Ciro Immobile helyzete

Tegnap itt a blogon elég nagy port kavart Ciro Immobile ügye. Mint ismert, Enrico Preziosi - a Genoa elnöke - tegnapi elmondása szerint a liguriai klub 4 millió euróért cserébe megszerezte a fiatal játékos játékjogának felét.

A lassan 22 éves játékos jelenleg a Serie B-s Pescaraban van kölcsönben, ahol elképesztő számban termeli a gólokat, 21 mérkőzésen 16 találatot jegyzett, ezzel pedig vezeti a góllövőlistát.

Így hát nem csoda, hogy sokan felvetették a kérdést itt a blogon, hogy miért adtuk el a játékjogának a felét, minek szereztük akkor meg Borriellót a padra, meg hát úgy egészében, mi értelme egy (Olaszországban még) fiatal és tehetséges játékost így elpazarolni.

Nos, utánanéztem a dolgoknak, és több portál is elemezgeti a kérdést. Sokan írják, hogy a tegnapi este folyamán rengeteg levelet kaptak a témával kapcsolatban, konkrétan arról, hogy mégis mi értelme volt ennek az egésznek. Ugyanis üzletileg most ésszerű döntésnek tűnik, azonban jelentősen megnő a játékos elvesztésének kockázata.
A TuttoJuve három érvet hozott fel a játékos játékjogának eladása mellett:

1. Az első természetesen a pénzügyi helyzet, a fizetési mérleg helyzetének azonnali javítása. Valljuk be, 4 millió euró rengeteg pénz egy Serie B-ben játszó játékos játékjogának feléért, és ha ennyi kell Nainggolan leigazolásához, ám legyen.

2. Növelni a játékos értékét, ez a Juventusnak ilyen módon egy eurójába nem kerül. Szerintem itt arra céloznak, hogy ha a Genoában is hasonlóan fog játszani (csak a következő szezontól fog kiderülni), és netántalán Preziosi hajlandó lenne megvenni a játékjogának másik 50%-át is, akkor azt már biztos, hogy nem 4 millió euróért fogja megtenni, hanem sokkal többért. Ez persze csak akkor lehet ésszerű indok, ha a Juventusnak - az anyagi helyzet javításán kívül - semmi célja nincs már a játékossal.

3. Az utolsó érv a döntés mellett a Genoával való viszony javítása, remélve, hogy a játékos ügye nem úgy fog végződni, mint Domenico Criscitóé, amikor is a Genoa nagyon lehúzott minket. A lényeg tehát, hogy ha arra kerül a sor, hogy visszavásároljuk a játékjogának most eladott felét, akkor ezt ne olyan áron tegyük meg, ami sokkal több a játékos tényleges piaci értékénél. A Genoa persze ezt minden bizonnyal pont fordítva gondolja, nem hiszem, hogy ezen az üzleten múlna minden, mindenki ott húz le mindenkit, ahol tud. Ilyen az üzlet.

Szerintem ezek után már egész logikus lépésnek tűnik az eladás, de én még mindig azt mondom, hogy egy próbát megért volna, mondjuk a nyári felkészülési szezonban.
Most már azonban ez a helyzet, de ha ezek után Marrotta úr holnap estig nem szerez meg egy legalább Nainggolan-szintű játékost, akkor valóban lesz okunk felháborodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr174655009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_177028 2012.01.30. 09:54:16

Akkor is pazarlásnak tartom. Hogy aztán úgy járjunk, mint Giovincóval, akinek a feléért a Parma több pénzt akar, mint amennyit az egésze ér, de ők azért nem fiztnék ki a másik felét... A Genoa is így fog eljárni, hogy ha Ciro akárcsak egy percet is játszik a szutykos kis csapatukban. Baromság az egész, plusz tegnap én kurvára nem láttam Nainggolanon, hogy nagyon kitűnné abból a harmatgyenge Cagliariból... Sőt, ő játszott majdnem a legrosszabbul. A helyzet azért is dühítő, mert gondolom a Pescaraval a kölcsönszerződés az idény végéig szól. Mivel eladtuk a Genoának a felét, így várhatóan náluk is fog játszani jövőre. Utána meg ugyanaz lesz, mint Criscitóval, el lesz herdálva máshova. Kár, ő és Pasquato nem rossz játékosok, de úgy tűnik képtelenek vagyunk hosszú távon gondolkodni.

Ismeretlen_108746 2012.01.30. 10:01:21

Annyiban módosulni látszik a képlet, hogy a Cagliari elnöke kijelentette, Nainggolan nem megy sehova, mert: 1. a játékos nem akar eligazolni, 2. nem tudnak megfelelő helyettest találni. Epekedve várom Marotta B-tervét, gondolom akkor most jön Palombo, vagy valamelyik másik fiatal zseni.

Minik 2012.01.30. 10:15:37

Most nagyon őszinte leszek! Ő sosem lesz olyan klasszis csatár aki nálunk kezdő játékos lehetne és nyerné nekünk a meccseket! Nekünk pedig egy olyan kéne nagyon! Tehetséges a srác,de minek visszahozni??? 4 ember lenne előtte jelenleg is! Akkor inkább játsszon máshol állandóan és menjen fel az ára! Ha jövőre is így termeli a gólokat a Genoában akk majd meglátjuk mi lesz,de van egy olyan érzésem h 10ig nem fog jutni! Most pedig 4 milla egy másodosztályú játékos feléért,akármilyen formában jó pénz! Kíváncsi leszek mi lesz jövőre,de sztem nem lesz belőle egy Juventus szintű klasszis kezdőcsatár soha!

Ismeretlen_102246 2012.01.30. 10:45:36

@Apuleius: Nainggoaln volt a B terv, a C terv talán Valon Behrami lesz. Akárhogy is de sietnie kell. Mondjuk én csípem a svájcit. Sztem tapasztalt, de nem túl idős (27 éves) jó játékos.

steven-h 2012.01.30. 10:48:34

@Minik Honnan tudod hogy nem lesz? Jövendőmondó vagy vagy mi? 21 meccsen 16 gól, igaz B ligába, de gyakorlatilag első felnőtt idényében. Del Piero 20 góllal lett talán gólkirály mikor visszasoroltak minket a b-be egy jóval erősebb csapatban... Szerintem hülyeség azt állítani hogy sose lesz nagy játékos... @ShyrKahn igen csak Behrami inkább szélső mint belső középpályás... :/

Ismeretlen_201466 2012.01.30. 10:56:32

Immobile nagy tehetség, de 4 millió nagyon sok pénz a játékjogának feléért, a transfermarkt.de szerint a piaci értéke 1 millió euró! Ennyi pénzért szerintem is el kellett adni, ráadásul ha a másik felét még drágábban adjuk majd el akkor nagyon jó pénzt csináltunk belőle. Ha ez a tranzakció valamelyik félnek kockázatos, akkor az a Genoa...egy jól sikerült fél év alapján fizettek ki ennyi pénzt! Ha jön Naiggolan, ha nem akkor is jó üzlet volt ez. Behrami ne jöjjön, felesleges ide. Nem is Juve szintű, nincs mit beszélni róla. Naiggolan kéne, bár ő is elég rizikós, 15 millióért pedig egyáltalán nem olcsó. Mindenesetre nem kell feltétlenül elkölteni ezt a pénzt, sztem ezzel a kerettel simán odaérünk az első 3 hely valamelyikére. De leginkább úgy néz ki, hogy kétesélyessé vált idén a scudetto sorsa.

Victor90 2012.01.30. 10:58:33

ShyrKahn!Véleményem szerint is jó játékos Behrami!Tegnap igaz csak az első félidőt láttam a Fior meccséből,de Jovetic mellett a svájci volt a másik legjobb(szerintem).Ezek ellenére is azt mondom,hogy nekünk Nainggolan-ra van jobban szükségünk....!Tavaly szinte ugyanezt csinálta Cellino,utolsó napokban már csak ködösített,és végül Matri a miénk lett!Tegnap esti Nainggolan mindent elárult...mintha nem is a pályán lett volna(de lehet,hogy csak én láttam rosszul).Szerintem ez mindent elárul....

Ismeretlen_149085 2012.01.30. 11:04:52

Szerintem a B-ligában lőtt sok gól nem rossz, de nem sokat árul el. Tovább árnyalja a képet, hogy ezt az ultratámadó felfogású Zeman csapatában teszi. Elég megnézni a statokat, lőtt gólokban 17-tel előzik meg a második legjobbat, míg kapott gólokban a 18. helyen vannak. Úgyhogy 4 millió elég jó pénz érte, arról nem beszélve, hogy nem a mi kispadunkon kell ücsörögnie, hanem egy stabil Serie A-s középcsapatnál bizonyíthat, ha ott is helytáll, akkor pedig már nem lenne akkora kockázat visszahozni. Nem mellesleg ez hiányozhat Nainggolanhoz, bár ha tényleg nem jön, az szívás. Mindenesetre akkor nyáron rámehetnénk Guarinra.

Ismeretlen_108746 2012.01.30. 11:14:04

@ShyrKahn: Bocs, kicsit már nehéz követni az egymást követő átigazolási terveket :-) A svájcit szerintem nem fogják eladni. Eléggé feszült a helyzet Firenzében, s a szurkolók így is folyamatosan kritizálják a klub vezetését. @Victor90: "Tavaly szinte ugyanezt csinálta Cellino,utolsó napokban már csak ködösített,és végül Matri a miénk lett!" Pont ezen gondolkodtam, hogy Cellino nyilatkozata a valóságot fedi-e, vagy ez a ködösítés az üzletkötés része-e. Ősztintén szólva már nem emlékszem, hogy Matri megvételekor milyen nyilatkozatok hangzottak el. A pletykák szerint közben az Inter megegyezett a Port csapatával Guarin kölcsönvételére vonatkozóan.

Victor90 2012.01.30. 11:27:43

Apuleius!"A pletykák szerint közben az Inter megegyezett a Porto csapatával Guarin kölcsönvételére vonatkozóan." Ez szinte borítékolható volt,ha mi Cáceres-t választjuk,akkor ő az Inter-be fog menni.Ez van.

Ismeretlen_108746 2012.01.30. 11:32:29

@Victor90: Kifejezetten szar játékosok tán kellene hevesen és látványosan érdeklődnünk, az Inter kapkodna utánuk :-) Arra azért kíváncsi leszek, hogy az Inter szurkolói és Guarin mit kezdenek majd a kolumbiai korábbi nyilatkozatával, miszerint csak a Juve jöhet szóba.

005 2012.01.30. 11:54:54

Marrotta nem is fog senkit igazolni max MAROTTA. Kritizálsz bazdmeg te egy kibaszott nevet nem tudsz leírni Meg ez amúgy is egy jó döntés volt mivel egy Scudettoért küzdő csapat hol férne már be Immobile? Még a keretbe se

CSUBI 2012.01.30. 11:54:56

Annyira nem vágom az átigazolások lehetőségeit,de nem lett volna mód arra,hogy valamiféle előszerződést kötni Guarinnal és a portóval,aztán ha máskor nem,akkor nyáron jöhetett volna?

Bianconero 2012.01.30. 11:57:24

Lehet hogy nem is véletlen eza dolog!!!Immobile fele játékjogáért 4millió nagyon jó. SŐT... Az előbb olvastam hogy azis benne lehet hogy Miguel Veloso vagy Palacio cserébe ideszerződik,kérdés csak az hogy most vagy nyáron,merthogy azt nemirja.Veloso személyes kedvencem,Palacio pedig amit tegnap művelt a Napoli védelmével az valami fenomális!!!!Guarín sajnos nemérkezett,most pedig Marotta nagy bajban lehet?!!Nagyon kapkod az emberke és olyan játékosokat hoznak velünk szóba mint a Chievo-s Rigoni...és a romából Pizzaro!Ide kellett volna hozni Guarínt és most nem lenne ekkora bajban. Más:Nainggollanért 10milliót ajánlottunk és akár belevonhatjuk Marrone fele játékjogát!

Ismeretlen_122894 2012.01.30. 11:59:24

nem tudom megjósolni, hogy mi lesz immobiléből, de sok tehetséget "herdáltunk" már el, és félek, hogy ő is ezek közé fog tartozni... abban bízni pedig, hogy a genoa majd jó fej lesz, naiv gondolat, és erre épp a criscitos történet a példa...

Ismeretlen_102246 2012.01.30. 12:36:43

@Bianconero: Marrone játékjogát nem hiszem, hogy belevonnánk (hála Istennek), hiszen Conte egyik fiatal kedvence a srác. Veloso sztem itt olaszhonban sosem lesz az igazi. Nem fekszik neki idáig ez a foci (nem mutatott itt még semmit sem) és ki tudja mennyi idő kell, hogy hozzászokjon.

Ismeretlen_147985 2012.01.30. 12:54:17

Amennyiben Guarin valóban elmegy az Inter-be, s Marotta még arra sem lesz képes, hogy megszerezze Nainggolan-t, akkor elmehet a picsába. Akkor kurvára elbaszta a téli mercato-t.

Ismeretlen_78587 2012.01.30. 13:02:40

Iaquinta, Motta még mehetnének isten hírével. A Krasic-saga sem fog a holnapi nappal lezáródni, mert 1-2 orosz klub is érdeklődik iránta (bár nem hiszem, hogy visszalépne) Egyébként lehet megkövezni érte, de szerintem Marrone és Pazi is ellátná a kp-t rendesen kezdőként, csereként meg egyértelműen. Guarínt szerintem felesleges szidni, ha az Interhez megy, mert jelenlegi klubjánál kegyvesztett, nagy csapathoz menne (még ha mi azt velejéig utáljuk is), meg előszerződés híján nem lehet biztos abban, hogy nyáron esetleg elhoznánk-e. Nainggolan kérdéses még mindig, hogy ennyit megér-e, bár Conte mester eddig nem lőtt mellé (annak tudatában, hogy ő sem a "nagy név-drága játékos" híve). Holnap estére már bölcsebbek leszünk, mindenesetre pozitívan kell hozzáálni a dolgokhoz, mert bármelyikünknek azt mondták volna, hogy írjunk alá egy papírt, mely biztosítja hogy a Juve 3. helyen lesz féltávnál, szerintem mindenki szignózta volna, mellesleg a az év elején rettegett hátvédsor is a legjobb, pláne C. érkezésével. És még abban is bízhatunk, hogy Elia, Milos belendül, Matri kimászik a gödörből (teljesen), Q abszolúte visszatér, Esti meg pontosabb lesz befejezéseknél :)

Ismeretlen_108746 2012.01.30. 13:17:21

"Guarínt szerintem felesleges szidni, ha az Interhez megy, mert jelenlegi klubjánál kegyvesztett," Ez való igaz, de én nem látom, hogy bárki szidta volna Guarin-t.

Bianconero 2012.01.30. 13:25:00

Ebből ugy jönnénk ki a legjobban ha minden maradna a jelenlegi állapotába!!!Vagyis Pazi marad,Marrone marad és még csak meg se közelitse Torinót Rigoni a jelenlegi legesélyesebb érkező,ill. Pizzaro akiért jelenleg drámai harcot vívunk a Zenittel!A 3. emlegetett érkező Candreva de szerintem rá se vagyunk rászorulva annyira!!Elba*ztuk valóigaz,Cáceres kiderül mit tud remélem úgy nyomja majd mint annakidején.Guarínnal pedig jól kicsesztünk.Grazie Pápaszem..De akkoris Forza Juve és ha tartjuk a jelenlegi eredményeinket senki sem fog szólni egy rossz szót se.

Tony 2012.01.30. 14:03:17

Az biztos,ha Marotta tényleg nem tud többet felmutatni Cáceres-en és Borriello-n kívül,akkor bizony tényleg jól elkta megint. Mindenképp kellett volna egy középpályás. Inkább hozott volna vmi középszer olaszt kivételesen, Cáceres helyett és jött volna Guarin.

juventus ye · http://juventus blog 2012.01.30. 14:20:41

HIVATALOS: Toni eligazolt...

juventus ye · http://juventus blog 2012.01.30. 14:24:28

HIVATALOS: Immobile 4 millió Euroért Genoa-ba ment.

Juve4Ever 2012.01.30. 14:31:38

bevétel szempontjából véve jó üzlet lenne.de.eladjuk mielőtt megtudnánk hogy játszana.leírjuk mielőtt megmutathatná mit tudna.a genoa meg úgyis megszívat majd minket.nem értem a játékospolitikánkat.a saját nevelésű fiatal,jó játékosainkat félig,köcslönbe,egészbe eladjuk,helyette veszünk ismeretlen külföldieket,akiket szintén kölcsönbe adunk.a bevétel elenyésző,szerencsére a kiadás is,viszont ha jön egy sérüléshullám(ami bármikor jöhet)akkor meg milyen jól jönne egy fiatal,bizonyítani vágyó fiatal. nainggolan meg finoman szólva is túl van sztárolva,értékelve.nem értem mi ez a nagy felhajtás.23éves és egyenlőre egy senki.neki mér kellene esélyt adni?giocinco 1évvel idősebb nála,róla lemondott a vezetőség mint a szar.elherdálták,elküldték pedig bizonyítani se volt lehetősége.pedig most jól jönne ő is.látván hogy a szélsőink nem sokat érnek,lichsteiner se fog mindig középpályán játszani és nem egy gép,ő is ember,el fog fáradni,le fog sérülni.

Juve4Ever 2012.01.30. 14:41:11

az meg hogy jobban kellett volna guarin mint caceres elég badarság.nézzük csak meg a keretet.hány védőnk van és hány középpályásunk.így hogy sörensent is elküldték a p****ba(aminek értelmét nem látom),bármikor beüthet a szar.lesérül barzagli,chiellini vagy lichsteiner aztán vége is a szezonnak.caceres-nél természetesen vannak jobb védők,de nagyobb szükség volt rá jelen helyzetben mint guarin-ra.én őt se ismerem,de az sokat elmond hogy a porto játékosa és nem egy szar cagliarié.

hameee 2012.01.30. 15:05:15

Ez azt jelenti,h már februártól a genoaban lesz?Szerintem ezt az évet neki még a pescarában kéne töltenie.

Ismeretlen_241907 2012.01.30. 15:16:20

Nem, év végéig még a Pescarában marad, a kölcsönszerződése egy évre szól.

hameee 2012.01.30. 15:28:03

Ok,kösz!Szerintem ez szolgálja legjobban a fejlődését ;).

Supi 2012.01.30. 17:15:57

Mindenki felhozza ezt a Del Piero Padova gólkirályi esetet, meg 20 gólt. Most bennem van a hiba, vagy tényleg csak 1 gólt lőtt a Serie B-ben, és ezért is meglepetésként vettük meg???

steven-h 2012.01.30. 17:22:12

Senki nem a Padovairól beszélt valamit félre értettél. A gólkirályi cím a B-ben a Juvéval volt...

steven-h 2012.01.30. 17:22:49

Senki nem a Padovairól beszélt valamit félre értettél. A gólkirályi cím a B-ben a Juvéval volt...

juvebt 2012.01.30. 18:00:16

Guarin kérte, hogy adják kölcsön Columbia. Megviselte hogy nem jöhet ide, az interbe nem megy. Nyáron folyt. köv. Az ügynoke ezt nyilatkozta. Reméljük így is lesz.

Ismeretlen_197458 2012.01.30. 18:27:49

Immobile sztem már Juve játékos nem lesz. Kár, Borriello helyett jöhetett volna. Azt is remélem Guarín tényleg nem lesz inter játékos. És akkor feleslegesen szidták páran. Jó lenne nyáron. Am Nainggolan nem jön. Legalább is Cellino Azt mondta, hogy nem engedi el, mert ő maradni akar, és nincs kivel pótolni. És azt is elmondta, hogy tavaly Matrit azért engedte el, mert ő akart elmenni. Ebből Palombo vagy Pizzarro lesz? remélem nem!

juvebt 2012.01.30. 19:10:18

Ezt nem értem, én is azt olvastam, hogy Naiggolan is maradni akar. Két hete még el volt ájulva a stadionunktól és jönni akart. Két szék közül a földre ülünk tipikus esete. Marotta lehet eltaktikázta magát.

juventus ye · http://juventus blog 2012.01.30. 20:10:58

Amit itt írnak az hülyeség. Genova játékosa már 4 millióért!!! És már Genovába játszik...,hiába a 16 gól fucsba ment :(

Ismeretlen_152362 2012.01.31. 05:05:07

Ha tényleg a genoában tölti a tavaszi idényt az nagy előnyére vállhat főleg, ha játszik is majd és gólokat lő. akkor nyáron el lehet gondolkodni a visszahozatalán. nekem alapvetően nem tetszik a dolog, hogy eladogatja a klub a fiatal tehetségek fele játékjogát, de olaszországban ennek nagy hagyománya van... Az pedig, hogy most 4-en vannak előtte szezon végén meg fog változni: del piero sajnos távozni fog, boriello is remélhetőleg. marad q és matri, akik csatárnak tekinthetők, mert azért vucinic nem kifejezetten azon a poszton vitézkedik conte keze alatt. igaz nem mérvadó az a 16 gól a serie b-ben, de nem is lehet felette csak úgy elsiklani. no meg azért érdemes lenne elgondolkodni a vezetőségnek, hogy már a 3ik olyan játékos, akiknek nagy jövő volt jósolva és elherdálásra kerül. a másik 2 meg ott kopogtat a válogatott ajtaján...

juvebt 2012.01.31. 07:45:32

Lassan kijelenthetjük, hogy ezt jól el****: inter: Guarin lazio: Honda milan: Tevez Juve: Padoin Nekem ez megint nagyon keserű. Így a Caceres üzlet is sokkal árnyaltabb. Nagyon remélem, hogy sokat fejlődött mióta elment innen. Nekünk még nem a padra kéne igazolni. Csak nekem tűnük úgy, hogy mi erősödtünk a legkevésbé.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása