Siena - Juventus: 1-2

A Juventus tegnap a tök utolsó Siena együtteséhez látogatott. Ahhoz a Sienához, ahol még mindig nagy tisztelet övezi Antonio Contét, amiért feljuttatta az együttest az első osztályba.Noha hozzá kell tenni, hogy nem az elért eredményei miatt áll a tabella legalsó lépcsőjén a szintén fekete-fehér csapat, hiszen ha az eredményeket vesszük figyelembe, akkor a Milant megelőzve, a Torinóval lennének pariban. A Scomessopoli folyományaként -amibe Conte is belekeveredett- vontak le értékes pontokat a toszkán csapattól.

SerieATIM.pngA mérkőzést a Juve esélyeshez méltóan kezdte, irányította a játék folyását. Az eredményre nem kellett sokat várni, hiszen Andrea Pirlo sorozatban a második meccsén talál be szabadrúgásból. Most a 14. percben kb. 20 méterről a sorfal alatt laposan eresztett el egy nem túl erős lövést, ami a Siena kapusa már csak bevédeni tudott. 0-1

A Siena ezek után sem tudta átvenni a kezdeményezést, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a Juventus ezek után sem állt vissza bekkelni. Miért is tenné, hiszen a bajnokcsapatról beszélünk, akiknek egy bizonyos Antonio "megszállott" Conte a trénere. Ennek megfelelően a toszkánok csak kontráig jutottak, ami meg kell hagyni, igen magas szinten művelnek, hiszen ennek esett áldozatául az Inter is korábban. De Ceglie gyakran elkolbászolt és próbálta segíteni a bal oldalon a támadásokat, ilyenkor azonban rendre üresen maradt a helye. Ezt használta az első félidő hosszabbításában az ellen is, a szélen elfutva egy kiváló beadást fejelt be Calaio Buffon kapujába. 1-1, így a szünetre egállal mentek a csapatok.

A szünetben az addig haloványan játszó De Ceglie helyett Asamoah érkezett. A fordulás után Giovinco átmentette jó formáját a második játékrészre is, rögtön a félidő elején veszélyeztetett, de a kapus védeni tudott. Pirlonak pedig megjött a kedve a szabadrúgásgólokhoz, hiszen egy csodás lövéssel kivitelezte újabb próbálkozását, ami a felső lécen csattant.

A Siena továbbra sem hagyott fel a kontrákkal, de a leginkább veszélyes szituáció azt volt, amikor Chiellini majdnem öngólt fejelt a kissé kint álló Buffonnak, de a portás hatalmas bravúrral hárított. A védelmet az egész mérkőzés alapján amúgy sem lehet a legjobb csapatrésznek nevezni, mintha többet bizonytalankodtak volna, mint korábban. Lehet azért, mert Bonucci "besárgulása" miatt Marrone kapott szerepet és kevésbe összeszokott triót alkot Barzaglival és Chiellinivel. Ami furcsa, hiszen ha korábban bizalmat szavazott neki Conte/Carrera, eddig mindig remekül teljesített a fiatal játékos.

Ennek ellenére Carrera lecserélte őt és egy merész húzással Quagliarella állt be a helyére, valamint Lichsteinert pedig Giaccherini váltotta. Az utolsó 10-15 percben odaszögezte a Juve a Sienát a kapuja elé, mondhatni egykapuztak a fiúk. Szerencsére ez meg is hozta az eredményt, Giovinco beadását Chiellini fejelte vissza, amit a meccs talán legjobba, Marchisio kapásból laposan az ellenfél hálójába varrt. 1-2

Ezzel kialakult a végeredmény is, az Öreg Hölgy vezeti a tabellát, mögötte pontazonossággal a Napoli, négy ponttal lemaradva pedig a Lazio és az Inter következik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254826219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenTech 2012.10.08. 12:53:51

Beszélgettük itt nem is olyan rég, hogy nem értjük (köztük én se) miért tartják annyira nagy szabadrúgáslóvőnek Pirlot. Hát mostanában megmutatja.
Teljesült sokak vágya is, hogy most nem volt Bonucci. Hát most láthatja mindenki, hogy azért vele sem "borzasztóbb" a védelem. Persze kis csapatok ellen lehet kísérletezni, de különben egyértelmű, hogy miért van rá szükség.
Akivel nagyon nem voltam megelégedve az Vučinić. Amit az elmúlt meccseken nyújt az mélyen tudása alatt van. Szinte eggyel kevesebben vagyunk vele. Lehet kicsit pihentetni kellene.

Amúgy megvan a 3 pont és ez a lényeg!

2012.10.09. 07:05:08

Vucinic mostani formája engem nagyon megijeszt,borzalom,amit a pályán művel,nemtom mi lenne a jobb,leültetni,vagy erőltetni,hátha egy meccsen kijön belőle és szétszed egy ellenfelet egyedül...valamit muszáj csinálnia magával,mert(anélkül,hogy bánatni akarnám,vagy ilyesmi)őszintén szólva jelenleg egy fék a csapatban...

Cannavaro 2012.10.09. 12:47:12

én Q-t erőltetném, és most egy kicsit pihentetném vuci-t!! csereként beállva megmutathatná meccsről, meccsre hogy éppen milyen formában van, és ha tavaly év végi formáját visszanyeri, akkor lehetne vissza rakni kezdőbe!! én úgy látom, Q egy olyan játékos, akinél a folyamatos kezdő hozná meg végleges áttörést!! nem hiszem, hogy véletlen volt az a 2 meccsen 3 gól!! szerintem az, hogy azóta nem villog, inkább annak a tudható be, hogy a csapatnak sem megy!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása