Marrone jól alkalmazkodik

Luca Marrone úgy tűnik végleg megtalálta a helyét a Juventusban miután mezdőként lépett pályársa a csapatban a Parma elleni meccsen, illetve csereként beállt az Udinese ellen is. Dylan Fahy, a fiatal bajnok pártfogoltja cikkjét olvashatjátok.

Több Juventus szurkoló dMarrone Luca_Inter ellen.jpgöbbenhetett meg a Parma elleni kezdőn két hete szombaton, mikor kedvenc csapatuk 3 védős rendszerének közepén az igéretes fiatal középpályást, Luca Marronét taláta Leo Bonucci és Andrea Barzagli között. Luca lehet hogy nem tartozik a legtapasztaltabb játékosok közé, de performanszával már most letette a névjegyét az Öreg hölgynél.

Marrone Piemontban született és nevelkedett, és 6 éves korától kezdve végigjárta a Juventus korosztályos csapatait. Miután mély benyomást keltett a Primavera csapatban mutatott teljesítményével, az akkori edző Ciro Ferrara felhozta a felnőtt csapatba a 2009-2010-es szezon folyamán. Később visszatért a tartalékokhoz, hogy csapatkapitányként vezethesse a csapatot a nagy presztízzsel rendelkező Viareggio kupán.

A 22 éves középpályást Ciro Immobilével karöltve kölcsönadták a Sienának 2010 júliusában, aki felkeltette Antonio Conte érdeklődését is, aki nem mellesleg jelenleg is Luca edzője. Míg a szezon nagy részét a partvonalon túl töltötte, ő is részt vállat a klub Serie B-és sikerében, 18 mérkőzésen lépett pályára.

Marrone nem igazán kapott lehetőséget az előző szezonban sem. Amíg Conte legénysége veretlenül nyerte a Scudettót, addig Marrone csak háromszor lépett pályára a Serie A-ban. A Juventus jelentések szerint számtalan kölcsönajánlatot utasított el Marronéért a Bolognától, hogy továbbra is Torinóban tarthassák, de nem tudtak neki rendszeres játékidőt ígérni ebben a szezonban sem.

Az impozáns Kwadwo Asamoah érkezése az Udineseből, és az óriái tehetségnek kikiáltott Paul Pogba leigazolása sem tette könnyebbé az ifjú Luca helyzetét. "Andrea Pirlo posztja fekszik nekem a legjobban" - Nyilatkozta az U23-as válogatott középpályás korábban. Mivel a Juventus a Bajnokok Ligájában is részt vesz majd, így úgy néz ki esélyt fog idén kapni a bizonyításra.

A Serie A nyitóhétvégéje tökéletes alkalom volt Marronéneak bizonyítania, hogy van keresnivalója a csapatban. Giorgio Chiellini, Martín Cáceres és Lúció is sérült volt, így Conte és Carrera esélyt adott Marronénak a védelemben, miután az előszezonban már játszott középhátvéd poszton.

Hogy jól játszott, azt a számok is igazolják: Marrone a fejpárbajok 70%-át megnyerte, és egy szabálytalanságot sem vétett a 90 perc alatt. A középpályás mivoltja is jól megfigyelhető, mivel egy rossz passzt nem adott a meccs alatt, és 60-szor avatkozott játékba, összehasonlításképp az ellenfelet erősítő Gabriell Paletta 34-szer ért labdához.

"Nagyon könnyedén megy a játék felépítése. Körülbelül 10 méterrel Pirlo mögött játszom, mintha középhátvéd lennék." - nyilatkozta Luca. A labdák levételében és a közeli passzokban megkérdőjelezhetetlen volt, és a védekező szerepe miatt úgy érezhettük, mintha két Pirlo lett volna a pályán egyszerre.

Egy dinamikus Marrone akár végleges helyet is kiharcolhat magának a kezdőben, de az a saját kérése volt hogy védőként szerepelhessen így tovább növelje az amúgy sem kicsi játéktudását, és továbbra is folytatni fogja a munkát az új szerepkörében: "Sok új tanácsot kapok mind a stábtól, mind a srácoktól, tovább folytatom a fejlődést."

Marrone egy tökéletes példa arra, hogy a fiatalok próbálnak betörni a Serie A élcsapataiban, és folytatják a fejlődést annak ellenére hogy már most profi játékosokról van szó. Igaz, hogy egy meccsből nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, de az biztos, hogy Luca ilyen mentalitással még rengeteget fog fejlődni,

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr434757745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2012.09.06. 09:43:58

Nagy kedvencem lett Marrone , örülnék ,ha gyökeret verne a kezdőcsapatban(bár ilyen játékkal nem lesz lehetetlen), akár a védelem tengelyében és nem mellesleg Pirlo szerepkörét is képes betölteni.
Sok sikert neki!

juve28adam 2012.09.06. 09:44:25

@juve28adam: Adminok!
Ez elsőre sikerült! :)

Type-R 2012.09.06. 09:46:05

@juve28adam: Nagyon jó hír és egyben kösz a visszajelzést is! Akkor -lekopogom- megcsinálták a blog.husok.

BigP8613 2012.09.06. 10:07:53

Hihetetlen szimpatikus mind a srác mentalitása, mind a játékstílusa. Remélem azért idővel előbbre kerül a középpályára, de ha egy klasszis középhátvéd válik belőle, akkor sem leszek szomorú. Helyette majd Pogba betölti Pirlo szerepét később! :) Remélem a kis törpi eltanulja tőle ezt a mentalitást...

ronny34 2012.09.06. 10:08:32

Tulajdonképpen egyenesen következett a tavalyi játékunkból egy ilyen húzás. Mivel a labda nálunk van többségében és az ellenfél térfelén tanyázunk az idő nagy részében, így nincs szükség klasszikus középhátvédre, hanem pont egy ilyen intelligens, a támadáshoz is hozzájárulni tudó ember kell hátulra is. Azért persze klasszis csapatok ellen, ahol nem sikerül kiharcolni a labdabirtoklási fölényt, ott ez nem biztos, hogy működhet, ott már ki kell jönnie annak, hogy Marrone mégsem védőnek lett tanítva.

Ezért is várom nagyon a BL-t, kíváncsi vagyok, hogy igazi klasszis csapatok ellen is tud-e működni a taktikánk, birtokolni tudjuk-e a labdát. A Barca ellen persze biztos nem tudnánk, de a többi ellen van esély. Na, alig várom már.

keshudioo 2012.09.06. 10:14:55

Nagyon örülök, hogy fényt derült Marrone védelmi képességeihez is, mert ezzel egy újfajta taktikai variációnk van. Ahogy a cikk is említi, két Pirlo (irányító) van a pályán, így nem lehetetlen, hogy a játékosok szinte válogassanak, honnan induljon az akció, Marrone és Pirlo pedig helyet is tud csinálni egymásnak, és széthúzni az ellenfelet a pályán.
Conte Bonuccit kezdte el hasonló szerepkörben alkalmazni, és láthattunk már tőle is néhány jó indítást, adott belőle gólpasszt is, de azért neki mégsem ez a természetes feladata.
Ami még érdekes, hogy Conte alatt Buffon is sok labdát kap a védőinktől, hogy minél hátrábbról induljon az akció, minél több lehetőség legyen az építkezésre. Az Udinese ellen is volt jó pár félpályás indítása, néztem is, hogy nahát, Gigi ilyet is tud! :)

Kövezzetek meg, de engem Marrone védőként még jobban meggyőzött, mint irányítóként. Remek felépítése van, rendkívül higgadt a labdával, akkor is, ha letámadják. Irányítóként még láttam tőle annyira izgalmas játékot, ami elég lenne Pirlo pótlására, de védőként sokkal jobb, mint például Bonucci, és még rengeteget fejlődhet.

BigP8613 2012.09.06. 10:23:49

@keshudioo: Ami furcsa, hogy nyugodtabbnak és higgadtabbnak tűnik mint az elvileg védőnek tanított Bonucci.

Cannavaro 2012.09.06. 10:25:24

@ronny34: ahhoz képest, hogy nem annak lett tanítva, jobb védő mint bonu!! én nyugodtabb lennék, ha egy nagy csapat ellen, a BL-ben, (mint pl: chelsea) ő játszana, bonu helyén!!! remélem beverekedi magát a kezdőbe!! forza marrone!! forza juve!!!! :)

ZenTech 2012.09.06. 10:50:00

Egyértelműen nagy jövő előtt áll. Nyilván komolyan számolnak vele, nem véletlen maradt a csapatnál.

ronny34 2012.09.06. 11:25:30

@juve1986: Ez így igaz, de azért ne Bonu legyen a mérce :) Továbbá még csak két nem túl nehéz bajnokin vagyunk túl. Egy BL-ben, ahol Torres-eket meg Rooney-kat kell feltartóztatni, az lesz az igazi erőpróba.

Amit én a leginkább pozitívnak látok ebben a lépésben, az továbbra is az, hogy így plusz taktikai fegyver van a kezünkben, nem csupán egy jó védő.

hellan (törölt) 2012.09.06. 11:40:28

Röptében végigolvasva a hozzászólásokat, sztem Marronenak védőként több lehetőség juthat, mint a kp-n esetleg. Ha a Pirlo-Vidal-Marci hármasból valaki kidőlne sztem Asa lépne be középre és DC jönne a bal szélre, vagy Isla talán. Mondjuk ez felveti, hogy Pogba mennyi lehetőséghez fog jutni, majd meglátjuk.
Az, hogy Bonut erőltetjük a hosszú labdákkal, Isten őrizz injább a jövőre tekintve. Inkább lapos passzokkal hozzuk fel.

m.martin91 2012.09.06. 11:45:34

Én nem szoktam kedvelni az ifiből kiemelt játékosokat, mert általában ezek tucatjátékosok, igazi olasz középszer, semmi extra. Marrone viszont valamiért szimpatikus, már az előző szezonban is az volt, pedig csak 2-3 meccset játszott, de az egyiken be is talált. Én őszintén remélem, hogy befut nálunk, szerencsére Conte is ragaszkodik hozzá.
Bár maga a játékos azt állítja, hogy Pirlo posztján szeret játszani, én jobban örülnék neki, hogy ha középhátvéd lenne belőle, mivel a mai modern futballban, a legmagasabb szinteken a belsővédők már pengés játékosok, s mivel Marrone kiváló irányítói képességekkel rendelkezik, így a védelemből is képes lehet felhozni, megjátszani a labdát, ami nagyon fontos. Drukkolok neki, nagyon remélem, hogy Leonardo Bonucci nagyon hamar a kispadon találja magát.

hellan (törölt) 2012.09.06. 12:36:52

@m.martin91: Amennyire Conte ragaszkodott Bonuccihoz nem hinném, hogy Marrone kitúrná őt és Leonardo valszeg rövidesen nagyon magabiztos játékkal fogja ezt meghálálni.

m.martin91 2012.09.06. 12:49:10

@hellan: Miből gondolod, hogy Conte ragaszkodik Bonucci-hoz?

Goku06 2012.09.06. 13:07:08

@m.martin91: a Bonuccis rész kivételével mindennel egyetértek..
Marrone és Bonucci harcolhat majd a posztért.. eltiltások-pihentetés miatt aztán mindkettőnek jutna elég lehetőség.. aztán jövőre már (vagy csak azutáni évre) Barzagli helye is felszabadul, és akkor már együtt is játszhatnak..
2 év múlva a Chiellini-Marrone-Bonucci védelem tetszene sztem mindenkinek.. válogatottba is ugyanígy mehetnének..
ilyen jól szervező középső védő nagy előny lenne a későbbiekben.. Chiellini nagyon jó védő, de azért amikor előre indul akkor félni kell hogy hányadik másodpercben veszti el a labdát

hellan (törölt) 2012.09.06. 13:08:55

@m.martin91: Az előző szezonban volt bőven időszaka, amikor a hibáiból elég sok gólt kaptunk és ezek ellenére sem került ki a kezdőből nagyon.
Azonban, hamarosan ki fog derülni ez a bizalom, mert Cáceres felépült, míg Marrone is bevethető továbbra, ill. Lúcio is ott lesz majd.

Tony. 2012.09.06. 14:26:03

Én simán kiraknám Bonucci-t, hogy Marrone játsszon. Bonucci egy életveszély, főleg mikor hátul passzolgatásról van szó, mindig megijedek mikor hozzá kerül a labda. Marrone sokkal jobban passzol és összességében is magabiztosabbnak tűnik, mint Leo.

b.tom 2012.09.06. 15:11:48

szerintem is jó lenne, ha a teljesítménye alapján ki tudná szorítani bonuccit! ha meg tudja oldani a védelmi feladatokat, és mellette az irányító énjét is ki tudja élni, az főnyeremény lenne. plusz ha később visszatér a középpályára, ott is hasznosak a védő skillek...

m.martin91 2012.09.06. 15:14:49

@hellan: Igen, ebben igazad van, viszont az is igaz, hogy az előző szezonban nem is nagyon volt cserejátékosunk a védelem közepén. Amikor három védővel toltuk, akkor gyakorlatilag az összes belsővédőnk a pályán volt. Viszont most már bőven van alternatíva, ezt te magad is megemlítetted. Szerintem Bonucci-t semmivel sem kedveli jobban Conte, mint Marrone-t. Sőt. Nem véletlen, hogy utóbbit megakarta tartani, még kölcsönbe sem volt hajlandó adni.

@Goku06: Megmondom őszintén, én nem akarom Bonucci-t a Juventus kezdőjében látni. Sem most, sem később. Nem oda való. A válogatottba meg pláne nem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása