Mi a különbség a Milan és a Juventus között?

Általában nem szoktunk veletek megosztani minden olasz médiában megjelenő elemző nyilatkozatot, már csak azért sem, mert ezeknek gyakran nem túl nagy az információtartalmuk. Nem úgy, mint Maurizio Corsetti írása, aki a Repubblicában elemzi a helyzetet, nagy igazságokat megfogalmazva a Milan és a Juventus közötti különbség(ek)ről.

„Ibra nem a Palermónak rúgott három gólt, hanem a Juventusnak. Egy hét késéssel ugyan, de egyenesen Buffon kapujába zúdította mind a három lövését. Ezúttal még a partjelző segítségére sincs szükség. Nem kellenek a fantomgólok, ha itt van ő, az abszolút gigász, a Serie A egyetlen Gulliverje, aki szombaton, a San Siróban, minden bizonnyal a különbséget jelentette volna.”

„Mikor Ibrahimović így játszik, mindenki eltörpül mellette. Ő az egyik félnek a világosság, míg a többieknek a sötétség. A futball ugyanis egy egyszerű mesterség: akinek klasszisai vannak, nyer. Ibrahimović olyan, mint egy felnőtt a sok gyerek között. Egy félidő alatt három gólt lőtt, míg a Juventusnak egy teljes meccs alatt sikerült egy találatot begyötörnie.”

„Azt az egy találatot is ki szerezte? A Juventus balhátvédje, Paolo De Ceglie, ráadásul lesről. Ügyes játékos, azonban a Milan és a Juventus között ez is jelenti a különbséget. Ami az egyik oldalon Ibra, az a másik oldalon De Ceglie, minden sértés nélkül. Megbocsáthatatlan ez, hogy képtelenek nyerni. Szinte sohasem találnak az ellenfél kapujába, minden egyes újabb döntetlen pedig olyan, mintha a Juventus egyre mélyebbre süllyedne a pöcegödörben.”

„Ez a csapat a „legangolosabb” gárdája a Serie A-nak: folyamatosan nyomnak és harapnak, ezzel szemben egyre kellemetlenebb helyzetekben hibáznak ügyetlenül, főleg a szegény Bonucci, aki még sosem volt ennyire meghatározó tagja a csapatnak, mint az elmúlt két meccsen.”

„De még az övénél is rosszabb a csatárok helyzete, kivétel (talán) Matrié, aki legalább próbálkozik. Ibra teljesítményének megcsodálása után, a Juventus sok pontatlan passzból, nyögvenyelősen kialakított kis helyzetei egyenesen idegesítőek.”

„A Milan egy bajnoka által kívánja érvényre juttatni képességeit, míg a Juventus úgy kíván bajnok lenni, hogy a súlyt egyenlő arányban osztja szét a játékosain, ez egyáltalán nem mindegy. Tulajdonképpen így veszítik el a pontokat és talán a scudettókat is. Ibrahimović-csal más az élet, ez nyilvánvaló.”

Igaz, hogy ezek olyan tények, amikkel mindenki tisztában van, azonban jó látni, hogy  az olasz médiában van, aki ezt ilyen határozottan le is írja. Klasszisok kellenek, nincs mese.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr404655108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony 2012.03.04. 13:15:19

Véleményemet hónapokkal ezelőtt megfogalmaztam: A Juve egy jól összerakott munkáscsapat klasszisok nélkül. Komoly szintet lépni azonban csak klasszisokkal lehet. Ennyi a különbség a két csapat között.

Ismeretlen_177028 2012.03.04. 13:18:20

pite, nem értem, mi értelme annak, hogy ezt a semmitmondó szart ide kiraktad. Egy Juve blogon ne legyen már külön cikk a Milan és annak a tetű Ibrának a csodálása, kapják be a faszt. Igen, a Juventusnak sok hibája van, ezt mi mind tudjuk, de attól még ne essünk már letargiába és adjuk oda nekik a bajnoki címet, sok van még hátra. Inkább bíztatni kéne a csapatot, hogy végre lendüljenek túl a problémákon és hajtsanak, hogy legalább a 2. hely megmaradjon, és utána nyáron BL-indulóként már lehet értelmes játékosokat igazolni.

Ismeretlen_147985 2012.03.04. 13:20:50

Szerintem felesleges belemenni bármiféle összehasonlításba, mivel ha a Milan-nak ugyanúgy, mint nekünk nulla sérültje lenne szeptember óta (nem pedig minden meccsen 10), akkor már több, mint 10 ponttal vezetné a bajnokságot, és senki nem beszélhetne Muntari meg nem adott góljáról vagy De Ceglie lesgóljáról. Az már a Serie A szégyene, hogy a Milan minden héten A-B-C vegyessel nyeri meg a meccseit, ráadásul most már látványos játékkal is teszik mindezt. Egyébiránt amit ez a csávó leírt, az mind helytálló, különösen Ibrahimovic dicsőítése, aki bőven megérdemli mindezt, hiszen ő a Serie A legjobb, legfontosabb és legismertebb játékosa is egyben. Nekünk nem a Milan-ra kell figyelni, hanem a 2. hely megőrzésére, ez a cél, ha ez sikerül, akkor függetlenül a mutatott játéktól, kiváló szezont zárunk.

Ismeretlen_78587 2012.03.04. 13:22:33

Ennek az olasz cikkírónak az írásának olvasása során a Ponyvaregény híres mondata ugrott be: "Ne kezdjük el egymás faszát szopni" :D

Marchisio 2012.03.04. 13:24:23

Azért ez a Ibrahimovic lenne maga a Milan röhejes. Ibra egy hatalmas sztár, de egy gerinctelen ember...A Milan is játszott szarul és idén 3meccsből 2őt mi nyertünk ellenük szal... Igen kell egy klasszis csatár évek óta kell, jönni is fog. Erősebb a milan kerete ez tény...

juve28adam 2012.03.04. 13:25:56

Sztem is picit túlzás ez a cikk....Mintha egy milan blogon lennénk...Ibrahimovic szinte minden bekezdésbe/nyilatkozatba ott van,dicsőítik nagyon (hozzáteszem érthetően),nameg az,hogy szépen kifikáznak minket(de teljesen jogosan)...rossz olvasni ezt a cikket a szívemnek.

Ismeretlen_241907 2012.03.04. 13:30:04

Lord_Viktor: Lefordítottam egy cikket, ami arról szól, amit itt a blogon is hetek/hónapok óta elég sokan megfogalmaznak, mégpedig, hogy klasszis kell. Nem értem ezzel mi a baj. Mmartinnak adok igazat, Ibrahimovic jelenleg a Serie A legjobb játékosa, és egyértelműen az ilyen játékosok jelentik a különbséget a meccseken.

juvebt 2012.03.04. 13:30:43

Az első bekezdés baromság, a többit meg már rég óta mi is tudjuk. Kell egy klasszis csatár!

Ismeretlen_241907 2012.03.04. 13:31:00

Ne haragudjatok, hogyha bárkinek is beletapostam volna a lelkébe ezzel a cikkel...

Ismeretlen_177028 2012.03.04. 13:32:46

@juve28adam: pontosan hasonló érzéseim vannak nekem is, csak ez felháborodással párosul. Hogy csak mert Ibra lőtt egy mesterhármast egy kurva szar napot kifogott Palermonak, mi meg végig dominálva, helyzeteket kialakítva (csak azokat elbénázva) leikszeltünk a Chievoval, máris le kell borulnunk Ibra előtt és örüljünk, hogy nem 100 ponttal vezetnek előttünk? Nevetséges... Tipikus magyar hozzáállás, ez a cikk csak adalék ehhez.

Ismeretlen_177028 2012.03.04. 13:34:01

@pite: ahogy te is leírtad a cikkben, általában nem teszitek ki az ilyen nyomorék elemzéseket. Épp ezért nem értettem, ezt akkor miért kellett. Ez is egy eltúlzott vélemény, nem elemzés.

bianconeri_2007 2012.03.04. 13:39:25

a két csapat között legalább 11 bajnoki cím a különbség (egyesek szerint 9, de őket nem kell komolyan venni). tegnap 20 lövésünk volt, 5 ment kapura, a milánnak 19, 12 ment kapura + több sikeres cselt is mutattak be , mint mi - ez a fő különbség. most gödörben vagyunk, de conte megoldja (legalábbis remélem). forza JUVE!

Maret · http://p0bRj/A4vRw= 2012.03.04. 13:39:32

Szerintem sem kellene ezt az idióta bosnyákot az egekbe emelni . A "nagyszerű" cikkhez pedig annyit hogy a társának keresztszalag (Majsztorovics)szakadász okozott , elütött egy újságírónőt, a Napoli meccsen pofon ütött egy nápolyi játékost , Így teljes a kép szerintem teljesen , nem beszélve arról ha klasszikusan nem lehet levédekezni akkor ott a lélektani hadviselés apró kis rossz szándékú (amit még a jv.elnéz) fizikai és verbális csipkelődéssel nyomás alatt tartani amit köztudott hogy nem visel el az idegbeteg nagy arcú pöcs . Ezt meg sem próbálta ellene senki a Napolit kivéve, úgy látszik ez csak Mazzarinak tűnt fel rajtam kívül .

Ismeretlen_241907 2012.03.04. 13:40:36

Lord_Viktor: Másképp látjuk a dolgot, maradjuk ennyiben. Tényleg kicsit túlzó a dicsőítés, de szerintem rászolgált erre a svéd. Én nem láttam semmi kárt abban, hogy egy ilyen cikkel világítsunk rá a klasszisok szükségességére.

Ismeretlen_147985 2012.03.04. 13:43:49

Szerintem nem arról van szó, hogy Ibrahimovic csak úgy rúgott hármat egy szar napot kifogó Palermo-nak, hanem hogy 18 gólos a bajnokságban, míg a mi támadószekciónk összesen 15. Ezek szerint ő egyedül többet ér, mint a mi öt csatárunk együttvéve. Egy Serie A szintű bajnokságban ez hatalmas különbség, egy ilyen semmitérő bajnokságot egy Ibrahimovic lazán eldönthet annak a csapatnak a javára, ahol éppen játszik. Ettől függetlenül nincs miről beszélni, ha a Milan sérültjei felépülnek (és nem lesznek újabbak), akkor pontokkal elhúznak előlünk.

csuma 2012.03.04. 13:47:13

Szerintem van létjogosultsága ennek a cikknek a blogon. Persze az más kérdés, hogy számunkra fájó dolgokat tartalmaz, de ha kizárólag a pozitívumokat fogalmaznánk meg a csapatról, akkor rendkívül torz képet kapnánk. Az embereket pedig a valóság szokta érdekli. A Milan - Juve összehasonlítás pedig nagyon is aktuális, hiszen ez a két csapat van még gyakorlatilag versenyben a bajnoki címért. Bár nagyon úgy tűnik, hogy ez a verseny nem fog sokáig tartani. De szerintem emiatt nem kell bánkódnunk. Tessék megnézni a szezon eleji várakozásokkal foglalkozó bejegyzést! Onnan merítsen erőt az ki el van keseredve. Ha sikerül megtartanunk a dobogó második fokát, én személy szerint nagyon boldog leszek. Mert nem csak bl kvalifikációt szereznénk magunkat, hanem megbecsülést is! Az elmúlt két szezon után ez egy kiváló eredmény lenne. Bár már egy fontos eredménye van ennek a szezonnak, mégpedig, hogy a sok éven át tartó 'edzőkérdést' úgy tűnik orvosolni tudtuk. Persze nem kell feladni a scudettoról való álmodozást (amíg matematikai esélyünk van rá), de ha nem mi győzünk sincs ok az elkeseredésre.

Ismeretlen_177028 2012.03.04. 13:48:52

@mmartin91: és? Húzzanak, ha tudnak. A focit gólra játsszák és nincs semmi kőbe vésve. Egyébként is, a cél a BL, az, hogy versenyben vagyunk (még) a scudettóért, csak egy adalék. Valóban szar a támadószekciónk, és nem jött megfelelő erősítés, de ezzel most mit lehet kezdeni? Nyáron tudunk csak igazolni, most mit siránkozzunk még 3 hónapot azon, hogy nincs klasszis játékosunk? Nekem csak ez a bajom, hogy egyesek itt attól érzik jól magukat, hogy lehet valamit fikázni a csapaton.

Ismeretlen_147985 2012.03.04. 13:55:22

Lord_Viktor: Igazából ez a cikk sokkal inkább szól a Milan (Ibrahimovic) dicsőítéséről, mint a Juventus fikázásáról. Értem én, hogy mi a problémád, s én magam sem értem sokszor, hogy ki miért mondja azt amit, mert a szezon előtt senki nem gondolta volna, hogy márciusban versenyben leszünk a Milan-nal a bajnoki címért. Persze nyilván nem mi fogjuk megnyerni a végén, de a lényeg a 2. hely megszerzése. Ezt én is így gondolom.

Ismeretlen_177028 2012.03.04. 14:07:29

@mmartin91: nyilván, a cikk inkább a Milan istenítéséről szól (a véleményemet erről fent már kifejtettem), a Juve fikázása inkább a szurkolói oldalról erősebb, közülünk vannak sokan, akik szeretnek a végletek között mozogni.

Juventus(Rádio) 2012.03.04. 14:13:53

Hát Mmartinnak adok igazat ! Nagyon jól látja a dolgokat , Ibrahimovic a Seria A legjobb csatára ! A Milan erősebb egy kicsit nálunk , de majd kiderül hogy mennyivel , de lehet kiderül hogy gyengébbek (ez a bajnokság megnyerése esetén derülne ki)hétről-hétre rengeteg sérültje van , és igy is szépen játszanak! Ellenünk nekik nem volt Boateng+Ibra , szerintem tegyük össze ezért a kezünket ! Forza Juve!

Tuatank 2012.03.04. 14:19:42

Ibrahimovic amúgy pont arra jó, ami a Juve nagy gondja: a hurkák ellen. Másra viszont nem. Nem véletlen, hogy az Inter nélküle nyert BL-t, élesebb meccseken színét se látni (csak ha néha pofozkodik).

Ismeretlen_22017 2012.03.04. 14:28:04

Nézzétek csak, találtam az oldal szabályzatában egy éppen idevágó részt: "9. a blog szerkesztői nem kérnek tanácsot, milyen bejegyzés kerüljön ki az oldalra, főleg kommentben nem. Szintén nem szükséges, hogy figyelmeztess: nem frissült az oldal. Amennyiben ezeket mégis megteszed, a hozzászólásod moderálásra kerülhet." Köszi!

Ismeretlen_22017 2012.03.04. 14:32:07

@Lord_Viktor: segítek, a cikk arról szól, hogy a Milanban játszik a Serie A jelenlegi egyetlen sztárja, éppen ezért esélyesebb a végső győzelemre a Milan. Az istenítés, és a tények felsorolása között nagy a különbség. Attól függetlenül, hogy mennyire fáj ez nekünk, attól még tény marad.

Camoranesi90 2012.03.04. 14:40:42

Ezt a "ha a Milan-nak ugyanúgy, mint nekünk nulla sérültje lenne szeptember óta (nem pedig minden meccsen 10), akkor már több, mint 10 ponttal vezetné a bajnokságot" egy baromság. Ennyi erővel nem is kellene meccseket játszani, hanem mindenki bemutatná a keretét, és a kereterősség alapján lenne eldönte a scudetto. A sérülés benne van a játékban, de nincs maxos keretlészám, ergo annyi játékost játszathatnak egy idényben Olaszországban, amennyi van(amennyit betesz a menedzser). A "ha"-val kezdődő dolgok a sportban meg annyira fölöslegesek. Nálunk 15 ember játssza végig a szezont. Ki van vesézve, rotálni kéne. Ősszel Pepe és Marchisio vitte a góljaival a csapatot, akkor senki nem csinált összehasonlítást, hogy ki hány gólnál tart. Ibra egy ellenszenves, beképzelt majom, persze van akit ez nem érdekel, mert "klasszis". Nekem nem kéne, akkor sem, ha miatta lesz bajnok a milan, és mi nem. Igen, azzal egyetértek, hogy kell jó csatár, de nálam számít az emberi-faktor is. „Ibra nem a Palermónak rúgott három gólt, hanem a Juventusnak." Ez meg a kedvencem. Ibra soha nem játszott még jól ellenünk, sőt, én jobban örültem olna, ha nem tiltják el ellenünk, öröm nézni, ahogy szenved Chiello és Barza ellen. :) A nagy "klasszis"....

Ismeretlen_177028 2012.03.04. 14:43:13

@Lassus: 1. Nem megmondóember akartam lenni, nem is tanácsot adni akartam arról, hogy milyen cikkeket rakjatok ki, ez a ti dolgotok. Csupán a nemtetszésemet fejeztem ki, és meg is írtam, hogy miért. (A fogalmazás lehet erős volt, mert ma ingerlékeny kedvemben vagyok.) 2. Idézek a cikkből: "Nem kellenek a fantomgólok, ha itt van ő, az abszolút gigász, a Serie A egyetlen Gulliverje, aki szombaton, a San Siróban, minden bizonnyal a különbséget jelentette volna. Mikor Ibrahimović így játszik, mindenki eltörpül mellette. Ő az egyik félnek a világosság, míg a többieknek a sötétség." Ha választani kell, hogy ez tények felsorolása, vagy Ibrát fényező ömlengés én az utóbbira szavazok. Plusz, hogy mi lett volna, ha ott van a rangadón, abban nincsen tény. Nem volt ott. De egyébként se sokszor brillírozott ellenünk. Elismerem, hogy egy kivételes tehetségű játékos, egy "klasszis", olyan támadó, amilyen nálunk nincs, de ettől még egy szar ember marad és ugyanúgy utálom.

Victor90 2012.03.04. 14:43:38

Én úgy gondolom,hogy a kitűzött célunkat el fogjuk érni!Vagyis benne leszünk az első 3-ban,és akkor már mindenki elégedett lesz.Nekünk nem a Milan-nal kell küzdeni,hanem a többi csapattal szemben kell megtartani az előnyünket!A Milan-nal kapcsolatban,most hirtelen Muntari jut eszembe!3 meccs alatt többet csinált a ghánai,mint az Inter-nél 2-3 év alatt.Hogy ez miért van,azt nem tudom,de eléggé döbbenetes.... Nagyon erős a Milan kerete,össze sem lehet hasonlítani a mi keretünket és a milánói csapat keretét!És belegondolni is rossz,hogy minőségileg mikor fogjuk tudni utolérni a Milan-t...talán pár éve múlva,de akkor sem biztos!

Ismeretlen_22017 2012.03.04. 15:03:54

@Lord_Viktor: persze, nyilván vannak benne túlzó dolgok, és találgatás is, de a lényege, hogy a Milannak van sztárjátékosa, míg a Juventusnak nincs.

gyorijuventuno 2012.03.04. 15:12:05

Én meg kedves kommentelöket olvasva kérdőjelezem meg magamban ez egy juve rajongói oldal? Csapat ,bajnokság szidása és ocsrólása megy.....semmi pozitivum...tipikus magyar mentalitás...

Ismeretlen_197458 2012.03.04. 17:03:29

@gyorijuventuno teljesen egyetértek veled. Sokszor nekem is az jut eszembe ez biztos nem egy Milanos blog? Annyiszor olvastam már itt, hogy a Milan mennyivel jobb, a legerősebb csapat, úgyse leszünk bajnokok, mert a mi keretünk meg szar, stb. Nem! Mi is bajnokok lehetünk még, van 3, pont lemaradásunk. Szerdán Mirko nem kezd, helyette én még az öreg DP-t is előbb tenném be, mert teljesen jól megmutatta a tegnapi meccs, hogy Vucinicen mennyi helyzet hal el! Nagyon sok! Addig viszi a lasztit, amíg el nem veszi tőle. Pedig a tegnapi felállás jó volt. És mindenki előjött Matrival is, hogy nem csinál semmit. Pedig ő is hasznos volt a mezőnyben, és érdekes Alexel mennyire jól összejátszott. Lehet nincsen Ibránk, de ezt a nyáron kijavítjuk majd. Addig meg ebből a keretből kell főzni. Szerintem még mi is lehetünk bajnokok. Nem biztos, hogy a maradék 13 meccset a Milan behúzza! Jó mi se biztos, hogy mind behúzzuk, de a fociban bármi lehet. És idény elején beígérik, hogy most még veretlenek leszünk, és 2. helyen 3 pontra a Milantól, mindenki aláírta volna, hogy ez milyen jó lenne. Mi most építkezünk. Idén még lehetünk, jövőre meg tuti bajnokok leszünk!

Ismeretlen_147985 2012.03.04. 18:15:02

babo0410: Arról kellene leszoknod, hogy az észrevételeidet ne kijelentő vagy felkiáltó módban írd le, mert így kurva nagy baromságnak látszanak. Ha ezt elhagynád, akkor talán komolyan is lehetne venni téged, de így egészen biztosan nem. "Szerdán Mirko nem kezd..." Ez hivatalos? Én nem olvastam sehol. "Lehet nincsen Ibránk, de ezt a nyáron kijavítjuk majd." Ezt mikor, hol és legfőképp ki mondta? Ha csak te gondolod így, akkor jó lenne, ha odaírnád, hogy ez szerinted lesz így. "Idén még lehetünk, jövőre meg tuti bajnokok leszünk!" Olyannyira tuti, mint ahogy megvertük a Milan-t, igaz? Merthogy te azt is tutira megmondtad. Gondolom valami jós lehetsz, ha ezt így ki mered jelenteni. Szép dolog az optimizmus, de ha valamire nincs biztosíték, akkor megintcsak érdemes a "szerintem, úgy vélem, azt hiszem" kifejezéseket használni. Amíg ezen a stílusodon nem változtatsz, addig ne is várd el mástól, hogy komolyan vegye a véleményedet.

Ismeretlen_220870 2012.03.04. 18:15:14

Babo, van igazság abban, amit mondasz, de az elkeseredést elsősorban az elmúlt hetek borzalmas játéka okozza. Tegnap én is azt mondtam, nincs kedvem megnézni a szerdai meccset, de ma hideg fejjel marhára kíváncsi vagyok rá, Conte mennyit okult, és a csapat mennyire tudja felszívni magát ezután a meccs után.

Ismeretlen_177028 2012.03.04. 18:37:12

[OFF] @mmartin91: nekem kicsit deja vu érzésem van, mintha babo az ellenpólusod lenne :D Neked se volt egy időben szokásod a véleményed mögé írni, hogy 'szerintem' :P

Ismeretlen_201466 2012.03.04. 18:44:16

Nem kell felhajtást csinálni, sem meglepődni. Ha nyáron azt mondták volna, hogy 2.-ok leszünk a serie A-ban akkor minden Juve szurkoló ujjongott volna. Senki sem várt minket bajnoknak, nem is leszünk azok. Ne hasonlítgassuk a Milant és a Juventust most, jelenleg nagyon nagy különbség an a két keret között.

Ismeretlen_122894 2012.03.04. 18:51:48

a cikk írónak igaza van, nincs klasszisunk - kell egy. de ami fontos: a cikkben foglaltak igazságával semmi baj nincs. egy hosszú utat kezdtünk meg a nyáron, egy szétesett, lélektelen brigádból kellett (ismét) valami használhatót összerakni. szerintem érthető, hogy az első lépés az egyensúly megtalálása volt, és ennek köszönhető, hogy "jó munkásokból" állunk össze, azaz a "súly egyenlő arányban" szétoszlik. ez az alap, erre lehet építkezni, és ezt conte - valljuk be - sokkal jobban rakta össze, mint pl. delneri... azt figyelembe véve pedig, hogy a csapat 25 meccs után is veretlen, és a mélypont a jelen esetben a döntetlen sorozatot és nem a vereségek sorozatát jelenti, úgy néz ki a csapat építés első lépcsőfoka működő képes. innen lehet továbblépni: az egyes csapatrészeket erősíteni, a hibákat kijavítani, klasszist venni, stb, azaz fejlődni. ha ezt a vezetőség is így gondolja, és szerintem így gondolja, akkor a cikkíró nagyon téved abban, hogy "Tulajdonképpen így veszítik el a pontokat és talán a scudettókat is." (amúgy is, mire fel a többesszám??? scudettokat úgy emlékszem, így többesszámban, csak jogi úton vesztettünk el...) ne felejtsük el, hogy még mindig messze a vége a bajnokságnak, és azt még meg is nyerhetjük. és ha nem, akkor az se baj, mert tavaly ilyenkor a pici kezeinket összetettük volna egy ilyen "hullámvölgyért"!

Ismeretlen_197458 2012.03.04. 19:19:32

@Mmartin legközelebb majd úgy kezdem a mondataimat, hogy szerintem, csak hogy neked is megfeleljen.

juvebt 2012.03.04. 20:33:35

Szerintem legtöbbünk nem tabellán elfoglalt helyezésünk miatt kesereg, hanem hogy két hónapja eltűnt az a csapat amit nagyon lehetett szeretni. Már hétfőn számolni a napokat mikor jön a következő meccs.

mJz. 2012.03.04. 21:13:01

"Persze nyilván nem mi fogjuk megnyerni a végén" mmartin91. Zavar a pesszimista nagyképű mentalitásod.Inkább tartsd magadban.Ha nem hiszel abban, hogy ez a csapat ennyi munkával nem nyerhet , akkor inkább divatdrukkerkedj" valahol máshol de ne itt tedd! Üdv

Tahion 2012.03.05. 12:00:23

Nem tom mivel lett volna másabb, ha múlt héten játszik Ibra is, mivel az elmúlt 5 évben szart se csinált ellenünk. Nem látom be, hogy múlt héten ez miért lett volna másképp. Még azt is hozzátenném, vhogy Ibra 18 góljából 6 tizenegyes, a 12 akciógóltól Matri sincs annyira messze a 10 góljával!

Baggio 2012.03.05. 12:15:16

Semmitérő bajnokság...na itt fejeztem be a kommentek olvasását...mmartin te aztán nagyon értesz a focihoz azzal,hogy ezt kijelentetted Angol top csapatok tuti örülnek a semmitérő Seria A-nak

Erik 2012.03.05. 15:16:05

Egyetertek az elottem szolokkal! Hagyjuk mar ezt az Ibra istenitest hat ki kivancsi erre... Ez egy Juventus szurkoloi blog es ahelyett, hogy a Milant es Ibrat dicsergetnenk a mi csapatunkkal kene foglalkozni es meglatni a jo dolgokat is, nem csak a rosszakat... Persze, hogy mindenki azt szeretne, hogy a nagy multunkhoz meltoan szerepeljunk, de ne felejtsuk el, hogy a Milant evekkel ezelott nem akartak tonkretenni, mint minket! A padlorol is felalltunk es szepen epitgetjuk vissza, amit az utobbi evekben elvettek tolunk! Mar csak folfele van, innentol remeljuk csak szebb evek varnak rank! Forza Juve!!! OFF: mmartin a kommentjeiden minden alkalommal jokat kacagok! Arcoskodni es lekezeloen valaszolni es velemenyt nyilvanitani nem itt kene, mert tudod ez nem az a hely!

ToTTy 2012.03.05. 20:20:55

A cikk írója biztosan Milan drukker, és a kedvenc játékosa kétségtelenül mindenki számára nyilvánvalóvá vált. Mindezek mellett én csak annyit vetnék a drága újságíró Úrnak a szemére, hogy a drága csapata az ő favorit játékosával a pályán nem egy meccset veszített el vagy jobb esetben hozott döntetlenre. Ezel szemben a "nevetségesnek" titulált Juventus ismét a fél keret lecserélésével kezdte meg a bajnokságot és szorongatta - már-már megszégyenítően a milánóiak nyakát. Akkor vajon mit írt a kedves újságíró Úr?... és akkor azt még nem is mondtam, hogy a Millanak van egy majdnem teljesen kiöregedő, de annál összeszokottabb csapata, míg mi 2 hónap felkészülés után új edzővel és csapattal értük el azt, ami a tabellán még mindig látszik. - még pedig, hogy az "isteni alakulat" egyetlen ellenfele mi vagyunk (ha laikus szemmel nézzük meg a tabellát ez jön le). Az más kérdés, hogy eljátszunk a scudetto gondolatával és esélyesnek tartjuk rá magunkat, de ez a minimális elvárás, ha pedig nem jön be, akkor nem jön be - más is járt már így... még a Milan is....csak akkor senki nem írt olyat, hogy nevetséges a vörös-fekete csapat. Nyáron is tudtuk, hogy jobb a Milan, most is jobb, vgyis nem változot velük semmi. Ami változott, hogy mi 3-4 helyre vártuk a juvét és ehez képest sokkal jobban állunk. Hogy milyen a játékunk? Hát nem gól erős, de személy szerint most sokkal szivesebben ülök le a TV elé vagy beszélek a haverokkal a fociról, mint egy évvel ez előtt. Ha tavaly azt mondta ránk valaki, hogy nevetségesek vagyunk, akkor azt sem fogadtam el, most pedig még inkább nem fogom. Hogy mi most a Juve? - egy épülő és fiatalodó csapat, amit összefogással sikeresen tönkretettek évekre, de példásan azóta is küzd a jól megérdemelt helyéért és szerintem rekord idő alatt kerültünk ismét olyan helyzetbe, hogy scudettó-esélyesként emlegessenek, illetve nem elhanyagolható tény, hogy csak nekünk van saját stadionunk. Emellett pedig épül a csapat és még a calciopolli igazságtalansága ellen is van erőnk küzdeni. Mit jelent a Juve? Példaképet, ami szimbolizálja azt, hogy elszántsággal lehet küzdeni az igazunkért. Ha alattomosan hátba szúrnak, akkor is kell legyen erő felállni és mindezek mellett van szív és emberség - mert egyetlen csapat voltunk, akik a Japánt érő katasztrófa után együttérzésünknek adtunk hangot (legalább is a Serie A élcsapatai közül) Hogy mi az, amink nincs? Ezt mindenki tudja vagy mindenkinek van róla elképzelése, de én azért annak örülök, hogy már nincs nálunk az az anti-sportember, aki egymás utáni meccseken megüti egyik sportolótársát. És ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy ez a különbség a két csapat között: ránk fel lehet nézni és példaképként is szolgálhatunk, míg a Milan a maga sötét kis múltjával és mindazzal amit képvisel a sintérekkel együtt jobban tenné, ha a médiában nem szítaná az indulatokat. ...elnézést a kisregényért, de durván felbosszantott ennek a "senkinek" az írása.

sanya 2012.03.06. 11:59:59

szab120:Szívemből szóltál!!! Egyébként a Juventus emlékeztetésül nem a bajnoki cim a cél, hanem a bl-t érő hely egyike megszerzése!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása