Puzsér Róbert megosztotta véleményét blogunkkal

Fogadjátok örömmel legújabb "vendégblogger" témájú posztunkat, akinek a szerzője nem más, mint Puzsér Róbert. Róla szinte az egész ország tudja, hogy "zebra", emellett határozott véleménye van a dolgokról. Ez a két jellemző pedig elég volt nekünk, hogy megkeressük és megkérdezzük őt arról hogyan is látja a közeljövőt a Juve háza táján. puzser2.jpg

Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy vajon mire lesz képes a csapat a Bajnokok Ligája főtábláján sikeredzője nélkül? Tényleg kudarc, hogy nem sikerült "topcsatárt" igazolni, ahogyan azt többen is várták? Sikerül megvédeni a címet, esetleg olyan magasságokba menetel a csapat a BL-ben, amelyet senki sem vár?

Róbert pedig örömmel osztotta meg nézeteit velünk. Ez nem máshonnan összeollózott nyilatkozat, hanem kizárólag a Juventus FC blog számára készült! Fogadjátok szeretettel, Róbertnek pedig ezúton is köszönjük!

(a képek nagyíthatók)

"A klub végre nagyon jó úton halad, a fejlődés szemmel látható és folyamatos. Ott vagyunk, ahol a helyünk: a dicsőség ösvényén. Végre mindenki abban a pozícióban van, amely számára megfelelő, az elnöktől az edzőn át egészen a balszélsőig. A válságos évek után identitásképző tényező, hogy egy Agnelli ül az elnöki székben, Conte még a lelátón is többet ér, mint Del Neri a kispadon, Asamoah pedig röviden szólva: fergeteges. Húsz év után Olszországnak újra veretlen bajnokcsapata van, és ez ezúttal nem a Milan, hanem a Juventus. A csodálatos stadionunkkal (amelyet már volt szerencsém személyesen is meglátogatni) egész Olaszország számára példát és tempót diktálunk, ugyanezt tesszük a korszerű és dinamikus klubmodellünkkel valamint a fiatal, elképesztően sokat futó, technikás de egyben szívós, letörhetetlen morálú csapatunkkal.

Helyesnek tartom, hogy a klub nem száll be abba a minden ésszerűséget nélkülöző átigazolási és bérhajszába, amely az európai futballt az arab sejkek meg a ruszki olajszőkítők megjelenésével legújabban jellemzi. A Juventus nem Milan, hogy Rivaldo üljön a padon és Ronaldinho helyére Robinho érkezzen, egy ilyen csapat számomra azonosulhatatlan lenne, túl azon, hogy ki nem állhatom a Milant. A mindenkori Juventus tökéletes célpontja a védekezésben és támadásban egyaránt kiváló, elnyűhetetlen Vidal, a csupaszív, három és fél tüdejű Lichtsteiner vagy a senki által nem várt klasszisteljesítményt nyújtó, betonbiztos Barzagli. Soha nem akarok olyan kapzsi és a klubhoz kötődni képtelen, arcoskodó, fizetésvadász zsoldosokat zebramezben látni, amilyen például Maicon. A Juventus számára nem lehet pusztán a győzelem a cél, mint a milliárdokat szóró milánói kluboknál. A Juventus számára a győzelem az alap, a cél a folyamatosan megőrzendő és a jövőnek átörökítendő identitás. Fiatalnak és ambíciózusnak lenni, vért izzadni a zebramezért, megszolgálni az edző bizalmát, máról holnapra jobbá válni és kitüntetni a szurkolókat a győzelemmel: ez a Spirito Juve. A pálya csúcsán lévő világsztárokat igazolni kilóra, elhozni a Special One-t a kispadra, díszzsebkendőnek lenni a felkapaszkodott, gazember miniszterelnök felső zsebében, máról holnapra gazdagabbá válni és kitüntetni a tulajdonost az eurómilliókon váltott győzelemmel: ez Milánó világa.

Ami a "sztárcsatár" személyét illeti, nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy huszonöt gólos csatár jelenti jelenleg számunkra a siker garanciáját. A '95-'96-os idényben a bajnokságban Ravanelli tizenkét gólig jutott, Vialli tizenegy gólig, Del Piero hatig, aztán mégis egész jó szezont futottunk, a bajnoki ezüst mellé megnyertük a Bajnokok Ligáját. A következő idényben bajnokok lettünk és BL-döntőt játszottunk, Del Piero, Vieri és Amoruso egyaránt nyolc gólt lőttek a Serie A-ban, Boksics háromig jutott. Ha Giovincónak és Vucinicnek kijön a lépés, ketten szórhatnak a bajnokságban huszonöt gólt, az bőven elég lehet a csapatnak, a többit Vidalra, Marchisióra, a két szélsőre meg a cserékre rá lehet bízni. Egy sérülékeny, huszonkilenc éves, jövőre lejáró szerződésű Van Persie megvásárlása harmincmillió euróért rettentő kockázatos lépés, főleg úgy, hogy utána egy évi nyolc-tízmillióról szóló szerződést kell eléraknunk. Egyrészt milánói tempó lenne, másrészt egyre kevésbé hiszek a befejezőcsatárokban, akik a mezőnyjátékból nem vagy csak alig tudják kivenni a részüket. Az európai klubfutball aktuális tendenciája az, hogy luxus csak góllövésre tartani egy játékost, mindenki csatár, mindenki középpályás és mindenki védő (a la Barcelona).

puzser1.jpg

Készítsen elő Giovinco és fejezzen be Vucinic, majd tíz perc múlva cseréljenek szerepet (hisz mindketten jók mindkettőben), és ne egy Llorente vagy Dzeko-szerű torony várja elöl a zsugát! A vierik, inzaghik, trezeguet-k ideje lassan lejár. Szerintem, aki nekünk kelleni fog, az Jovetic, nagy kár, hogy a viszonyunk a violákkal Baggio megszerzése óta momentán a legrosszabb. Ha nincs megfelelő üzleti lehetőség a piacon, akkor nem kell üzletet kötni, ez is fontos képesség, jobb döntés megspórolni, befektetni és megkamatoztatni ötvenmillió eurót, mint elkölteni két (rossz mentalitású, brazil) játékosra,  ahogy azt Secco tette. Abból még soha nem származott tragédia, ha egy futballklub nem szórt el húszmillió eurót.

Ez nem kudarc, elköltjük majd télen okosan, vagy hozzácsapjuk a jövő évi kerethez és megszerezzük belőle a csapat számára megfelelő játékost. Az én számomra nem az a csalódás, hogy nem érkezett "top támadó" a csatársorba, hanem az lett volna az, ha Lichtsteinert, a csapat jobb oldali hajtóművét eladjuk a PSG-nek, meggyengítve ezzel egy olyan posztot, ahol erősödni már aligha tudunk. Egy ilyen lépés ellentmondott volna a folyamatos építkezés politikájának, hál' Istennek nem is került rá sor.

Conte eltiltása természetesen nehézség a Juventus számára, de semmiképp sem csapás. Carrera megfelelő avatárnak tűnik, emellett pedig mindössze egyetlen idényről van szó. Bizonyos hátrányt nyilván jelent, de a bajnokság megnyerése így is reális elvárás lehet, a Bajnokok Ligáját pedig az én véleményem szerint nem most kell megnyernie a csapatnak, hanem a következő öt év valamelyikében. A legfontosabb, hogy Conte (akit nem csupán elsőrangú szakembernek, de valóságos futballforradalmárnak tartok) érezze, hogy az Agnelli-klán és a Juventus családja teljes tekintélyével és támogatásával mellette áll.

Éljünk azzal a bizarr versenyelőnnyel, melyet a calciopoli jelentett a csapat számára: a másodosztályba való visszasorolás révén mi már átestünk azon a szükségszerű fiatalításon és klubmodell-modernizáláson, aminek a milánói hullarablók épp most tartanak a kellős közepén. A következő évek perspektívái határozottan zebracsíkosnak mutatkoznak. Sikerekben gazdag idényt kívánok mindnyájunknak! Forza Juve!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214759760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blake11 2012.09.06. 19:29:07

Nem kedvelem ezt az álintelligens,primitív barmot de a kritikákhoz és a jellemzésekhez nagyon ért meg kell hagyni.(No persze,ha épp nem a fehérbűnözésről motyogja a baromságait)

venember83 2012.09.06. 19:36:01

Hátőőő, kicsit hatásvadász, valamiért nem vagyok biztos a nyilatkozó őszinteségében.

adams24 2012.09.06. 19:37:34

Mát azt a szar műsort is csak miatta néztem.Nagyon tetszett a dumája,hogy leoltja a sok majmot és az is ,hogy tudja mit beszél.Ezt megfejelte azzal,hogy velünk sörözött a Drukker kocsmában Budaörsön a bajnokavatón.Nagy kedvencem lett Puzsér.Remek írás ez is ,vegyétek fel bloggernek :D

m.martin91 2012.09.06. 19:39:16

Szerintem okos dolgokat mondott, nem beszélt hülyeségeket, pedig nem ezt vártam. Nem gondoltam volna, hogy a nyilatkozatának nagy részével egyet fogok érteni, pedig így van. Az egyetlen dolog, amiben nekem más a véleményem, az a Van Persie-sztori. A többi rendben van, nem is számítottam ilyen értelmes nyilatkozatra a Puzsértól.

Arnijuve 2012.09.06. 20:16:14

szerintem minden szavával egyet lehet érteni!!! mint Juve drukker tökéletesen látja a dolgokat. amiket ír az alapján pedig Marrotta igenis jól tette a dolgát.és persze meg kell nézni hogy alex és trez előtt milyen csatáraink voltak :D évente hány gólt lőttek stb.....egyébként is más futball volt az és más amit most játszunk...
respect és Forza JUVE!!!!

juve28adam 2012.09.06. 20:36:05

Hát ez kúúúúúúrva jóóóó :))))) :DDDDD
Bírom a Puzsért, többek között azért is, mert tudja kinek kell szurkolni :D
(egyszer lehetne csináltatni vele egy videoblog interjút is :D)

Gabuero 2012.09.06. 20:40:25

Puzser kedvencem volt mielott meg nem is tudtam hogy juve-s. csipem ot es nem is gondoltam volna hogy ennyire kepbe van a dolgokkal! Forza Puzser! Forza Juve!

Nagyon kosz a posztot meg tobb ilyet! :D

keshudioo 2012.09.06. 21:06:32

@Gabuero: Amint kapunk fülest a többi Juve-szurkoló celebről (bocsánat a kifejezésért:), felkeressük őket! :D

Rivendell 2012.09.06. 21:13:50

én kedvelem a srácot,mert noha 1ső hallásra erős szinte minden 1es mondata,azért nagyon sokszor azt mondja ki,amit mi gondolunk,de mi visszafogott stílusban fogalmaznánk meg......sok igaz van abban,amit beszél.

Type-R 2012.09.06. 21:14:21

Szerintem hihetetlen érdem a blogunknak, hogy egy, a médiában ismert személy külön nekünk írja le véleményét. És örülök, ha tetszik nektek is a dolog.

juve28adam 2012.09.06. 21:15:06

Mennyire fain lenne már ,ha bővülnénk holnaptól egy olyan bloggerrel kinek nickneve Puzsér Róbert! :DDD

(Remélem olvasod a komit! xDD)

Rivendell 2012.09.06. 21:15:39

hát amit nyomott a viva cometnél is....de milyen igaz volt és igazolta is ezt a Toth Gabi,aki 1xerű vidéki lánynak titulálta magát...közben meg úgy öltözött fel,mint 1 utolsó prosti....tuti szaladnék,ha este velem szembe jönne,mert elég rondácska szegény

Rivendell 2012.09.06. 21:16:41

ááá ő m.martin:-DDD gondolj bele ha 1mást ütnék szövegben...mi lenne itt:-D

Rivendell 2012.09.06. 21:20:20

asszem pont erről vitáztünk dühöngőben,hogy fiatalok beépítése és azzal jött 1-2 ember,hogy hova + miért,mikor most nincsenek sztárjaink,akik a fiatalok mellett termelnék a gólokat...és pont Viallit hozta fel valaki...én is 1ből választ adtam,hogy de mire fel őt felhozni,mikor ő sem termelte a gólokat....sőt senki abban az időszakban:-D

és lám ki neki a nagy kedvenc..Jovetic...nekem is

végülis eléggé 1formán látjuk a dolgokat

Trieszt120506 2012.09.06. 21:21:04

Próbálnék belekötni, de nem tudok! Jó írás!

Rivendell 2012.09.06. 21:30:38

én csak 1ben nem értek vele 1et és ezt már láttam 1 vidijében is...

valójában a Juve is hasonló,mint a Milan-inter stb...nálunk is nagyban játszanak és nagy fizetések voltak...Platini-Baggio-Zidane-DP-Nedved-Trez-Vialli-Davids-Thuram és társaik azért a saját korszakukban nem apróért játszottak és nem apróért lettek igazolva.. /DP annyira nem,mert nagyon fiatalon nem befutva érkezett...bár Zidane sem volt még sztár/

tehát nálunk is magasak voltak a kiadások...talán kevesebb kész játékost vettünk-veszünk mindig,de azt em jelenthetjük ki,hogy mi vagyunk a Juve,aki nem költ úgy,mint 1 Top csapat

Apuleius 2012.09.06. 21:34:54

Összességében értelmesen és jól írja le, amit mi Juventus-szurkolók mind gondolunk, érzünk, de nekem helyenként kicsit közhelyes és fröcsögős. Van néhány apróbb részlet, amivel nem értek egyet, de értelmetlen lenne ezekkel foglalkozni. Csak egy apróság:

"és ne egy Llorente vagy Dzeko-szerű torony várja elöl a zsugát! A vierik, inzaghik, trezeguet-k ideje lassan lejár."

A felsorolt támadók véleményem szerint olyannyira különbözőek (különbözőek voltak), hogy értelmetlennek látom egy kalap alá venni őket. Dzeko nyilvánvalóan sokkal több, mint egy "torony, aki várja elöl a zsugát", s ez még fokozottabban igaz Vieri-re, s különösen Trezeguet-re. Ez utóbbi kettő bőven elműködne a modern labdarúgásban, s őszintén csodálom, hogy bárki mondjuk a lesipuskás Inzaghi-hoz hasonlítja őket. Lényegesen sokoldalúbb játékosok voltak, akik mezőnyben is dolgoztak, távolabbról is lövésre vállalkoztak, jól fejeltek, cseleztek stb. Abszolúte nem hiszek benne, hogy a befejezőcsatárok ideje lejárt volna. Bizonyos típusú befejezőcsatárok ideje lejárt, talán így pontos, s igaz lehet. Mindenesetre bizonyosan nem a Vieri vagy Trezeguet típusú játékosokról van szó.

juvem_2 2012.09.06. 23:34:25

Én csak azzal az egyel nem értek egyet, ahogyan Puzsér vélekedik az igazolásokról, mármint az "inportról"! Mert egy Cavani-ért vagy Falcao-ért igenis megérné mélyen a zsebünkbe nyúlni de RvP-ért szerintem is rázós lett volna 30at adni! Na de már azzal egyetértek, hogy kifejezetten csatár már nincs vagyis nekünk olyanra nincs szükségünk! én pl Drogbának örültem volna a mercato vége felé mert őt már sokszor láttam, hogy a saját 16osa környékén esik, kel, küzd! Számomra egy tökéletes csatár megtestesítői az ilyen játékosok, vegyük pl Cavani-t becsúszik a 16osánál, megszerzi a labdát majd továbbadja és amikor indítanak ő már vmi csoda folytán, talán teleportál... már a másik félpályán sprintel a labda után!

my name is csuma 2012.09.07. 00:10:47

Elég jó kis írás, de egy dologgal kicsit én is vitatkoznék. Csúsztatás azt mondani a jelenlegi piaci viszonyokra, hogy minden ésszerűséget nélkülöző átigazolási bérhajsza. Az arab és orosz tőke által húzott keresletnövekedés természetes módon húzta fel az árakat, mellesleg régen is voltak hasonló volumenű átigazolások.

Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyetértek RvP vagy Llorente 30 millájával, vagy azzal amit nemrég a Zenit művelt. De vannak azok a játékosok akik megérik a beléjük feccölt tizenX milliót, mert piacképesek és/vagy mellette kiváló labdarúgók. Igaz, közülük valóban kevesen képviselnek olyan jellegű értékét, mint Buffon, de azért akadnak..

Mindemellett, ha a piac nem változik, de szeretnénk az elittel tartani a lépést, akkor kénytelenek leszünk jelentős összegeket áldozni játékosokra, mert nem hiszem, hogy képesek lennénk szinte kizárólag az utánpótlásból építkezni. Meg amúgy is, szerintem vannak olyan drága játékosok jelenleg is a labdarúgásban akiket akár nagy pénzért is, de szívesen látnék a csapatban.

my name is csuma 2012.09.07. 00:11:30

Amúgy az írás többi része szerintem hibátlan.

my name is csuma 2012.09.07. 00:12:01

Jah és fasza, hogy egy ilyet összehoztatok, grat!

csakajuve 2012.09.07. 07:44:38

Érdekes a mókus, de az elemzése kifogástalan, nem lehet vele vitatkozni!

harciretek 2012.09.07. 09:33:37

@my name is csuma: Szerintem igaz a "...minden ésszerüséget nélkülöző átigazolási...", lehet, hogy azelőtt is adtak ki hatalmas összegeket játékosokért, viszont azokat olyan játékosokért tették, mint Zidane, Figo, Ronaldo, Buffon, Nedved,... akik előbb-utóbb vagy aranylabdások lettek, vagy ha nem is kapták meg, simán megérdemelték volna. Viszont ma, simán kiadják a többszörösét egy játékos valós értékének, ha csak az eheti átigazolásokra gondolok, hol ér meg Hulk 55 millió €-t? Persze én is szívesen látnék Falcao, Cavani csatárkettőst a Juventusban, de pont ezért, mivel ilyen Hulkok 40-50 milliókért kelnek el, joggal kérhet egy Nápoly vagy Atletico Madrid 60-70-80 milliót értük. A fizetéseikről akkor még nem is beszéltünk. Nincs ez így jól!

harciretek 2012.09.07. 09:41:43

@my name is csuma: Még vmi, "... ha szeretnénk az elittel tartani a lépést..."?! Mi nem tartjuk a lépést, hanem a másodosztályból indulva zárkóztunk fel hozzájuk és ezt nem 30-80 milliós igazolásokkal értük el. Továbbmegyek, Európa újra tisztelettel nyilatkozik a Juventusról (tegnap épp Mourinho) és biztos vagyok benne, hogy Contenak és a csapatnak ez nem elég :) Pár év és a milliárdosok sárgulni fognak az eredményeink láttán, amikhez nem kellettek Hulkok 55 millióért.

harciretek 2012.09.07. 09:55:45

@Apuleius: Én is sokat vitatkozom egy barátommal azon, hogy megélnének-e Trezeguet típusú játékosok a mai élmezőnyben. Ha körülnézünk, nem nagyon találunk ilyen játékosokat élcsapatoknál, ha volt - pl. Berbatov az MU-nál - akkor sem nagyon játszatják. Viszont én sem tudom elképzelni, hogy egy Trezeguet hatékonyságával befejező csatár ne éljen meg bármelyik csapatban...

Apuleius 2012.09.07. 10:29:44

@harciretek:
Hát igen, nehéz kérdések ezek. Alapvetően szerintem problematikus, ha valaki azt hiszi, hogy a csatár pozíció kihalófélben van a labdarúgásból, mert ez messze nem igaz. Abban igaza van Puzsérnak, hogy a modern fociban a csatár is védő, s a védő is csatár lehet, sokkal inkább, mint egykor. Éppen ezért a másik térfélen ácsorgó, labdát váró, lesipuskás csatárok eltűnőben vannak (ilyen Ibrahimovic, Inzahghi stb.), de én Trezeguet-t ennél lényegesen sokoldalúbb, komplexebb játékosnak tartom, aki bőven melózott a pályán, s meggyőződésem, hogy megfelelt (megfelelne) a modern kor követelményeinek. A ma még aktív játékosok közül leginkább Eto'o emlékeztet rá (legalábbis engem), márpedig szerintem egy ilyen játékos a világ bármelyik csapatában lazán elműködne (beleértve a csatár nélküli Barcelona-t is). Azt meg azért senki sem hiheti, hogy a jövőben mindenki a Barcelona játékát fogja utánozni. Elműködhetnek csatár nélkül, úgy, hogy a középpályán Messi, Iniesta, Xavi futkorászik, de ha valaki történetesen nem rendelkezik ilyen minőségű játékosokkal, akkor ott komoly gondok lehetnek.

MdewC 2012.09.07. 10:49:56

Forza!

Gratula a Blog-nak, a nyilatkozatért! :)
Így nyilatkozik egy igazi Juvés, hajrá a csapatnak!

Hajrá! :)

MdewC 2012.09.07. 10:50:50

Végre egy olyan riport, amit már nagyon vártam! ;)

izo 2012.09.07. 12:21:02

Most bánom csak igazán hogy nem mentem el "A hét mesterlövésze Top 100" egyik előadására sem!Kár hogy nem ismétlik...

izo 2012.09.07. 12:40:50

@Apuleius:

A szerző arra gondolt "durván fogalmazva" hogy a mostani foci szinte kizárólag középpályásokból áll!Olyan játékosok a legkeresettebbek, és persze olyanok alkotják a csapatot is, akik támadó szelleműek,a kapu előtt nem jönnek zavarba, gyorsak, ugyanakkor kiválóan védekeznek is, tehát Univerzális Csókák!Róbert által felsorolt játékosok közül egyik sem UCS, de még Alex sem, csak ő nem akart a nevével felháborodást kelteni! :)

Jade2364 2012.09.07. 12:51:44

Meglepődtem, mert én nem tudtam, hogy ő is Juve-fan, de hála az égnek minél többen annál jobb! Mondott okosságokat, de nem hinném, hogy a befejezőcsatár kérdésben igaza lenne. Szerintem kell és kész! Főleg mikor Mirko kihagy olyan ajtó-ablak helyzeteket, hogy az ember a falnak menne. Lehet, hogy most a középpályáról is megtudjuk oldani az esetleges befejezéseket, de nem hinném, hogy az inzaghi-trezeguet-vieri ideje lejárt volna. Most kellenének csak igazán. Amúgy örvendtem jöhet még:-)

Gigi1 2012.09.07. 13:55:45

Bírtam már előtte is,nagyon jó volt ezt olvasni.Ő egy valódi szurkoló,ismeri a klub múltját is.
Példát vehetne róla pár "divatdrukker",mert sajnos a bajnokság megnyeresével azok is elszaporodtak.

my name is csuma 2012.09.07. 13:58:03

@harciretek: az, hogy mi egy játékos "valós értéke" több, mint problematikus kérdés. A futball piaca egy meglehetősen speciális piac, de legfőbb tulajdonságaiban nem különbözik a saláta vagy a káposzta piacától, így, ha (ceteris paribus) megnő a top futballisták iránti kereslet (vagy a káposzta iránti kereslet) akkor azzal párhuzamosan az áruk (értékük) is nő. Ez elég alap dolog. Erre azt mondani, hogy hülyeség olyan, mintha a gravitációt, a súrlódást vagy más természeti törvényt kérdőjeleznénk meg.

Az meg ne is haragudj, de nem igazán érv, hogy xy játékosok később aranylabdások lettek (vagy megérdemelték volna...). Amikor leigazolnak egy játékost, azt nyilvánvalóan azért teszik, mert azt várják, hogy a jövőbeli hasznai meghaladják költségeit. Ez minden esetben így van. Ezek közül van olyan üzlet ami megtérül és van ami nem, de az üzlet megkötésének pillanatában ezek a bizniszek semmiben nem különböznek egymástól. Konkrétan: ugyanúgy hasznot akartak Ronaldo-ból, mint most Hulkból. Ez így volt, így van és így is marad a jövőben is. Utólag persze könnyű kiválogatni a "megérős" és a "nem megérős" transzfereket... (De szerintem nem nehéz elfogadni, hogy a múltban is voltak rossz befektetések, "pénzkidobások")

Az egyedi esetre válaszolva: a rendelkezésemre álló információk szerint én sem fizettem volna Hulkért 55 milliót, de úgy gondolom, hogy a Zenit szakvezetői és tulajdonosai jobban megtudják ítélni, hogy mi a jó nekik, és ők valamiért úgy gondolták, hogy nekik ez a vétel kifizetődő lesz. És amúgy ki tudja, hogy nem épp Hulk lesz az, aki megtöri majd Messi, CR és Iniesta uralkodását.

A másik dolog. Egyrészt a jelen Juventust én nem tartom a világ elitjéhez felzárkózott csapatnak. Felzárkózóban vagyunk, ez igaz, de egyelőre elmaradunk a City, a Real, a Barca, a Bayern sat. szintjétől. És mivel kizártnak tartom azt, hogy a világon egyedüliként low-cost bizniszekből és utánpótlásból felérjünk hozzájuk, ezért elengedhetetlennek tartom olyan igazolások megkötését melyek súlyos eurómilliókba fájnak.

Mourinho elismerő szavai (elsősorban Conteról) valóban jólesőek. De ez még nem jelenti azt, hogy elértük célunkat, vagy hogy a jövőben biztosan elérjük. Nekem az a véleményem, hogy egyedüliként nem tudunk az árral szemben úszni, és ha Európa tetejére akarunk ismét felülni, akkor elkerülhetetlenek a "splash the cash" igazolások, amik természetüknél fogva kockázatosabbak.

Apuleius 2012.09.07. 14:30:00

@izo: Nem akarok vitatkozni, de szerintem nem ezt írta Puzsér. Nem a középpályásság a dolog lényege, hanem a klasszikus posztok megszűnése. magyarán szólva a labdát váró,de egyébként a mezőnyben keveset dolgozó csatárok, a csak védekezni képes védők stb. kora lejárt szerinte. Ebben sok igazság van, nem is önmagával ezzel vitatkoztam.

harciretek 2012.09.07. 17:19:16

@my name is csuma: Azért abban szerintem megegyezhetünk, hogy Hulk, Modric vagy Pastore (hogy ne csak a brazilt emlegessük) soha nem lesz az általam felsorolt régiek szintje, de ahhoz sem kell nagy jóstehetség, hogy kimondhassuk, nem ők fogják megtörni Messi és CR uralkodását az egyéni elismerések terén. Ha szerinted igen, nem foglak győzködni, mert teljesen máshogy látjuk a focit.

Ezeknek a kluboknak nincs múltjuk, nincsenek tradícióik, a tulajdonosok azt a filozófiát követik, hogy "mindenkinek megvan az ára" és, hogy perverz vágyaikat kielégítsék, ők ezt az árat ki is fizetik. Na erre gondolunk mi szerintem akkor, mikor az írjuk le, hogy "minden ésszerűséget nélkülöző".

Nekünk van múltunk, vannak tradícióink és ahogy a múlt szezonban láttuk vannak játékosaink, akik odateszik magukat a pályán, küzdenek a csapatért, motiváltak, labdaügyesek, szép játékra képesek és NEM KERÜLTEK 40-80 millió €-ba. A csatároktól hátrafele egyik kezdőjátékosunkat sem cserélném el az általad felsorolt "világ elit" játékosaira és szerintem Marotta előbb-utóbb megtalálja a támadósor Vidalját, Chiellinijét, vagy Buffonját akiért szintén nem kell majd bankot robbantani, viszont én úgy gondolom, hogy már nélküle is továbbjutunk a BL csoportunkból, ami szerintem azt jelenti, hogy az elitben vagyunk. Hogy mást ne mondjak tavasszal az általad említett City játékosok már bőven pályán kívülről nézték ahogy pályájuk csúcsán túl lévő ám rendkívül elszánt és motivált Chelsea játékosok a serleget csókolgatták.

my name is csuma 2012.09.08. 06:39:11

@harciretek: csak ismetelni tudnam magam. Nem vagom, olvasd el meg 1x amit irtam, es ertelmezd.

A jatekosok a piac szabalyainak megfeleloen dragultak az elmult evekben. Nincs tokeletes jovobe latas, igy minden igazolas kockazatos. Mindenkinek meg van az ara, es akik kifizetik ezeket az osszegeket, azok is racionalis donteshozok .

Amugy meg ezeknek a klubboknak is biztos vannak tradicioik. Csak azert mert a multjuk nem olyan fenyes meg nem kell lenezni oket. Az o jatekosaik is kuzdenek a csapatert, motivaltak etc., es mi is vasaroltunk 40-50mo.ert, pl az altalad is emlitett Buffont. Nalam az angol bajnok definicio szerint elitnek szamit ( a bl 16 nem elegseges feltetel nalam), de ez a City kulonosen az. Hulkot, ahogy irtam, en is tulertekeltnek tartom, vilag elit jatekosokat pedig nem hiszem h soroltam volna.

Reszemrol vegeztem. Jo ejszakat/szep napot!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása