccset lazán meg lehetett volna nyerni a 11es ellenére is, csak éppen 0 volt a motiváltság és olyan híg fos meccset láthattunk ahol 1 pontot nem érdemelt egyik csapat sem.

babo0410 2012.11.26. 13:04:14

Én olyan mérges voltam a tegnaopi meccs után! Ki lehet kapni, de az, hogy úgy játszanak, mint akit kényszerítenek! Én így végezném a munkám, kirúgnának. Tegnap a meccs után úgy voltam vele, hogy most télen én Bendtnert, Matrit és Vucit is elkergetném, mert amit ők idén nyújtanak! Vuci teljesen kiszámíthatalan, hogy mikor akar játszani és mikor nem. De azt se értem, hogy ha fáradt a csapat, akkor miért nem rotálunk. Pogba kezdhetett volna Gioval együtt. És én tegnap Pepét kezdettem volna. Remélem ilyen játékot nem látunk már többet! Amúgy innentől jön a győzelmi kényszer, mert azt nem hinném, hogy a Parma pontot rabolna az intertől, tehát 1 pont lesz a különbség a két gárda között, a Napoli meg 2-re jön mögénk ha ma nyer. Ennyit arról, hogy sokan azt mondták gyenge a bajnokság a csapatnak, toronymagasan leszünk bajnokok.

babo0410 2012.11.26. 13:11:51

És ma meg a köv fordulóban az internek és a Napolinak könnyű ellenfeleik lesznek. Ma Cagliari Napoli, és Parma-inter meccsek lesznek. Hétvégén inter-Palermo és Napoli-Pescara meccsek jönnek, de utána egyik minimum botlani fog, mivel inter-Napoli rangadót rendeznek. Utána Lazio-inter. Nyernünk kell, és bízhatunk benne, hogy az inter nem fog sokáig a nyakunkban lihegni. De az tuti, h tegnap magunknak tettük nehézzé a bajnokságot!

Tony. 2012.11.26. 13:17:14

Nem értem,hogy egyik meccsről a másikra hogy zuhanhat ekkorát a morál, kínszenvedés volt nézni egyesek, meg úgy összességében a csapat játékát.

Isla idejön 18m-ért és számoltam, egymás után 6x vagy 7x rúgta bele az előtte álló 1 szem Constant-ba a labdát,mint egy amatőr.

Ha meg fáradt a csapat azért lehet kihez nyúlni, 1-2 helyen nyugodtan lehet változtatni,de összességében tnap komoly mentális problémák voltak,egy nagy 0 volt az egész. Ez az Alessio meg nagyon stimmel nálam, Carrera jobb helyettes volt, elég jelentéktelen lehet,ha Q így be mert szólni neki.

Nem lesz olyan egyszerű hozni a bajnokságot, mint gondoltuk, 14 forduló alatt kb semmilyen előnyt nem tudtunk kiharcolni.

devil-z 2012.11.26. 14:37:55

Egyszerűen semmi sem indokolta a vereségünket, ez a Milán nem jobb nálunk és még csak jobban sem játszottak.

3 fő probléma van:
1, van az alapcsapatunk ami jó, de ha megbontjuk (Chiellini kiesése most főleg) akkor nem csak a hátsó alakzat zavarodik meg hanem az egész csapat. Ezek az Isla/Padoin és hasonló töltelékek a padon még egy Pescara-ba is kevesek lennének.

2, egy védekező csapat ellen SEMMIT sem tudunk csinálni. (lásd Lazio) Conténak valamit ki kellene találni, akár erőltetni a távoli lövéseket vagy bármit. Hiába domináltunk a meccsen, ha órákig játszunk akkor sem rúgunk gólt.

3, kell egy sztár csatár.

asvééd 2012.11.26. 17:03:25

Én meg úgy értelmeztem a tegnapi meccset hogy a Milan nem eshet ki és nem lehetnek ilyesféle gondjai!Szarok voltunk tény, bár a második félidőben mint a riadt nyuszik, csak rugdosták kifelé a labdákat és szart sem csináltak . Vucinc lövésénél asszem kézzel is hárítottak,de 11 nuku! Míg a Sintér meccsen a bíró kompenzált, itt már ezt sem tette.Berlusconi meg a mai nyilatkozatával bebizonyította hogy semmi keresnivalója nem lenne a sport közelében, szégyen az az ember aki egy ország elnöke volt,pffffffff
Conte már nagyon kellene a padra mert ez a két "bábu" semmire sem jó!

asvééd 2012.11.26. 17:10:45

Ja, és még valami!Jelen pillanatban nekünk van 2 zakónk, nem nagy baj, viszont a két-három riválisunk sztem nem képes egyenletes és jó teljesítményre(pl. Inter a 3:1 után mit művel??) ezért gondolom hogy kicsit döcögősen de meglesz a scudetto megint.

babo0410 2012.11.26. 20:54:05

@asvééd: Azért ne írjuk le a riválisainkat, mert jelen pillanatban a Napoli csak egy döntetlennel rosszabb tőlünk, az inter meg ugyan annyiszor nyert mint mi, csak egyel több vereségük van. Tehát én még nem írnám le a tiválisainkat. Pláne nem akkor, mikor olyan kilátástalan játékkal vesztünk, hogy az már a legaljánál is borzalmasabb.

asvééd 2012.11.27. 10:06:57

Látod Babo, tegnap én erre gondoltam: Parma-Inter 1:0! ;)
A Napoli otthon kemény dió, idegenben verhető!
A két ratyibrigád meg idén sem nyer semmit sztem! :)

juventino92 2012.11.27. 10:37:25

Azt tudja valaki hogy a meccsen mivolt az a Pessotos transzparens nagy haatalmas fél stadiont átölelő betükkel? Mer ugyebár Giacherinit jól megszivatta aa FIGC amiért egy szaros táblát ffelmutatott Muntari góljáról ünneplés közbe amiröl szerintem azt se tudta micsoda, csak a pillanaat hevébe kaptaa fel... aakkor kiváncsi vagyok hogy ez aa Pesottos aami elvileg egy gúnyolódás szervezetten egy nagy transzparenssel ezért büntetni fog e a FIGC... nekem van egy sejtésem a válaszra...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3455) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1692) játékosokról (10153) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4237) mercato (4251) nyilatkozat (7578) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása