Juventus - Parma: 2-0

A Juventus egy viszonylag nehezen kiharcolt győzelemmel kezdte az idényt a vendég Parma ellen.

juve-parma2-0 csapat.jpgA mérkőzésen több vitás helyzet is adódott. Előbb az egyébként lesről induló Lichtenstein Lichtsteiner buktatása miatt megítélt büntetőt Vidal hagyta ki, majd Pirlo egy olyan gólt szerzett szabadrúgásból, melyről a helyszínen nem lehetett egyértelműen megállapítani, valóban bent volt-e (a kikockázott képeken egyértelműen látszik, hogy Mirante csak a gólvonal után tudta megfogni a labdát, tehát igen).

A Bianconeri kezdő felállásában több meglepetés is volt. Egyrészt a sérült Buffon helyett Storari kapott lehetőséget a kapuban, másrészt a három védős felállás közepén a fiatal Marrone kezdhetett, végül a támadósorban a visszatérő Giovinco bizonyíthatott.

A juventusi torinói csapat dolgát hosszú idő után először számos sérült nehezítette, ugyanis Buffonon kívül Carrera nem számíthatott Lúcio, Cáceres, Pepe és Isla játékára sem. A vendég Parma sem volt könnyebb helyzetben, ugyanis Donadoni eltiltás miatt Galoppa, sérülés miatt pedig Amauri, Palladino, Santacroce és Sansone játékát volt kénytelen nélkülözni.

A Juventus kissé álmosan kezdte a mérkőzést, egyelőre nem nagyon lehetett a tavalyi, mindent elsöprő lendületet felfedezni a csapaton, és az első félidőben több labdakezelési probléma is felfedezhető volt. Néhány játékoson - pl. Vidalon - a fáradtság jeleit lehetett felfedezni, de ez remélhetőleg csak az idény előtti alapozás miatt van.

Giovinco igazolni látszik a vele kapcsolatos kétségeket, ugyanis úgy tűnik, nem sikerült beilleszkednie a csapatba, és csak keresi önmagát.

Az viszont újra bebizonyosodott, hogy Kwadwo Asamoah a nyár egyik legnagyobb igazolása volt a Juventus részéről. Remekül szerelt, helyezkedett, passzolt, mindenütt ott volt, ahol kellett, és még egy gólpasszt is adott.


JUVENTUS - PARMA: 2-0

Összegzés:

gólok: Lichtsteiner 54', Pirlo 58'

sárga lapok: Biabiany 4', Giovinco 11', Acquah 25', Mirante 33', Lucarelli 57', Paletta 67', Valdes 73'


JUVENTUS: Storari; Bonucci, Marrone, Barzagli; Lichtsteiner (Padoin 78'), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Giovinco (De Ceglie 87'), Vučinić (Matri 79')

fel nem használt cserék: Leali, Branescu, Masi, Chiellini, Pogba, Giaccherini, Quagliarella, Boakye

edző: Carrera


PARMA: Mirante; Zaccardo, Paletta, Lucarelli; Rosi (Pellè 81'), Acquah (Ninis 58'), Parolo, Valdes, Gobbi; Pabon (Belfodil 58'), Biabiany

fel nem használt cserék: Pavarini, Bazja, Fideleff, Benalouane, Morrone, Musacci, Modesto

edző: Donadoni


Játékvezető: Romeo

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr284732730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2012.08.26. 13:45:30

Jó volt, a 2-ik félidőben szép is volt, kb. 20 percig...nem hazai pályán kell villogni egy Parma ellen,látható volt, félgőzzel játszva, 20 percnyi focival sem tudtak mit kezdeni; ezt nevezik energia spórolásnak; ami nagyon jól fog jönni egy BL meccs előtti hétvégén.
Ami tisztán látszik : csatár kell, de hát nem kellett volna elhúzni idáig,mert őszintén szólva 2 csatár kellene (Jovetic+Dzeko/Llorente),de hát most már mindegy,örüljünk,ha érkezik 1 valaki a 3 közül...
Csubi-nak 1 bizonytalansága volt(bár megoldotta azt is),de azért az látszik,ha ne adj' Isten a Gigi sérült,még mindig számíthatunk rá.
Marrone...leírtam a dühöngőben, a lényeg,hogy iszonyatosan jó védő(is) lesz/lehet(már most az) belőle.22 évesen jobb,mint a 4 évvel idősebb,és 1,5 éve nálunk játszó Bonucci,ráadásul nem is az eredeti posztján ;)
Lichti-Vidal remek volt,bár magukhoz képest keveset futottak,de előbbi összehozott egy kamu tizit,utóbbi kihagyta, de utóbbinak pl:nagyon szép passzai voltak :)
Marcika szürke volt,mint a szerzetesi csuha, hozta a szokásos formáát, volt 1-2 momentuma neki is a 2-ik félidőben,de annyi.
Pirlo az Pirlo,még ha a megszokottnál is álmosabb :) Szervezett ő rendesen,csak egy jóval lassabb,álmoskásabb meccsen neki sem szükséges orgazmusba illő passzokkal,kényszerítőkkel stb operálni...azért a 2. félidő első felében nagyon gyönyörű dolgokat láthattunk az egész KP-tól(beleértve Makk-Marcit is).
Asamoah a nyár igazolása,nem csak Serie A szinten...az az ember.Világklasszis képességű focista,ráadásul nem is a saját posztján,de látszik,hogy fekszik neki ez a wingback szerepkör,nem is kell nekünk oda már senki,iszonyat nagy kedvenc lesz belőle (már most az).
Gio no komment,Vucinic jól mozgott és rengeteget védekezett,de azért ziccert illik belőni,vagy bepasszolni az üresen álló Marchisionak,egyébként rendben volt.

babo410 2012.08.26. 13:48:22

Nem tudom minek kell Giot mindig mindenhol külön kiemelni, mert az egész csapat volt önmaga alatt, és eből ő se lógott ki. Voltak jobb teljesítmények, de a csapat átlagban kb 10-ből 5-öst érdemel. Betudom ezt az idény elejei formának, meg annak, hogy Carreranak is bele kell még rázódnia. Lesz ez még így se!

keshudioo 2012.08.26. 13:51:03

Remélem az Udinese elleni meccsbe nem fognak beleszólni a bírók, és pörgősebben is játsszunk majd, ha már élőben láthatom szülinapom alkalmából :)))

Kuri 2012.08.26. 13:57:32

Giovinco? Pedig a parma-ban jól játszott tavaly, 15 gólt rúgott, és nagy fiatal tehetség, és ráépült az egész parma, és bárhol lenne helye ebben a mostani Juvéban!
De viccet félre téve, mert még persze két meccs utána nem írhatjuk le (tök mindegy, hogy lenyomott már két évet, még akkor se), esélyt nem hagy a srác, hogy egy kicsit megkedveljem már végre, pedig r*hadjak meg nagyon rajta vagyok a dolgon!
A meccs lagymatag volt egyébként, amilyenek voltak a körülmények nem is csoda, de hoztuk a kötelezőt, a következő Udinei mérkőzés már mérvadóbb lesz! És hátha addigra lesz valami sztárcsatárunk, Giovinco cseréjének!
Forza Juve!

Buffon91 2012.08.26. 14:00:28

ha nincs sérülése Vucinic jött volna le, 100%-os ziccert hibázott nem volt jobb mint Gio.
Amugy igen az egész csapat gyenge volt, Asamoah emelkedett ki egyedül.

Victor90 2012.08.26. 14:01:53

Vidal egészen biztosan,nincs 100%-os állapotban!Én úgy tudom,hogy ágyéki sérüléssel küszködik/küszködött egész nyáron....
Egyébként a csapat játszott 20 percet,és az idő alatt megnyerte a meccset!Ennél csak jobb jöhet!
Asamoah nagy fogás volt,ez nyugodtan kijelenthetem!Most már bemutatkozhat majd Isla is....

Cannavaro 2012.08.26. 14:08:08

@keshudioo: előre is, boldog szülinapot!! remélem felhőtlen lesz, az örömöd!!! :)

keshudioo 2012.08.26. 14:37:59

@juve1986: Csak októberben lesz, de a meccs miatt előbb ünneplem :D Köszönöm!

Gabuero 2012.08.26. 14:45:49

Ugy ahogy lattam a meccset szerintem Asamoah boven kimagaslott! meg marci is. Amugy osszesegeben jok voltunk.

Arrol nem is beszelek hogy csatarunk nincs. lathattuk vedok,kp rugta a golt megint. Lichti ugy erkezett ahogy MAtrinak,Vucinak,vagy eppen gionak kellett volna vicc. Mihamarabb csatart!

sleepy8 2012.08.26. 14:55:32

Azért az első félidőben a középpályán is történtek érdekes dolgok. Vidal számomra értékelhetetlen volt, a második félidőben már jobb volt pár fokkal. Nagyon kíváncsi leszek hogy Isla mit tesz az asztalra.

Goku06 2012.08.26. 16:48:46

idény eleji forma.. nem lesz itt gond később..
az Asamoah(DC)-Pirlo, Marchisio, Vidal (Pogba, Marrone)-Lichtsteiner (Isla, Caceres) középpálya bivalyerős.. (Padoin, Giaccherini, Pepe még hozzájuk csatlakozhat ha gáz van)
védelemmel sincs gond, 3 ember kell, és itt van: Chiellini-Bonucci-Barzagli-Lucio-Marrone-Masi-Caceres.. ez 7 ember, még sérülések esetén sincs gond..
csatársor pedig egyszóval: SZAR..
Vucinic jó lenne egy Dzekoval párban, ahol csereként Gio is játszhatna.. és úgy látszik akkor Matri és Quagliarella közül egyik megy ha jön a sztárcsatár.. jó is lesz ez így :)

steven-h (törölt) 2012.08.26. 19:25:42

Óriási paródia ez a sportklub hatalmas piros a cikkírónak. Nah de akkor a meccsről
pozitívum:
- 20 perc alatt el tudunk intézni egy meccset ami dicséretes, de azért minden meccset ne kezdjünk ilyen lagymatagul.
- Marrone nagyszerűen játszott a védelemben, igazán nagy csapatok ellen lehet nem kezdetném de kisebbek ellen simán jó, azért Masira is kiváncsi lennék
- Asamoah lehet az év igazolása, remélhetőleg Isla is tud legalább ennyit hozzátenni a játékunkhoz
- Még mindig uraljuk a pályát, még ha ez az első félidőben még annyira nem látszott.

Negatívum:
- Vucinic és Bonucci megint "őszi" formában, az egyik nem érzi a kaput a másik hibázgat.
- Vucinic és Giovinco egymás játékát öli meg ebben a felállásban mint két ék, kell egy más típusú csatár ebbe a rendszerbe, együtt őket 4-3-3ban szabad játszatni egyik az egyik szélen másik a másikon.
- Carrera kicsit olyan mintha nem mert volna cserélni, egy kiélezettebb meccsen nemtudom hogy fog ez elsülni.
- Cserékkel nem értettem egyet, Matri felesleges volt, inkább akkor Boakye, Lichti helyett inkább Pogba és Marci ki a szélre, Gio sérülés után jöhetett volna Matri mondjuk de ez csak az én véleményem.

Akkor egy kis off: A parmai Belfodil nevezetű csatárra szerintem figyelni kell majd az idén során, lehet nekünk is megért volna 2,5 milliót mondjuk egy Gabbiadini helyett, bár én benne is látom a potenciált meg örülök h gondolunk a jövőre főleg az olasz válogatott jövőjére, de ez a Belfodil srác már tegnap is villant egyet kettőt és nem is volt ügyetlen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása