Catania - Juventus: 0-1

A Juventus ma Cataniába látogatott, hogy egy könnyed győzelemmel feledtesse a koppenhágai fiaskót. Több játékos is pihenőt kapott, avagy fogalmazhatunk úgy is, hogy többen lehetőséget kaptak azok közül, akik általában csak a cserepadon kapnak helyet. Ilyen például Bendtner és Pogba, előbbi eddig összesen játszott 20 percet az elmúlt bő két hónapban, míg az igaz, hogy a francia többször léphetett pályára, de ő sem nevezhető alapemberek.... még.

SerieATIM.pngA Juve esélyeshez méltón fölényben kezdte a mérkőzést, noha a Catania egy-egy veszélyesebb akciót is kivitelezni tudott, de gól nem született. Egészen a 24. percig, amikor is egy szicíliai lövés a kapufáról visszapattant, Bergessio pedig közvetlen közelről bekotorta a labdát. Nem volt egy szép találat, de mindenképpen szabályos volt. Nos Gervasoni játékvezető az asszisztenssel való hosszas egyeztetést követően visszavonta a gólt, ami érthető módon kiverte a biztosítékot a Catania kispadjánál.

A második félidő tehát 0-0-ás állással indult és elég langyos iramban folytatódott, inkább a Juve akarata érvényesült, ez pedig azt jelenti, hogy a Juve nem nagyon akarta magából kihozni a maximumot. Bendtner akart, csak nem tudott gólt szerezni, Vucinic már kevésbé akart, Vidal megint fásult volt, viszont Pogba nagyszerűen mozgott és több veszélyes helyzetet is kialakított. Az 57. percben Bendtner, ahogyan többször is a meccsen, lesgyanús helyzetben ugrott ki, lövését a kiválóan teljesítő Andújar kapus védte, a kipattanót azonban Arturo Vidal passzolta a kapuba. 0-1

Kb. 10 perccel később a Catania elkövetett egy nagy hibát, Marchese szándékosan kezezett, amiért második sárga lapját, így megfogyatkoztak a déliek. Ezután pedig becsülettel küzdöttek, de hiába akartak találatot szerezni, ez nem sikerült. A hátralévő időről csak Giovinco hatalmas helyzetére és a bíró ordító következetlenségére fogunk emlékezni, másra nem.

A nem túl nagy iramú összecsapáson a Juve bírta jobban a tempót, minimálisan jobb játékkal hozta a kötelezőt, míg a Catania a saját helyzetét nehezítette meg... no meg persze a játékvezető is segített nekik ebben. A lényeg, hogy a Juventus továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot a Napoli előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr274875185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2012.10.28. 17:43:21

Igazat kell adjak a cikkírónak, a meccs alapján én is csak Pogbát tudnám kiemelni, Vidal meg legalább elintézte, hogy pihenhessen, sárgák miatt nem játszik a következő bajnokin, amit abszolút nem érzek gondnak. Az meg vicc, hogy a csatárok miket hagynak ki a Juventusnál. Értem én, hogy Conte stratégiájában a középpálya a legfontosabb, de az vicc, amit a csatárok produkálnak.

Tony. 2012.10.28. 18:07:40

Lehet, hogy sokan nem értenek majd egyet, de szerintem a Juventus az utóbbi időben egyáltalán nem játszik jól, illetve biztosan nem úgy ahogy előtte megszokhattuk.
Valahogy hiányzik az egész mérkőzésen át tartó magabiztos játék, letámadás, az ellenfél megfojtása. Most már mintha elég lenne az az egy gól, egyre több a nyögvenyelős meccs stb.
Nem tudom,hogy ez a plusz terhelés miatt van-e,hogy 1-2 meccsen csak annyit adnak ki amennyi tényleg kell, vagy nem bírnak többet,de egyre "neccesebbek" a meccsek. Egyre több pont dől el a meccsek vége felé.
Nincs meg az átütő erő amire méginkább ráerősít a csatáraink sorozatos szánalmas teljesítménye (mindegyiké,hiszen bárkit tesz be Conte az csődöt mond).

Kíváncsi leszek, ha visszatér jobban hajtja majd a srácokat, mert eddig szerencsénk van, de a BL-ben már kijött, lassan a bajnokságban (pontokban) is meglátszódhat (bár annyira kilóg felfelé a Juve, hogy lehet ez is elég.)

Victor90 2012.10.28. 18:18:29

Tony!Én teljesen fordítva látom ezt az egészet!Véleményem szerint sokszor 60-70%on pörög a csapat,de ez szerintem azért van,mert Conte nem tudja a gárdát tüzelni a meccs közben......
De ezt eddig mi szurkolók igazándiból,fel sem róhatjuk a csapatnak,mert sorra nyerjük a meccseinket.Ha pedig Vucinic-en kívül még lenne 2 épkézláb támadónk,akkor hasonló szinten ütnénk az olasz csapatokat,mint ahogy azt a Barcelona teszi hétről-hétre,a spanyol aktuális ellenfelével!

Tony. 2012.10.28. 18:34:16

@Victor90: Ezért írtam a végén én is a "Conte-faktort". Lehet ő hiányzik. A sorra ütjük a csapatokat meg csak a serie-a-ra vonatkozik (bát már ott is rezeg a léc), a BL-ben látszik,hogy nem elég a 60-70%.

babo410 2012.10.28. 18:55:41

Az a baj, hogy szerintem az ilyen Catania-k ellen nem is akarnak nagyon kiadni magukból mindent, hogy a BL-ben is legyen erejük. És ez jó is lenne, de sajna csatárgondokkal küzdünk, és így ebből sok nem látszik meg. Pedig a dánoknak is lőhettünk volna 4-5 gólt, csak ugye semmi nem ment be. Januárban klell egy jó csatár, itt lesz Conte, majd akkor kiderül. De szerintem csak arról van szó, hogy nem minden meccsen kell 100%-ot kiadni. Mindig elég annyit, ami a győzelemhez kell. BL-ben kell 100%. Ami sajna ott sincs meg. Ha a padon lenne Conte, legalább a szünetekben jelentene sokat.

Mr. Ocean 2012.10.28. 18:58:04

@Tony.: Én is egyetértek veled. A Fiorentina meccs óta tart ez a valami, még ha daráljuk is be az olasz csapatokat. Valami tényleg másabb lett és nem tudom eldönteni, hogy valóban annyit akarnak kiadni a srácok ami "elég" a 3p-hoz. Ez persze nem magyarázza meg a csatárok igen magas szintű impotenciáját amit tragédia nézni. Vidal véleményem szerint szándékosan sárgult be, az Inter elleni rangadó miatt, ne hogy a Bologna ellen jött volna ez. Nálam meccsek óta Lichsetiner az egyik legváltozóbb teljesítményű játékosa és nem erőltetném most őt. Tényleg hiányzik valami a srácokból úgy összességében.

babo410 2012.10.28. 19:02:57

Ja és a mi meccsünk volt csalás, meg béna volt a bíró? A Lazionál kettő kiállítás volt, az angol rangadón meg a MU nyert kettős emberelőnyből. Nem láttam egyik meccset se, de a Chelsea drukkerek nagyon fel vannak háborodva. Ma a bírók nagyon elcseszték. Szerintem valahogy szankcionálni kéne a bírók bakijait, mert videóbíró soha nem lesz, és valahogy nem is örülnék neki. Mondjuk ez is vagy 10-15 perccel növelné a meccsek hosszát!

ZenTech 2012.10.28. 19:12:28

@babo410: Való igaz, én is néztem a Chealsea meccset. Hát nagyon jó meccs volt míg a bíró szét nem fújta. Jogtalan kiállítás, lesgól.
Szerintem tejesen egyértelmű, hogy egyszerűen a bírók nem képesek követni a mai foci sebességét. Rengeteg a hiba a játékvezetésben bármelyik bajnokságot nézi az ember.
Előbb utóbb kezdeni kell valamit. Ez a vonalbíró dolog is szinte hatástalan.

Mr. Ocean 2012.10.28. 19:12:46

@babo410: Láttam a Chelsea-Manu-t. Torrest kiállította egy jogtalan 2. sárgával színészkedés miatt, ami jól látható szabálytalanság volt Evans részéről. A gól pedig nem kis lesről született, de igen kaotikus volt a helyzet a kapu előtt és nem volt könnyű dolga. De hiszen ez az egyetlen dolga van neki. Érdekes. Nem akarok ítélkezni. Ilyen ez a popszakma.

Mr. Ocean 2012.10.28. 19:13:39

@Mr. Ocean: A partjelzőnek. :D Bocsánat, kapkodtam.

ZenTech 2012.10.28. 19:14:12

Amúgy egy gyenge színvonalú meccsen vagyunk túl. Szerintem mindent összefoglalok vele ha azt mondom, jobb ha el is felejtjük.

juve28adam 2012.10.28. 19:18:18

Nincs olyan "B" keretünk amely tudná hozni a közel azonos játékot ,mint az alapcsapat. Ezt idén már többször láthattuk, sokszor kellett az alapcsapatot helyreállítani, így nehéz pihentetni a kulcsembereket, akik kénytelenek csökkentett üzemmódban tolni ,hogy legyen erejük a fontosabb meccsekre. Ez rámegy az előző szezoni szebb játékunkra .(persze Conte hiánya is közrejátszhat)
Szívjuk a többfrontos terhelést.(olasz kupa még nem is volt.....) Ez sztem a tavalyi Milan-on is meglátszott, bár Ibra és a büntetők hozták amit kellett.
Óriási közhely: a 3 pont a legfontosabb!

De ez csak magánvélemény...

Cannavaro 2012.10.28. 19:19:12

CONDIVIDIAMO TUTTI E FACCIAMO GIRARE!
il regolamento sul fuorigioco,modificato solo la scorsa estate che dice che il palo rimette in gioco il pallone come se fosse un giocatore avversario,ed ora veniamo all'azione che in partenza non e' ovviamente in fuori gioco,ma se la palla crossata come vedete nel cerchio rosso batte sul palo e ritorna in gioco verso il giocatore,solo in quel momento subentra il fuorigioco,ma la cosa che nessuno considera e che Rizzoli ha segnalato il fuorigioco del giocatore numero 17 nel cerchio nero non chi e fronte a Buffon,quindi io direi che a mente calda si puo' dire di tutto ma aspetterei sempre di raffreddare gli animi prima di aprir bocca. — EZT VALAKI LE TUDNÁ FORDÍTANI??? VAN HOZZÁ EGY KÉP IS AMIN A CATANIA GÓL VAN, ÉS PIROSSAL A KAPUFA,FEKETÉVEL AZ EGYIK CATANIA JÁTÉKOS VAN AKI A KAPUFÁRÓL VISSZAPATTANÁS PILLANATÁBAN OTT VOLT A KÖZELBEN!!

juve28adam 2012.10.28. 19:28:04

@babo410: És mégis hogyan/mivel szankcionálnád az EMBERI! bírói hibákat,hogy ne legyen több EMBERI! hiba? (hamár nem akarsz vidibírót) Ez kb lehetetlen... minden ember hibázik.
(persze kérdés van-e vmi alvilági dolog ezek körül)

ZenTech 2012.10.28. 19:33:38

@juve28adam: Hát igen, videóbíró nélkül az emberi hiba nem igazán kiküszöbölhető.
Szerintem egyre nyilvánvalóbb, hogy valamit kezdeni kell. Nem véletlen fogják tesztelni a videóbírót. Ki tudja, lehet 1-2 év és mindenhol bevezetik.

MdewC 2012.10.28. 21:09:24

@Mr. Ocean: Forza!

A Fiorentina meccs után voltak jó meccseink. Pl.: Roma elleni.
Nincs semmi para, amíg jönnek a három pontok. Túlzás minden meccsen 100%-ot elvárni a csapattól, max a BL-ben lehet hiányérzetünk, de véleményem szerint ott is feljövünk, hajtani fogunk, ha lesz szerencsénk, akkor tovább is jutunk. Conte és min 1 kiváló csatár tényleg kell, az is meglesz. A lényeg, hogy behúzzuk a meccseket, mind1 hogyan, Conte-val és sztár csatárokkal is ki lehet kapni.

Hajrá!

Mr. Ocean 2012.10.28. 21:45:54

@MdewC: Részben egyetértek veled. De a Roma elleni rangadó egy pocsék formában játszó hazai pályánkon elvert Roma volt. Plusz teljesen nyílt támadó játékkal, amiben akkor a Fio meccs után kijött a lépés. Azóta ilyen nem nagyon volt, hiába voltunk jobbak. Hajtanak a srácok, meg minden de nem gördülékeny a dolog és szerintem a kettős terhelés kezd megmutatkozni és valóban tartaléklángon pörögnek olykor + a csatárok nevetséges teljesítményt nyújtanak a helyzetkihasználással. Addig engem sem érdekel, amíg nyerünk de szemmel látható a "hanyatlásunk."

devil-z 2012.10.28. 23:49:27

A baj az, hogy a csapatot túlságosan is megterheli, hogy a csatárok helyett szerezzenek gólt.
Ennek a problémának a megoldására zseniális marottánk idehoz ilyen Borriello és Bendtner-féléket, hogy velük majd jól ki leszünk segítve.

Conte remek munkát végez de lássuk be az ilyen hangulatemberekkel (vucsi), hullámzó teljesítményűekkel (Q.) ő sem tud mit kezdeni, röviden: a támadók minősége nem megfelelő.

Ez nem új dolog, ez nem most jelentkezett de úgy tűnik a hosszú évek sem voltak elegendők ahhoz, hogy végre leigazoljunk egy méltó csatárt..

A meccsről: nagy kár az ajándék győzelemért, nagyon jól játszanak otthon és bizony azok alapján hogy játszottunk emberelőnyben kétlem, hogy ha megadják a gólt utána győztünk volna 11 ember ellen (persze ez már csak HA)
Ragad a Napoli és bizony a zinter is beindult, nagyon fel kell kötnünk a gatyát minden fronton, ez kevés lesz.

MdewC 2012.10.29. 02:12:53

@Mr. Ocean: Forza!

Hanyatlásról még akkor sem lehetne beszélni, ha vesztettünk volna pár meccset. Közel az 50. veretlen meccshez, ez azért durva, még akkor is, ha átvitt értelemben írtad. Tudom, hogy mire gondolsz. (Játszhatnánk minden meccsen úgy mintha országos derbi lenne.) Nem vitatkozni szeretnék, de erre muszáj volt reagálnom. Bárcsak a Magyar válogatott "hanyatlana" ennyire. Amikor kell, akkor jól játszunk, a csapat erőssége pedig pont abban látszik, hogy ezeket a találkozókat is a javunkra fordítjuk. Ez még a tavalyi Juventusnak sem ment mindig, szal sztem sokat fejlődött a csapat. Szerencsével pedig még a BL továbbjutás is meglehet. Igen, 1-2 jó csatár kell majd előre, Conte is erősítés lesz (durva így leírva), pont akkor fog változni a légkör a csapat körül ezek hatására, amikor már nem lehet minden meccset behúzni. Kell majd a változatosság. Még nem a Juventus a világ legjobb formában lévő csapata.

Hajrá! ;)

venember83 2012.10.29. 07:05:33

@MdewC: A tavalyi csapat az év ezen időszakában még lefutotta, leütközte az ellenfelét, mindenáron érvényesítette az akaratát. Viszont ezek a srácok, legalábbis a kulcsemberek (Pirlo, Vidal, Marchisio) fáradtnak tűnnek, pedig még csak két hónapja tart a szezon! Egyesek pedig egyszerűen fásultak, lásd Matri, Quagliarella, sok esetben Vucinic. Érdekes január elé nézünk, remélhetőleg csak érdekes lesz, és nem előz be az egyik BL-ben magát nem fárasztó csapat, bár az is könnyen meglehet, hogy a Juventus se kell már sokáig a BL-el foglalkozzon.

Mr. Ocean 2012.10.29. 11:20:17

@venember83: Hasonlótól félek én is és egyet értek a véleményeddel.

MdewC 2012.10.29. 02:12:53
Lényegében egyre gondolunk. Én jelenlegi formáról és tendeciáról beszélek és nem 48 meccsre akarok viszonyítani. Igen a dominancia olykor hiányzik a játékunkból és ez rámegy a helyzetkihasználásra. Ha ezek a fiúk megrúgnák a helyzeteikből a gólt nem kéne hajtani se. A Catania meccsen még 0-1-nél és 10 ember ellen is rezgett a léc olykor.

MdewC 2012.10.29. 14:50:42

@venember83: Forza!
Nálunk így néz ki a hullámvölgy. Rossz játékkal ugyan, de hozzuk a meccseket. Van hova fejlődni, bízom a csapatban, ahogy tavaly is. Remélem sokat javulunk elől, főleg a BL miatt.
Hajrá! :)

2012.10.29. 19:13:38

Hát ez ismét elég harmatos volt...ismétlésbe néztem a meccset,mert nekem is meccsem volt épp akkor,úgyhogy nem tudtam megnézni,de kíváncsi voltam magára a meccsre is...a bírónak sokat köszönhetünk,megint nem játszottunk jól,de legalább nyertünk...Bendtner tökéletesen megmutatta,miért nincs rá szükségünk,Vidal szar volt megint,de legalább jókor volt jó helyen,Vucinic adott remek labdákat,de összességében gyenge volt ő is,ahogyan az egész csapat,talán kivétel Pogba,ő nagyon kellett,remekül játszott,kiemelkedő teljesítményt nyújtott a többiekhez képest!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása