Conte: "Mintha életünk mérkőzése lenne"

Antonio Conte maximális koncentrációt vár el csapatától a vasárnap délutáni, Cesena elleni mérkőzésen.

Bár az ellenfélnek nem megy idén, és jelenleg a tabella legalján tanyáznak, utolsó négy mérkőzésükön nem kaptak ki, és még mindig bíznak a kiesés elkerülésében.

Antonio Conte

Hivatalos, mérkőzés előtti nyilatkozatában Conte a következőket mondta:

"Sorsdöntő mérkőzések várnak ránk az idény végéig, senkit sem szabad lebecsülnünk. Kemény mérkőzés vár ránk a Cesena ellen."

"Fegyelmezett, jó játékot várok el a csapatomtól, mintha ez lenne életük mérkőzése. Hat találkozó van hátra, nagyon keményen kell összpontosítanunk, és csak magunkkal foglalkoznunk, attól függetlenül, mit játszik a Milan."

A csapat ma reggel utazott el Cesenába, hogy az utolsó felkészülést már a Dino Manuzzi mesterséges gyepén végezzék el.

"Tavaly, a Siena edzőjeként is ugyanezt a taktikát alkalmaztam, amikor a Novara ellen játszottunk. A természetes és a mesterséges pálya teljesen eltér egymástól. Jó, hogy nincsenek kátyúk és hibák, viszont a labda máshogyan pattan, és a sebessége is más."

A Juventus utolsó két, kemény mérkőzését is megnyerte, így győzelmi szériája már ötnél jár. Holnap azonban a megszokott felállástól eltérő formációban kell pályára lépni, és Conte már most a védelem lehetséges összeállításán gondolkozik.

"Bonucci tegnap a többiektől külön edzett, még nem viseli a maszkot. Meglátjuk, hogyan halad a felépülése. De Ceglie szellemileg és fizikálisan is kitűnő formában van, bár a tegnapi edzésen kapott egy kisebb rúgást. Ma még beszélek a játékosaimmal, mert két, nagyon megerőltető mérkőzésen vagyunk túl."

A sajtótájékoztatón Conte kapott egy elkerülhetetlen kérdést is Del Pieróhoz kapcsolódóan.

"Del Piero jelenleg csak a Cesena elleni mérkőzéssel és a csapattal foglalkozik, de ezt már ős is megerősítette korábban. Csak a jelenre összpontosítunk, mert Olaszországban mi vagyunk az egyetlen csapat, akik még két fronton is harcban állnak. Csak erre szabad figyelnünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr204655242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_197458 2012.04.14. 18:53:57

A meccs sajnos elmarad Piermario Morosini halála miatt. Szomorú, kideríthetnék, hogy mi az oka az egyre több ilyen balesetnek! Valami nem tiszta. R.I.P.

Ismeretlen_197458 2012.04.15. 21:30:22

Ezek szerint az olasz kupát egy ukrán csapattal fogjuk vívni? Vagy a Napoli a bajnokságban már nem áll? Nem harcol a bajnoki címért, de azért a BL helyekért még igen! Tehát még két csapat harcol két fronton olaszban, igaz más más célokért, de mindkettejüknek nagyon fontos a saját célja. Az meg mekkora mellébeszélés már megint, hogy csak a jelennel foglalkozunk, meg pláne Del Piero a Cesena ellen készül. Pont te mondod Antonio? Most hosszabbítottál szerződést ha jól tdom. Ezek szerint neked nem kell a jelennel foglalkoznod? Ha ebből levonnék következtetést, akkor azt kéne mondjam, hogy ő nem a Cesena ellen készül, vagyis pont az edző nem figyel, nagy bajunk lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása