Miért nyerje Pirlo az Aranylabdát?

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, másnéven a FIFA nemrég közzétette a 23 fős jelöltlistát az Aranylabdára, amit minden évben a jelenlegi legjobb futballistának nyújtanak át.

Pirlo_aranylabda.jpgA lista olyan neveket tartalmaz, akik fantasztikus szezont tudnak maguk mögött, például Cristiano Ronaldot a Real Madridból, Lionel Messit a Barcelonából, és Radamel Falcaót az Atletico Madridból.

Bármelyikük szó nélkül megérdemelné az Aranylabdát, de ott van még egy játékos is, akiről a média nem beszél eleget: Andrea Pirlo.

Szundi tavaly nyáron került a Juventushoz ingyen az ősi rivális AC Milantól, és remekül sikerült az idénye mind a Bianconeri, mind az Azzuri mezében.

Andrea Pirloban megvan az, ami egy átlagos középpályát fantasztikus középpályára emel. Míg Claudio Marchisio és Arturo Vidal elvégzi a piszkos munkát, addig Pirlo vezényel. Ő a "maestro" a pályán, ő mondja meg hogy melyik Juventus játékos kapja meg a labdát, és hogy mikor. Andrea létfontosságú szerepet játszik a középpályán, a támadást és a védelmet összekötve serénykedik a pályán, ő a biztosíték arra, hogy Conte tervei mennek végig a meccseken.

A Juventus egyből visszatért a Serie A-ba a Calciopoli által elszenvedett visszasorolásból, de Pirlo érkeztéig csak árnyéka volt önmagának. Az Öreg Hölgy még mindig nem vesztett el bajnokit mióta a varázsló fekete-fehérbe öltözött. Ő vezette először bajnoki címre a csapatot a bundabotrány után.

A jelenléte csakugyan levette a terhet Marchisio vállairól is, aki végül megérett és hihetetlen formában tündökölt az egész év során, mint ahogy a Juventus fanok már oly régóta várták. Mivel a játék diktálása Pirlo feladata lett, Claudio azt csinálhatja végre, amit igazán szeret: Lefedni a területeket, kisegíteni a védelemben és robotolni a támadások segítése végett.

Az Európa bajnokság:

Az Európa bajnokság előtt két fillért nem adtak volna olasz győzelemre.

Cesare Prandelli kerete koránt sem hasonlított a 2006-os világbajnok csapatéra, és Dél-Amerikában is nagyon lebőgött az égszínkék társulat.

Hozzáértők szerint a tehetség megvolt, de a fiatal generáció nem játszott még a legmagasabb szinteken, és egyszerűen még nem nőtt fel a feladathoz. Prandelli most olyan játékosokat játszatott, mint Alessandro Diamanti és Federico Balzaretti, akik megbízható játékosok, de messze vannak a szupersztár kategóriától.

A média egyetértett abban, hogy Pirlo túl öreg már hogy a hátán vigye az Azzurrit, és hogy már nem sok beleszólása lesz a történtekbe.

Akik nem látták az EB-t, annak elmondjuk, hogy nem így történt.

Pirlo átvette a csapat irányítását, és mindenkit játékba hozott maga körül. Közel minden akcióban részt vett olasz részről, kezdve a zseniális gólpassztól, amit Di Natalénak adott, továbblőtte Olaszországot a csoportkörből remek szabadrúgásával, és a szemfüles tizenegyese megváltoztatta az angolok elleni bünetőpárbaj kimenetelét a negyeddöntőben.

Spanyolok ellen a döntőben már érezhetően fáradt volt, a nagy arányú vereség miatt őt nem lehet okolni. Egyszerűen sokkal jobb a spanyol keret az olaszokénál. Egy jó csapatban könnyű jól játszani. Spanyolország és Németoszág is klasszisokkal jobb kezdőt állított ki, mint a Taljánok. Az olaszok sikere nagyrészben Andrea Pirlonak köszönhető, nem az ütőképes keretnek.

Nem csak a La Ligában van jó foci:

Igen, a Barcelona és a Real Madrid a világ kér legjobb csapata, értjük.

A média szó szerint szétbombáz minket a két csapat nagyszerűségével az utóbbi pár évben, és már igazán kezd unalmassá válni. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo fantasztikus játékosok, de nem csak ők léteznek a világon.

Az utóbbi 6 Bajnokok Ligája kiírást spanyol, angol és olasz csapatok nyerték, fejenként kettőt-kettőt.

Akkor hol van itt a nagy fölény?

A jó játék nincs a spanyol bajnokságra korlátozva. A Barcelona , a Real és az Atletico igazán jó csapatok, de azért ott van a Manchester United, a Bayern München és a Juventus is.

Itt lenne az ideje hogy végre tudomást vegyünk más csapatokról is más bajnokságokból. Mindemellett Vicente Del Bosque, a spanyol szövetségi kapitány is Pirlonak adná a díjat, erre azért a szavazók is hallgathatnának.

Bárhogy is legyen, mind szurkoljunk Szundinak, hogy ő legyen a klubunk történelmének 9.(10. Cannavaroval együtt) aranylabdása!


Forrás: bleacherreport.com

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr914884446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabo2323 2012.11.02. 09:18:51

És ne feledjük Buffont se ;)

supicool 2012.11.02. 09:54:49

@Berbatov a Juventusnál folytatja?:
Ő inkább megérdemelné...

Egyébként tény, hogy Ronaldo és Messi a legjobb játékosok, de most megmondom őszintén LESZAROM.
Egyik sem képes semmit elérni a válogatottjával, ráadásul a BL-t sem nyerte meg egyikük csapata sem.
Ha valaki megérdemelné az valamelyik spanyol játékos lenne, esetleg Chelsea játékos...

pedronegro (törölt) 2012.11.02. 10:30:36

Pirlo mellett nekem is az az érvem hogy ő a válogatottat és a juventust is a hátán vitte és sikerre vezette. Pirlo "csodát" művelt itt is ott is, az ő játékának a jelentősége nagyon meghatározó volt. És azért nem Messi vagy Ronaldo mert ők nem tudták volna ugyanezt elérni ezzel a olasz válogatott és juventus kerettel. Persze szinte biztos hogy Messi fog nyerni és természetesen hogy megérdemli, ráadásul az utóbbi időben már az argentin válogatottnál is kezd főszereplővé válni. Mindegy, nálunk Pirlo fog nyerni! Olasz aranylabda van?

m.martin91 2012.11.02. 11:48:36

Ha már a Juvésok közül kellene választani, akkor egyértelműen Buffon. Nem is lehet kérdés. Egyébként meg tökmindegy, egyiküknek sincs semmi esélye.

babo410 2012.11.02. 13:01:17

Én idén nem láttam annyira meghatározónak sem Messit, sem Ronaldot, hogy mást ne lehetne idén figyelembe venni rajtuk mkívül. Az idény elején a Real többek közt Ronaldo formájának is köszönhetően nem mutatott valami fényes játékot, és elég csúnyán keztdtek a bajnokságban. Messi meg az előző szezonban volt kicsit haloványabb. Ennek is köszönhető, hogy nem lettek bajnokok. Ja meg az edzőnek is persze. Szerintem idén simán kaphatná Pirlo vagy Buffon a díjat, ha azt nézzük, hogy a válogatottban is, és a bajnokságban is a hátukon vitték a csapatukat. Remélem idén nem csak Messi vs Ronaldo, Real vs Barcelona párharc lesz! Jobban örülnék, ha a foci nem csak róluk szólna ismét!

my name is csuma 2012.11.02. 15:16:33

Juvésok közül egyértelműen Pirlo. Tény, hogy Buffon jelenléte a pályán önmagában sokat dob a többiek játékán, mint ahogy az is, hogy rendkívül kevés gólt kapott mostanában az "öreg", de a tavalyi szezont és az EB-t így is inkább Pirlonak köszönhetjük.

Én megmondom őszintén, hogy az elmúlt évekkel szemben, most érzem legkevésbé dominánsak CR-t és Messi ebben a mezőnyben. Tény, hogy idén is rengeteg gólt szereztek, és jól játszottak, de előbbi csupán egy spanyolt bajnokságot, utóbbi pedig semmi fontosat nem ért el a játékával. Bármennyire jó is Messi, szerintem legalább egy BL döntőt kéne játszani egy aranylabdáért. Idén pedig EB is volt. Nem lennék (nagyon) meglepődve ha egy spanyol játékos vagy a "torinói művész" nyerne. Persze, utóbbira kevesebb esély van, sajnos.

Apuleius 2012.11.02. 15:31:03

Érdekes dolog ez az Aranylabda, s a játékosok megítélésénél (szerintem) értelmetlenül túlhangsúlyozzák pl. a válogatottal elért eredmények jelentőségét. Az is érdekes, hogy abban a szezonban, amikor a Messi-Ronaldo duó elképesztő formában focizva, szinte minden gólrekordot megdöntve szerepelt, ténylegesen nem nyertek igazán nagy trófeát.

Nem kérdés, hogy Pirlo vagy Buffon megérdemelné a díjat az eddigi pályafutásuk okán, mégsem érzem, hogy ez lett volna életük szezonja. Ettől függetlenül csodálatos volna, ha ismét Juve játékos kapná az Aranylabdát.

2012.11.03. 01:48:45

Pirlo,Buffon,Xavi,Iniesta,Casillas,Falcao...ők legalább annyira megérdemelnék,mint Messi vagy Ronaldo...

Apuleius 2012.11.03. 08:32:58

@fire06:
Pirlo, Buffon... Ha az EB döntő nem sima 4:0-ás vereséggel, hanem olasz győzelemmel végződik, talán még realitása is lehetne. Így kizártnak tartom.

Xavi, Iniesta, Casillas: Igen, ők lehetnek talán meglepetés befutók, nem érdemtelenül.

Falcao: Esély sincsen a győzelmére. Az Európa Liga győzelem szerintem kevés ebben az esetben, ezt nem nagyon jegyzik sehol. Ronaldo több gólt lőtt és mondjuk spanyol bajnok volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása