Juventus - Chelsea: 3-0

Nagy összecsapásra került sor tegnap Torinóban, hiszen az mindössze hatpontos Juve a hétpontos BL címvédő Chelsea-t fogadta. A tét nagy volt, az olasz bajnoknak csak és kizárólag a győzelem volt elfogadható annak érdekében, hogy megmaradjanak továbbjutási esélyei. A nagyobb nyomás tehát Conte fiain volt, lássuk mi is történt!

UEFA-Champions-League-1-icon.pngBe kell vallanom, egy picit féltettem a csapatot a Lazio elleni mérkőzést látva, de gyorsan le kell szögezni, hogy annak fontossága össze sem hasonlítható egy BL összecsapással. Utóbbi a non plus ultra, így Conte nyilván kellőképpen feltüzelte a Bianconerit, ennek pedig már a mérkőzés elején meg is lett az eredménye. Az első négy percben Lichtsteiner kétszer is veszélyeztetett, utóbbinál az egész mérkőzésen remekül védő Čech és a kapufa együttes erővel mentették meg a góltól a kékeket.

A kezdeti sokkból egy kissé feléledt a Chelsea is, hiszen Oscar és Hazard virgonckodott kissé, a brazil átverekedte magát a védelmen, de a belga nem tudta belőni az amúgy 99%-os ziccert. És hogy miért nem? Mert egy bizonyos Buffon védte a Juve-kaput és szögletre mentett. Az első negyedóra végén már az 5. szögletét rúgta az Öreg Hölgy, ez is mutatja mennyire fölényben volt az olasz csapat. Az persze már más kérdés, hogy egyik szöglet sem volt különösebben veszélyes.

A félidő derekán átkozottul jó helyzetből lőhetett szabadot a Juve. Vidalt Ivanović döngölte a földbe a tizenhatos vonalán. A jól megérdemelt pontrúgást szokás szerint Pirlo lőtte, ezúttal laposan, de Cech magabiztosan védett. A meccs képe eddig a pontig úgy alakult, hogy a jobban felkészült, jobban akaró zebrák támadtak -egyelőre hiába-, a Chelsea pedig védekezett és néha vezetett egy-egy hevenyészett támadást, ami minimális kivételtől eltekintve a védelemben, vagy ne adj Isten Buffonban halt el. Oscar és Hazard nevét elvétve, Matáét pedig egyáltalán nem lehetett hallani a meccs folyamán.

A 31. percben a Marchisio, Vučinić, Lichtsteiner trió próbálkozott kikényszerítőzni a londoni védelmet, a tetszetős játék végén az utolsó passz kicsit hosszúra sikeredett, így egy szöglettel kellett beérni gól helyett. Ezután a mérkőzés legnagyobb vendéghelyzete következett: Oscar lövése össze-vissza pattanva elakadt Bonuccin, az így megszelídült labda pedig Buffonnál kötött ki. Nagyobb probléma is adódhatott volna belőle, de szerencsére megúsztuk.

A 38. perc aztán az igazság pillanatává avanzsált, Pirlo 30 méteres lövésébe Quagliarella tette bele a lábát, ami megzavarta Cechet, így a labda a kapuba pattant. 1-0 A játékrész végén még Cole mentett a gólvonalról, a visszajátszásból jól látszódott, hogy jogosan nem adták meg a gólt az asszisztensek. Hiszen nagyon közel volt, de nem ment át a labda a gólvonalon.

A második félidő Vučinić tizenhatoson belüli esésével kezdődött, Ivanović még éppen szabályosnak vehető védői munkája után rogyott össze a montenegrói, büntető persze nem lett belőle. A Juventus egyébként ott folytatta a játékot, ahol az első játékrészben abbahagyta: folyamatosan dominált és irányított. A meccs képe alapján 2-3 gólos előny is elképzelhető lett volna.

Az 59. percben Quagliarella ugrott ki, elvitte Cech mellett, de sajnos kifelé cselezett és a cseh jobb kapus annál, minthogy ennyire éles szögből meg lehessen tréfálni. Nem baj, egy szögletre így is jó lett az akció. Két perc múlva aztán sikerült növelni az előnyt. Asamoah tört be a kapu elé és nagyon okosan visszapasszolta a labdát a két teljesen üresen álló Juve-játékos egyikének -aki történetesen Vidal volt-, így a tizenhatos vonaláról egy megpattanó lövéssel sikerült megduplázni az előnyt. 2-0

A 70. percben a titkos -és látens- csodafegyver, Torres is beállt. Ennek ellenére Vučinić dönthette volna el véglegesen a mérkőzést, de közvetlen közelről fölé lőtte Cáceres beadását. A 80. percben még Buffon is megmozgatta elgémberedett izmait, egy szabadrúgást fogott könnyedén. A 91. percben aztán a Bianconeri megadta a kegyelemdöfést. A támadgató Chelsea labdát veszített, Giovinco pedig nagyszerűen ugrott ki a leshatárról (szó sincs lesről) és a kapujából kiszaladó Čech, valamint egy másik védő asszisztálása mellett kb. 25 méterről laposan a kapuba passzolt. 3-0

A végén Chiellini fájlalta a lábát, ezért az utolsó 2 percre pihenni kényszerült, így a Juve 10 emberrel fejezte be, mivel nem akartak megkockáztatni egy komolyabb sérülést. A mérkőzésen tulajdonképpen egy csapat volt a pályán, ez pedig az olasz rekordbajnok. A Chelsea végig alárendelt szerepet játszott, két életerősebb támadást vezettek a mérkőzésen, azt is az első félidőben. A Juve sokkal jobban akart, sokkal összeszedettebb volt és ha megrázza magát, egy 4-5 gólos győzelem is lehetett volna belőle, nem meglepő hát, hogy a mérkőzés embere is egy juventino, nevezetesen Vidal lett. Egyetlen negatívumot tudok felhozni a mérkőzéssel kapcsolatban, méghozzá azt, hogy Marchisio sárgái miatt nem léphet pályára a következő fordulóban.

Ezzel nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, azonban vigyázzunk, hiszen még nincs bebiztosítva az egyenes kiesés kör. Ehhez az kell, hogy a csapat pontot szerezzen Donyeckben a nagy büdös ukrán télben. Amennyiben nem sikerül és az angolok elverik a dán bajnokot (amire azért megvan az esély), akkor hiába a szép siker a londoniak ellen, kiesik az Öreg Hölgy. De azt is jegyezzük meg, hogy ha nyerünk, a csapat csoportelsőként megy tovább a már biztosan továbbjutó Saktar mellett. Viszont egy döntetlennel mindkét csapat bemasíroz a legjobb 16 közé. A mérkőzés után egyébként menesztették az Chelsea olasz edzőjét, Roberto Di Matteot, akinek egyetlen BL-győzelmüket köszönhetik.

Juventus - Chelsea: 3-0 (1-0)
gsz: Quagliarella, Vidal, Giovinco

A csoport állása:
1. Saktar Donyeck 10 pont
2. Juventus 9 pont
3. Chelsea 7 pont
4. Nordsjælland 1 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr404918127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2012.11.21. 13:00:57

A Sahtar semmiképpen nem eshet ki, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít, és ott jobbak az ukránok, mert döntetlen gólarány mellett 2 gólt lőttek idegenben, míg a Chelsea 1-et. Szóval a Chelsea csak akkor megy tovább, ha nyer, mi meg nem szerzünk pontot, that's it.

Tony. 2012.11.21. 13:24:22

Egyértelműen az idei szezon legnagyobb győzelme, és szerintem a legjobb játéka is volt a tegnapi.

Apuleius 2012.11.21. 13:25:52

Úgy van, ahogy Lord Viktor írja, az ukránok már biztos továbbjutók, semmiképpen nem tudnak kiesni.

devil-z 2012.11.21. 13:32:45

Nagyon jó volt látni ahogy esélyt sem adtunk a címvédőnek, mindenki magabiztosan és jól játszott (bár vucsi és Lichti kilógott) elismerés a csapatnak, a szurkolóknak.

Marchisio saját butasága miatt nem játszhat, de reméljük nem érezzük meg a hiányát.

Chielliniről tudtok valamit?

Diego2889 2012.11.21. 13:46:19

hihetetlen meccs volt.. végig jól játszottunk.. az egész csapatot csak dicsérni lehet! biztos vagyok a továbbjutásban.. a kérdés már csak az h 1 vagy 2. helyen?! :D

Type-R 2012.11.21. 13:53:22

@Lord Viktor: Valóban, valamiért az volt a fejemben, hogy a Chelsea egyszer megverte a Saktart, egyszer meg döntetlen lett. Javítom, kösz!

mpite 2012.11.21. 13:53:49

@devil-z: Chiellini a twitteren azt írta, hogy elővigyázatosságból ment le, szerinte nem nagy a baj. De ez még tegnap este volt, pontos adatot nem tudok.

Cannavaro 2012.11.21. 15:22:35

a szatyoros luiz adriano, mekkora gyökér már!! a sportszerűtlenség ne továbbja!!! ilyet még nem nagyon láttam!!!

babo0410 2012.11.21. 17:05:31

Nagyon örülök a győzelemnek, azt meg el se tudom képzelni, hogy kiessünk a BL-ből! Az mekkora lenne, ha mi ejtenénk ki először címvédőt a csoportkörben! Ráadásul a Chelsea csoportban még nem esett ki. Nagyon nagy teljesítmény lenne. De ha Donyeckben vernénk a Sahtart, akkor szerintem mindenki elismerné a csapatot. És én tartom magam ahhoz, ha hozunk egy gólerős támadót, akkor bármi lehet még a BL-ben.

SoloLaJuve 2012.11.21. 17:24:20

egyértelműen megérdemeltük a győzelmet,de én azért más véleményen vagyok.rég nem szurkoltam így,mint ezen a meccsen,de én sokszor be is szartam.tömérdek eladott labdánk volt,amiből sokszor a pelenkás hazard oscar kettős a nem sokkal idősebb ramires mata kettőssel pillanatok alatt eljutottak a 16osunkig.sokszor úgy mentek át az egész pályán ahogy akartak,és a szerencsének valamint a bénaságuknak köszönhetjük hogy nem kaptunk az egyik ilyenből gólt.amikor buffon sarkáról ment ki,én azt hittem az bent van.emellett az első gólunk szerintem hatalmas szerencse volt,nem hiszem hogy ugyanígy többször is bele tudna érni q.maga a második gól is szerencsés volt,viszont ahogy kialakították a helyzetet az gyönyörű volt.giovinco góljánál meg azért nem csak azon kell gondolkodni cech mér jött ki,azért azt be is kellett gurítani a kapuba.
lichsteiner hiába futott sokat,nem volt jó,és a viselkedése elég fura volt.nem volt jó látni,ahogy mindenkivel ordibál és mindig csak elénzést kért,mert majdnem mindent elcseszett.
vucinicet úgy gondolom éles kettősség jellemzi.összességében hasznosan játszott,az esetek többségében meg tudta tartani a labdát,jó helyre is passzolta,de mint csatár most is egy nulla volt.élettelen,szánalmas kapura lövések.contenak valahogy észhez kell térítenie,mert nagy szükség lenne egy jó,"játszani akaró kedvvel rendelkező" vucinicre.
q párszor lehetetlen helyzetből akart gólt rúgni,jobban jártunk volna ha lepasszolja.továbbra is úgy gondolom folyamatosan játszania kell,és szállítja majd a gólokat.
összességében megérdemelt a 3 pont,így a saját kezünkben van a továbbjutás.luizparasztadriano miatt tegnap a semleges véleményem unszimpatikus véleménnyé változott,ezért remélem szarrá verjük ezeket az ukrán ci****okat és elsőként jutunk tovább.

SoloLaJuve 2012.11.21. 17:36:42

ja és amit a szurkolók műveltek az tv-n keresztül is eszméletlen volt.tökéletesen megvalósították conte kérését.

asvééd 2012.11.21. 19:44:08

Először is!A tegnapi kommentjeim eltűntek!Ha valaki tudja mi a baj, írja meg!Köszi!
Másodszor!Qrva jó meccs volt!!!!!Ezt vártam, nem csalódtam, sőt!
Én az ukrán túrát X-re érzem, de ha a Chelsea jutna tovább az óriási igazságtalanság lenne!!!Motíválatlan szar brigád, nem érdemel többet!!!

ZenTech 2012.11.22. 07:56:13

Szerintem Ukrajnában képesek lehetünk nyerni. Azért a Sahtar a levegőben elég sebezhető. Ez jól látható volt több meccsükön is. Arról nem is beszélve, hogy számukra nem lesz akkora tétje. Az biztos, hogy döntetlenre nem lehet alapozni. Bármikor bepottyanhat egy megpattanó lövés. Így győzelemre kell játszani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása