Marotta a csatárkérdésről

A Juventus igazgatója, Giuseppe Marotta elismerte, hogy a klub figyelemmel kíséri Fernando Llorente helyzetének alakulását az Athletic Bilbaonál.

marotta giuseppe balra.jpgA Bianconerit több klasszis támadóval is kapcsolatba hozták a nyáron, ahogyan arról is többször lehetett hallani, hogy a torinóiak egyik jelenlegi csatárjuktól szeretnének megválni.

Korábban a legfőbb kiszemeltnek Edinson Cavani, majd Robin Van Persie, aztán Edin Džeko számított, most pedig úgy tűnik, Fernando Llorente lehet a már jó előre megígért klasszis igazolás.

Giuseppe Marotta elismerte, hogy érdeklődnek a baszk játékos iránt, de azt is elmondta, hogy Llorente érkezése nem jelenti feltétlenül Matri vagy Quagliarella eladását.

"Ahogyan minden klub, mi is megpróbálunk minőségben javulni, ha van rá lehetőség. Ha olyan játékost tudunk igazolni, aki segíthet előre lépni, mérlegelni fogjuk a lehetőséget."

"Folyamatosan figyeljük Llorente helyzetét, de más opciókkal is foglalkozunk."

"Van Persie helyzete nem egyszerű. Az Arsenal nagyon nem akarja elengedni, magas összeget kérnek érte, pedig a játékosnak már majdnem lejárt a szerződése."

"Džeko is érdekes opció, jó játékos, de az angoloknál állandóan változik a helyzet, és nagyon sokba is kerülne."

"Matri nincs eladólistán, mindenképpen számítunk rá, ahogyan Quagliarella is a terveink között szerepel."

Giuseppe Marotta kommentálta Zdeněk Zeman azon kijelentését is, mely szerint Antonio Conte 10 hónapos büntetését azzal kellett volna súlyosbítani, hogy a tréner az edzéseket se vezethesse.

"Ez nem volt túl szerencsés Zeman részéről. Azt állítja, nem olvassa a sajtót, így nem nagyon lehet hitelt adni a szavainak sem. Remélem, hogy az Olasz Edzők Szövetségének elnöke hamarosan állást foglal ebben az ügyben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr604710554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lassus. · http://juventuz.blog.hu 2012.08.13. 19:46:34

Szerintem több lehetőséget mérlegel még a klub is, de nem lesz egyszerű, nagyon magasak az árak, és a fizetési igények is.

Jozef26 2012.08.13. 19:56:47

Valaki biztos, hogy jönni fog és akkor vagy Q vagy Matri megy ez szerintem egyértelmű. Teljesen felesleges lenne megtartani mindkettejüket. Szerintem a Milan el fogja vinni végül Matrit, mivel Kaka megszerezésére gyakorlatilag nincs esélyük.
Kíváncsi vagyok a végkifejletre. Mondjuk kicsit kezd unalmas lenni, hogy minden átigazolási időszak egy szappanoperával ér fel.

venember83 2012.08.13. 20:10:18

Inkább hallgatna ebben az esetben ez a transzferguru, mert így csak egyre csalódottabbá teszi a szurkolókat ezekkel a "nehéz a helyzet" jellegű kijelentésekkel.

Tony. 2012.08.13. 20:11:05

Szerintem meg a mérlegelésnek már lejárt az ideje. Nyilván nem lehet beleugrani egyből az első,esetleg legdrágább lehetőségbe,de erre itt volt az egész nyár.

2 hét múlva bajnoki rajt. Ilyenkor már nem elég "figyelemmel kísérni" meg nem tudom én mit csinálni.
Annak a játékosnak meg kell érkeznie, találkoznia az edzővel,csapattársakkal,elsajátítani a taktikát stb stb...

Kva gyorsan kellene lépni már valamit!

Gabuero 2012.08.13. 20:35:39

"Van Persie helyzete nem egyszerű. Az Arsenal nagyon nem akarja elengedni, magas összeget kérnek érte, pedig a játékosnak már majdnem lejárt a szerződése."

Ez nem feltetlenul jelenti azt hogy nem fogunk meg probalkozni erte. mivel semmi olyat nem mondott hogy lehetettunk rola csak hogy nehez megszerzeni

Cannavaro 2012.08.13. 20:57:48

@Tony.: NAGYON EGYET ÉRTEK!!!!!!!!!!!!!! volt pont elég ideje mérlegelni!!! hozzon egy minőségi csatárt, de gyorsan! már így is valószínüleg lemaradtunk mindenkiről! ha hagyja elúszni Llorrente-t is, akkor hagy ne mondjam hova menjen!!!!!!!!!!!!!!

Apuleius 2012.08.13. 21:07:03

Ugyanaz a forgatókönyv minden évben. Marotta benyög valami nagyot ("három klasszis" vagy "top csatár" érkezéséről vagy parádés BL szereplésről), aztán augusztusra már finomít, játszik a szavakkal (pl. idén a top támadó definíciójával, s várhatóan ismét a Z terv lesz a megoldás. Az odáig még rendben is volna, hogy a klub keretei korlátozottak, csak mi a szarnak kell nagy szavakkal dobálózni akkor? nyilvánvalóan látszik, hogy az igazi szintlépést jelentő csatárok szinte mindegyikéről lecsúsztunk, s mostanra Dzeko vagy Jovetic már álom lenne.

Nagyon remélem, hogy nem Llorente lesz a top támadónk, mert ebben az esetben Marotta komoly fogalomzavarban szenved. Lehet Matri-hoz képest előrelépés, de azért nagyon távol áll a klasszis színvonaltól.

venember83 2012.08.13. 21:45:15

@Apuleis: Szerinted ki lehet más? RvP marad, úgy tűnik, a City sem nagyon igazol más csatárt, tehát Dzeko is a seggén fog maradni, Tevez túl problémás, kirobbanthatatlan emberek megszerzésére meg nincs meg a pénz vagy nem akarják megadni az illető összeget a Juve vezetői. Ha nem Llorente, akkor meg Pazzini vagy más kiöregedett kutyaütő...

venember83 2012.08.13. 21:45:43

Bocs, elgépeltem a nicked, Apuleius!

Apuleius 2012.08.13. 22:14:18

@venember83:
Alapvetően tisztában vagyok vele, hogy top támadót igazolni nem könnyű, s eleve ez a legköltségesebb posztok egyike. Sok ötletem nekem nincsen, hogy ki lenne igazán jó (aki reálisan elérhető), de ahogy írtam is, nem önmagában azzal van a bajom, hogy láthatóan képtelenek vagyunk igazi minőséget jelentő támadót igazolni, csak nem értem, hogy miért kell állandóan hangzatos kijelentésekkel indítani az átigazolási szezont. Jelen pillanatban Jovetic-nek vagy Dzeko-nak maradéktalanul örülni tudnék. Llorente-t én kifejezetten nem szeretem, s soha nem tartottam igazán sokra, de őszintén szólva Matri legutóbbi játékát látva lehet, hogy tényleg igaz, hogy még ez a darabos baszk is nagy erősítés lenne. Mindenesetre én azért nála minőségibb igazolást vártam (várok) a nyáron.

juvem_2 2012.08.13. 22:52:43

Srácok tavaly szinte senki nem akart jönni mégis lett egy bajnok keretünk :) idén alakítunk 1 nagyot a BL-ben vagy ha esetleg megnyernénk (amire azért nincs sok esély) és akk köv átigazolási időszakban ilyen RvP-k akár le is szopnák kb Marottát csak igazolja le:D kezdjük visszaszerezni a hírnevünket, és hírnév nélkül nem lehet klasszis támadókat igazolni!

juvem_2 2012.08.13. 22:53:38

persze ne szóljatok le nagyon is megvan a hírnevünk, régi elit klub a mienk de a mostani eredmények nem azt mutatták hogy a világ elitjébe tartozunk:) de lassan már teljesen visszatérünk:)

ggbuffon 2012.08.13. 23:38:37

Nem akarok itt senkit kioktatni, de ez a hírneves dolog elég röhejes a mai világban.Egyrészt a hírnév nem vész el, függetlenül attól h szerepel egy klub 1-2 szezonon keresztül, másrészt ez már nem a 50-80as évek, h vki szívből csókolgatja a csapata címerét.
Itt a pénz beszél, kutya ugat, ahogy a mondás is tartja. Lehet itt álmodozni extraklasszisokról, a realitás és a jelen gazdasági helyzet, pláne Olaszországban azt mutatja h erre konkrétan alig van sansz. A Juvénál pláne, ahol eltökélt szándék h gazdasági társaságként is funkcionáljon a klub. Ott pedig egy dolog számít a sportsikerek mellett, mégpedig a profit. És ha őszinték vagyunk magunkhoz, mi is így cselekednénk ahogy ők, elvégre senki nem akarja egy feneketlen kútba dobálni a pénzét. Persze ezellen ott az ellenérv, miszerint ha nincs befektetés és azzal járó kockázat, akkor valszeg a siker is elmarad, de valahol mégis megkell találni az egyensúlyt. Belemenni 40-50M-ás igazolásokba egyszerűen vakmerőség. Mindehhez hozzájön az olasz adózás miatti horribilis bérköltség, aztán tádám, máris ottjárunk h 70-80M.

A jelen helyzet az h Fánperselyen kívül jóformán nincs mozdítható csatár reális áron, legalábbis olyan, akire a mezei szurkoló csettintene egyet (mondjuk ilyen egyébként sincs, mert nekem meg pl Fánperselyfóbiám van, ki nem állhatom). Én speciel Dzeko-t támogatnám tűzön-vízen át, mert olyan típusú játékosra van most épp szükség amilyen ő, h a f*száról is bepattan a labda, előkészítőkkel, technikásokkal "tele a padlás", de a realitás az, hha pl el is engedi a City vmi baráti áron, ha nem enged a fizetési igényeiből, akkor teljesen esélytelen.

Ezzel a Llorrentével én azért óvatos lennék, nem egy gólzsák típus, igaz a Bilbao-ban annyira nemis lehet vitézkedni hétről-hétre.

ggbuffon 2012.08.13. 23:44:19

ez még lemaradt:

már korábban is mondtam h sztem 2 járható út van:

fiatalokat kinevelni, illetve jobb megfigyelési rendszerrel időben kiszúrni őket és jó játékosokat faragni belőlük, emellett az idióta újgazdag csapatok lepattanó selejtjeit szépen összeszedni. Márpedig azért, mert nekik mindig az aktuális "menők" kellenek, lényegtelen van-e már a posztján vki v sem (nonszensz pl a City érdeklődése vanPersie után, miközben a csatársoruk így néz ki: Tevez, Agüero,Balotelli,Dzeko,SantaCruz,Adebayor, mégha utóbbi2vel nemis igen számolnak) Lehet ez utóbbi módszer kicsit méltatlan egy nagy klubhoz, de a faszságaikból, h nyakra-főre vesznek mindenkit legalább húzzunk némi hasznot, ha már így alakult.

Tony. 2012.08.13. 23:47:25

@juvem_2: A Juve hírneve lehet,hogy visszatér,de ettől még Marotta sajnos nem lesz kevésbé alkalmatlan sportigazgatónak. Ugyanis ő egy BL győzelem esetén is egy középszerű szerencsétlen lesz akivel,ha bármely klub vezetése vagy játékosa kapcsolatba kerül, először beüti a google-be a nevét,hogy rájöjjön kivel is akar tárgyalni...

Tony. 2012.08.13. 23:50:28

10 milliós ajánlat (még ha lejáró szerződésű is) Európa talán legfelkapottabb, 30 góllal angol gólkirály játékosáért...

Már ekkor rajta röhögött mindenki...

ggbuffon 2012.08.14. 00:05:47

@Tony.: csak tájékoztatnálak h jövő júniusban lejáró szerződésű játékosról van szó, aki januárban már szabadon tárgyalhat a következő nyári átigazolásáról. Az Arsenal így kényszerhelyzetbe került, mivel a játékos nemkíván hosszabbítani, ugyanis vagy most lát belőle némi pénzt még, vagy soha. De mivel a többi klub se hülye és pontosan tudván a helyzetet lépéselőnybe kerülnek az eladó klubbal szemben. Nincs ebben semmi röhögtető ahogy te fogalmaztál, szimplán józan ész. Nemhiszem, h a City v a MU Anglia gólkirályáért letett összeg olyan vérkomoly lehetett, ha a jóöreg Arsene csaknemadja még így sem. Az Arsenal a világ egyik legnagyobb lehúzóklubja, elég csak végignézni milyen összegekért adtak el játékosokat az elmúlt 5-10évben.

És ismét súlyos tárgyi tévedésben vagy: Marotta sportigazgató ez igaz, de nem tulajdonos. Ergo a pénzügyi forrásokat nem ő határozza meg. Akkor inkább szidd Elkannékat, h a krikett csapattal ellentétben itt miért nem dobnak Marotta ölébe egy zsák pénzt igazolgatni (amellett persze h ez alapból nonszensz ötlet, mégis raknak bele rendesen a veszteségek fedezetére)

ggbuffon 2012.08.14. 00:10:56

egyébként nem védem Marottát, mert számomra is vannak megkérdőjelezhető húzásai, na de azért ne átkozzuk már egy veretlen szezon után. Azért volt mit rendberaknia Secco után, és ahhoz képest h 2éve érkezett, sikerült is gatyába ráznia a játékoskeretet. Nyílván vannak hiányposztok, de melyik csapatnak nincsenek. A bérek nincsenek elszabadulva, szarért-hugyért hozott el egy Vucinicet, egy Lichtsteinert, egy Vidalt, idén egy Asamoah-Isla kettőst..szval nemnagyon értem mire ez a zsörtölődés.

Van elég pénzes klub mostmár akik sztárbutikot nyitottak. Ott a PSG, a Madrid, City, Chelsea, lehet szurkolni..

MrJuventus 2012.08.14. 09:16:12

@ggbuffon: minden hozzászólásoddal egyetértek. Objektíven látod a dolgokat, szerintem.

TeOmo (törölt) 2012.08.14. 09:38:57

@ggbuffon: Magyarázhatod ezt a sok látens divatdiktátornak. :D

hellan (törölt) 2012.08.14. 09:43:31

@ggbuffon: Tökéletesen leírtad a dolgokat. ;)
A zsörtölődéshez annyit, hogy vannak, akik teljesen érthetetlenül szidják Marottát kül. húzások miatt, amit Secco munkája után kénytelen megtenni, viszont azt is tudjuk, hogy munkájának legfontosabb pontja most jön, hiszen 4 támadó van az első keretben, ebből ketten használhatóak is. Ha erre a részre nem jön megfelelő erősítés a BL-ben óriási gondjaink lesznek és a helyzetkihasználásunk továbbra is nagyon gyenge lesz, tehát nagyon sok múlik mit tud összehozni a hátralevő 17 napban. :)

ggbuffon 2012.08.14. 12:32:08

egyébként szerintem az itteni hozzászólók nagyrésze, mind a 2000es évek elején/közepén lett Juve drukker, mert akkor kapott rá Moggi a "nevekre", igaz ő is mértékkel csinálta.

mikor meghallom ezt a sok kételkedő hangot h de hol a sztárcsatár, elgondolkodok, h h a jóIstenbe lett volna ezekből az emberekből Juve szurkoló pl a 90-es években, amikor még mi csináltunk a játékosokból sztárt, nempedig követelőztünk h márpedig idenekünk Ronaldo-t meg f*szomtudja. Hogy lettek volna képesek ezek az emberek megemészteni Del Piero-t kezdetben, amikor egy Baggio-t kellett "helyettesítenie". Vagy hogy tekintettek vna ezek az emberek egy Di Livio-ra, egy Birindelli-re stb, akik h is fogalmazzak, nem a topfutball krémjét jelentették képességeik alapján? A sikerek mégis jöttek..lehet gondolkodni h miért.

Cannavaro 2012.08.14. 13:08:53

@ggbuffon: én a 90-es évek közepén lettem juve szurkoló!! csak hogy a világ változik!!!! most ha nem veszünk sztár csatárt, és nem rugdossa be valaki a helyzeteket, akkor nem nyerünk semmit!! főleg a bl-ben!! azok a bizonyos fiatal tehetségek, majdnem annyiba kerülnek mint a sztárok!!! sajátnevelésüekre meg biztos nem hagyják rá a bl-t!! igazolni kell, méghozzá KLSSZIST!!! amiről marotta már lemaradt!! Llorrente-nek is örülnék,mert vuci-n kívül mindenkinél lényegesen jobb!! de ha marotta megint vár, meg vár, meg vár, akkor tuti hogy lecsúszunk róla is!! és baszhatjuk az idényt!!!!!

Direct_01 2012.08.14. 13:22:54

@hellan: ki lenne az a két használható csatár? Gio nálam még rejtély!Majd az olasz kiscsapatok ellen meglátjuk mit tud.
@ggbuffon: Egyetértek,de valljuk be haladni kell a korral.Trez és Alex se volt sztár mikor jöttek,azok lettek.De még az akkori én-jük se hasonlitható össze Matrival,Q-val,Pazzinivel.Marotta nem képes igazolni külföldről,és itt nem RvP-re gondolok vagy akárkire.Keressen ott fiatal játékosokat,mint anno Trezeguet is volt.Giroud pl. tökéletes lett volna szerintem.Ez a Gabbiadini gyerek is meggyöző számomra.De könyörgöm ne Osvaldoban,meg PAzziniben gondolkozzunk.

Tony. 2012.08.14. 13:28:51

@ggbuffon: Marotta-nak a veretlen bajnoki címhez kb annyi köze volt,mint nekem vagy neked...

Objektív? Secco abban az időben volt igazgató,mikor egy szétszedett 2.ligából feljutó csapat volt. Hogy is mondjam,nem túl vonzó senkinek,nem lehet tudni egy játékosnak mit várhat ott. Látni kell,hogy azért kellett olyan fizetéseket,stb adni,mert nem volt ember aki amugy ideigazolt volna.

RvP helyzetében nem az a poén,hogy lejáró szerződésű játékosért természetesen nem jár annyi pénz,hanem,hogy van olyan ember aki képes 10 milliót ajánlani. És nem csak én röhögök rajta,hanem az Arsenal is,meg kb mindenki aki ezt meghallja.

Nem Marottaé a pénz ez igaz. Viszont Felipe Melo eladásához nem kell pénz és a Galata is ugy csinált belőle bohócot ahogy gondolta.

Mindegy fölösleges is Marotta alkalmasságán vitatkozni,mert számomra az összes megmozdulása mutatja,hogy egy Samp szintű vezető, szerinted meg neki köszönhető, hogy megnyertük a bajnokságot...

TeOmo (törölt) 2012.08.14. 13:29:17

Nos, a kilencvenes években Agnelli és Berlusconi voltak a legnagyobb királyok, de ezt a szintű költekezést még ők sem csinálták, mint a mai millerek, (habár a Milan néha a mai újgazdagokhoz hasonló beruházásokat is megejtett), pedig abban a helyzetben megtehették volna. A mai viszonyok között ez csak álom, már azoknak, akiket megrészegített a fekete arany illata és a haverjaik a kocsmában unatkozó sejkek pénzével idegesíti őket.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása