Conte: "Tiszteljük a Napolit, de nem félünk tőlük"

Energia, bátorság, és hit. Conte mindhárom alkotóelemet elvárja játékosaitól, és ezek együttesen járultak hozzá a Lazio elleni győzelemhez is.

Antonio Conte

A Bianconeri riválisainak többsége a hétvégi forduló után most pihenhet, a Juve azonban már ma pályára lép, ráadásul egy igen erős ellenfél ellen.

Conte a csapat borghesianai edzőtáborában nyilatkozott:

"Kemény mérkőzésre számítok, talán az idény eddigi legnehezebb próbatétele vár ránk. A Napoli nagyszerűen teljesít, és ez Mazzari és a játékosok érdeme. Mint minden ellenfelünket, őket is nagyon tiszteljük, de nem félünk tőlük."

Bár a bajnokságban nem tudtak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a nápolyiak, a Bajnokok Ligájában más a helyzet, ugyanis a Bayern München mögött a csoport második helyét foglalják el.

A Napoli erejét jól mutatja, hogy a súlyos pénzekből megerősített Manchester City hazai pályán mindössze döntetlent tudott elérni ellenük, míg Nápolyban vereséget szenvedtek.

Conte természetesen tisztában van a veszélyekkel.

"Hat évvel ezelőtt még a Serie C-ben voltak. Komoly terveiknek és elszántságuknak köszönhetőn a tavalyi idényre bajnoksélyes csapatot építettek. Idén pedig úgy néz ki, hogy a Bajnokok Ligájában is továbbjuthatnak a csoportjukból."

A Juventus trénere így folytatta:

"A Manchester City legyőzése nagyon jól példázza, hogy kemény munkával és türelemmel minden elérhető."

A szombati, Lazio elleni győzelemnek köszönhetően a Juventus egy ponttal vezeti a tabellát, és a Napoli esetleges legyőzésével tovább lehetne növelni az üldözőkkel szembeni előnyt.

Conte ettől függetlenül úgy véli, hogy a bajnoki verseny teljesen nyílt, példának pedig a Milan látványos feltámadását hozta fel.

"Amikor hét pontos lemaradásban voltak, a következő hét mérkőzésükből hatot megnyertek, a Fiorentina ellen döntetleneztek, és közben még a Barcelona ellen is pályára léptek a Bajnokok Ligájában. De nem csak ők jelentenek veszélyt, ott van még a Napoli, a Lazio, az Udinese, a Roma, és az Inter is... A lehető legtöbb pontot kell begyűjtenünk, hogy a végén valami nagyon fontosat érhessünk el."

A Lazio ellen kapott sárga lapja miatt Claudio Marchisio nem léphet majd pályára ma este. Az eddig öt gólt szerző középpályás Conte csapatának egyik meghatározó eleme, és a tréner szerint hiányát meg fogja érezni a csapat.

"Nagyon karakteres játékos, kitűnően segíti a támadásokat, technikás, de ugyanakkor a védekezésből is kiveszi a részét. Tudjuk, hogy a Napoli szereti a széleken vezetni a támadásokat, így most azon dolgozunk, hogy kitaláljuk, hogyan pótolhatjuk Claudiót. Nagy kár, hogy egy ilyen fontos játékosomra nem számíthatok, de kíváncsian várom, hogyan működnek majd az alternatívák."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr374654836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsatsee 2011.11.29. 15:15:33

Cavani lehet serules miatt nem jatszil este.Nagyon jo lenne nekunk :)

ben 2011.11.29. 15:19:47

Valóban Cavani nem fog játszani, nemrég olvastam, de azért lesz kire figyelni Chielliniéknek-Lavezzi,Pandev,Hamsik FORZA JUVE!!!!

Ismeretlen_197458 2011.11.29. 17:20:08

Én nem azt vettem ki Conte szavaiból, hogy azt mondaná, hogy meg fogjuk érezni Marchisio kiesését. Inkább azt vettem ki, hogy vannak alternatívái. És bízik benne, hogy ők is jók lesznek. És nem is lenne szerencsés, ha azt mondta volna ki, hogy a kiesése miatt bajban vagyunk. Szerintem az, hogy ők a BL-ben egy nagyon nehéz csoportban vannak, és múlt héten nagyon kivett belőlük a Man. City ellenio derbi. És két fontos hiányzójuk is van. Lehet nem is lesz nekik ez a meccs most annyira létkérdés, mert ők sztem csak a 3. helyre akarnak odaérni. A 3. helyre meg egy mai vereség esetén is odaérhetnek, mert a Lazio csak 6 pontra van tőlük a 4. helyen, az Udine meg hiába 3. 24 ponttal, de ők ha kidől Di Natale meg is halnak. Vettek egy rakat fiatalt a nyáron, de a BL-ből is pont azért estek ki, mert Sanchest eladták. És sztem az idén vett játékosok még nem értek be, talán jövőre kiderül ki lesz nagy játékos. Tehát a Napoli még a BL-be odaérhet, még ha ma ki is kap. Lehet nem létkérdés a mai meccs. Akkor meg nagy esélyeink vannak.

mJz. 2011.11.29. 18:28:39

Érdekes babo amit írsz.Úgy vélem teljes mértékig úgy lesznek vele, hogy mindenképp nyerjenek.Nem fognak leülni emiatt.Persze igaz h félniuk sem kell a vereségtől( attól függően mennyire realisták scudetto ügyben) 1-2 várok Nyerni kell! KÖTELEZŐ! FJ|PS

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása