Juve és a csatárrotáció

"Nincsen problémánk a támadószektorban. Van öt csatár a keretben, akikben bízunk. Előbb-utóbb megcsillogtatják tudásukat" - nyilatkozta Angelo Alessio a Nordsjælland elleni 1-1-es döntetlent követően.

Nem mindenki ért egyet a helyettes vezetőedzővel. A szurkolók zöme meg van róla győződve, hogy az Öreg Hölgy szerkezetéből hiányzik egy fogaskerék: egy csatár, aki szezononként 15-20 gólt produkál, és egyetlen megmozdulással találkozókat dönt el.

Juventus Csatárok 2012v2.jpg

Alessio nyilatkozatát az a tény sem támasztja alá, hogy a klub évek óta próbál nagy nevet igazolni a pálya utolsó harmadára. Nyáron olyan nevek kerültek szóba, mint Robin van Persie, Stevan Jovetić vagy Edin Džeko, de a szurkolók bánatára a klub egy hirtelen döntés által vezérelve Nicklas Bendtnert szerezte meg kölcsönben az átigazolási időszak utolsó napján.

A statisztika azonban nem tükrözi a csatárgondokat. A Juventus 10 mérkőzésen 22 gólt szerzett, s ezzel a mutatóval csak az AS Roma versenyzik szintén 22 találattal. Üröm az örömben, hogy a 22 gólból mindössze 9-et szereztek csatárok, míg a két középpályás Arturo Vidal és Andrea Pirlo összesen 6 találatnál járnak a bajnokságban, csak úgy, mint Sebastian Giovinco és Fabio Quagliarella. Ha mélyebben átvizsgáljuk az adatokat, rájöhetünk, hogy a gólzápor ellenére mekkora a probléma Torinóban.

Antonio Conte rotációs stratégiája hagy néhány kivetnivalót maga után. A vezetőedző mindig megpróbálja kiválasztani a legjobb formában lévő támadóduót, aminek az az eredménye, hogy nem ad folyamatos lehetőséget a játékosoknak, hogy kiegyensúlyozott teljesítményükkel beindítsák a gólgyártást, és megragadjanak a kezdőcsapatban.

Az idei szezon 14 hivatalos mérkőzésén - 10 bajnoki, 3 BL, 1 Szuperkupa - Conte mindössze kétszer küldte pályára ugyanazt a támadó kettőst egymást követő találkozókon. Giovincót ötször, Vučinićet háromszor, Matrit, Bendtnert és Quagliarellát kétszer nevezte a kezdőbe a szakember egymás után. A támadók gólimpotenciája minden bizonnyal a folyamatos játéklehetőség hiányából adódik.

"A szombati Inter elleni találkozó remek mérkőzés lesz, de nem tudom, hogy játszani fogok-e, mert az Edző minden rendelkezésre álló csatárt váltogat" - nyilatkozta őszintén a Bologna elleni meccsen a csapat első gólját szerző Fabio Quagliarella.

Quagliarella esete a legérdekesebb a Juve támadószektorából. Ha figyelembe vesszük, hogy mindössze 307 perc alatt szerezte a 3 Serie A-s találatát, ő számít a Bianconeri legveszélyesebb csatárának. Ez az adat átlagban 102 percenként 1 gólt jelent, ami imponálóbb, mint a gól nélküli, de 202 játékpercet kapó Nicklas Bendtner statisztikája. Giovinco a 3 gólját 604 perc alatt szerezte, Matri 1-et lőtt 200 perc alatt, míg Vučinić 2-nél jár 620 perc után.

Quagliarella adatai nem csak Torinóban mutatnak jól. Ha a Serie A mezőnyét is megvizsgáljuk, a mérleg akkor is Quagliarella felé billen. A hétgólos El Shaarawy 119 percenként juttatja el a labdát az ellenfél hálójába, a hatgólos Edinson Cavani 124, Klose 140, míg az ötgólos Diego Milito átlagosan 176 percenként teszi meg ugyanezt.

Természetesen a statisztika nem ad választ a Juventus csatárgondjaira, és nem hivatott azt sugallni, hogy a megoldás egyértelműen Quagliarella játszatása lenne. Az azonban bizonyos, hogy jelenleg ő a legtermékenyebb támadója a Zebráknak, aki egy kisebb csapatban, elegendő játéklehetőséggel a háta mögött könnyedén visszakerülhetne az olasz válogatottba is.

Ha már a tehetség önmagában nem elég, csak a formába lendülés segíthet.

football-italia.net

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844885228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2012.11.03. 09:23:35

Ez az igazság,hogy a csatár problémák valósak.Nem megengedhető ezen a szinten,hogy egy csatár nem lő gólt hónapokon át.A technikájukról nem is beszélve,mert egy labdát nem képes levenni Matri és Bendtner sem.Q-nál úgy érzem a megfelelő technikai képzettsége meg van,csak nagy meccs hiánya van.A legjobb csatárunknak Vucinicet lehet/ne nevezni,vele meg az a baj,hogy ha van kedve játszani,akkor minden jó,ellenben rendkívűl formán kívűl van.Gio problémája nehezen megoldható,hisz kicsi és könnyen elnyomják.Ráadásul szerintem inkább előkészítő,mint csatár.Igaz a dán az előző meccsen próbált bizonyítani,de ez gól/ok/ban nem mutatkozott meg Mint a cikk is írja,mi is tapasztaltuk,hogy ritkán küldi fel ugyan azt a csatár kettőst és emiatt is lehet az önbizalom hiányuk ill. gólimpotenciájuk,mert nem érzik a bizalmat.Januárban feltétlenül kell valami megoldást találni ha még talpon leszünk a BL-ben meg pláne.Nyáron meg akármennyire nem tetszik zsebbe kell nyúlni és venni kell egy top csatárt.Azt már döntse el mindenki szája íze szerint ki tetszene neki ill. ki nem.Marotta és Agnelli bele kell húzni nincs mese.

Cannavaro 2012.11.03. 10:08:05

@danimester1: marotta, és agnelli + elkan!!!! egy kis átcsoportosítás a krikett-ből, és meg van oldva!!

Buffon91 2012.11.03. 10:09:24

hát az előbbről már lekéstünk.. :(

hellan (törölt) 2012.11.03. 10:12:35

@juve1986: Úgy vélem nem kell átcsoportosítás, hiszen a tulajok mindig a megfelelő összeget biztosították a klub számára, nincs kétségem afelől, hogyha kellene 150M-et is letennének az asztalra, de ez a pénzügyi modellünkbe nem fér bele.
Arról nem is beszélve, hogy tisztán 100M-et kaptunk nemrégiben csak a TV-s jogokból+Marotta is mondta h az új stadion bevételeinek köszönhetően kifizettünk minden adósságot. Ekkor még nem is beszéltem a mezeladásokról stb. :)
Amennyi pénz kell lesz mindig. ;)

juventino74 2012.11.03. 10:31:08

Szép statisztika, látva a számokat nem lehetünk túl büszkék a támadóinkra. Egyikre sem túlzottan! Bár Q kaphatna több lehetőséget ezt látva.
Vucinic kapta eddig a legtöbb lehetőséget és ezt látva, 620 perc alatt el tudott érni 2 fantasztikus gólt, ez 310perc/gól! Fantasztikus teljesítmény, adjunk neki még több lehetőséget, hátha lesz ez még több perc/gól mutató! Igazi Juventusba illő teljesítmény! Conte mester is biztosan büszke rá!
Viszont így hosszú távon vissza nézve talán egy kicsit elgondolkodtató, hogy a Juve miért lett csatártemető? Mert ami itt folyik, az nem nevezhető másnak. Amauri, Iaquinta, Matri, Vuci stb-stb hová lesznek nálunk? Nem lehet esetleg, hogy a támadó szekciónk edzésével lehet a baj már egy ideje? Csak keresem az okokat.

Apuleius 2012.11.03. 10:31:10

Az a baj, hogy már megcsillogtatták tudásukat, s az (Vucinic kivételével) kurva kevésnek bizonyult.

juventino74 2012.11.03. 10:35:09

Ha így halad, elgondolkodtató, hogy érdemes-e súlyos euró milliókat kidobnunk egy sztárcsatárra, ha utána nálunk rövid időn belül drasztikusan vissza esik a teljesítménye?

hellan (törölt) 2012.11.03. 11:10:45

@juventino74: Amauri, Iaq és Matri, mint középszerű csatárok, akik ennyit tudtok hozzátenni a csapat játékához. 1-2 jó szezon semmi több.
Kétségkívül elgondolkoztató h pl. az a Q, aki egy fél szezon alatt a térdszalagszakadásáig termelt 9 gólt és utána eltűnt.
Tudnának a csatáraink bőven 15 gól felett termelni (ha Matri 10-ig eljutott), de a jelenlegi formájukban valamiért nem. Mondjuk úgy nehéz is mint pl. Seba végigviszi a pályán és az égbe lövi ordító ziccerben, de Gio-n és Mirkon kívül senkiben nincs benne a 10-15 gól a szezonban, dehogy a középpályánk gólérzékenysége meddig tart ki az más kérdés, mert utána gondban lehetünk...

juventino92 2012.11.03. 11:12:47

Am ez szerintem is elég nagy gond hogy enyire rotáljuk a csatár sort...ezek láttán énis Q-t többet kezdetném...na de ki legyen az éktársa?
Giovincoval nem naagyon értik meg egymást Gio előszeretettel veszi le előle a laabdát mikor Q tiszta helyzetben vaan, ez már nem egyszer előffordult. Vucinic meg Giovaal szerelmesek egymásbaa szóvaal ők ccsak ketten értik meg egymást. Matriról szót sem ejtek mer másfffél éve impotent. Bendtner meg hiába igyekszik úgy látszik még mindig nem sikerült leffogynia mer oan lomha hogy öröm nézni, elpattan tőle a laabdaa ha egy ívelt labda 1 méteres körzeten kívül esik tőle aazért már nem ffut nem veszi le... de mégis minthaa a dánnal jönne ki a legjobban a lépés Q-nak. Én egy Jovetic Q csatár párost nézegetnék el

babo410 2012.11.03. 11:17:40

Mondjuk Alessioval abban egyet értek, hogy azt mondja nincs gond. Így is önbizalomhiányosak a csatáraink. Én a helyükben Matrit játszatnám, igaz ma nem bizti őt kéne. De egy Bologna, Siena, stb. ellen játszhatna. Ha lenne önbizalma, szerintem ő jó megoldás lenne. És szerintem mikor januárban érkezett elé Borriello akkor kezdett el hanyatlani. Szerintem Matri ha összeszedi magát, akkor egy klasszis mellett jó megoldás lenne. Gio meg inkább 3 csatáros megoldásban szélen lenne remek. Kell egy klasszis csatár, de végre amíg nem jön, addig meg jó lenne stabilan játszatni valakiket. Kb. olyan a mi csatársorunk, mint a milan védelme. Sose kezd uaz a kettő, mi ezért nem tudunk gólt lőni, a milan meg ezért kap annyi gólt. Jó lenne ha bíznánk bennük, és nem csak mondanánk.

Tony. 2012.11.03. 14:02:00

Érdekes időpontban került fel ez a cikk, mert pont mostanában gondolkodtam el ezen a kérdésen én is.
Ha megnézzük, rajtunk kívül nincs még egy olyan európai élcsapat, ahol ne lenne legalább egy állandó, biztos pont, egy csatár/támadó. Nálunk össze-vissza hol ez hol az, ez tényleg elég vicces, amiből tényleg az látszik, hogy ők 5en nem tesznek ki egy, kiváló játékost.

Conte szerintem sem csinálja jól. Pl. Q mikor lőtte azt a 3 gólt nem tudom miért került ki a kezdőből. Rendben,hogy mindenkiben tartani akarja a lelket,de így senki nem fog igazán formába lendülni. Kellene Conte részéről egy preferencia-lista és ahhoz ragaszkodni,teszem azt Q és Vuci az állandó kezdő, a többiek csereként lépnek pályára.

Nehéz helyzet ez, Conte-nak nincs könnyű dolga ez az állandó váltogatás nem hiszem,hogy célra vezető.

2012.11.03. 17:26:23

@Apuleius: Nemtom néztél-e meccset ebben a szezonban...Vucinic eddig nemhogy nincs formában,de hasznosabbat szarok nála,persze remélem formába lendül azt csinál végre valamit,nekem mind1 kicsoda,csak valamelyik csatár kezdjen el szépen gólokat szerezni!

m.martin91 2012.11.03. 17:30:10

@fire06: Remek, remek. Ezzel tulajdonképpen elmondtál mindent a csatárainkról, hiszen közülük a legjobbról beszélsz, azaz ha ő ilyen "jó", akkor milyen lehet a többi?...

2012.11.03. 17:41:14

@m.martin91: A mostani forma alapján közel se Ő a legjobb....

m.martin91 2012.11.03. 17:55:17

@Bigvee: A mostani forma mit takar? Az elmúlt 2 hetet?
Én összességében állapítottam meg, hogy Vucinic a Juventus legjobb támadója, amivel szerintem nem nagyon lehet vitatkozni. A többiek hozzá képest is senkik, pedig maga Vucinic sem egy világsztár.

babo410 2012.11.03. 18:00:15

@m.martin91: Vucinicnek tavalyról is vannak szép meccsei, amikor konkrétan csak akadályozta a támadójátékot, de amuit idén művel, hát az kritikán aluli. Sajnos a többi csatárról sem mondható jobb kritika. De Vucinic idén egyáltalán nem nevezhető a legjobbnak. Sőt idén a csatárok közül Q és Gio mondható hasznosnak.

2012.11.03. 18:05:19

@m.martin91: Nem emlékszem idén jó meccsére.... Kis túlzással Bendtner azon a két meccsen amikor játszott többett tett hozzá a játékunkhoz mint Vucinic egész szezonban, persze nagyon örülnék ha ismét jó formába lendülne.
Én Q-Gio csatársort kezdetnék...

Kuri 2012.11.03. 18:11:27

"pedig tavaly a parma Giovincora épült és 11 gólt lőtt"

-.- várom az ugyanilyen hozzászólásokat most is... hol vagytok?
Na de ne ugorjunk megint egymásnak Seba rajongók, hiszen nincs miről beszélni, mind az 5 csatárunk kritikán aluli, gyenge, gólképtelen, alibi játékos... ezért mondtam a nyáron hogy valami olcsó ismeretlen dél amerikai kölyköt, vagy ne adj isten valami európai tehetségtelennek kikiáltott kölyköt igazolhatott volna Marotta, ez pedig az ő hibája, ezt a 2-3 gólokat egy olyan is (mint ahogy bárki más) tudta volna hozni!

javaslom hogy Giovinconak a felét adjuk el nyáron megint majd két év múlva vegyük vissza megint 10 m-ért hátha beért már! szerintem kell még neki 2 év hogy igazi nagy játékos legyen!

m.martin91 2012.11.03. 18:15:05

@Bigvee: Ezt már babo-val számtalanszor kitárgyaltuk, hogy Vucinic-nek volt-e jó meccse vagy sem, ebbe most nem mennék bele. A Bendtner-szálhoz nem igazán tudok mit hozzátenni, szerintem jobban jártál volna, ha ezt le sem írod. Az pedig, hogy te kit kezdetnél, senkit nem érdekel, mert nem te vagy az edző. A Giovinco gyereket minden meccsen elnyomják a védők (még ebben az utolsó utáni színvonalú Serie A-ban is), vele biztosan nem számolnék. Quagliarella pedig Quagliarella. A sérülése óta egy senki. Előtte is az volt, de utána aztán pláne. Sajnos ez a helyzet, csatárposzton kritikán aluliak vagyunk. Van egy Vucinic-ünk és kész.

juventino74 2012.11.03. 19:00:39

@m.martin91: Vucinic mint a Juve legjobb támadója? Vicc kategória!

juventino74 2012.11.03. 19:05:28

@m.martin91: Őszintén megmondva nem különösebben érdekel milyen homi dolog miatt véded Vicinic-et ennyire, de ez már beteges, objektív látásmódnak semmiképen sem mondható! Nyisd már ki végre a szemed és láss Martin! 310 percenként 1 gól tényleg zseniális!

juventino74 2012.11.03. 19:08:24

@m.martin91: Én úgy vélem, hogy egyszer az életben szeretnél TE annyira egy senki lenni, mint Q valaha is volt!

m.martin91 2012.11.03. 19:13:37

@juventino74: Előszor olvasom a hozzászólásaidat. Ebből pedig nálam az következik, hogy nem érdekel. Egyébként is félrebeszélsz.

juventino92 2012.11.03. 19:24:44

m.martinn91-t most megkell védenem már mint a stílus amit képviselsz juventino74 nem ffórumokra vaaló aa homizás. Az meg tény hogy Vucinic ha akar játszaani aakkkor klasszis teljesítményre képes ezt több olasz szaakértő is mondta már... szerintem eléggé bunkóság hogy mások beszélgetésébe ( mer most nézem hogy ezt bigveevel beszélte mmartin nem veled) úgy csatlaakozol hogy homizod

Apuleius 2012.11.03. 19:49:49

@fire06: Én a Juve összes meccsét láttam idén, rólad a jelek szerint ez nem igazán mondható el. Hogy milyet szarsz, az őszintén szólva kevéssé érdekel. Húzd le inkább szerintem, ne nézegesd ennyire, vagy legalább ne beszélj róla másoknak.

juventino74 2012.11.03. 20:04:19

@m.martin91: Ez nem igaz, már olvastad hozzászólásomat, bár akkor sem egy véleményen voltunk, ami persze még nem baj! :)

m.martin91 2012.11.03. 20:10:04

@juventino74: Köszönöm a korrigálást. Nem emlékeztem rá.

juventino74 2012.11.03. 20:14:40

@juventino92: Én nem homiztam, hanem azt írtam, hogy valamilyen homi dolog miatt védi a kedvencét! Milyen érdekes egyébként kedves barátom, hogy ebből a hozzászólásomból csak ezt ragadtad ki és téged ez fogott meg! ;)
Ha Vucinic akar játszani??? Ne szórakozzunk már! Neki ez a munkahelye kéremszépen! Ha nekem nincs kedvem dolgozni, attól még mennem kell és ugyanúgy hajtanom kell Vuci fizetésének aprócska töredékéért! Ha nincs kedve játszani akkor szóljon előre Conte mesternek, majd ő tudja hogyan kezelje a helyzetet és Vucinic jövőjét a csapatnál a továbbiakban!
Ugyanakkor ez egy nyílt fórum, tehát ha úgy tartja kedvem, akkor hagy szólhassak már bele egy beszélgetésbe! Amennyiben a kettejük beszélgetése nem tartozik rám vagy más fórum olvasókra, akkor beszéljék meg egymás közt!
Ugyanakkor ha bárkit megsértettem, akkor elnézést kérek, ezt megtehetné néha más is amilyen stílusban írogatnak!

juventino74 2012.11.03. 20:16:49

@m.martin91: Semmi baj, bár hozzászólásomra akkor sem és most sem reagáltál érdemben, csak kitértél, mert nem egyezik a véleményünk! ;)

2012.11.03. 20:44:51

@m.martin91: Hát én leszarom ki a legjobb csatárunk,de jelenleg Quagliarella a legjobb formában lévő,szerintem őt kéne erőltetni,önmagában az,hogy Vucinic szerinted a legjobb csatárunk kitörölhetjük a seggünket,bizonyítsa be,szeretném,komolyan...kezdje el termelni a gólokat,legyen ő a legjobb csatárunk,vagy mondom,tőlem akárki lehet,csak legyen már valaki,aki rugdossa a gólokat!

juventino74 2012.11.03. 21:23:18

Csatlakozom fire06-hoz, én is nagyon örülnék ha meccsenként 3 gólt rúgna Vucinic! Viszont addig, amíg ilyen rosszul teljesít, teljesen értelmetlen túlmisztifikálni és agyonisteníteni! Játszatni pedig nem túl ésszerű, ha csak az nem hogy hátha erőre kap, ezt az esélyt viszont bármelyik jelenleg jobb formában lévő támadónk is megkaphatná!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása