Bye England!

Olaszország győzött és magabiztosan masírozott be az elődöntőbe. No nem az eredmény alapján, hiszen az alapján le is rághattuk a körmünket, hanem a játék képe az, ami színtiszta olasz fölény mutatott. Természetesen a Squadra Azzurra rá is fázhatott volna a gólképtelenségre, hiszen a büntetőpárbajban a Háromoroszlánosoknak pont annyi esélye volt, mint a taljánoknak. Nem így lett.

OlaszországA meccs egészen izgalmasra sikeredett, akadtak helyzetek szép számmal. Illetve egészen pontosan az olaszok alakítottak ki többet, az angolok kemény, négy darab kaput eltaláló lövést tudnak felmutatni, de egyet leszámítva azok sem igazán izzasztották meg Buffont.

Az Squadra ezzel szemben próbálkozott becsülettel. Ha a horvát meccs után érthetetlen bekkelésről beszéltem, akkor most úgy fair, ha megemlítem: nem volt efféle hiba a hozzáállásban.

Az értetlenkedés most az ellen kapuja előtt volt tetten érhető, főleg Balotelli volt, aki ajtó-ablak helyzetekkel nem tudott mihez kezdeni. Ennek ellenére a balhés csatár is alárendelte magát a csapatnak, hajtott, küzdött és -még mindig- nem rúgott fejbe senkit. Chiellini hiányát sem igazán érezte meg a csapat, bár az első félidőben azért akadtak fejfogásra késztető mozzanatok a hátsó alakzatban, de az angolok nem voltak képeseket ezeket kihasználni.

A büntető persze lutri, nyerhetett volna bármelyik csapat, amelyikben Gigi Buffon oltja ki a lövési kísérleteket. És hát ez a bizonyos Gigi éppenséggel kék mezben játszik (nem igaz, mert zöldben), így a győztes: Olaszország. És akkor ugyanez a száraz számok nyelvén: Anglia-Olaszország: 0-0 (büntetőkkel: 2-4)

A statisztika pedig beszédes: a labdabirtoklás 64-36%, a kaput eltaláló lövések 20-4, a szögletek pedig 7-3 a Squadra javára. Szép, de azért ennyi lövésből egyet-kettőt illene belőni, hogy ne szerencsétlen Montolivo lelkén száradjon, ha a büntetőpárbajban kiesik a válogatott. Nem kellene addig elmenni, bár a németek ellen nehezebb lesz és talán annak fogunk örülni, ha 11-esek következnek.

A játékososztályzatok a football-italia.net alapján:

Gigi Buffon: 7.5

A mérkőzésen egy nagy védés, valamint egy kivédett és egy kiszuggerált büntető. Mint 2006-ban!

Ignazio Abate: 7

Az első félidőben nem sok vizet zavart a másodikban jelentősen feljavult. Sajnos sérülést miatt le kellett cserélni.

Andrea Barzagli: 6.5

Senki sem tudott túljárni az eszén, hozta amit elvárunk tőle.

Leonardo Bonucci: 8

A védelem legjobbja volt, nem ismert elveszett labdát. Akár egy kőszikla.

Federico Balzaretti: 7.5

Fáradhatatlanul robotolt fel-alá a szélen, segítette a támadásokat.

Claudio Marchisio: 5.5

Az első két mérkőzésen veszélyes volt, az utóbbi kettőn alig lehet észrevenni.

Andrea Pirlo: 9

A csapat esze, aki Panenkás mozdulattal veri át az angol kapust. A mérkőzés legjobbja, ehhez kétség nem fér-

Daniele De Rossi: 7.5

Hatalmas lövés és fontos megszerzett labdák, mindezt hátfájása közepette.

Riccardo Montolivo: 7

Nem volt emlékezetes megmozdulás, ráadásul a 11-est is nagyon elhibázta.

Antonio Cassano: 7

Fáradhatatlan, de túl sok célt tévesztő lövés. Szívműtétje után újra magas szinten játszik.

Mario Balotelli: 6

Rengeteg kihagyott helyzet és magabiztos büntető.

Alessandro Diamanti: 8

Bolognából jött, látott és belőtte Olaszországot az EB-elődöntőbe.

Antonio Nocerino: 7

Nagyszerűen tört be egyszer a tizenhatoson belülre és fejelt egy meg nem adott gólt.

Christian Maggio: 6

Nem sokat tudott hozzátenni a mérkőzéshez. Az elődöntőben nem játszhat sárgái miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr84659481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atomtoma 2012.06.25. 10:55:21

Láttam, a számok ellenére majdnem kiesett Olaszország, ami igen szégyenletes lett volna egy ilyen angol csapat ellen, csalódott vagyok. Ugyanakkor örülök, a németek ellen már egy másik folyóba lépnek, bármi megeshet, akár el is lehet evickélni a döntőig, ahhoz viszont értelmesebb cserékre lesz szükség, akinek olyan zseniális ötletei támadnak, hogy jobbhátvédeket cserélget, amikor mindkét ember a nullával egyenlő, az ne sok jóra számítson a "tankok" ellen.

JMC 2012.06.25. 11:00:37

Miért értelmetlen csere az Abate-Maggio mond már el? Ezt már lehetett látni 6-7 perccel előtte hogy Abatel lefog jönni mert meg van halva eldfáradt. Láss is könyörgöm ne csak nézz

Ismeretlen_114665 2012.06.25. 11:01:27

A "Lippi szerint Olaszország megnyerheti az eb-t" posztban már leírtam a véleményem és ahogy ott is írtam, gondoltam, hogy jobbak leszünk az angolok ellen és mondtam azt is, hogy a németek ellen is van esélyünk (bőven), hiszen az olasz csapatnak mindig az a jó ha ők az esélytelenebb fél! 2006-ban a saját rendezésű vb-jükön szintén az elődöntőben kiütöttük őket! Tudom, hogy az akkori olasz válogatott erősebb volt, de a lényeg, hogy akkor is az olaszok voltak az esélytelenebbek! Szóval egyáltalán nem olyan biztos az a német döntő! Forza Squadra Azzuri!

Ismeretlen_147985 2012.06.25. 11:02:11

Rendkívül örülök a továbbjutásnak, azt hiszem az elődöntővel az olaszok kihozták a tornából a maximumot, a németek ellen meg kell próbálni mindent, játszani kell egy jó meccset, aztán majd kiderül. Nyilvánvalóan nem mi vagyunk az esélyesek. Erről a meccsről az a véleményem, hogy simán bebiztosíthattuk volna a győzelmet már a rendes játékidőben, de hiányzik ebből a csapatból egy igazi gólvágó, aki egyből egyet képes berúgni. A helyzeteink megvoltak, de nem tudtuk kihasználni őket. Az angolok hozták a vicc kategóriás játékukat a második félidőtől kezdve, teljesen megérdemelten estek ki. Az viszont nem vet ránk jó fényt, hogy ezzel a kurva gyenge angolokkal elmentünk a 11-es párbajig, ez is azt jelzi, hogy ez az olasz csapat nem az igazi, ha a tornát is megszeretnénk nyerni, akkor ahhoz ez a játék édeskevés. Ettől függetlenül, mint mondtam elképesztően örülök a továbbjutásnak, nagyon drukkoltam. Mivel tudtuk ennek a játékoskeretnek a minőségét, az elődöntő volt a legtöbb, amit kihozhattunk volna, már előzetesen is. Ez megtörtént, most már várjuk a csodát, hátha megérkezik. Sohasem lehet tudni.

Ismeretlen_114665 2012.06.25. 11:06:12

ui.: Andrea Pirlo tizenegyese akkora flegma volt, hogy öröm volt nézni :D Ja és még az, hogy az azért látszik, hogy ez az olasz válogatott a Juventus-ra épül, most is nagyon sokat volt nálunk a labda és jórészt mi irányítottuk a meccset (sajnos az esetleges gólképtelenség is ránk jellemző), de a lényeg, hogy az a statisztikai adat miszerint Európában a Barca után a Juve birtokolta a legtöbbet átlagban egy-egy meccsen a labdát, az csak nem lehet olyan rossz előjel a bl-re nézve majd (hú de előre szaladtam) :)

atomtoma 2012.06.25. 11:09:09

Lássak? Láttam három értelmetlen cserét, nem a bejövő emberekkel volt bajom, hanem akik helyére jöttek. El ne magyarázd már nekem, hogy a hajrában jobbhátvédet kell cserélni egy támadásban semmit nem mutató csapat ellen. Ja, hogy tudták előre, itt nem kell gólt lőni, a focit tizire játsszák, az a biztos. XD

Camoranesi90 2012.06.25. 11:17:57

Pirlo egy Isten! :) Marchisio most még a szokottnál is szürkébb volt, Montolivo pedig szerintem a mezőny leggyengébbje. Diamanti viszont nagyon szimpatikus, nem nevezném klasszisnak a teljesítményét, de mindenképp ki lehet emelni, beállása után javult a támadójáték. Nem a mozgása, hanem a kora, és a "kiscsapatból érkezése" miatt Grossora emlékeztet! :)

MdewC 2012.06.25. 12:41:53

Forza! Nagy gratula a csapatnak, lényegesen túlszárnyalták az elvárásokat, emelt fővel léphetnek pályára bárki ellen! Nagyon megbízható játékot nyújtottak, csak a "pech"-en múlt, hogy nem lőttünk gólt! A Juve játékosok hihetetlenül stabilok, még Marci is, nálam is Montolivo volt a leggyengébb, előre vízionáltam, hogy kihagyja a büntetőjét. Egyébként féltem a 11-esektől, de szerencsére ebben is rám cáfolt a csapat. Nálam Diamanti Montolivo helyére jött volna, a hátvéd csere érthető volt, de a 3. csere egy támadó játékos lett volna, bár így utólag könnyű okoskodni, a lényeg, hogy továbbjutottunk. Németek nagyon erősek, de bízom abban, hogy meglepjük őket! ;) Forza! :)

csuma 2012.06.25. 13:09:47

A németek ellen egy szimpatikus helytállás is szép eredmény lenne. Persze a remény hal meg utoljára, de ez a német csapat félelmetes. Szervezett, fegyelmezett, technikailag is kiemelkedő játékosokból áll. Egy tökéletes egységet alkot, amiben mindenkinek meg van a maga pontos helye és feladata. A legerősebb válogatott ezen a tornán. Az már csak hab a tortán, hogy 2 nappal többet pihenhetnek, és nem lesznek hiányzóik sem. Nem úgy mint az olaszoknál, akiknél már De Rossi és Abate játéka is kérdéses. Forza Italia! Ez így is már egy gyönyörű eredmény! Innentől minden már csak plusz Amúgy szerintem (kivételesen?) a torna négy legjobb csapata került a legjobb négybe.

Ismeretlen_135915 2012.06.25. 13:40:27

@csuma: Mindenben egyetértek veled, kivéve az utolsó mondatodban. Talán a portugáloknak "nincs ott helyük". Szerintem a horvátok sokkal inkább megérdemelték volna, hogy ott legyenek, vagy az oroszok, ha nem lettek volna ilyen töketlenek. Portugálok szerintem se nem játszanak szépen, se nem eredményesen. Egy portugál-olasz döntőn erősen meglepődnék :) A német válogatott szerintem is bitang erős, jobbak, mint a spanyolok. Úgy gondolom, hogy a német-olasz meccs győztese megnyerheti a tornát.

Tony 2012.06.25. 13:58:33

Akárhányszor megnézem a csapat meccsét,teljesen,mintha Juve meccset néznék. Tök ugyanaz a szitu,uralják a meccset,de gólt nem tudnak rúgni. Valóban hiányzik előröl valaki. Az utóbbi évtizedben volt Vieri,Inzaghi,Toni,Del Piero,Totti. Most van 1 szem első nagy világversenyén lévő Balotelli, valamint Di Natale és Cassano akik azért nem az a szint. A középpálya viszont képes lehet megfojtani a németeket, a védelem meg eltüntetni Gomezt. Nem lesz egyszerű,de bármi megeshet. Arra fel kell készülni,hogy az olasz csapat 1 gólnál többre nem igen képes,úgyhogy jól kell gazdálkodni a helyzetekkel. Amire a Portugálok képesek voltak,tehát szorosan pariban lenni a németekkel,az az olaszoknak is sikerülhet,csak ez esetben mi lőnénk azt az 1 gólt és nyerünk 1-0-ra.

juvem 2012.06.25. 14:16:35

Németek eddig szervezett csapattal annyira nem találkoztak az EB-n talán a Dánokat meg a Görögöket tudnám úgyahogy szervezettnek mondani, de az ő játékosállományuk nem túl acélos, szóval a szervezettség ellenére nem tudtak olyat mutatni amivel továbbmehettek volna a csoportból ill. a negyeddöntőben! (bár a görögöket csak a németek ellen láttam szervezettnek mondhatónak) Portugáloknál egyéniségekre rámennek ennyi hollandoknak 1 lépés nem jött ki jól! szóval a halálcsoportból könnyedén tovább evickéltek! Na mindegy ha szervezetten és okosan játszunk és nem hagyjuk ki az összes 100%os helyzetünket ami angolok ellen volt jó néhány akkor megfogható a német válogatott akik sokkal erősebbek a spanyoloknál csak a németeknek annyira nem divat szurkolni mint a tilitolis spanyoloknak... Én azt mondom minden esélyünk megvan még a németek ellen :)meg hát németország még nem verte meg az olaszokat elődöntőben :D szal statisztikában is jók vagyunk :D Az Angolok meg ha továbbjutottak volna ilyen gyenge játékkal akkor agyfaszt kapok! röviden ennyivel tudom jellemezni a tegnapi meccset!

scarmigliato 2012.06.25. 14:22:15

Remélem Montolivo a tegnapi meccsel végleg kijátszotta magát a csapatból... Bízom benne, hogy Balotelli-Di Natale kezd csütörtök este és én ezt a Borini gyereket is kipróbálnám később, elég jól nyomta azért olykor a Romában. Had fossanak a németek :)

csuma 2012.06.25. 14:32:45

@Diego28 természetesen lehet ezzel vitatkozni, pont ezért is vetettem fel :) Nálam a Portugálok nem negyedikek, hanem harmadikok. Az olaszok a negyedikek ;) Igaz, a portugálok nem tudják úgy dominálni a játékot, mint az Azúrkékek, de nem is erre vannak berendezkedve. Inkább a széleken vezetnek támadásokat, ahol olyan játékosaik vannak, mint Coentrao, Nani vagy C. A védelmük erős, a Bruno Alves-Pepe tengelyt a tegnapi Lescott-Terry-hez tudnám csak hasonlítani, ha beállnak védekezni, baromi nehéz nekik gólt lőni, amit a németek ellen meg is villantottak. Igen, ami leginkább mutatja erejüket az a németek elleni játékölés és a hollandok elleni dominancia. Egyszerűen a játék minden részében kiváló teljesítményre képesek, és a németekhez hasonlóan soha nem adják fel, eddig minden meccsükön tudtak tempót váltani, akár az utolsó 7-8 percre is! Tényleg nem játszanak annyira látványosan (bár nekem nem maradt sosem hiányérzetem), viszont az eredményességgel vitatkoznék :) C személyében pedig náluk játszik a torna legjobbja, aki ha úgy tündököl, mint az utolsó két meccsen, akkor a spanyoloknak is baromira megnehezítheti a dolgát. Amúgy Meireles-Moutinho-Veloso középső tengely sem gyenge, bár itt tényleg erősebbnek tartom az olaszokat. Elnéznék egy portugált-olasz döntőt, na :D

devil-z 2012.06.25. 17:32:44

Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy eljutottunk idáig - nem úgy mint a sok picsogónak akik már az első meccs előtt temették a csapatot. A csapat magját (védelem, középpálya) a Juve adja, ez azért biztató. Viszont a csatársorban van egy Cassano/Balotelli/Di Natale trió akiktől kreativitást (és gólokat..) vártam de messze alulmúlják a várakozásaimat. Ha ők nem emberelik meg magukat és nem segítik a csapatot gólokkal akkor a következő meccs lesz számunkra a végállomás.

Ismeretlen_122894 2012.06.25. 22:01:02

remélem olasz spanyol döntő lesz, hogy megnézhessük, hogy a juve hol is áll a barcához képest... :) egyebekben pedig diamanti játéka eddig kellemes csalódás, lendületet, energiát és határozottságot hozott a játékba, igazi kiegészítő ember, akit a 70. percben érdemes behozni. és külön grat bonunak, mintha meccsről meccsre érettebb lenne. perpill semmi pénzért nem adnám. pirlo pedig...szavakat sem találok rá, egyszerűen csak szeretem.

Ismeretlen_78587 2012.06.26. 07:20:57

Azt jó látni, hogy mindenki egyrészt leírta a válogatottat,és mi lett belőle, másrészt juvésaink ugyanolyan beton biztosan léptek fel az angolok és a spanyolok ellen is, nem voltak megilletődve abszolút. Az állóképességről nem is beszélve. Hol volt a kemény angol állóképesség? Jó látni, hogy meg van a csapategység, igaz a csatárkérdés tényleg jelen van (Rossiért kár) Ha emlékezetem nem csal, a németek 95-ben nyertek utoljára az olaszok ellen. Bár a mostani válogatottjuk piszok fiatal, nemigen van bennük félsz, hogy ki ellen lépnek pályára. Ha mondjuk meglenne a döntő, asszem pár embernek leesne az álla, de ha kiesnénk , szép volt eddig is, pláne, ha a Nationalelf nyeri a tornát. (Montolivo, könyörgöm, ne legyen kezdő)

Type-R 2012.06.26. 09:19:06

Nekem is pozitív csalódás a válogatott, kicsit jobb helyzetkihasználással röhögve tartanánk ott, ahol. Marchisio haloványabb talán kelleténél, szükség lenne egy jó Marcira. Meg egy egészséges De Rossira is. Szerintem az olasz-német párharc győztese nyeri a tornát.

ToTTy 2012.06.26. 14:53:26

Hát én meg a játékosok értékelésével nem értek egyet. Montolivó - 3-as alá Marci legalább 6-6,5, de a 7-et is kaphatta volna, bár most tényleg el maradtak a távoli lövések. Abate - 4, mivel egy félidőn keresztül nem tudtam ki az ott kékben a szélen, a másodikban kiderült, amikor lecserélték. NA mindegy, statisztika. Pirlo és De Rossi hatalmasat játszott. DiNatalét hiányoltam a cserékből és én Gio-t is be küldtem volna Abate, Montolivo és Cassano helyére. Mondjuk Nocerino beállítása hozott javulást, de Montolivot remélem nem látom játszani többé a válogatottban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása