Marotta sajnálja a van Persie esetet

A Juventus sportigazgatója, Giuseppe Marotta elmondta, hogy sajnálja, amiért nem sikerült a klubhoz csábítani az azóta már Manchesterbe költözött Robin van Persie-t.

Giuseppe Marotta_telefonal.jpg

Marotta ennek ellenére is eredményesnek ítéli az átigazolási időszakot, emellett a Manchester United meglátása szerint túl sokat fizetett a szerződése vége felé járó hollandért.

"Sajnálom a van Persie esetet, de rossz választás lett volna a klub számára, ha kifizetünk 30 millió eurót egy olyan játékosért, akinek jövőre lejár a szerződése." - nyilatkozta az igazgató a Tuttosportnak.

"Boldogok vagyunk a létrejött átigazolások miatt. Elértük a célunkat a minőségi, fiatal, ésszerű fizetésű játékosok leigazolásával, amilyen (Kwadwo) Asamoah, (Mauricio) Isla vagy (Sebastian) Giovinco is.”
 
A Juve van Persie elszalasztésa ellenére mégis magához csábított egy Arsenal-játékost, a dánt Nicklas Bendtnert, aki egy év kölcsönbe került Torinóba vételi opcióval.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr334762998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2012.09.08. 14:20:59

Én csak azt sajnálom, hogy még mindig itt vagy.

Cannavaro 2012.09.08. 16:41:00

én finoman szólva sem vagyok elégedett!!! nem jött épkézláb csatár, és igazából szükségünk, CSAK arra lett volna!! persze jó, hogy mélyült a keret, de azért..............!! én továbbra sem kedvelem marotta-t, de a juve-t annál jobban!!! hozzuk ki a legtöbbet, ebből a keretből!!!
forza juve!!!

Apuleius 2012.09.08. 16:59:38

Még szerencse. hogy Bendtner személyében viszont Marotta megtalálta az ideális megoldást, az igazi top támadót.

m.martin91 2012.09.08. 17:17:24

"Sajnálom a van Persie esetet, de rossz választás lett volna a klub számára, ha kifizetünk 30 millió eurót egy olyan játékosért, akinek jövőre lejár a szerződése."

1. HAHAHAHAHAHA. Mintha lett is volna esélyünk a leigazolására...

2. Gondolom Ferguson is épp veri a fejét a falba.

DelPiero10c 2012.09.08. 18:14:44

Persze miután szórja a gólokat,csak a fejét verheti a falba Ferguson. :D
Nem baj majd télen hoz még marotta egy sztár csatárt a serie b-ből. :-S

Type-R 2012.09.08. 18:42:09

@Apuleius: Ne legyünk igazságtalanok azért, hiszen Marotta is lenyilatkozta, hogy nem Bendtnert akarták elhozni, de csak ő maradt.

juventino92 2012.09.08. 19:06:49

@m.martin91: Azért azt tegyük hozzá hogy azon kívül hogy átmennt a Unitedbe egy Arsenalnál erősebb csapatba semmi szokatlannal nem kellett szembesülnie Van Persiennek gondolok itt a más bajnokságra számára eddig ismeretlen csapatok más kultusz stb

Apuleius 2012.09.08. 19:19:31

@Type-R: Nyilván ironizáltam, de azért ennyire elnézőek se legyünk ezzel a szerencsétlennel. A nyár elején top támadót ígért, ebből Bendtner lett, amúgy meg kurvára elégedett a munkájával. Az, hogy utólag beböföi, hogy nem Bendtner-t akarták, az nagyon szép, de leginkább a munkáját minősíti. Az "ő maradt" az meg úgy volt, hogy Marotta hónapokon keresztül töketlenkedett más opciókkal, de nagy meglepetésére a minőségi játékosokért pénzt kértek, ezért az utolsó napokban elhozta a dán zsenit. Ha ennyire baromi okos, s tisztában van azzal, hogy Van Persie a Juve számára anyagilag elérhetetlen, akkor felesleges volt időt, energiát és munkát (gondolom nem is keveset)pazarolni erre a projektre, viszont legalább értelmezhető minőségű játékosokra kellett volna hajtani.

ggbuffon 2012.09.08. 20:12:39

@Apuleius: nem megbántva, de úgy okoskodtok jópáran mintha a ti pénzeteket vinnék vásárra. Gondolom van azért egy irány, h milyen úton induljanak el a játékospiacot illetően, illetve inkább a keretösszetételt illetően. Nevetséges is lett vna ha idehozzuk Fánperselyt 8-10millás fizuért, miközben pl világbajnokaink és kulcsjátékosaink nemkeresnek 5nél többet..és akkor még nemis beszéltünk a 30millájukról, amibe nyugodtan belehúzhatja az Arsenal a faszát és az az egyetlen rohadt nagy mákjuk, h volt akkor ökör klub, aki ezt a pénzt le is rakta az asztalra. Nem teljesítményre gondoltam, h nemérte meg, egyszerűen az Arsenal nem volt alkupozícióban.

De azért ne ontsunk tényleg vért az Arsenalos bagázsért, akik évek óta óriási lehúzásokból élnek.

Nem, nem Bendtner volt az álmom, sőt, ez nálam is betette a kaput, de ha egyszer nincs mozdítható játékos a piacon akkor nincs. 40-50millát meg nemfogunk senkiért kidobálni,mellé horror fizetést, mivel fogalmunk sincs h mennyi volt a kasszába.

Apuleius 2012.09.08. 21:33:42

@ggbuffon:
Semmi bántót nem írtál, maximálisan korrekt volt a kommented. Azt hiszem kicsit félreértettél. Nekem nem az a bajom, hogy Marotta nem igazolta le Van Persie-t, én magam is irreálisnak érzek 30 milliót egy lejáró szerződésű játékosért. A probléma az, hogy Marotta-nak már a nyár elején kellett volna lenyilatkoznia mindezt, majd keresgélhetett volna más opciók után. Van Persie és Bendtner között mind ár, mind minőség tekintetében rengeteg szint akadt volna. Tavaly egyértelműen látszott, hogy a legnagyobb hiányt egy épkézláb támadó jelenti, ha egyetlen igazolást lehetett volna csak végrehajtani, annak ide kellett volna érkeznie. Marotta-nak ezt tudnia kellett, ismernie kellett az anyagi kereteket, s illett volna tudnia, hogy minőségi támadót nem adnak kölcsönbe kipróbálásra, s komoly pénzt kérnek érte. Ha ez neki augusztus végére esett csak le, akkor tökéletesen alkalmatlan a munkájára. Arról nem is beszélve, hogy, szintén a lehetőségek ismeretében, nyár elején felelőtlenül nyilatkozott egy top támadó ügyében. Sajnos egyértelmű, hogy Marotta képtelen top támadót igazolni. Képtelen volt idén, képtelen lesz jövőre, s 5 év múlva is az lesz. Nyáron majd idehozza ingyen Llorente-t (aki számomra kb. Bendtner kategória), s részéről meg is lesz a top támadó, mi meg ugyanott tartunk majd. Esetleg, ha majd egyszer lejár Dzeko szerződése, talán lehet normális csatárunk.

my name is csuma 2012.09.08. 22:39:20

@Apuleius: csatárposzton kívül bőven akadt még erősíteni való ezen a kereten, elsősorban a merítést illetően. Tavaly óriási szerencsénk volt, hogy a középpálya tengelye komoly sérülés nélkül hozta le a szezont. Ha a Pirlo-Vidal-Marci 3asból egy is hónapokra kidőlt volna, nem hogy veretlen szezon, de bajnoki cím se lett volna. Ez a probléma a nyáron megoldódott, és nekem az a véleményem, hogy ez majdnem annyira lényeges pont, mint a topcsatár.

Én máig nem igazán értem, hogy mire alapozzátok (engedd meg a többes számot, mert sok blogoló ezen a véleményem van), hogy Marotta nem ért a piac nyelvén, hogy nincs tisztában olyan tényezőkkel, mint egy topcsatár ára. Én látok rációt a mercato dinamikájában, ahogy a nyáron az üzletek megköttettek. Én rendkívül fontosnak tartom, hogy érkezett Asamoah, Isla és Pogba, akik beszállhatnak az 5 emberes középpályánk rotációjába. Én ezt a hosszútávú célok tekintetében majdnem olyan fontosnak tartom, mint a támadó érkezését (mivel 20-23 éves játékosokról beszélünk).

Azt mondod, hogy RvP és Bendtner között még rengeteg szint létezik. Ez jelen állás szerint teljes mértékben igaz, de szerintem itt a kérdés magától adódik, hogy nekünk vajon megoldást jelent-e egy RvP-től alacsonyabb színvonalú játékos. Mellesleg Marotta keresgélt is e szintek között, én Dzekot, Joveticet és Llorentét is idesorolom, és az megint más kérdés, hogy ezeket a játékosokat vagy nem engedték, vagy szintén olyan árat kértek értük, ami számunkra nem gazdaságos.

Válaszolva saját kérdésemre, én egy Dzeko-Jovetic szint alá nem mennék a klub helyében. És biztos vagyok abban, hogy Marotta (és társai) is így gondolkodtak, ezért próbálták meg végül Berbatovot, Drogbát ("leszázalékolt" világsztárokat), s végül ezért érkezett csak Bendtner, aki nem végleges megoldás (ezt jelzi az üzlet kölcsön volta is), csupán a bővebb merítés és a fokozottabb verseny elősegítője.

my name is csuma 2012.09.08. 22:44:26

sorry a 2. bekezdés stilisztikájáért, kicsit sok benne az "Én" kezdetű mondat.. :D

Apuleius 2012.09.08. 23:15:50

@my name is csuma:
Korrekt a véleményed, s lényegében igazad van. Néhány apróság:

"Én máig nem igazán értem, hogy mire alapozzátok (engedd meg a többes számot, mert sok blogoló ezen a véleményem van), hogy Marotta nem ért a piac nyelvén, hogy nincs tisztában olyan tényezőkkel, mint egy topcsatár ára. "

Marotta nyár elején egy top támadó érkezéséről beszélt, majd augusztus végén közölte, hogy a top támadók drágák és ezért elérhetetlenek. Normál esetben aligha a mercato első napján kezd egy illetékes szakember érdeklődni a piacon, s meggyőződésem, hogy már akkor látnia kellett volna a realitásokat. Számomra összeegyeztethetetlen ez a két nyilatkozat, s azt sugallja, mintha Marotta közben ismerkedett volna meg a piaci helyzettel. Ez nyilván nonszensz. Legjobb esetben Marotta felelőtlenül beszélt, rosszabb esetben alkalmatlan a munkájára. Passz.

"de szerintem itt a kérdés magától adódik, hogy nekünk vajon megoldást jelent-e egy RvP-től alacsonyabb színvonalú játékos. "

Meggyőződésem, hogy igen. A jelenlegi támadórészleghez képest elképesztően sok pluszt jelenthetett volna ez a köztes színvonal is, amin meccsek, továbbjutások múlhatnak a szezonban. Persze távlatilag több kell ennél, de már most gyanítható, hogy Marotta Llorente-ben gondolkodik, aki szintén középszer.

"Válaszolva saját kérdésemre, én egy Dzeko-Jovetic szint alá nem mennék a klub helyében."

Maximálisan ugyanígy tennék én is.

DelPiero10c 2012.09.08. 23:28:43

Lett volna 30 milla,ha már Joveticért is meg lehetett ajánlani...A 8-10 millás fizut is meg lehetett volna oldani RVP-nek,de hát mindig sajnálják a pénzt egy rendes játékosra.Majd nézhetünk a BL-be mikor sokkal komolyabb ellenfeleink lesznek mint a jelenlegi csapatok az olasz bajnokságba,és nem lesz ki rúgja a gólt. Akik meg sokalják a 30 millát RVP-ért gondolkodjanak el azon mennyi lett volna az ára ha nem egy év maradt volna a szerződéséből.Ja és a MU-ba 2 meccsen már rúgott 4 gólt,válogatottba is folytatta a gól lövést, szóvál inkább érte kellett volna harcolni az átigazolási időszakba.Nem Giovincoért kiadni 11 millát meg Gabbiadiniért és Boakyeért másik 10et,és akkor egyből meg lett volna a pénz RVP-re.

my name is csuma 2012.09.08. 23:40:21

@Apuleius: áh, értem. Ez esetben én a felelőtlenség és a tájékozatlanság kombinációjára tippelek. Arról nem lehetett pontos információja, hogy az Arsenal, a Fiorentina, a Bilbao stb. mennyit kérnek majd játékosaikért, illetve arról sem, hogy Dzeko, Suarez vagy Cavani helyzete hogyan alakul (főleg az előbbié, hiszen Ő egy csatár érkezése esetén biztos távozó lett volna). Persze, még így is jogos a felelőtlenség felvetése, hiszen gyakorlatilag belehergelte a szurkolókat a topcsatár igazolásába.

Jó, most már értem az álláspontodat, a "haragod" gyökereit, de én ettől még (hogy felelőtlenül ígérget) nem tartom alkalmatlan sportigazgatónak, mert tavaly és idén (leszámítva a csatár kérdést) szerintem remek munkát végzett és nem rajta múlott, a "nagy érkező" elbukása sem (pedig tavaly nyár végén én is hangadója voltam a Marotta ellenes "brigádnak", elsősorban a Rossi üzlet meghiúsulása végett, de a többi húzása végül nagyon bejött).

Sajnos én is tartok attól, hogy Llorente lesz majd az érkező. De bízom benne, hogy ha tényleg őt hozzuk, akkor diszkont áron, s így megmarad a lehetősége egy elvágyódó nagyágyú, vagy egy ifjú titán érkezésének is.

Victor90 2012.09.09. 12:38:34

Beppe Marotta akkor sem ajánlott volna 30 millio euro-t Robin Van Persie-ért,ha a hollandok 2 vagy 3 év lett volna hátra a szerződéséből.Úgyhogy ennyi az egész.

keshudioo 2012.09.09. 12:45:28

@Victor90: Ebben az esetben valószínűleg nem is érdeklődött volna utána, hiszen van Persie értéke papíron majdnem 50 millió euró. De felesleges ezen gondolkodni, mert nem így történt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása