Mi történt Alessandro Matrival?

Alessandro_Matri_Juve.jpgAlessandro Matri a perifériára szorult a Juventus kezdőjét illetően ebben a szezonban. Luca Cetta megpróbálja megfejteni ezt a rejtélyt.

Valószínűleg nem a legjobb nyarán van túl Alessandro Matri. Míg a Fiorentina játékosát, Stevan Jovetićet folyamatosan szóba hozták a Juventusszal, addig a média állandóan Matri esetleges távozásáról cikkezett. Voltak olyan jelentések, melyek szerint visszatér korábbi klubjához az AC Milanhoz. Lényegében tehát Matri torinói pályafutása veszélyben volt egészen az átigazolási időszak zárultáig.

Eközben a Juve támadó posztra leigazolta Nicklas Bendtnert, akiről ugyan Giuseppe Marotta elmondta, hogy nem tartozott azon nevek közé, akiket a Bianconeri megfigyelés alatt tartott.

A nyári felkészülési meccsek során Matri nagyszerű teljesítményt mutatott a Hertha Berlin és a Malaga csapata ellen is, amely oda vezetett, hogy az Olasz Szuperkupa döntőjében Antonio Conte a Juve kezdőjébe nevezte őt, Sebastion Giovinco mellett. Azonban, gyenge teljesítménye miatt már a félidőben 45 percnyi játék után lecserélték. Ez oda vezetett, hogy Antonio Conte 3-5-2-es játékrendszerében innentől a Vučinić-Giovinco duó élvezett bizalmat a támadószekcióban.

A Juve nagyszerűen kezdte az olasz bajnokságot, hiszen két győzelemmel rajtolt a bajnoki címvédő. A két mérkőzés alatt a magabiztos vezetés ellenére, az Antonio Contet helyettesítő Massimo Carrera, csak nagyon későn hajtotta végre a cseréket. Matri mindkét mérkőzésen csereként lépett csak pályára, összesen 34 percet töltött a pályán, anélkül, hogy gólt szerzett volna.

Giovinco mellett szerepeltetése, és dadogó kapcsolata Vučinić-csel odáig vezetett, hogy Conte az Atomhangyának és a montenegrói játékosnak szavaz bizalmat a Juve kezdőjében. Az előző szezon első felében Matri nagyszerű játékkal hívta fel magára a figyelmet a Juve három fős támadó gépezetében, de két támadó esetén is megállta a helyét. A Juvénál eltöltött első 6 hónapjának bizonyítéka ez. Általában Alessandro Del Piero mellett lépett pályára, ez idő alatt kilencszer volt eredményes. Ezen gólok segítségével sikerült meggyőznie azon szurkolókat, akik Giampolo Pazzini érkezését várták.

Az elmúlt szezon során Matri nagyon fontos szituációkban talált be. A Juve házi gólkirálya lett 10 góllal, amely azonban a Bianconeri támadói felé sok kritikát jelentett. A 10 szerzett góljából csupán a Palermo elleni nem számított, a többi, mint például a Siena, a Fiorentina vagy az Udinese elleni a győzelmet jelentette, míg a Milan ellen nagyon fontos egyenlítő találatot szerzett.

Jól tartja távol a védőket a labdától, továbbá képes másokat is helyzetbe hozni, amelyet jól mutat az előző szezonban szerzett 5 gólpassza is. A tizenhatoson belül egy teljesen más típusú Juve-csatárt testesít meg. A 68 lövésből szerzett 10 gólja sokkal jobb mutatót jelent, mint a sorrendben következő Vučinićé, aki 102 lövésből kilencszer volt eredményes. Matri 1910 percett töltött a pályán, ezzel szemben Vučinić 2287 percet játszott az előző szezonban.

Miután Matri megszerezte tizedik gólját februárban a Milan ellen, egyre inkább Marco Borriello élvezte Conte bizalmát gólszegénysége és nagyon gyenge teljesítménye ellenére is. Mivel Matri a legtöbbször csak a kispadon kapott helyet, ezért önbizalma nagyon visszaesett, továbbá a pályán töltött percei is csökkentek, melynek eredménye az lett, hogy kikerült az olasz válogatott keretéből is.

Nem kerülhetjük el a kérdést: vajon mennyire bízik a klub és Conte Matriban? Egy olyan játékos leigazolása, akiben a szurkolók kételkednek sokkal jobb, mintha Matri teljesítménye vetne fel több kérdést. Ismerve Conte és most Carrera szokását, miszerint a meccsek során csak későn cserélnek, Matri volt az, aki ezt az előző szezonban megváltoztatta. Hamarosan kiderül, hogy a friss igazolás, Bendtner Matri elé tud-e kerülni majd a rangsorban, ill. Matri mennyi lehetőséget kap majd a Bajnokok Ligájában.

Ismerve képességeit, valamint, hogy a Juvénak mindenkire szüksége van a Bajnokok Ligája küzdelmei alatt, Matrinak is megvan még a saját szerepe. Azonban, minden lehetőséget meg kell ragadnia és gólokkal kell bizonyítania Conte és Carrera felé, hogy megérdemli a belé vetett bizalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr764758530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenTech 2012.09.06. 12:59:46

Ha csak minden 3. ziccerét képes lenne értékesíteni. De így?!
Fejben sincs teljesen rendben, mert hétvégén is amit nyújtott. Komolyan azt vártam, hogy mikor küldik le a pályáról.

hellan (törölt) 2012.09.06. 13:10:55

Félelmetes formahanyatláson esett át Matri.
Régi önmagához képest nem tudja már a labdát megtartani az méterekre elpattan tőle, cselezés nulla, passzolás gyenge, fejjáték nem az igazi.
Nem tudom mi történt vele.

regularjohn 2012.09.06. 13:13:48

sajnos a hétvégén eléggé antipatikus volt, csak pofázott, teljesen feleslegsen. ha egy picit összekapja magát, akkor a rotációs rendszerben szép mennyiségű meccset játszhat. remélem a bendtnerrel folytatott küzdelem kihozza belőle a legjobb formáját.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása