A Juve Dedét figyeli

Úgy hírlik, hogy a Juve a brazil védő, Dedé felé (is) kacsintgat. A játékos elmondta, hogy büszke, amiért a Juventus munkatársai élőben figyelték meg a Selecao legutóbbi, Svájc elleni barátságos mérkőzésen értékelték a Juve igazgatói.

Dedé"Igen, a Juvénál játszani csodás lenne." - mondta Dedé a Gazzetta dello Sportnak.

"Ugyanabból a városból származom, mint Felipe Melo és volt szerencsém a Juvéről beszélni vele."

"Elmondásai alapján a Juve egy stabil klub, ahol a szurkolók Olaszország minden szegletébe követik a csapatot."

"Boldog vagyok a Vasconál, de nagyon büszke arra, hogy felkeltettem a Juventus érdeklődését."

Dedének, avagy teljes nevén Anderson Vital da Silvanak, 2014-ig van érvényes szerződése csapatával, jelenlegi értékét 8 millió euróra becsülik. A nagyobb probléma az, hogy a védőnek nincs EU-s útlevele és mint tudjuk, a nem EU-s játékosok igazolása korlátozott Olaszországban.

A 23 éves, 192 cm magas brazil egyébként középső védő, söprögető szerepben szokott feltűnni. A Vascoban 2009 óta játszik, ahonnan tavaly a brazil válogatottba is meghívást kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr734655096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Victor90 2012.03.02. 10:45:00

Én még soha nem láttam játszani ezt az embert,így nem is tudok véleményt alkotni!Valaki rajtam kívül látta már játszani?Tényleg ilyen jó ez a srác?Állítólag a Milan is érdeklődik iránta.....

Ismeretlen_177028 2012.03.02. 10:45:42

Nem tudom, jónak tűnik, de középső védő poszton jók vagyunk (Chiello, Barza, Cáceres) és nem hiszem, hogy oda kéne ellőni egy nem EU-s helyet.

zsigadani 2012.03.02. 11:22:43

hát azért előbb utóbb gondolkozni kell az utánpótláson. Most itt van Barzagli meg Chiello meg Caceres de azért ne feledjük el hogy Barzagli sem lesz már fiatalabb és gyorsabb. És sztem Bonucco valszeg elmegyek nyáron akkor jöhetne helyére egy ifjú titán :) amúgy én sem ismerem ezt a csákeszt.

Ismeretlen_136749 2012.03.02. 11:44:47

Én is inkább egy bal védőt, vagy egy kreatív középpályást látnék szívesebben a csapatban. Nem is beszélve egy klasszis csatárról.

Ismeretlen_177028 2012.03.02. 11:55:11

@zsigadani: félreértés ne essék, én is szeretném ha lenne utánpótlás, és örülnék neki, ha Bonu helyére igazolnánk egy épkézláb védőt. Csak jelen helyzetben nem az a legrosszabb poszt és azért a nem EU-s helyekkel csínján kell bánni, azt inkább egy csatárra vagy kp-ra szórjuk el, szerintem.

Domi 2012.03.02. 12:12:57

Gyerekek én már láttam játszani.Akihez tudnám hasonlitani az Rio Ferdinand.Ő nagy zsuga lenne.Nagyon örülnék ha érkezne és végre Bonucci távozna.

s.nagyp 2012.03.02. 12:20:10

Nekem mindegy ki ez a gyerek, csak szorítsa ki Bonuccit a kezdőből... Ja és nálam ami számít még, hogy FIATAL!!!

Ismeretlen_147985 2012.03.02. 12:33:01

Mivel a játékosnak nincs EU-s útlevele, így a leigazolása igen kockázatos lenne. Egyébként is egy noname ember, tehát nincs is értelme megszerezni. Az EU-n kívűli helyekkel nagyon óvatosan kell bánni a nyáron, mivel csak kettő van belőle. Azokat pedig nem nevenincs brazil játékosokra kellene elpazarolni, hanem komoly, tényleges erősítést jelentő futballistákra. (Pl: Kolarov, Zapata, Dzeko, stb.)

zsigadani 2012.03.02. 12:42:49

persze... én sem azt mondom hogy Őt vegyük meg mert baromi nagy rizikó lenne. Nyilván olyan játékosra fordítsuk az EU-n kívüli igazolást akiről már tudjuk hogy jó vagy legalábbis nem ekkora rizikó. De igazából sztem első és legnagyobb gondunk a csatár igazolás. Számtalan hírt olvastunk már hogy jönni fog Higuain meg mittomén még milyen brazil fiatalok.... de én mindig azt mondom hogy várjuk meg a végét. Csak az a valós igazolás ha már a játékos együtt edz a csapattal :D

Ismeretlen_136749 2012.03.02. 12:53:18

Én sem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy milyen játékerőt képvisel, de azért nem valószínű, hogy valami huszadik senki, mivel brazil válogatott.

Ismeretlen_108746 2012.03.02. 13:08:06

Én azért egy brazil válogatott játékost nem neveznék nevenincsnek, de az mindenesetre tény, hogy az EU-n kívüli helyekkel nagyon ügyesen kellene sakkozni. 23 éves, fiatal játékos, védő esetében különösen, felesleges eredményes múltat várni tőle. Azt nem állítom, hogy ismerem Dedé játékát, de amit eddig láttam belőle, az nem tűnt rossznak. Viszont a védelem közepébe elkél a minőségi erősítés, mert ettől a szerencsétlen, botlábú Bonucci-tól mihamarabb meg kell szabadulni. Még a cserepadra is kevés a "tudása".

ToTTy 2012.03.02. 13:24:54

mmartin - én sem nevezném a helyedben "nevenincs" játékosnak. Fiatal kora ellenére többet hallottam róla és láttam játszani, mint pl Eliát vagy Krsicot esetleg Barzagliet vagy Matrit ideigazolásuk előtt. Amit pedig láttam, hogy Luciót gond nélkül tudta helyettesíteni és ráadásul nem is favágó. Véleményem szerint nagyon tehetséges és bár nincs EUs tapasztalata, de annyival olcsóbb megoldás is lenne, mint a reménytelen Kolarov. Egyébként szélen is láttam már játszani az egyik Copa-amerikás meccsen és ott is megállta a helyét, nagyon jó kis beadásai voltak és kapu előtt is veszélyes a feje (na nem a játékosokra nézve). 8 misiért pedig nagyon megérné. Ami engem inkább aggaszt, hogy - többek között az EUs útlevél miatt is - kacsa hírnek tűnik ez nekem.

Ismeretlen_147985 2012.03.02. 14:30:11

Hát igen, manapság aztán hatalmas dolognak számít, ha valaki bekerül a brazil válogatottba, főleg annak tudatában, hogy milyen senkiházi játékosok alkotják azt a szerencsétlen csapatot meccsről-meccsre. A srác amúgy kétszeres válogatott játékos, ennyi meccsből meg aztán főleg le lehetett szűrni, hogy mennyire jó. Én elhiszem, hogy kiválóan helyettesítette Lucio-t (de még is hol, a kispadon? Amennyire én tudom, Thiago Silva és David Luiz alkotják a középsővédelmet), de ugyebár azt nem gondolja senki, hogy ez eredménynek számít. Nekem kell magyaráznom sokat látott fórumozótársaknak, hogy hány ilyen játékost szóba hoztak már velünk (meg másokkal is), aztán nem lett belőlük semmi. A végén általában a Racing Santander-ben vagy a Real Sociedad-ban kötnek ki. Brazíliában aki egy egyeneset rúg a labdába, az már sztárnak minősül, függetlenül attól, hogy mekkora potenciál van benne. Persze nem akarok én erre az emberre sok időt fecsérelni, nyilvánvaló hogy nem lesz a Juventus játékosa (ne is legyen). Az EU-n kívüli helyek nem noname játékosoknak vannak kitalálva egy Juventus-nál, hanem arra, hogy minőségi, ám EU-s útlevéllel nem rendelkező futballistákat tudjunk igazolni. Nem pedig ilyen Dedé féléket, akinek a kategóriájából még vagy húsz nevet össze fognak kötni velünk a nyár végéig.

Ismeretlen_122894 2012.03.02. 14:48:47

hehehe - megint előkerült, hogy ki ez, meg mit tett le az asztalra. egy: pletyka az egész, kettő: bízzunk a játékos megfigyelőinkben. nem lenne szép dolog kiszúrni egy tehetséget, és elhozni, hogy nálunk válljon nagy névvé? kiváncsi lennék milyen visszhangott fogadott volna pl.: 92-ben egy bizonyos kikötői dokkmunkás, nevezett moreno torricelli, leigazolása a világhírű, ám akkor ötödosztályban szereplő Caratese csapatából...

Ismeretlen_147985 2012.03.02. 14:55:34

A probléma az, hogy nekünk nincs időnk tehetségekre, nekünk kész játékosok kellenek, akik most azonnal képesek minőséget képviselni, nem pedig évek múlva, akkor is csak talán. A feljutásunk óta várunk az eredményekre, nincs már több idő arra, hogy kísérletezgessünk. Azt eddig kellett volna megtenni. Nem lehet a jövő csapatát építeni (na nem mintha ez jellemző volna a Juventus-ra), Wenger is mindig ezt csinálja, s 7 éve nem nyert semmit. A Juventus ne váljon ilyenné, most kellenek az eredmények.

Ismeretlen_177028 2012.03.02. 15:00:21

@mmartin91: A Juventus sosem volt és sosem lesz a Real Madrid. Tény, Wenger rosszul csinálja, de ha látunk potenciált egy fiatal, de még nem befutott játékosban, akkor jöhet. Próbát megér. Egy jó csapatban vannak tapasztalt, idősebb játékosok és feltörekvő tehetségek, ez lenne a normális. Más kérdés, hogy mivel nincs EU-s útlevele, én sem támogatom Dedét.

juve28adam 2012.03.02. 15:46:29

Hát sztem se rá kéne elpazarolni az egyik EU-s helyet,de középhátvéd majd elkél...de ne ő legyen az.Amúgy meg EU-s helyet egy másik brazilra "pazarolnék" csakis..Damiao-ra.(deszép álom lenne)

Ismeretlen_108746 2012.03.02. 15:51:15

@mmartin91: "de ugyebár azt nem gondolja senki, hogy ez eredménynek számít." Én alapvetően nem hiszek benne, hogy minden játékost a megnyert trófeák alapján kell megítélni, főleg, ha egy fiatal játékosról van szó. Az, hogy valaki az általad említett kettős mögé bekerült a válogatottba, jelent valamit, s értelmetlen egy kézlegyintéssel lenevenincsezni. "Nekem kell magyaráznom sokat látott fórumozótársaknak, hogy hány ilyen játékost szóba hoztak már velünk (meg másokkal is), aztán nem lett belőlük semmi. A végén általában a Racing Santander-ben vagy a Real Sociedad-ban kötnek ki." Ez statisztikailag igaz lehet, de az ilyen típusú nevenincs játékosokból azért nagyon komoly igazolások is kisülhetnek. Bőven elég, ha csak az Udinese, vagy a Palermo politikájára gondolunk. Félre ne értsd, én sem támogatom, hogy kísérletezzünk, de ha kompetens megfigyelőket alkalmaznánk (nem tudom így van-e), akkor az ilyesfajta senkik közül komoly minőséget halászhatnánk, s nem csak a jövőre. Nem Dedé-t akarom védeni, mert annyira nem ismerem, de az automatikus fikázás szerintem felesleges. Viszont maximálisan igazad van abban, hogy az EU-n kívüli státusz miatt nagyon komolyan át kell gondolni kikre használjuk el azt a 2 helyet. Azt viszont, a Juventus igazolási politikáját ismerve, azért látni kell, hogy elhanyagolható esély van arra, hogy komoly minőséget képviselő, tapasztalt, komoly előélettel rendelkező játékosokat igazolunk majd a közeljövőben. Hitegethetjük magunkat, hogy na majd most nyáron a BL miatt, de én nem tartom reálisnak,

Ismeretlen_147985 2012.03.02. 16:08:40

Apuleius: "Én alapvetően nem hiszek benne, hogy minden játékost a megnyert trófeák alapján kell megítélni, főleg, ha egy fiatal játékosról van szó. Az, hogy valaki az általad említett kettős mögé bekerült a válogatottba, jelent valamit, s értelmetlen egy kézlegyintéssel lenevenincsezni." Én egy szóval sem említettem, hogy a trófeák alapján ítélem meg Dedé-t, de az nálam nem számít semmiféle eredménynek vagy "jó ajánlólevélnek", hogy már kétszer felhúzhatta magára a válogatott mezét, vagy hogy a Vasco játékosának mondhatja magát. Egyébként az a tény, hogy a játékos nyáron (amikor esetlegesen hozzánk igazolhatna) betölti a 24. életévét, nálam nem jelenti azt, hogy fiatalnak számít. Mindenki eldöntheti maga, hogy kit tart fiatalnak vagy kit nem, nálam maximum 20 éves korig számít fiatalnak (tehetségnek) egy játékos, de a 24 éves az már semmi esetre sem. Persze nyilvánvalóan nem öreg, de nem gondolnám, hogy úgy kellene beszélni róla, mintha tegnap kezdte volna a pályafutását, még akkor sem ha történetesen egy belsővédőről van szó. "Ez statisztikailag igaz lehet, de az ilyen típusú nevenincs játékosokból azért nagyon komoly igazolások is kisülhetnek. Bőven elég, ha csak az Udinese, vagy a Palermo politikájára gondolunk." Alapvetően úgy gondolom, hogy a kis-és középcsapatok feladata a kísérletezgetés és a játékosok kinevelése, a nagycsapat pedig megveszi őket, ha megfelelőnek tartják őket a legmagasabb szintekre is. Persze vehet fiatalokat (ténylegesen fiatalokat, nem 24 éveseket) egy nagyklub is, de általában nekik erre se idejük, se energiájuk. Az utolsó bekezdésed egy nagy igazságot tartalmaz, én is csak tulajdonképpen arra szerettem volna utalni, hogy mit kellene tennünk, milyen minőségű játékosokban kellene gondolkodnunk. Persze hogy Marotta miben gondolkodik, az már más kérdés.

Ismeretlen_108746 2012.03.02. 16:36:02

@mmartin91: Az életkorral kapcsolatban alapvetően igazad van, de egy 23-24 éves játékos, belső védőként fiatalnak számít. Nem azt írtam, hogy "tehetség" vagy "jövőbeli tehetség", hanem, hogy fiatal. Brazíliában tényleg rengeteg új Pelé-nek, új Romario-nak, meg új Ronaldo-nak kikiáltott fiatal tűnik el a süllyesztőben, de azt is látni kell, hogy a brazil bajnokságban sokkal több pénz van manapság, mint néhány éve, s a játékosok nem feltétlenül rohannak Európába. Ergo attól, hogy 23 évesen még otthon játszik, nem biztos, hogy azért teszi, mert nem elég jó. Tudom, hogy nem állítottad ezt, csak a témához ez is hozzátartozik. Valamilyen szinten szerintem egy nagycsapatnak is kísérleteznie kell, mivel ez hatalmas üzlet, még akkor is, ha 10 fiatalból 9 eltűnik névtelenül. Tengernyi nevet lehetne felsorolni európai nagycsapatoknál, akik ilyen kísérletekből toppantak elő, s váltak legendákká. Az EU-n kívüli státusz viszont vitathatatlanul komoly akadály. Itt a kulcskérdés az a bekezdésem, amit Te is említettél. A Juventus pillanatnyilag nem Real Madrid, nem MU, nem Barcelona. Marotta nem fog olyan játékosokat igazolni, akiket Te (és Mi is sokan) szeretnénk. Minden viszonyítás kérdése. Ha egy ekelábú Bonucci-ért 15 milliót, értékelhetetlen Martinez-ért 12 milliót eltapsolunk, akkor egy-egy olcsóbb kísérletezés beleférhetne. Én is szívesebben látnék Nedved és Buffon szintű neveket, de ez most nem realitás. Márpedig pillanatnyilag ehhez kell viszonyítani mindent. Azt hiszem ezt kiveséztük :-)

juvem 2012.03.02. 16:49:05

szép és jó meg minden... de sztem védőt az európai piacon vegyünk! ha nem EU-s akk is környező országokból... nekem így egy kicsit zsákbamacska lenne a srác!

Ismeretlen_147985 2012.03.02. 16:53:54

Apuleius: Valóban, abban nagyon igazad van, hogy a brazil bajnokságban sokkal több pénz van, mint ezidáig, dehát ez a 2014-es VB-nek köszönhető elsősorban. Ezen kívül nemcsak arról van szó, hogy a játékosok nem feltétlen rohannak Európába, hanem konkrétan szívesen igazolnak vissza Brazíliába. Pl: Ronaldinho, Luis Fabiano, Vagner Love, stb. "Minden viszonyítás kérdése. Ha egy ekelábú Bonucci-ért 15 milliót, értékelhetetlen Martinez-ért 12 milliót eltapsolunk, akkor egy-egy olcsóbb kísérletezés beleférhetne." Igen, ez igaz lehet, csak az a baj, hogy pont azért nem fér bele a kísérletezgetés, mert az ilyesféle játékosokért óriási pénzeket adunk, s évek múltán gyakorlatilag lenullázzák magukat. Most nem feltétlen Bonucci-ra gondolok, de Martinez-ért tulajdonképpen három forintot nem fogunk kapni, Amauri ténylegesen lenullázta magát, s így fog járni Iaquinta is. Tiago-ról és Almiron-ról ne is beszéljünk. Ezek a játékosok annyi pénzt elvisznek/elvittek, hogy ebből az összegből tulajdonképpen már egy hadsereg Dedé-féle játékost kipróbálhattunk volna. Most viszont szerintem erre nincs keret. Amúgy én is úgy érzem, hogy ez a téma ki lett vesézve, Dedé vélhetően nem lesz a Juventus játékosa, szóval az ő szempontjából még túl is lett beszélve a dolog.

Juventino89 2012.03.02. 17:13:12

brazil.....neee csak brazilokat neeeee

Victor90 2012.03.02. 17:15:11

Ha már relatíve fiatal játékost szeretnék igazolni,akkor a Palermo-ból kellene megszerezni Abel Hernandez-t!Fogalmam sincs,hogy mivan az uruguayi-val,mert nem nagyon játszik.Sérült vagy, csak egyszerűen a szicíliai klub edzője nem számít rá?A belső védő posztra,nekünk minőségi játékost kell igazolnunk,nem pedig 1 zsákbamacskát.

Ismeretlen_108746 2012.03.02. 17:16:04

"Most nem feltétlen Bonucci-ra gondolok, de Martinez-ért tulajdonképpen három forintot nem fogunk kapni, Amauri ténylegesen lenullázta magát, s így fog járni Iaquinta is. Tiago-ról és Almiron-ról ne is beszéljünk." Ezek a nevek egy része szerintem nem igazán jó példa, hiszen elméletileg kész, kiforrott játékosként érkeztek hozzánk. Más kérdés, hogy szarok és nem váltak be. A brazil esetén 8 millióról írtak (ha igaz). Tudomásul kell venni, hogy az árak elszálltak. Uff.

Ismeretlen_147985 2012.03.02. 17:47:54

Apuleius: Nem példának írtam ezeket a neveket, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy az ő leigazolásuk miatt (is) nem áll rendelkezésre pénz a Dedé-féle játékosok megszerzésére. Nem Dedéhez akartam hasonlítani őket. Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Uff2.

Ismeretlen_201466 2012.03.02. 18:08:41

Most Mmartinnal sokmindennel egyetértek. Engem szó szerint idegesít, hogy minden brazilt-akit az éppen aktuális szövetségi kapitány kipróbál- nagy tehetségként emlegetnek. A Brazil labdarúgás komoly hanyatláson megy keresztül, nincsenek most akkora tehetségeik. Minden Copa Americán, vagy Konföderációs kupán jön egy André Santos, egy Miranda stb. Belőlük rend szerint nem lesz senki, egy török "sztárcsapatba" valóak. Személy szerint nem engedék ide egyetlen brazilt se, mindig befürdünk velük. Ráadásul EU-s helyeket is elfoglalják. Ugyancsak egyetértek Mmartinnal abban, hogy Kolarovra és Zapatara kéne elhasználni ezeket a helyeket, a kolumbiai játékát régóta csodálom, nem is értem miért a Villarealban van. Kolarovot meg nyilván nem kell bemutatni, véleményem szerint lahm után a 2. legjobb balhátvéd a világon. Viszont a tehetségekkel kísérletezgetni kell, erre muszáj, hogy legyen időnk. Nem feltétlenül kell éveket várni arra, hogy beváljanak. Camoranesi, Zambrotta, Del Piero...pl. ők is "nevenincs senkiháziként" jöttek ide, mégis klasszisokká váltak pár év alatt!

Ismeretlen_201466 2012.03.02. 18:12:45

A kísérletezgetésről meg annyit, hogy most is ezt csináljuk. Középszerű, középkorú játékosokkal próbálkozunk, tesztelgetjük, hogy képesek-e helyt állni egy nagy csapatban. A sztárokban is van rizikófaktor, ők sem feltétlenül válnak be egyből...vagy egyáltalán nem válnak be. A Chelsea is kísérletezget Torressal, de így tették Shechenkoval is.

wiltore 2012.03.03. 03:50:52

gyere gyere gyere.. ide... kellesz nekünk.. :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3384) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4157) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása