Lichtsteiner a PSG-be tart?

A Paris Saint-German csapata ismét a Serie A-ból szemezgethet, miután a Juventus jobb hátvédét, Stephan Lichtsteinert nézték ki maguknak.

Lichtsteiner Stephan_hazai mez 11-12.jpgA Carlo Ancelotti által vezetett klub idén már megszerezte Ezequiel Lavezzit, Thiago Silvát, Marco Verrattit és Zlatan Ibrahimovićot az olasz bajnokságból, a névsort Lichtsteinerrel bővíthetik. A Calciomercato.it szerint a Juventus hajlandó meghallgatni a PSG ajánlatát, amennyiben az eléri a 15 millió eurót.

"Stephan a Lille csapatától érkezett Olaszországba, de még a Lazióba való igazolása előtt konkrét érdeklődést mutatott iránta a PSG. Tárgyaltunk is velük, de Lichtsteiner inkább új tapasztalatokat akart szerezni egy másik bajnokságban" - nyilatkozta a svájci játékos képviselőinek egyike.

"A PSG nyilvánvalóan egy érdekes egyesület. Fontos projektbe kezdtek bele, van egy nagyszerű edzőjük Ancelotti személyében, és egy remek sportigazgatójuk Leonardóéban. Stephannak megtiszteltetés lenne ott játszani."

Az ismeretlen informátor azért hozzátette, Lichtsteiner jól érzi magát a Juventusban.

"Jól érzi magát Torinóban. A Juventus is egy fontos projekt megvalósításán dolgozik, és Stephan része a csapat jövőjének, ezért nem lenne oka távozni. Ha azonban a Juventus el kívánná adni, a PSG opció lehetne számára. A játékos mihamarabb szeretné tisztázni a jövőjét, hogy teljes erőbedobással készülhessen a következő szezonra."

A jobb bekket a napokban a Chelsea csapatával is szóba hozták.

"Itt már más a helyzet, a Chelsea figyeli Lichtsteinert, és kedveli a játékát, de nem hiszem, hogy a londoniak kifizetnének annyi pénzt egy jobb hátvédért."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr524718470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2012.08.18. 11:01:21

Láttam, hogy a dühöngőben jó páran kiakadtak emiatt a nyilatkozat miatt. Nincs okunk aggodalomra, a Juventus nem fogja eladni Lichtit. ;)

m.martin91 2012.08.18. 11:12:30

Én nem vagyok annyira magabiztos, mint a felettem kommentelő kolléga. Szerintem ha komoly ajánlatot tesz a PSG a játékosért (miért ne tenne, pénz van szarásig?), akkor a Juventus hajlandó lenne megválni Lichtsteiner-től. Nagyon örültem neki, amikor leigazoltuk, s nagyon örülök, hogy itt játszik nálunk, mert nagy kedvencem volt mindigis, már a Lazio-ba igazolásakor nem értettem, hogy miért nem szálltunk érte harcba. Viszont úgy gondolom, hogy ő más kategória a Juventus vezetőinek szemében, mint például Vidal, akit semennyiért sem voltunk hajlandóak elengedni. A cikkben szereplő 15 millió nekem teljesen reálisnak tűnik, ha a PSG ennyit megadna érte, akkor szerintem elfogja engedni a Juventus Lichtsteiner-t.
A Chelsea nem reális célállomás, a jövő hét elején jelentik be náluk Azpilicueta leigazolását.

keshudioo 2012.08.18. 11:21:41

@m.martin91: Eleve szerintem a PSG érdeklődése sem komoly, még azt sem tudni, hogy ezt a nyilatkozatot ki adta. Egy épeszű játékos, vagy a játékos ügynöke, hozzátartozója, akárkije sem fogja azt mondani semmilyen csapatról, hogy az nem jó, és semmiképp nem igazolna oda, ez is csak egy sablonszöveg. Amíg nem érkezik Lichtiért konkrét ajánlat, nem kell ezen gondolkodnunk. Az, hogy a svájci szívesen menne a PSG-be az új kalandokért meg a pénzért, az más kérdés, én is sok csapatban játszanék, de nem hívnak. :)

Egyébként azzal egyetértek, hogy a 15 millió reális ár lenne érte, főleg, hogy lassan 29 éves lesz, viszont jelenleg nincs biztos helyettese - Isla még lábadozik, Cáceres eddig sem volt fix kezdő -, a mercato viszont lassan lezárul, és jelenleg fontosabb nekünk egy csatár, illetve egy bal futó.

Alessandro86 2012.08.18. 11:25:22

Ha nincs a fogadási botrány és Conte eltiltása, akkor én is biztos lennék benne, hogy marad, viszont jelen állás szerint nincs is megfelelő alternatívája a svájcinak, fontos része a csapatnak, így szerintem könnyen meggyőzhetik hogy maradjon. Leonardo remek sportigazgató lenne? Inkább csak kapja a megfelelő támogatást a Psg vezetőitől és nem mellesleg új tulajdonosától. Ott nincs behatárolva, hogy egy játékosért maximum csak 20 milliót lehet kiadni. Persze euró százmilliók elköltése nélkül is bajnokok lettünk és ez nagy dolog.

m.martin91 2012.08.18. 11:27:50

@keshudioo: Épp most olvastam a Gazzettán, hogy Leonardo 4 éves szerződést adna Lichtsteiner-nek, évi 4,8 milliós fizetéssel...

Ha akarják, megveszik kilóra.

PaSs 2012.08.18. 11:30:39

Ti prego non andare :'(
Ezt osztotta meg Facebook-on, szóval Ő nem szeretne elmenni.

keshudioo 2012.08.18. 11:32:28

@m.martin91: Hmm...
Mindenesetre annyi értelme lenne eladni, mint mikor tavaly elengedtük Zieglert úgy, hogy csak DC volt a posztján. Marotta nem tudná pótolni két hét alatt, se ideje, se esze nincs hozzá.

Lassus. · http://juventuz.blog.hu 2012.08.18. 11:34:48

Ha ez a tranzakció összejönne, nagyon kiverné nálam a biztosítékot :(

hellan (törölt) 2012.08.18. 11:35:26

Ha eladnánk olyan 15-20M-et kaphatnánk érte, ezt gondolom azonnal beforgatnánk.
Azonban, nem hinném, hogy egész szezonban 3-5-2-ben tolnánk és ha jól tudom Lichti mögött csak Cáceres van, aki jobb védőként tud játszani ugye?

Daniele29 2012.08.18. 11:43:58

Tudtommal Lichsteinernek nincs hivatalos facebook-ja, amúgy is ez inkább könyörgésnek hangzik, szerintem egy szurkolói oldalon írták neki címezve, hogy maradjon. Balgaság lenne eladni, ha valaki, akkor ő tényleg végigrobotolja a meccseket. Napoli ellen is emberfelettit teljesített, minden támadásnál fenn volt és nemegyszer segítette ki az impotens védelmünket. Azért pedig még inkább felesleges lenne eladni, hogy összejöjjön a pénz egy Jovetic-re vagy egy Llorentére.

Inkább maradjon Lichsteiner és jöjjön egy Pazzini kaliber, minthogy menjen a svájci és jöjjön egy Jovetic/Llorente/Hernández szerintem.

keshudioo 2012.08.18. 11:45:59

@hellan: Isla is bevethető ott, de egyelőre még nem egészséges.

keshudioo 2012.08.18. 11:52:01

Juventus: "Lichtsteiner nem eladó"

Twitter, a Gazzettát jelölik meg forrásként.

m.martin91 2012.08.18. 11:58:54

@keshudioo: Szerintem van az a pénz. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy Lichtsteiner milyen jól járna az üzlettel. Mennyi lehet nálunk a fizetése? 2-2,5?
Lichtsteiner az előző szezonban bebizonyította, amit már korábban is lehetett tudni, azaz hogy milyen kiváló játékos. Úgy gondolom, hogy a világ összes bajnokságában magas szinten megállná a helyét. Nem véletlen, hogy Leonardo-nak is feltűnt a játéka. Én tartom magam ahhoz, hogy ha tényleg komolyan akarják, akkor megveszik. Egy jó ajánlat esetén sem a Juventus, sem a játékos nem fog a transzfer útjába állni.

MrJuventus 2012.08.18. 11:59:10

Stephan NEM ELADÓ!!!

juvem_2 2012.08.18. 12:19:28

A helyzet alapján, és a tavaly mutatott formája alapján 25 millió körül engedném csak el! az oké h "reális" ára 15 millió de mihez képest reális?!?! ő a csapatban többet ér mint 15 millió viszont átgazolási piacon meg nem! Isla lehet pótolná, de Isla ink szokjon át bal oldalra! És Asamoah meg bemegy középre! mind1 lényeg a lényeg végre olyan kp-nk van ami világviszonylatban is erős ne gyengítsük az egyetlen biztos pontunkat mégpedig a kp-t

supicool 2012.08.18. 12:23:55

Ezzel nálam kivernék a biztosítékot, hiába talán a középpálya után, ezen a poszton állunk talán legjobban, mind minőségileg, mind mennyiségileg, akkor is Lichtsteiner 2 hét alatt nem pótolható.
Én ezt csak abban az esetben húznám meg, - de akkor se szívesen, mert 1 kíváló játékosról van szó- , ha ez 2 MINŐSÉGI csatár és 1 MINŐSÉGI balhátvéd érkezését vonná magával.
De ezt erősen kétlem, mivel az tisztán látszik, hogy pénz van nálunk is, csak Marotta nem fog soha senkiért 20 milliónál többet ajánlani, ergo kb. azt tudnám elképzelni, hogy a Lichtsteiner-ért kapott pénzért cserébe hoz 1 Pazzini-t, abból meg köszönjük nem kérünk...

Hiába 29 éves, szerintem a posztján a világ top 10-ében simán benne van, ezért a 15 milkát keveslem, pedig hát a védőért nem nagyon szoktak többet adni, de akkor is.
(Egyébként ebből is látszik, hogy tavaly 12 millióért nem tett csodát Marotta...)

Sajna nekem is az a véleményem, hogy ha a PSG komolyan le akarja igazolni, akkor lefogja, de adja az ég, hogy ne legyen igazam.

babo410 2012.08.18. 12:33:25

Lichtsteinert nem fogjuk eladni! Szerintem ő se akar elmenni, és nem is értem miért is kéne? A csapat egyik legjobbja. Amúgy megkérdezném nagyon szívesen ettől az Ancelottitól, hogy ő olasz egyáltalán? Ha olasz, akkor miért jó neki, hogy a saját hazája bajnokságát teszi tönkre? Miért kell nemzete bajnokságát lerabolnia? Vagy ekkora barom, és nem veszi észre, hogy ezzel ő is hozzájárul az olasz bajnokság gyengüléséhez? A Juvéból nem kap meg senkit, ezt felejtse el!

Cannavaro 2012.08.18. 12:34:44

nagyon remélem hogy nem adjuk el!!! se isla, se cáceres nincs szerintem ezen a szinten!! én mindkettőnél jobbnak tartom!! 15 ért meg mi miért adnánk el??? nekünk se adnak, ilyen szintű játékosokat reális áron!! csak tartsuk a lépést európával cavani 60??, llorrente 36??? akkor lichti 30-tól feljebb!!! de ne adjuk oda, semmi pénzért!!!!!!!!!!!

Goku06 2012.08.18. 12:35:25

én elengedném őt 20-25 millióért, de nem most..
ha 1 hónapja jöttek volna érte akkor lett volna időnk visszaforgatni az árát.. de ilyenkor a végefelé az átigazolási időszaknak már nincs időnk arra hogy összehozzunk egy jó üzletet ezzel a +20 millióval..
vagyis marottának nincs ideje és képessége rá

regularjohn 2012.08.18. 12:42:20

Nem szabad eladni. A csapat egyik alapillére, a távozásával a csapatépítési projektünket köpnénk szemen. Ha nagyon hisztizne, h el akar menni, akkor egyrészt csalódnék benne, másrészről a 15m kevés, mert enyiért nem pótolható... Minden szempontból remélem, h marad!!!

adams24 2012.08.18. 12:52:06

Szerintem meg lelép a svájci expressz.GOndoljatok bele 29éves és majdnem a dupláját ajánlják a fizetésének.Ezt nem lehet visszautasítani ,pláne úgy ,hogy ő nem régóta van itt .Szval pénzért biztos ,hogy továbbáll .18millióért szabad eladni ,alkudozzunk már mi is,ne adjuk oda első ajánlatra.Joveticet és Armerot vegyük meg a pénzből .20milliónk van eltéve csatárra meg jönne mellé 18(én ennyiért adnám el ) akkor nagyjából meglenne a két játékos.Így elfogadnám az eladását.

Tomi82 2012.08.18. 13:01:03

teljesen.nonszenz...
a svájci a legjobb védők kőzött van.eladni max 30 millióért,ha már cavani 70-et èr....
Lichi a posztján az egyik legjobb...zért legnagyobb ostobaság eladni

Tony. 2012.08.18. 13:06:54

Lichteiner az egyik olyan játékos akinek a neve biztosan ott szerepel a Juventus alap kezdőcsapatában. Egy kbaszott fontos, biztos pont.

Egy nagyon jó ajánlat esetén azonban el tudom képzelni,hogy megfontolják az eladását, hiszen ott van mögötte elvileg Isla és Cáceres is,tehát lehetne pótolni.

Nekem is nagy kedvencem,így max akkor kezdenék el gondolkodni ezen,ha letesznek mondjuk 20m-t és utána azt beleforgatják egy komoly támadó árába, különben nem!

Drughi Di Bianconeri 2012.08.18. 13:11:14

Remélem nem adjuk el,bár tény,h. jobboldali fullback/wingback gyanánt van rajta kívül Isla és esetleg Cáceres is(bár az uru remélem inkább CB lesz,sokkal megnyugtatóbb a jelenléte ott,mint Bonuccié és -sajnos- a mostani Lucióé), de Lichsteiner ha nem is "sztár" de teljesítménye nagyban hozzá járult a veretlen bajnoki címhez,még akkor is,ha évvégére azért elfáradt,nem csoda,hisz' minden meccset végigfutott a 6 tüdejével :)
Óriási baklövés lenne őt eladni,nem csak az esetleges pótlására képtelen marotta miatt,hanem a csapat miatt is:szeretik a drukkerek,és tökéletesen "üzemel" meccsről meccsre, mint egy roppant drága svájci óra :)
Felőlem kínálhatnának Leonardoék 40 M-t is érte,nem kéne elengedni,nem kirakatcsapat vagyunk mint a Milan :P
@supicool: Kissé alábecsülöd Forrestünket :) milyen TOP 10 ? bőven TOP 5...Egyértelműen a liga legjobb jobbhátvédje,Maicon már 2 éve azt se tudja hol van pl :D számomra TOP 5 RB jelenleg 1ébként: Lahm D.Alves Lichsteiner Sagna...és 5. nem is tudok mondani :D

Cannavaro 2012.08.18. 13:24:04

@Drughi Di Bianconeri: na kellett maicon-t emlegetni!!! a calciomercato-n, már hírbe is hozták velünk, mint lichti pótlása, ha el megy!

Rivendell 2012.08.18. 13:29:26

kérdés Isla képes lenne hozni a szintjét,vagy sem...ha van benne annyi,akkor 20körül mehetne..alatta nem..ha már van pénzük mutassák is meg mennyi

keshudioo 2012.08.18. 13:29:40

@Drughi Di Bianconeri: "számomra TOP 5 RB jelenleg 1ébként: Lahm D.Alves Lichsteiner Sagna...és 5. nem is tudok mondani"

Még szerencse, hogy ezeket Marotta meg is tudná szerezni, ha Lichti elmegy :D

@juve1986: Maicon menjen a PSG-be, aztán mindenki megnyugszik.

Rivendell 2012.08.18. 13:32:41

maicon már idős...de azért el kell ismerni a Seria a 2legjobbjai voltak éveken át a posztjukon /Lichti még mindig az/

Drughi Di Bianconeri 2012.08.18. 13:39:20

@keshudioo: Azt 1 szóval sem mondtam,hogy marotta képes lenne bármelyiket is megszerezni,mondjuk más sem nagyon,mert sztem. az említett 3 játékos mozdíthatatlan.Én beérném azzal is,ha idhoz egy Llorentét és egy Armerot :D
@Rivendell: Maicon a világ legjobb jobbhátvédje...VOLT.
2010/11es BL szezonban jócskán megmutatkozott,pl: a Barca-Inter meccsen,hogy Maicon sokkal jobb,mint Alves.Azóta azonban utóbbi sokat fejlődött és fegyelmezettebb lett(persze nincs olyan szinten mint a fénykorában lévő Maicon és soha nem is lesz); míg Maicon gyakorlatilag teljesen elszürkült.

Drughi Di Bianconeri 2012.08.18. 13:40:36

@Drughi Di Bianconeri: megint én, elnézést a 2009/10es BL szezonra gondoltam,mikor a sinter nyerte meg a sorozatot.

keshudioo 2012.08.18. 13:44:11

@Drughi Di Bianconeri: Nem feléd, hanem Marotta felé irányult a hozzászólásom, ne értsd félre :)

Cannavaro 2012.08.18. 13:47:11

@keshudioo: egyet értek!! én biztos megnyugodnék!!!

supicool 2012.08.18. 16:13:31

Ancelotti tagadta, hogy érdekelné őket a svájci.
Azt nyilatkozta, hogy franciát akarnak a jobb bekk posztra.

Apuleius 2012.08.18. 16:24:36

@supicool:
Ancelotti nem is olyan régen hevesen tagadta, hogy érdeklődnének Verratti iránt...

Magyar Közöny 2012.08.18. 18:47:34

Lassan már nem is azon kell pörögni,hogy csatárt igazoljunk,hanem alap embereket ne adjunk el

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása